Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

Искам да попитам как мога да пусна два Акаунта на Скаип на един компютар, и дали това е вазможно. Пробвах да инстална два СКаипа на компютара ми, но слага скаиповете един върхо друг. Чувал сам че се прекрепяло някакав пач кам Скаипа но нз какав точно.А ко някои знае как може да стане моля да каже, ще му бъда вечно благодарен

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 303k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Искам да ви питам вие можете ли да си слагате клипчета в полето за поздрав? Аз като цъкна да слагам и не иска да ми отвори страницата от кадето се избират! Пише ми:

We seem to be having truble loading data from our server.

Please try again in a few moments

Искам да попитам как мога да пусна два Акаунта на Скаип на един компютар, и дали това е вазможно. Пробвах да инстална два СКаипа на компютара ми, но слага скаиповете един върхо друг. Чувал сам че се прекрепяло някакав пач кам Скаипа но нз какав точно.А ко някои знае как може да стане моля да каже, ще му бъда вечно благодарен

В бЪлгарският език имаме букви като Ъ и Й. От там започни усъвършенстването си, след това мини към кибер-шизофрения (раздвояването ти)

Като се пробвам да си влеза в ацц в скайп и ми пише

Cannot focus a disabled or invisiblе window

И отгоре в едно жълто поле

Skype не е в състояние да се свърже.

Вероятно сте зад защитна стена

или срещате проблем при свързване с интеренет.

Моля, проверете и опитайте отново.Малко помощ.

В бЪлгарският език имаме букви като Ъ и Й. От там започни усъвършенстването си, след това мини към кибер-шизофрения (раздвояването ти)

// извън темата

Присъединявам се към мнението ти, Topper! В бъдеще мисля да спра съвсем да отговарям на ЛС до мен, които са на НЕПРАВИЛЕН български.

// извън темата

Присъединявам се към мнението ти, Topper! В бъдеще мисля да спра съвсем да отговарям на ЛС до мен, които са на НЕПРАВИЛЕН български.

// извън темата

Мисля, че правиш от мухата слон. Според мен е по-важно да се реши проблема или да се отговори на питането, пък това как е написано ЛС-то е подробност.

//Извън темата

Въобще не е подробност - човек, който не може да си напише името без грешки много ясно, че ще има проблеми с компютрите, защото уменията за работа се "придобиват", както и знанията по правопис в 3 клас. Талантите и гениите са малко.

За първи път пиша във вашия форум,затова се извинявам ако въпроса е задаван вече,но не можах да го открия

Проблема ми е следния:

Имам най-новата версия на Скайп,която не мога да ползвам,защото всеки път когато го включа и ми зарежда листа с абонатите CPU USAGE нараства на 100% и просто е неописуема "боза",затова се принуждавам да го изключвам от таск мениджъра.

Работата е там,че когато си взах компютъра ( 2.6 MHz процесор, 512MB RAM и 128 MB videocard) и си инсталирах Скайп всичко си работеше за период от няколко месеца.Всичко това да един ден ,когато включих Скайп и компа ми заби от лаг.

Незнам каква е причината, а приятели ме посаветваха да си преинсталирам Уиндоуса за да се оправи, но не се решавам да го направя , защото имам страшно много програми на Ц-то и важни неща,които не искам да изгубя.

Бих бил много благодарен ,ако някой намери решение на моя проблем.

Благодаря ви предварително!

За първи път пиша във вашия.........

......

Благодаря ви предварително!

Здравей!

Бих ти предложил първо да помислиш много добре какво последно си инсталирал, с какви програми си работил преди да се стигне до това положение, провери колко процеса работят едновременно и ги постни тук . Изтегли това Skypе!

Виж дали и с него ще ти лагва. Не вярвам да е от програмата. Провери за вируси. Използвай онлайн сканери. Те не изискват регистрация ...Използвай търсачката на сайта....има доста изписано. Успех...

П.П. Не бързай да преинсталираш Прозорците...между другото легални ли са?

Редактирано от nikolaijelev (преглед на промените)

Здравей!

Бих ти предложил първо да помислиш много добре какво последно си инсталирал, с какви програми си работил преди да се стигне до това положение, провери колко процеса работят едновременно и ги постни тук . Изтегли това Skypе!

Виж дали и с него ще ти лагва. Не вярвам да е от програмата. Провери за вируси. Използвай онлайн сканери. Те не изискват регистрация ...Използвай търсачката на сайта....има доста изписано. Успех...

П.П. Не бързай да преинсталираш Прозорците...между другото легални ли са?

Честно казано,не мога да си спомня точно какво съм инсталирал,когато се появи проблема със Скайп,

спомням си че предишния ден бях инсталирал една програма XSpider да проверявам за дупки в сигурността, но на следващия ден като включих компа той започна да бози(защото Скайп ми беше на ауто-лог ин при вкл. на комп.) и аз първо помислих че е нещо от тази програма,затова я деинсталирах(после разбрах ,че е от Скайпа).

Проверих за вируси,ад- и спай-уер с НОД32 и ProZoneAlarm и с 1 друга програма Ad-aware - няма.

Уиндоуса ми не е легална версия, а процесите които работят в таск мениджъра са следните:

WgaTray.exe

taskmgr.exe

alg.exe

firefox.exe

vsmon.exe

svchost.exe

svchost.exe

svchost.exe

svchost.exe

svchost.exe (пет пъти ???)

lsass.exe

services.exe

winlogon.exe

scrss.exe

smss.exe

jusched.exe

nod32kui.exe

qttask.exe

raid_tool.exe

rundl32.exe

XWatDog.exe

nod32krn.exe

mDNSResponder...

zlclient.exe

daemon.exe

explorer.exe

System

System Idle Process

Махни си тъпият Zone alarm и тоя демон който ти е активен откри за какво е... нямам спомен в windows да е имало скоро демони...

и не се чуди че svchost са 5.. може и до 10 да стигнат...

"Svchost.exe" (Generic Host Process for Win32 Services) is an integral part of Windows OS. It cannot be stopped or restarted manually. It manages 32-bit DLLs and other services. At startup, Svchost.exe checks the services portion of the registry to construct a list of services that it needs to load. In normal conditions multiple instances of Svchost.exe run at the same time. Each Svchost.exe session can contain a grouping of services, so that separate services can be run depending on how and where Svchost.exe is started. This allows for better control and debugging.

svchost.exe (пет пъти ???)

daemon.exe

Демон-а , това е Daemon Tools - имам я от както си взех компа(програма за правене на виртуални сд-та) тя не пречи въобще , А ProZoneAlarm го имам отскоро,защото е по-надежден от старата Windows Firewall(между другото преди като се появи проблема със Скайп бях с Уиндоуската Огнена Стена)

Здравейте, на един от служебните ни компютри ми се наложи да инсталирам скайп. Инсталирах го, но в последствие се оказа, че не може да се чува звук в слушалките. От отсрещната страна чуват какво говоря по микрофона, но аз не чувам какво ми отговарят. Смених слушалките, да не би да е от тях и пак същата работа. Лошото е, че не мога да намеря диска с драйверите и кашата е пълна. Не знам дали трябва да се сложат нови драйвери и дали няма да "омажат" старите. Предварително благодаря за съветите.

пп. Прилагам снимка на дъното

danolf5.jpg

Shot at 2007-07-11

Проблема ми е ,че като дам да се инсталира Skype 3... ми дава ,че еди си коя версия от 3... не се е махнала. Четох в английските форуми за Skype,но нищо не се получава пише да чистя регистри и такиз там раоти ... Някой може ли да го обясни на BG и да каже кои програми да използвам и така нантатък за чистене . Води се Error 1603. Четох там да влизам в C: да чистя-мистя ,но има ли го някъде на български не го намерих sad.gif много е дразнещо ;(

ето тук http://forum.skype.com/index.php?showtopic...mp;#entry387537 е на английски веднъж се получи ,но ми стана нещо на Skype опитвам пак ,но не става и седя на 2.5 ,а искам 3

(...)

Води се Error 1603

(...)

Тази грешка е коментирана в българската секция от мен и от Калин. Нека ти обясня по следния начин: проблеми със системния регистър в твоята ОС. След 3.1 от Skype Technologies S.A. смениха своя инсталатор за клиентите под Windows. От Inno Setup минаха на Microsoft Installer. И проблемите започнаха. Мога да ти обясня защо се решиха на нещо толкова неприятно, но излизам от темата. Та ето какво да направиш:

1. Върни се тук в тази тема и потърси моя статия как се изтриват config.xml и shared.xml

2. Увери се, че твоята ОС е обновена до пълния максимум (актуализации на МСФТ, драйвери и услуги)

3. Изчисти всичко ненужно като софтуер, дефрагментирай и премахни Skype по описания метод.

4. За правилната работа на Skype ти е необходима DirectX минимум 9.0c. Внимание: трябва да няма конфликти, да минава всички тестове и да няма неподдържани звукови и графични устройства. Другото, за което трябва да внимаваш е, че тази 9.0c не може да се премахва; има много „моднати“ 9.0c, които пораждат проблеми. Най-често идват с игри.

5. Използвай безплатна програма за почистване и оптимизиране на системния регистър и изпълни описаните стъпки по премахване на всички записи, отнасящи се до Skype.

6. Инсталирай новата версия начисто.

Разбира се, ако желаеш да запазиш своята хронология – описано е какво да правиш.

Такива програми аз лично имам и ползвам: RegCleaner. Действа безотказно. Възможно е да има и други по-добри. Провери в интернет. Ако не знаеш как да я ползваш – чети документацията.

(...)

ProZoneAlarm

(...)

Не съм убеден, че точно тази ЗС е съвместима с новите версии на Skype за Windows. В българската секция има превод (на Николина и мой) на старата версия на документа „Skype и защитните стени“. Неодавна Калин публикува нов превод на същия осъвременен документ. Потърсете го и на английски в сайта на Skype.Пробвайте какво става, когато спрете защитната стена.
cool.gif Здравейте всички ! Не зная тук ли е мястото да питам как се изтрива(закрива)скайп профил и възможно ли е изобщо? Но се надявам някой да ми отговори,защото силно ме интересува !!!!!! благодаря преедварително
cool.gif Здравейте всички ! Не зная тук ли е мястото да питам как се изтрива(закрива)скайп профил и възможно ли е изобщо? Но се надявам някой да ми отговори,защото силно ме интересува !!!!!! благодаря преедварително

Ако имаш предвид определен акаунт ето: C:\Documents and Settings\{Windows Username}\Application Data\Skype.

Оттам си изтриваш акаунта който не ти е необходим.

Относно ZoneAlarm Pro и Skype - няма никакви проблеми. Аз ползвам тази стена от както изобщо се занимавам с Интернет. До сега не съм имал абсолютно никакъв проблем относно съвместимостта на двете програми.

Тази грешка е коментирана в българската секция от мен и от Калин. Нека ти обясня по следния начин: проблеми със системния регистър в твоята ОС. След 3.1 от Skype Technologies S.A. смениха своя инсталатор за клиентите под Windows. От Inno Setup минаха на Microsoft Installer. И проблемите започнаха. Мога да ти обясня защо се решиха на нещо толкова неприятно, но излизам от темата. Та ето какво да направиш:

1. Върни се тук в тази тема и потърси моя статия как се изтриват config.xml и shared.xml

2. Увери се, че твоята ОС е обновена до пълния максимум (актуализации на МСФТ, драйвери и услуги)

3. Изчисти всичко ненужно като софтуер, дефрагментирай и премахни Skype по описания метод.

4. За правилната работа на Skype ти е необходима DirectX минимум 9.0c. Внимание: трябва да няма конфликти, да минава всички тестове и да няма неподдържани звукови и графични устройства. Другото, за което трябва да внимаваш е, че тази 9.0c не може да се премахва; има много „моднати“ 9.0c, които пораждат проблеми. Най-често идват с игри.

5. Използвай безплатна програма за почистване и оптимизиране на системния регистър и изпълни описаните стъпки по премахване на всички записи, отнасящи се до Skype.

6. Инсталирай новата версия начисто.

Разбира се, ако желаеш да запазиш своята хронология – описано е какво да правиш.

Такива програми аз лично имам и ползвам: RegCleaner. Действа безотказно. Възможно е да има и други по-добри. Провери в интернет. Ако не знаеш как да я ползваш – чети документацията.

Да ама нещо пак нестана sad.gif и сега пак се върнах на 2.5.122 и сега пък сичките хора ,които са Offline са ми с червена слушалчица. Други идеи да имаш как може или пак да пробвам и кви дефрагмантация кво да правя :rolleyes: аз намерих инач де го пише и съм го правил същото ама ... sad.gif

Ако не ако преинсталлна windows-a ( и ако изтрия сичко с преинсталацията ) ще се оправи ли. (Аз работите ,които имам на ПЦ ще ги върна много бързо а някой на CD-та )

Редактирано от hamav (преглед на промените)

Някой има ли представа къде се съхранява хронолигията от скайпа?

То си пише хронология.Намираш името което ти трябва цъкаш 2 пъти на името и ти показва хронологията.

Мерси, но питам за самото файлче в компа :hush:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.