Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Детето ми има мания

Featured Replies

Здравейте и добър вечер на всички извинявам се ако темата не е за тук !

Та въпросът ми е забелязвам 3 годишният ми син че има мания по кожени седалки и столове например на колелото постоянно си пипа седалката съседът ни има кожен геймърски стол като го видя и взе да се гуши в него.

Та има ли място за притеснение или не.

Какво значи мания?
Не изпадайте в такива крайности, нито пък прибързвайте със заключенията, на тази възраст децата са любопитни, моите са съответно на 2 и 3 и все има по нещо да им е интересно, кой знае ако го влекат кожени работи може да стане обущар, дизайнер...
...знае ли човек шефа какво му е дал.

• Автор
преди 14 минути, Bubbles написа:

, кой знае ако го влекат кожени работи може да стане обущар, дизайнер...

Така е ама детето на съседите което е 13 тинейджър си харесва и до ден днешен кожен седалки и кожени столове.

преди 22 минути, tito24 написа:

Така е ама детето на съседите което е 13 тинейджър си харесва и до ден днешен кожен седалки и кожени столове.

И като харесва какво? Освен ако не прави някакви непристойни работи с тая кожа проблем не виждам.

Няма смисъл за притеснение децата на тази възраст за доста любопитни дори и да харесва кожени седалки не е проблем. Моето дете е на 11 и е много голям любител на кожени седалки и кожени столове ама аз не се притеснавам.

• Автор
преди 4 минути, rashi22 написа:

Screenshot_2025-04-28-19-33-25-644_com.google.android.youtube.jpg

Ще му купя и аз едно такова кожено столче.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Какво значи мания?
Не изпадайте в такива крайности, нито пък прибързвайте със заключенията, на тази възраст децата са любопитни, моите са съответно на 2 и 3 и все има по нещо да им е интересно, кой знае ако го влекат кожени работи може да стане обущар, дизайнер...

Осъзнах че няма място да се притеснявам а твоите деца имат ли кожени седалки.

преди 8 часа, tito24 написа:

Та има ли място за притеснение или не.

Не, но е възможно Вие да имате мании, а това вече е притеснително.

Успех!

• Автор
преди 45 минути, (:IdioibI:) написа:

Не, но е възможно Вие да имате мании, а това вече е притеснително.

Успех!

Разбрах че няма страшно нека да си ги пипа. Моето дете много обича да го гъделичкат по ръчичките. 

Вчера ходи да си играе със детето на съседите което и то е голям фен на кожени седалки и кожени столове.

преди 20 минути, tito24 написа:

Разбрах че няма страшно нека да си ги пипа.

И от къде ти хрумна, че на 3 години има мания?

Цитат

Манията е тежко медицинско състояние, характеризиращо се с крайно добро настроение, енергичност и необичаен начин на мислене. Манията може да има различни причини, но най-често е свързана с биполярно разстройство, при което периоди на маниакално състояние се редуват с клинична депресия.

Считаш, че то може в момента да мисли ли? :) 

п.п. По-вероятно е ти да се нуждаеш от психическо лечение, а не то! 

Мания имате вие, че се вманичавате :) Разбира, се че не е мания и не е притеснително, вашето е притеслно. Всичко хубаво.

Моето мнение също е да не си слагаме сами и да не слагаме на близките си психиатрични диагнози. До консултация с психиатър заради поведение, което застрашава здравето и развитието на детето, това е особеност. Е, ако смятаме, че застрашава психично здраве и развитие, непременно при психиатър.
Другото е, че проблемът е от тези в бг.мама. Според мен е хубаво да се проведе разговор защо го прави, с продължение, че не е добре да прави това, което смятаме за нехигиенично, неприлично, несъответно на възрастта, паразитно като поведение или натрапливост със съответните аргументи- "Не го правИ, защото е мръсно, голям си, не е прилично, особено е и прави лошо впечатление" и пр. аргументи. 

Всъщност, още тук, във форума, родителят е редно да си обясни сам защо това, което прави детето го дразни или смущава. Може да излезе съвсем друг проблем.

преди 14 часа, Bubbles написа:

моите са съответно на 2 и 3 и все има по нещо да им е интересно

Има ли контрол на тези години? Че станах свидетел на чудеса за приказ!

• Автор

Бях се притесних покрай 13 годишното момче на съседите.

Защо и то така от малко започнаха да го влечат кожени седалки и кожени столове пипа пипа сега седи само на тях. То е специално дете страхувам се моето да не стане като него.

За мен е най-добре ако имат общи интереси да ги събираме двамата заедно.

преди 4 часа, Клонинга написа:

Има ли контрол на тези години? Че станах свидетел на чудеса за приказ!

Какво значи контрол? 
На тзи възраст децата започват да опознават света, изграждат се много навици и се полагат основите на бъдещия младеж а в последтвие и възрастен. Тук основа роля имат родителите, те са примера който следва малкото, много родители точно от тази възраст запчват да пристрастяват децата към джаджите защото им е по-лесно да им пуснат да зяпат нещо на телефона/таблета/компютъра отколкото да се занимават с тях. Виждал съм го в България нееднократно, тук също, разликата е, че в България тате си е сипал рикия и боде салатка а мама се снима как пържи яйца в кухнята докато тук тате лочи бира с аверите докато мама пържи картофи в кухнята и и вдвата случая по телевизора върви я сериал я няква реалити тъпотия...

...така се изпуска детето и стигаме до ситуацията която прочетох вчера по повод някакви групчики пубери които правели золуми из София в която родителите казват "Ние не можем да се оправяме с тях".
Как да можеш когато вече си изтървал нещата и вместо нормален младеж си създал малоумен лонгур с безкрайно самочувствие, купища комплекси и нищо в чутурата?

До автора на темата : За какво им е този кожен стол на децата? Нещо не ви разбрах.

на 8.05.2025 г. в 1:28, Муца написа:

Под "мания" се има предвид психично разстройство, използва се в психиатрията, доколкото знам.

Ми не, но той и авторът на темата въобще си няма представа за тия неща.

на 7.05.2025 г. в 23:08, rashi22 написа:

Screenshot_2025-04-28-19-33-25-644_com.google.android.youtube.jpg

И така - никой ли не обърна внимание на тази снимка и детето на нея? :) 

1. тя е от този клип 

2. това дете е с тежки психични увреждания, които нямат нищо общо с "кожените изделия".

на 8.05.2025 г. в 9:45, Търсещ истини написа:

"Не го правИ, защото е мръсно, голям си, не е прилично, особено е и прави лошо впечатление" и пр. аргументи.

само дето това не са никакви "аргументи" и нямат нищо общо със смисъла на тази думичка.

• 3 месеца по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.