Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

И пак нестана ... sad.gif

Тоз skype ме мрази sad.gif

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 303k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Търся кампетентно мнение в Слак... Необходим ми е Skype.

Изтеглих skype-1.4.0.74-static.tar bz2

Разархивирането върви без проблем:

bunzip2 skype-1.4.0.74-static.tar.bz2

след това

root@darkstar:/usr/local# tar -xvf skype-1.4.0.74-static.tar

skype_static-1.4.0.74/

skype_static-1.4.0.74/README

skype_static-1.4.0.74/skype.desktop

skype_static-1.4.0.74/LICENSE

skype_static-1.4.0.74/icons/

skype_static-1.4.0.74/icons/SkypeBlue_16x16.png

skype_static-1.4.0.74/icons/SkypeBlue_32x32.png

skype_static-1.4.0.74/icons/SkypeBlue_48x48.png

skype_static-1.4.0.74/skype.conf

skype_static-1.4.0.74/sounds/

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallResume.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallRingingOut.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/SkypeLogout.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallConnecting.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallHangup.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallBusy.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/ContactAdded.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/ContactOnline.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallRingingIn.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallRemoteHangup.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/VoicemailReceived.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/ChatOutgoing.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/ChatIncomingInitial.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/ContactOffline.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/ContactAuthRequest.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/ChatIncoming.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/TransferFailed.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/CallHold.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/SkypeLogin.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/TransferRequest.wav

skype_static-1.4.0.74/sounds/TransferComplete.wav

skype_static-1.4.0.74/skype

И оттук би трябвало да стартирам програмата:

root@darkstar:/usr/local# skype_static-1.4.0.74/skype

skype_static-1.4.0.74/skype: error while loading shared libraries: libsigc-2.0.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

Не съм много опитен и не знам как да продължа?Може ли някой да ми помогне?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

То си ти казва...липсва му библиотеката libsigc.

Направи updatedb като root и после пусни locate libsigc и покажи резултата.

А ти погледна ли че версията на скайп е статик. Т.е. не би трябвало да търси външни библиотеки!!!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry600775

Хора и с тоз вариант не стана ,ама ми вижте поста sad.gif Някой работи ми куцат... Моля ви помогнете ... Тоз Skype ме мрази sad.gif Ако можете да го оправите като дадете още варианти или помогнете за онези работи от поста ще съм ви много благодарен :help: :help:

еи може ли да разбера по някакъв начин паролата на някои абонат

А закакво ти е ?

Нали знаеш, че няма невъзможни неща за хакерите, но не се надявай да ти каже(ако може)

Явно това е доста често срещан проблем но аз пробвах всичко което можах и всичко което намерих като информация в интернет но не можах да отстраня проблема.Дори носих компютъра в сервиза и там се оказа че и микрофона работи и звуковата карта също е в изправност но проблема си остана.Имам инсталиран Realtek audio manager и съм пробвал всякакви настроики с него но без резултат.Въпроса ми е понеже четох някъде, че Firewall може да е причина за такъв проблем как да разбера дали тя пречи по някакъв начин и а ако е така какво да направя?Знам че трябва да се отворят някакви портове но незнам как става.Вече мисля да преинсталирам windоws - а ако нищо друго не помогне.

Може наистина проблема да е в ОС но за всеки случай виж тук:

http://www.skype.com/help/guides/soundsetup_xp.html

или това:

Start=>Run=>sndvol32=>Options=>Properties=>Recording(включваш микрофона)=>Ok=>Options=>Advanced Controls=>Включваш чекчето на микрофона увеличаваш до краи=>Advanced=>MIC Boost=>Close

Преди време защитната ми стена (Look'n'Stop) ми правеше проблеми при връзката със Skype - говорът накъсваше, чуваше се с голямо закъснение и др. Това всичкото ставаше при двукратно разрешен от настройките на стената Skype. Накрая видях на кой порт работи програмата и създадох правило за разрешаването му и се оправи. Та, виж си Skype на кой порт прави връзка (при мен е 18814) и потърси в help-a на стената информация как да го разрешиш.

Нали знаеш, че няма невъзможни неща за хакерите, но не се надявай да ти каже(ако може)

Прав си,те са саможивци. laugh.gif

Искам да попитам за един проблем и дали иам как да се оправи. Моя приятелка напусна работа и от служебния си компютър деинсталира изцяло скайпа. Но въпркеи това сега седи онлайн без това да е тя реално от дома й. Има някой на пс-то явно, който влиза с нейното име и парола. Но дори и когато няма никой в офиса тя пак не може да влезе с регистрираните си ник и парола като скайпа казва, че не съвпадат. Опитахме се да retrieve-нем паролата чрез е-мейл, но и за него казва че не съвпада с ника.

Има ли какво да напарвим, за да й върнем регистрацията или да я затрием изцяло? И как е станало всичко това?

За съжаление май без достъп до оня компютър няма как да стане. Деинсталирала е програмата, но личните данни, свързани с профила са останали. И когато някой друг го е инсталирал е имал достъп до профила. И този друг вероятно е сменил паролата и E-mail. Това ако е вярно написаното. Другото е просто да не си знае (или е забравила) с какво се е регистрирала.

А има ли начин с махането на програмата да се махнеи ника и паролата, за да не стават такива сакатлъци?

Просто е трябвало от другия компютър да смените паролата и от стария вече няма да е достъпно. Все пак пробвайте достъп от трети компютър. Много хора просто си забравят никовете и паролите. Лошото е че забравят и с коя поща е регистриран ника.

Опитайте все пак да поговорите с човека, който сега работи с този компютър. Или с администратора на мрежата. Впрочем никът личен ли е или служебен?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

има ли някакъв начин да задам на скайп когато говоря да слушам със слушлки, а не с колони. Имам изходи настроих ги, но когато приказвам пак слушам по колоните и така качеството на връзката става по-лошо

Досега не съм писал тук,защото нямах проблеми със скайп,но сега вече смятам да пиша.преди няколко седмици,се получи много странен проблем при скайп.Без нищо скайпа остана минимизиран долу в лентата,и не искаше да се покаже листата с абонаните.Махнах скайп рестартирах,инсталирах по-стара версия ,но пак така,върнах комютъра няколко дена на зад,но пак нищо,не ми дойде нищо повече на ум освен на преинсталирам уиндоуса и го направих.Но преди няколко минути отново се появи същия проблем ,но не ми се преинсталирва.Има ли някаква алтернатива.

Съжалявам,че нямам време да прочета предишните постове,може да е имало обяснение,но наистина сега немога.

Досега не съм писал тук,защото нямах проблеми със скайп,но сега вече смятам да пиша.преди няколко седмици,се получи много странен проблем при скайп.Без нищо скайпа остана минимизиран долу в лентата,и не искаше да се покаже листата с абонаните.Махнах скайп рестартирах,инсталирах по-стара версия ,но пак така,върнах комютъра няколко дена на зад,но пак нищо,не ми дойде нищо повече на ум освен на преинсталирам уиндоуса и го направих.Но преди няколко минути отново се появи същия проблем ,но не ми се преинсталирва.Има ли някаква алтернатива.

Съжалявам,че нямам време да прочета предишните постове,може да е имало обяснение,но наистина сега немога.

Аз имам същия проблем.

Същия проблем ми е ! То е от 2-3 месеца но просто сега реших да се занимая с него ! Проблемът е че немога да го стартирам ! Пише ми, че е излязло пак всъщност нищо неми показва на екрана !

Много искам да го оправя и пак да имам скайп ! Пробвах да го преинсталирам нестана ! Сложих по стара версия пак не стана !

Очаквам вие да ми кажете как да си го оправя и ще съм ви ацки много благодарен :)

Редактирано от set (преглед на промените)

Искам да попитам как мога да пусна два скайп акаунта да вървят едновременно но да не превключвам между юзърите в компа . Понеже съм с Windows Vista Ultimate и когато цъкна с десен бутон на мишката върху иконката на скайп никъде няма Run As ?

Значи имам скайп версия 3.5.0.202 (най-новата) и като си пусна компа скайп ми зарежда по 5мин. показва в процес на свързване.Преди не ми беше така!Та въпроса ми е как да го оправя?опитах да го преинсталирам ,не става :speak:

Аз не мога да му избера директорията на инсталиране , просто,защото инсталацията не ми дава :angry: !Нещо от настройките ли ще е ?ааа забравих да спомена - с Windows Vista Ultimate съм :) !

Има проблем със сърварите на Skype. Не се притеснявай, проблемът не е в теб. При мен и доста приятели го има също.

Значи ще се оправи след време sad.gif а като стана на линия ми показва ,че имам само около 10абоната ,които са на линия от общо 247 .Не е възможно да е така!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.