Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дигитализиране на аудиокасета

Featured Replies

преди 27 минути, teo-glavata написа:

Не точно - линк

За сефте виждам такова чудо :D

преди 14 минути, passengerbg написа:

Този касетофон за който говоря се води радио плеър JVC и се предлага в една от известните вериги за техника. Има USB, но в описанието пише че няма цифров тунер, въпреки че на самото устройство има лепенка Digital Tuner.

emoji-face-palm.gif

Цифровият тунер е за слушане на радио. Какво общо има с проблема ти?...

преди 13 минути, цър-вул написа:

Че кво против TEAC имаш? Колко такива "записвачки" си строшил, а :) 

преди 16 минути, passengerbg написа:

Няма ли да изкарам някакъв звук посредством USB? 

Ако говориш за нещо такова:

160104.jpg-Product-details-main?context=

Не, няма да изкараш звук от USB-то му. 

Пък и ти вече си докарал звук до лаптопа. Проблемът е при записа. 

Няма ли да направиш поне нещо от нещата, които ти писах досега? :mad: 

Ако става дума за това чудо на техниката:

spacer.png

Аз си направих труда да му прочета спецификациите, че дори и ръководството за експлоатация.

Първо, единственият му аналогов изход е гнездото за слушалки. Честно казано не е особено подходящо за подаване на сигнал за запис, защото това не е линеен изход, а изход, при който аналоговият  сигнал вече е минал през вградения слушалков усилвател, което добавя някакви изкривявания в сигнала.

Второ - за USB порта пише, че е USB вход, където да включиш флашка до 32 гигабайта с МР3-йки примерно.

Т.е. от него не можеш да изкараш никакъв сигнал.

преди 5 часа, passengerbg написа:

На компа звукът от касетата се възпроизвежда нормално

Тогава го запиши с някоя програма и после го обработвай с Audacity.

преди 44 минути, teo-glavata написа:

Че кво против TEAC имаш? Колко такива "записвачки" си строшил, а :) 

Нищо, освен, че за мен е супер марката и не бях я срещал скоро като продукт. 

Позагуби се По наш'те ширини. 

Вие сериозно ли?

1999 г. - касетофон - през слушалките в opti 933 ISA - 320bit MP3 - биеше всички MP3 от нета 128-160bit сваляни от оптичен носител.

OS - Win 98, може би сме ползвали JetAudio ...

При някои звукови карти входа за микрофон може да се използва и като линеен вход (вход за АЦП) примерно звукови карти на Асус. От софтуера на картата се превключва кай от двата ще ползваме. Това е от изключително голямо значение защото линейния вход може да приема сигнали до 2 волта, а микрофонния е за няколко миливолта.

Ако няма възможност за софтуерно превключване на този лаптоп просто входа се пренасища и клипва.

• Автор

Извинявам се за мълчанието, натрупаха се доста грижи и ми се наложи да изоставя дигитализирането за известно време. Когато съм готов, ще пиша тук за резултатите.

на 12.05.2025 г. в 17:48, цър-вул написа:

Теак и Таскам е като врат и шия.

• Автор

Защо не вкараха в този касетофон функцията за запис на флашка или карта? След като има съвременни грамофони със слотове за флашки и карти с оглед запис, защо не направят и подобен касетофон?

Защото вече почти никой не ползва касети, няма смисъл да се произвежда касетофон, който никой няма да купи. 

Пък и съдържанието на 99% от касетките може да бъде намерено в цифров вид, с многократно по-добро качество. Което обезсмисля записите. 

• Автор

Докато има работещи касети, трябва да се мисли и за плейъри. Касетите не са само записи на известни изпълнители, има и много касети с лични записи, не само музика. 

И плочите се намират в цифров вид.

преди 1 минута, passengerbg написа:

Докато има работещи касети, трябва да се мисли и за плейъри. Касетите не са само записи на известни изпълнители, има и много касети с лични записи, не само музика. 

И плочите се намират в цифров вид.

Съгласен съм. 

Само че като се мисли за плеъри, трябва да се мисли за такива, които могат да свършат работата. А не най-евтините боклуци от Технополис.

Пък и все още, след всичко написано в темата, си мисля, че проблемът е в теб. Нещо не вършиш правилно при записа. И не можеш/не искаш да обясниш какво точно.

• Автор

Не знам какво стана, но сега вече звукът се записва. 

Което не означава, че не можем да продължим темата. Чак пък боклуци. Евала на JVC че поне направиха съвременен касетофон, да не се чудиш къде да пускаш касетките и да не търсиш касетофони на старо.

преди 8 часа, Rudy M. написа:

Защото вече почти никой не ползва касети, няма смисъл да се произвежда касетофон, който никой няма да купи. 

Е аз не съм никой!Слушам си касети и си правя записи на касети.Не зная защо аналогивия звук по ме кефи от цифровия.

преди 8 часа, passengerbg написа:

Евала на JVC че поне направиха съвременен касетофон, да не се чудиш къде да пускаш касетките и да не търсиш касетофони на старо.

Има декове на старо дето вадят по-качествен звук от сегашните мастериррани CD-та и файлове!

• Автор
преди 3 часа, ivan_pop написа:

Е аз не съм никой!Слушам си касети и си правя записи на касети.Не зная защо аналогивия звук по ме кефи от цифровия.

Има декове на старо дето вадят по-качествен звук от сегашните мастериррани CD-та и файлове!

Значи си мой човек 😊

За дековете на старо съм съгласен, вадят невероятен звук, стига да са в работно състояние.

Изобщо, докато има работещи носители трябва да има и работещи устройства за тях. 

на 19.05.2025 г. в 12:07, passengerbg написа:

Евала на JVC че поне направиха съвременен касетофон, да не се чудиш къде да пускаш касетките и да не търсиш касетофони на старо.

Просто са имали на склад милион касетни механики и за да не ги продадат на скраб са сглобили малко касетофончета.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.