Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lost 1-3 /дискусии и линкове/

Featured Replies

И аз искам Джон да остане жив,но ми иска и да не го разтягат вече излишно сериалчето,че верно почва лека-полека да се превръща в сапунка :yanim:

• Отговори 386
  • Прегледи 42,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

какво ще кажете какъв е тоя Джейкъб и защо каза на Лок- "Help me" :angry: . С какво пък ли ще може Лок да му помогне?И освен това незнам дали ви е направило впечатление, но как може Ричард от "другите" избщо да не се е променил за времето през което Бен е пораснал.Не старее ли тоя човек, ако изобщо е човек. :rolleyes:

Редактирано от AntiFashion (преглед на промените)

какво ще кажете какъв е тоя Джейкъб и защо каза на Лок- "Help me" ;) . С какво пък ли ще може Лок да му помогне?И освен това незнам дали ви е направило впечатление, но как може Ричард от "другите" избщо да не се е променил за времето през което Бен е пораснал.Не старее ли тоя човек, ако изобщо е човек. :clap:

Странна рабора наистина.В началото помислих,че Ричард играе 2 роли във филма,но се оказа един и същ човек,който наистина не старее.Колкото до Джейкъб той несъмнено попада в топ 5 на най-големите загадки на острова :) .Едва ли е човек.Мисля си,че е дух имащ свръхестествени способности (може да е свързан по някакъв начин с "Димчо").Определено ще има доста да го мислим тоя ,защото едвали ще разберем кой е още следващия епизод sad.gif .

Понеже вече доста ненормални идеи сте чули от мен, да ви споделя и последната ми такава (най-после изгледах 20ти епизод ;) ).

Джейкъб (със славянска транскрипция Яков) е библейски герой с интересна съдба. За съжаление не открих много информация за него на български, но ето историята му на английски: Jacob.

От друга страна, Джейкъб или Яков може да се транскрибира и като Йехова или Йахве, което според някои култове е името на Господ : Яхве. А както знаем Господ не се явява на всички, а само на избраните.

И като мислим за имена, от самото начало се чудя защо сценаристите са избрали да кръстят героя, който търси познанието Джон Лок?

Може и да няма нищо общо между имената и историята, която гледаме, но затова харесвам този филм, защото те кара да се замислиш за много неща ;)

Понеже вече доста ненормални идеи сте чули от мен...

Точно за тази тема най-ненормалните идеи всъщност се оказват най-правдоподобни и в много случаи верни.

Наитина добри открития,особено това за имената.Чиста случайност или добре скалъпен сценарий.....Каквото и да кажем няма да е грешно.И аз поразрових и открих данни за някакъв Jack Sheppard

И ТОВА : (цитирам) "В Библията Бенждамин (Бен) е син на Яков (Jacob(Джейкъб))" :wors:

"В Библията майката на Бенджамин умира скоро след раждането на сина си.Нейните последни думи са да нарекат сина й Бенджамин (Бениамин) означаващо "син на моите мъки" (доста прилича на историята на Бен нали ?)

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Linu...rary_References (гледайте най-долу на Literary References)

Възможно ли е всички тайни на острова да са свързани пряко или косвено с Библията ?

Редактирано от saber123 (преглед на промените)

А думата Dharma? Това е думата за Бог или религия,използвана от будистите. Също и поздравът Намасте - традиционен будистки поздрав...Бая религия и митология са вкарали. :wors:

Абе каквито и да ги мислим, все 2010 ще разберем за какво иде реч:ph34r:

П.П: Поне актьорите ще си имат подсигурена работа за 3 години напред;)

И ТОВА : (цитирам) "В Библията Бенждамин (Бен) е син на Яков (Jacob(Джейкъб))" :)

"В Библията майката на Бенджамин умира скоро след раждането на сина си.Нейните последни думи са да нарекат сина й Бенджамин (Бениамин) означаващо "син на моите мъки" (доста прилича на историята на Бен нали ?)

Източник: http://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Linu...rary_References (гледайте най-долу на Literary References)

Възможно ли е всички тайни на острова да са свързани пряко или косвено с Библията ?

Браво, точно това търсех вчера, но нямам Стария завет вкъщи, а в интернет не открих данни за Бенджамин. Фамилията на Джак всъщност се изписва като Shephard, което се произнася по същия начин като овчар, пастир и т.н. И тук библейският символ е ясен.

Но може да е само "уловка" - в крайна сметка човек вижда това, което иска да види ;)

Редактирано от shanna (преглед на промените)

Браво, точно това търсех вчера, но нямам Стария завет вкъщи, а в интернет не открих данни за Бенджамин. Фамилията на Джак всъщност се изписва като Shephard, което се произнася по същия начин като овчар, пастир и т.н. И тук библейският символ е ясен.

Но може да е само "уловка" - в крайна сметка човек вижда това, което иска да види :rolleyes:

Права си.Името е Jack Shephard,а въпросния престъпник е Jack Sheppard ,но това няма толкова голямо значение,колкото връзката с овчаря от Библията (Shepherd на английски).

Сега открих,че тези странни съвпадения са си част от сценария.Замислено е да се казват на имената на известни философи или писатели.Абе направо си вижте ТУК

Дезмънд или Desmond David Hume и "кръстен" на философа David Hume. cool.gif

П.С. Тези факти обаче не обясняват връзката с религията било то християнство или будизъм ....

Права си.Името е Jack Shephard,а въпросния престъпник е Jack Sheppard ,но това няма толкова голямо значение,колкото връзката с овчаря от Библията (Shepherd на английски).

Сега открих,че тези странни съвпадения са си част от сценария.Замислено е да се казват на имената на известни философи или писатели.Абе направо си вижте ТУК

Дезмънд или Desmond David Hume и "кръстен" на философа David Hume. cool.gif

П.С. Тези факти обаче не обясняват връзката с религията било то християнство или будизъм ....

А така, как ме хвана че не чета дългите статии докрай :blink:

Значи открихме топлата вода, продължаваме да гледаме филма, кой знае какво ще открием докрая biggrin.gif

Мммхм този си е Михаил ;)

Ето един линк специално за "Другите".Има и инфо за Джейкъб по-надолу.Това ,в което се зачетох е ако си спомняте филма дето промиваше мозъка на Карл (приятелят на Алекс).Не видяхме много,но в статията пише,че в един кадър от филма пише "Бог те обича,както обича Яков (Джейкъб).Абе я направо си го вижте,за да разберете по-добре ;) : http://en.wikipedia.org/wiki/Others_%28Lost%29

Ето още малко информация за сериала : Oт телевизията АВС са обявили крайната дата на "Изгубени" - последният сезон ще завърши през май 2010-а година.

Сериалът ще има още 48 епизода през следващите 3 сезона. Всеки сезон ще съдържа 16 епизода, който ще се излъчват всяка седмица, без почивки. "Заради уникалното естество на "Изгубени", ние заехме, че трябва да има крайна дата, която да гарантира цялостта и качеството на сериала и да даде на зрителите развръзката, която те заслужават", казва президентът на телевизията Стивън Макфърсън.

Сценаристите Деймън Линделоф и Карлтън Кюс казват, "Все едно сме тичали в маратон и сега всъщност за първи път знаем къде е финалната линия". "Винаги сме мислели за "Изгубени" като сериал с начало, среда и край. Сега като официално знаем кога ще бъде краят, зрителите могат да бъдат спокойни, че историята ще се развие, така както сме я запланували", обясняват сценаристите. Кюс добавя, "Имаме предначертана карта за сериала, със всички главни събития и завършек от доста време. Това, което не знаехме е колко дълго ще трябва да продължаваме историята. След като сме уточнили завършващата точка, ще можем с увереност да изградим останалата част от сериала. Ние разглеждаме "Изгубени" като нещо като мозайка. Сега като има само още 48 парчета от тази мозайка, заедно с другите сценаристи ще можем да ги сложим където трябва".

Сценаристите добавят и че няма да има никакви продължения на сериала или пълнометражни филми след 2010-а. "Като започнете да виждате накъде сме тръгнали, мисля, че идеята за продължения ще изчезне напълно", казва Линделоф. Линделоф е работил по сериала още от самото начоло и е написал пилотния епизод заедно с изпълнителния продуцент Джей Джей Ейбрамс, а Кюс е в екипа от октомври 2004-а.

"Изгубени" досега е спечелил множество награди, включително 6 награди Еми, Златен глобус за най-добра драма, награда на актьорската гилдия, награда на продуцентската гилдия, награда на гилдията на сценаристите и много други.

Последният епизод от сегашния трети сезон на сериала ще бъде излъчен в САЩ на 23 май. Следващият сезон, въпреки че засега не е обявено официално, се очаква да започне през януари или февруари 2008-а година.

П. П. Новата серия е факт ! А другата седмица ни очаква двоен епизот :yanim: !

Новата серия е НЕВЕРОЯТНА ! Гледайте я и да я коментираме после, че станаха много, много , много събития !

Главния въпрос за 21 епизод : Къде попадна Чарли и кои бяха тези жени вътре ? (как изобщо живеят там без връзка със сушата?) Всеки да изкаже предположението си :blink:

Главния въпрос за 21 епизод : Къде попадна Чарли и кои бяха тези жени вътре ? (как изобщо живеят там без връзка със сушата?) Всеки да изкаже предположението си ;)

Главният въпрос е дали Чарли има шанс да оцелее.Дезмънд каза,че ще се удави и Клеър и бебето ще се спасят.Но както гледам няма да стане така.Има 2 варианта:1-вият е жените да убият Чарли и всичко да отиде подяволите (не стига ,че умира,а и няма да се спасят...).2-рият вариант е Чарли да порита малко женски задници и да се измъкне от станцията жив и здрав.Няма да се спасят,но поня никой няма да умре.

Лично на мен не ми се иска Чарли да умре.Изобщо всяка загуба на герой в този етап от сериала е много трудно приемлива.Дано всичко да се оправи и Чарли и Лок да се завърнат живи и здрави преди края на сезона (и все пак си мисля ,че ще разберем какво е станало с Чарли чак наесен sad.gif

Ето още топли промота.Има ги на този сайт: http://lost-bg.com/web/

И най-якото е,че следващия епизод ще е последен за този сезон и 2 ЧАСА ДЪЛЪГ,така че се гответе за LOST маратон приятели cool.gif

Едва ли Чарли ще умре.Тези жени в подводната станция според мен ще станат съюзници на нашите хора,и явно историята им е доста интересна.Може бе ще я чуем в следващата серия...От всичко видяно до тук оставам с впечатлението,че Бен е злодей №1 и яко му хлопа дъската.Ако го бяха разкрили още в началото,когато им беше в ръцете...

Само вижте промото на 22 епизот Плей! и като мен ще ви се ще по - бързо да идва четвъртък :rolleyes: ! Пълна лудница е този сериал , както казват тийнеджърите " Кърти мивки " :bye1: !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Главният въпрос е дали Чарли има шанс да оцелее.Дезмънд каза,че ще се удави и Клеър и бебето ще се спасят.Но както гледам няма да стане така.Има 2 варианта:1-вият е жените да убият Чарли и всичко да отиде подяволите (не стига ,че умира,а и няма да се спасят...).2-рият вариант е Чарли да порита малко женски задници и да се измъкне от станцията жив и здрав.Няма да се спасят,но поня никой няма да умре.

Аз останах с впечатлението, че няма да стане нито 1-вият, нито 2-рият вариант, а 3-тият: Ще се намеси Дезмънд. Поне това видях в промото.

saber123 малко можем да поспорим за главния въпрос ;) За сериал като LOST едва ли нещата ще се случат по най-очаквания начин който ти описваш. Доста е наивно да мислим ,че тези жени просто ще го застрелят и сезона ще свърши :) ... сценаристите на LOST са показали че са доста по изобретателни !

Редактирано от AntiFashion (преглед на промените)

Аз останах с впечатлението, че няма да стане нито 1-вият, нито 2-рият вариант, а 3-тият: Ще се намеси Дезмънд. Поне това видях в промото.

Прав си.Просто писах поста преди да гледам промото :).Иначе ясно си се вижда,че Дезмънд се намесва,а Чарли изяде шамар от жената (явно не бива шега с тях).Само да не излезе Дезмънд губещият от ситуацията,когато се появи :)

ЛЕлееее,промото на 22 епизод е жестоко! Че и цели 2 часа!!! Мисля да легна и да спя до другия четвъртък,и като излезе серията,ме събудете! :)

ЛЕлееее,промото на 22 епизод е жестоко! Че и цели 2 часа!!! Мисля да легна и да спя до другия четвъртък,и като излезе серията,ме събудете! :)

Ок, ще ти кликна.

Ханибал ти си виновен :ph34r: Ако не си ти да даваш тея линкове към you tube аз няма да намеря време да търся промо на lost. :P Сега сами ни гъделичка любопитството.

Броени часове до "The season finale".Нямам търпение........ laugh.gif

УАУ :wors: !

Didn't see that one coming biggrin.gif !

Сега ще има да се нищят теории до края на света :) (или началото на четвърти сезон, което дойде първо :hush: )...

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.