Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - въпроси, проблеми и дискусия - част 1

Featured Replies

Песен, но съм почти постоянно включен заради това. Лошото е че примерно го чакам на домашния, пък то тръгнало към служебния . . . пристигнало когато му скимне. Това почна да става от преди 2 - 4 седмици, не успях да го засека веднага, вероятно от версия 3.1, минах на 3.2 отскоро, но и там го има. Все пак за няколко дена не мога да дам надеждна информация, но и днес го наблюдавах. Не съм разпитвал хората отсреща с кои версии са та да разбера от конфликт на версии ли е , що ли (пък и не ми е работа), но преди го нямаше, а сега го има.

Edit: Ето и съобщението, което го потвърждава

gallery_14325_161_4543.jpg

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 302,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ами то в този ход на мисли, бих казал - за бога потребители, не ползвайте! Всеки може да се логне от където си поиска и то заедно с вас :) Да знаете някоя IM програма, която да се държи така неадекватно?

Здравейте инсталирах си последната версия ня Skype 3.2 свалена от сайта им инсталира се без проблеми иконката от декстопа си я махам и я слагам в лентата за бързо стартиране но след всяко рестартиране на компютъра още в началото се поевява един прозорец на който пише уиндос конфигурира скайп моля изчакаите и задължително си прави нова икона на работния плот и това е при всеки рестарт,неприятно и не знам как да го избегна и къде бъркам,МОЛЯ ако някой може да ми помогне да ми пише тук или Skype xelena2004,много ми допада новата версия но за съжаление не мога да я ползвам,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

Здравейте!

Имам малък проблем със скайпа. Един мой приятел няма интернет в тях и идва удома през 1-2 дена за да побъбри малко по скайпа. Направи си регистрация, кара с нея около месец и нещо и преди няколко дена като пробва да си влезе в акаунта му каза, че паролата не е вярна. Опита няколко пъти и пак не успя да влезе. Направи си нов акаунт и след 2 дена отново същият проблем. А когато аз отварям моят акаунт няма никакви проблеми. Някой знае ли защо не може да отваря акаунта си?

защо не мога да копирам адреси или неща в новия скайп?

Здравейте инсталирах си последната версия ня Skype 3.2 свалена от сайта им инсталира се без проблеми иконката от декстопа си я махам и я слагам в лентата за бързо стартиране но след всяко рестартиране на компютъра още в началото се поевява един прозорец на който пише уиндос конфигурира скайп моля изчакаите и задължително си прави нова икона на работния плот и това е при всеки рестарт,неприятно и не знам как да го избегна и къде бъркам,МОЛЯ ако някой може да ми помогне да ми пише тук или Skype xelena2004,много ми допада новата версия но за съжаление не мога да я ползвам,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

Идея за този проблем? Много е дразнещо.

Кажете нещо за този проблем де.

Здравейте!

Имам малък проблем със скайпа. Един мой приятел няма интернет в тях и идва удома през 1-2 дена за да побъбри малко по скайпа. Направи си регистрация, кара с нея около месец и нещо и преди няколко дена като пробва да си влезе в акаунта му каза, че паролата не е вярна. Опита няколко пъти и пак не успя да влезе. Направи си нов акаунт и след 2 дена отново същият проблем. А когато аз отварям моят акаунт няма никакви проблеми. Някой знае ли защо не може да отваря акаунта си?

И на брат ми Skypeto е забивало тъй !! да натисне Забравена парола и 6те му пратят нова парола по пощата!!

Дано стане :beer11:

търся сайт,с изработени картинки от емотиконите на скайп...знам,че имаше един такъв български,но му изгубих адреса...

хора проблема ми е най-вече с 1 абонат. Ако вляза от зала той ще ми е online ,но ако съм от нас той ми е offline и като му звънна след време ми става online ,но не секи път ... Имате ли идея как да го оправя ... а skype 3... ми прави проблеми немога да го иснталл

Още 1 проблем : на много от абонатите ми съм offline sad.gif

PleasZsZe helP

Този проблем вече е известен и се коментира и в тази тема (темата е от ангийския форум на Скайп). Има коментар и от страна на работещ за Скайп. Проблема се появява, когато някой от файловете на Скайп е повреден или липсва. Както се вижда от темата някои програми за почистване на регистъра изтриват ключове от регистъра, които Скайп ползва и за това се получава така.

Редакция: Информацията е потвърдена. Ако ползвате програма за чистене на регистъра тя е проблема.

Редактирано от Калински (преглед на промените)

Сега дори като пиша в полето за настроение, като дам ентер и не иска да го запамети . Защо така?

Понеже в тази тема се коментират предимно неща, свързани със шаренията. Нещо замря. Днес имаше публичен чат по въпросите. Жалко че не се разискват в темата. Та малко в резюме:

Относно моето мнение за думата "евтино"

казали са евтини, значи евтини.
Нищо че други преводачи мислят и превеждат друго, което отговаря на истината.

За версията за други платформи:

с версията за Линукс наистина се излагат много, но толкова могат.

Относно напълно неадекватното поведение на такава програма от последните версии съобщенията да се получават когато и ДВАМАТА са на линия

свързано е с тази нова с/ма на статусите, с/мата за присъствие на множество у-ва и бъдещата с/ма за управление на неприкосновеността: пестят трафик здраво. Тоест чистят мрежата от колкото се може повече източници на латентност. Искат да ни насърчат да минаваме по-често "на линия", за да тунелираме нашите дискусии и пр., а не да ПРЕПРЕДАВАМЕ и да задръстваме П2П мрежата на Skype.

-- промяна от версия 3.2 насам

Значи е направено нарочно за да ми причинява неудобства, да седя повече включен и да прекарвам трафика на другите.

Skype ползва доста портове под UDP, които се отварят виртуално. Това е проблем, признат от сисадмините.

статията, която публикувахте тогава: никой не оспорва, че Skype отваря доста портове под UDP, които трудно, или почти не могат да се контролират.

можем с помощта на хардуер и подходящ софтуер да снижим все пак ОПИТИТЕ на програмата да се възползва от всичко достъпно и да определим кое откъде да минава.

че може да се вземат крути мерки и приложението да се държи в прилични граници, ако това ви притеснява.

Значи пак съм бил прав. Тази програма прави логове в стената ми по над гигабайт на ден. Друга програма не прави такива неща. Като да ползва произволни портове и да може да се инсталира без администраторски права за ужас на всеки сисадмин. И да се възползва от всичко достъпно. Първото приложение за което трябва да се взимат КРУТИ МЕРКИ за "да се държи в ПРИЛИЧНИ граници". Кой знае какво става при нормалните потребители, които дори и стена нямат.

И не на последно място всичко по скайп се шифрова с 1024-битов ключ. Непрестанно.

Което, както и самата шифрована програма пречи на самия потребител да види кое как става. И не ми дава никаква гаранция кое от кой се следи, записва и т.н. Все си мисля че освен фирмата достъп имат и американските служби, правителство и т.н. Може би и затова развитието на версията под Linux изостава толкова.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Вмъквам и моето питане относно Skype програмата...

Когато искам да се впиша с моето име и натисна стрелкичката вдясно,се отваря списък с имената на различни потребители,тъй като го ползваме 4-5 човека.Как мога да премахна излишните имена от там?Благодаря и извинете,ако е писано по този въпрос,но темата е доста обширна. :ph34r:

Когато искам да се впиша с моето име и натисна стрелкичката вдясно,се отваря списък с имената на различни потребители,тъй като го ползваме 4-5 човека.Как мога да премахна излишните имена от там?Благодаря и извинете,ако е писано по този въпрос,но темата е доста обширна. :speak:

като се отвори списъкът с имената,посочи с мишката(без да натискаш) името,което искаш да махнеш и натисни бутона DELETE.Би трябвало да стане! :ph34r:

Редактирано от besnia007 (преглед на промените)

Когато искам да се впиша с моето име и натисна стрелкичката вдясно,се отваря списък с имената на различни потребители,тъй като го ползваме 4-5 човека.Как мога да премахна излишните имена от там?Благодаря и извинете,ако е писано по този въпрос,но темата е доста обширна. :)

Въведи следния код: %AppData%\Skype\ в лентата на Уиндоус експлорър или тази на Интернет експлорър и ще ти се покажат файловете ползвани от Скайп въпреки че са скрити. Ще видиш папки със същите имета като Скайп имената на тези които са се вписвали от твоя компютър. Просто изтрий папките с чужди скайп имена и тези скайп имена няма вече да се появяват в падащия списък на екрана при вписване. ;)

Благодаря!Първото предложение не се получи,но с второто успях. :)

Аз имам проблем със skype.Bчepa Bлизах без проблемно ,а днес като искам да Bляза ми дажа че паролата ми е грешна.Натиснах забравена парола,но ми показа че не е този е-маил-а.пробвах и с други меили , но пак дава че не са верни.Моля ви помогнете ми.

Благодаря ви предварително

Аз пък си мисля че искаш да хакнеш на някое другарче акаунта. Не знаеш и парола, и поща.

Другата вероятност е да е имало временен проблем с интернета.

Днес включвам Skype-а и гледам - липсва бутона "Хронология" ( с v3.2.0.148 съм ). След минути бъзикане изведнъж ненадейно се появява, обаче там няма НИЩО. Празно! Цялата история заминала ( може би ). После click-вам върху даден user -> IM History -> мда, излиза. Т.е. не се е загубила. Личните съобщения между user-ите ги пази. Но когато сме си правили "Chat Rooms" ( няколко човека едновременно ) - няма го. Няма откъде да click-на, че да избера IM History, че да ми излезе. Та въпросът ми е - някакъв начин да видя от статия историята има ли ... ? Също така сега и няма и как да продължа чата там, в стоите... Т.е. наново трябва да добавям users за конферентен разговор/чат...

Днес включвам Skype-а и гледам - липсва бутона "Хронология" ( с v3.2.0.148 съм ). След минути бъзикане изведнъж ненадейно се появява, обаче там няма НИЩО. Празно! Цялата история заминала ( може би ). После click-вам върху даден user -> IM History -> мда, излиза. Т.е. не се е загубила. Личните съобщения между user-ите ги пази. Но когато сме си правили "Chat Rooms" ( няколко човека едновременно ) - няма го. Няма откъде да click-на, че да избера IM History, че да ми излезе. Та въпросът ми е - някакъв начин да видя от статия историята има ли ... ? Също така сега и няма и как да продължа чата там, в стоите... Т.е. наново трябва да добавям users за конферентен разговор/чат...

Преградата на хронологията е изчезвала за момент, защото последния път, когато си ползвал Скайп преди да се е затворил си изтрил всички записи, които е имало.(Има и друга ситуация, но тази е най-често срещаната) След като Скайп е стартирал понеже каквито и записи да е имало последния път са били изтрити преградката не се появява. Появила се е по късно, защото се е състояло някакво събитие (разговор, чат и т.н). Изтрил си и това събитие, обаче вече преградката си остава видима. Честно казано хронологията не е заминала - тя си е там. Чатовете, които си водил са били в преградката на хронологията, но ти си ги изтрил. След като са били изтрити нещо е станало в някой чат и чат прозореца ти се е отворил пак - писъл или не - затворил си прозореца. След това този чат не се появява отново в преградката, защото вече веднъж е бил в хронологията и ти си го изтрил. Не се налага да правиш нови чатове. Можеш да се върнеш към последните създадени чатове като отидеш на: Чат-> Последни сесии в чата.

Накратко: описаното от теб свързано с преградката на хронологията не е бъг - напълно нормално е. Уточних и причината за нейното поведение.

Казах ти и къде да си търсиш вече създадени скорощни чатове.

:)

Аз имам проблем със skype.Bчepa Bлизах без проблемно ,а днес като искам да Bляза ми дажа че паролата ми е грешна.Натиснах забравена парола,но ми показа че не е този е-маил-а.пробвах и с други меили , но пак дава че не са верни.Моля ви помогнете ми.

Благодаря ви предварително

Единствено от екипа на Скайп можеш да получиш помощ. Те могат да ти помогнат да си възстановиш акаунта. Попълни формуляр за поддръжка описвайки проблема на един от посочените езици.

Мда, благодаря. Долу-гору така е било. Изключих Skype-а преди чАсове, пуснах някоя игричка да играя, сега го включвам - всичко е наред :clap:.

хора проблема ми е най-вече с 1 абонат. Ако вляза от зала той ще ми е online ,но ако съм от нас той ми е offline и като му звънна след време ми става online ,но не секи път ... Имате ли идея как да го оправя ... а skype 3... ми прави проблеми немога да го иснталл

Още 1 проблем : на много от абонатите ми съм offline sad.gif

PleasZsZe helP

Up sad.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.