Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Българските самолети F16 Block 70

Featured Replies

преди 2 минути, communismatic написа:

На мен ми е чудно как пък реши, че Gaming Solutions бил от хората, дето били най-компетентни тук. Той тоя е един от хората, дето пишат основно глупости... 😆

В началото на темата писах с него, но тогава още не се знаеше, че има проблем. Тя и темата беше за друго тогава. За това дали са нови, отличителните знаци на опашката и т.н. В последствие нещата се промениха и сега самолета не лети. За това отправих питане.

За едни може да пише глупости, за други не. 

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 61k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

преди 5 минути, communismatic написа:

Путин и руснаците? 😆

гърци, румънци, сърби - а и в румъния сега има избори - може партиите там да казват САЩ и дава фалшиви самолета и затова да сме с руски самолети

разглеждай по мащабно - цялата картинка -

преди 46 минути, ostavime написа:

@Gaming_Solutions, има ли яснота защо самолета не може да лети за момента? Това, което чух/прочетох по медиите е: Хардуерен проблем. Толкова. 

Нали го докараха на ход, или както там се казва. 

И също така, по спомен, министъра, който е най-висшата инстанция в държавата, в предаването Панорама каза, че втория идва на 28 април. Защо не е доставен? 

Адресирам питането към теб, защото мисля, че по някакъв начин си запознат. 

Няма от къде да съм запознат. Не съм се и интересувал де. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 6 часа, ostavime написа:

@Gaming_Solutions, има ли яснота защо самолета не може да лети за момента? Това, което чух/прочетох по медиите е: Хардуерен проблем. Толкова. 

Нали го докараха на ход, или както там се казва. 

И също така, по спомен, министъра, който е най-висшата инстанция в държавата, в предаването Панорама каза, че втория идва на 28 април. Защо не е доставен? 

Адресирам питането към теб, защото мисля, че по някакъв начин си запознат. 

В това видео интервю от вчера, вицепрезидентът на Локхийд Мартин казва, че има малък теч на гориво.

преди 8 часа, Staff. написа:

Вицепрезидентът на Локхийд Мартин: Малък теч на гориво....

Нашите за хардуер говориха.... 

Не знам кво му има на самолета,но едно е ясно-този парад ще е най-голямото унижение и за армията, и за народа...Следващия парад може би ще е с каруци натоварени с микровълнови,хладилници и перални...Може да включат и някоя подвижна "скара- бира" ...за да покажем как ще посрещнем евентуалните нападатели...Срам,срам,срам...

преди 1 час, Staff. написа:
  преди 9 часа, Staff. написа:

Вицепрезидентът на Локхийд Мартин: Малък теч на гориво....

А теч на гориво, какъв проблем е бре, зверче?

Сигурно софтуерен.:D

преди 21 минути, M.Николов написа:

Както прочетох в коментарите под видеото на @Banesc  това не било самолет, а тутулет...и много сме напреднали-до сега освен чертежи,вече си имаме и макет...и освен коли,втора употреба с които ни заляха...вече си имаме и самолети втора ръка...като за хора втора ръка...за каквито ни имат там ,на запад...

А това много ми хареса:

Цитат

Самолетът е тук, ама къде е държавата?

В момента F-16 прилича на лъскав автомобил, който сме купили без да имаме гараж, бензин или книжка. Политиците го посрещнаха с фанфари, но след третата снимка в Instagram се прибраха по кабинетите да се карат кой е виновен. Спойлер: всички.

Да му пееш или да го връщаш?

Един от техниците предложил да викнат ходжа да прочете молитва – може и да запали. Друг – да му сложат лента и да го обявят за паметник. Трети – да го боядисат в зелено и да го пуснат за селски избори. Вариантите са много, резултатът – същият: самолетът си стои. И мисли. Защо точно България?

Вътрешна информация:

Пилотите били готови – минавали тренировка на симулатор от 2003-та.

Радарът засичал само чевермета и дим от скара.

Комуникацията със земята работела, но само ако в базата нямало включен бойлер.

Коментари от народа:

> „Това не е изтребител, това е символ на държавата – скъп, нефункционален и пълен с обещания.“

„Предлагам да го ползваме като лунапарк – качваш се, натискаш копче, и не се случва нищо. Идеално за деца.“

„Ако го облепим с фолио и турим надпис ‘Програма за развитие’, може да го отчетем по европроект.“

Купихме самолет като за НАТО, получихме статуя като за парк. Ако някой ден литне – чудо. Ако не – поне ще имаме най-скъпото прасе-касичка на Балканите. Наздраве и честит ни F-16 – гордостта на българското чакане!

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 33 минути, M.Николов написа:

Източили са некоя туба, да продават на черно.

преди 1 час, M.Николов написа:

Не знам, не съм самолетен специалист! 😀 Със сигурност не е софтуерен проблема. 😂 Поне вече знаем какво му има на самолета...

преди 11 часа, Staff. написа:

И в коя секунда от видеото се говори за теч на гориво? А какво може да го е предизвикал? Дефектна платка? Дупка в резервоара?

преди 4 минути, maxthon написа:

И в коя секунда от видеото се говори за теч на гориво?

самолета може и да си е читав

но да е от горивото 

бензина A95  в българия е  A 90

демек 90 октана

а  А100  е  А92     

92 октана 

занижен   ни е стандарта и защита на потребителя не бачка

там една женица е назначена

кой знае  на кой е любовница 

преди 17 минути, maxthon написа:

И в коя секунда от видеото се говори за теч на гориво? А какво може да го е предизвикал? Дефектна платка? Дупка в резервоара?

Не знам, казах вече, че не съм специалист по самолети. Предполагам, че някоя част/елемент/компонент е протекъл.

преди 1 минута, Staff. написа:

Не знам, казах вече, че не съм специалист по самолети. Предполагам, че някоя част/елемент/компонент е протекъл.

Е, нали уж беше саботаж? Руснаците да не са пробили резервоара нарочно за да ни правят сечено? Все пак Ф16 е ултрамодерен самолет (според тукашните специалисти)...? Кажи си нещата Джокер, ти поне си компетентен по всичкология...

Във видеото - 18.45 секунди се посочва проблема!

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

Вие представяте ли си нашите военни министри да бяха казали вместо "Отклонение в една от системите" , "От самолета тече гориво"? Това щеше да е скандално, сигурно щяха да ги скъсат от бъзици! 

Те сигурно цял ден са мислили какво да кажат пред медиите...

Аха. Джокера почна да върти гъзицата вече.
Майтапа на страна, но понеже ostavime подхвана темата... Още преди една седмица, аз казах, за какво иде реч. Даже преди две, когато Джокович създаде безумната си тема. Пределно ясно е, че са ни пробутали абсолютен боклук. То това е толкова ясно, че няма накъде. Цялата ни държава е в тотално подчинено положение спрямо САЩ, тук разни интелигентни индивиди се борят постоянно с "руснаците" и "руската пропаганда". Ти само като видиш каква сделка е сключена и ти става ясно, за какво иде реч. В едната сделка се падат по пет ракети на самолет, интересно за какво изобщо са им пет ракети? Кво ще правят с подобно количество? Нали уж ги купуват с цел - отбрана, Путин щял да ни напада, не знам си какво... Gaming Solutions съвсем сериозно ми написа, че Просто Киро сключил втората сделка, щото първата била такава, той бил наясно, че е далавера, ама нямало как да станат нещата. Кво да коментираме повече...

То и за това сме на тоя хал, между другото. Всичко умно и кадърно си заминава от тук, никой не иска, да остава в тая кочина...

Самолетите са хубав, но мен друго ме притеснява, защо по дяволите толкова много бавят доставката? Какво се случва с вторият самолет? Нали казаха че е излетял за България?

Възможно ли е след като е излетял да са установили повреда и да се е върнал пак в завода?

Защо никой не дава информация?

преди 4 часа, Staff. написа:

В това видео интервю от вчера, вицепрезидентът на Локхийд Мартин казва, че има малък теч на гориво.

Остана да му изтече и антифриза...

Антифриз няма - ама има хидравлика много. И често изпуска.

Преди години един ф15е спука тръба. Тука му направиха временна и шеф пилота го откара в Германия на ремонт.

Пп

С огромен кеф наблюдавах цялото каканижене около темата от всякакви идиоти

Както каза Профруит - трагедия и срам.

Десетки години не се отпускаха пари и резултата е пълен разпад (и неуважение)

Журналиста от ПАН го каза

Грипен беше поръчан  с 24-часов сервиз

Радев го повтори - и пак всички плюят срещу него

ПП

Да видим какво ще направят. 

Канибализъм. От друг самолет.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.