Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

Поредното осмисляне на деня за Умен Джоки след новинката... "САЩ спасиха света от нов Чернобил!", това ли пише в "Свободна Европа"? 😆

• Отговори 4,3k
  • Прегледи 158,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• crazy katon
    crazy katon

Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• ivottoshev
    ivottoshev

Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• Само за протокола - Tръмп твърди едновременно, че е спечелил войната, че в момента я печели, че се нуждае от помощ, за да я спечели и че не се нуждае от никаква помощ, за да я спечели. Всичко това, за

Публикувани изображения

Сега казаха по Нова телевизия, че преди няколко минути е имало втора вълна с ракети към Израел. Били са насочени към северната част на страната, която не е защитена от "железен купол". Съобщиха за попадение и срутена сграда.... само това се знае засега! 

преди 9 часа, Inana.. написа:
САЩ НЯМА ДА АТАКУВАТ ИРАН.

Прогнозите ти са ялови. Това към допълнение за опитите да фъфлиш и гадаеш, къде съм родена, израстнала и обучавана. Но, ти си знаеш,че си изплискала легена и не  е необходимо да ти се напомня. Недей да ходиш със свалени гащи след постовете ми. Фаворитка си в конкурса "Русалка,болна от шизофрения" и този ти пост потвърждава диагнозата. Не съм ти задавала въпроси относно в@гиналната част от участието в този ти форум, за да ми обясняваш кой те е минал. Поне се разбра,че русалката е вмирисана не само откъм краката, но и от главата-като всяка риба. Направи си една тема със заглавие "История на срамните  и безсрамните ми устни" и   я започни  с изявлението "Чудя се на акъла си".Хората спират да общуват с теб, не за друго, но заради това,че пазят хигиена на личното си пространство. Толкоз за теб. 

------------------

За останалите, които следят по-същество темата.

Както написах-"следете пътят на пицата". Щом офицерите и служителите  от Пентагона започнат да се хранят по бюрата и не напускат сградата, това означава настъпването на важни събития,по които ще работят и следят. Съсредоточаването на стратегическите авионосци край береговете на Иран също не беше случайно. Вдигането във въздуха на бомбардировачите  B-2 САЩ,също никога не е случайно и винаги означава,че те имат цел.  Атакувани бяха  ядрените обекти на Иран и най-вече, специално"внимание" беше отделено на Фордо, който получиха "специален подарък" GBU-57A. "Мир чрез сила"-това е доктрината, която споделят Нетаняху и САЩ, а поведението на Тръмп ,беше отвличащо през последните дни , за да се притъпи иранската бдителност. Ограничен кръг от правителството на Исраел,най-вече "ястребите" в него, също са знаели за предстоящата операция. В смешната част на изпълнението, иранските религиозни радикали от правителството на Иран, съобщиха,че Фордо е претърпял "леки" поражения. Това разбира се е насочено към вътрешните"потребители" -иранския народ,защото е трудно да се признае,че най-важния шантажиращ елемент от политиката на аятоласите,вече не съществува. Белия дом, излезе с видео съобщение, което показа Тръмп, Ванс и още няколко висши държавни служители, които следят момента на удара, попаденията и резултатите от операцията. "Сега е време за мир, ако Иран не го пожелае,ще има още дари. Цели има достатъчно" -заяви Тръмп.

Жалко за тези, които наизвадиха стъклени топки, "експертни" познания  и гадателства за унищожението на Исраел. Няма да се случи. На победителите "честито" Останалите да духат супата. 

Това беше една много хубава, новина от шабат.

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Жалко за тези, които наизвадиха стъклени топки, "експертни" познания  и гадателства за унищожението на Исраел. Няма да се случи. На победителите "честито" Останалите да духат супата. 

Топ! 👍

Тук във форума е масова практика да се ползва кристална топка, боб, карти и така нататък! Аз съм реалист и се водя по случващото се като следя събитията от достоверни източници! :)

преди 7 минути, valkiria1 написа:

На победителите "честито" Останалите да духат супата. 

Мила, неска колко цивилни загинаха? И те ли са сред "победителите" или? Гледам, че Умен Джоки следи само НЕполиткоректни медии като Нова Телевизия, ама пък виж... ти може и да си се натъкнала на нещо по пътя? Имаше един тук, дето се уповаваше на ООН...

Изключително силна е тая израелска армия...
_132106948_gaza_deaths_women_children_ar

преди 2 минути, Staff. написа:

Аз съм реалист и се водя по случващото се като следя събитията от достоверни източници!

Мда... 😆😆😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Мила, неска колко цивилни загинаха? И те ли са сред "победителите" или? Гледам, че Умен Джоки следи само НЕполиткоректни медии като Нова Телевизия, ама пък виж... ти може и да си се натъкнала на нещо по пътя? Имаше един тук, дето се уповаваше на ООН...

Изключително силна е тая израелска армия...
_132106948_gaza_deaths_women_children_ar

Мда... 😆😆😆

Ти на кои източници се доверяваш?

ТАСС? :lol6:

току-що, Staff. написа:

Ти на кои източници се доверяваш?

Ми, всеки случай не и на "Свободна Европа", де... Щото последният път като си пусна скрийншот от лаптопа беше отворена статия от там. Нали? Или греша? 😆
Щото поначало, там може и да са писали, че с приемането на еврото са щели да ни скочат и пенсиите... Напълно в крак с обективността там.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми, всеки случай не и на "Свободна Европа", де... Щото последният път като си пусна скрийншот от лаптопа беше отворена статия от там. Нали? Или греша? 😆
Щото поначало, там може и да са писали, че с приемането на еврото са щели да ни скочат и пенсиите... Напълно в крак с обективността там.

Не знам какво пише в Свободна Европа защото не ги чета!

Посочи твоите източници? Срам ли те е? :lol6:

току-що, Staff. написа:

Не знам какво пише в Свободна Европа защото не ги чета!

Мда. Много странно как беше отворена точно статия от там. Вероятно е по случайност... 😆

преди 1 минута, Staff. написа:

Срам ли те е?

От кое да ме е срам Умен Джоки? Следя новините основно в Телеграм - Rybar, Colonelcassad, Asupersharij, Yurasumy

преди 19 минути, communismatic написа:

Мила, неска колко цивилни загинаха? И те ли са сред "победителите" или?

Това е война. Загинаха и вероятно още ще загинат. Дори във финала на балета Лебедово езеро, лебеди  умират. Така че, недей да се кривиш, подобно на онзи дебил ,който "воюва" с некролози и онзи който "воюва" с хилещи се емотикони. Това ви е силата-да се хилите, докато се озъбите накрая.  Дори да се обедините с миризливата врачка, пак няма да увеличите процентите си  IQ. По важното и същественото е,че от тук нататък, са открити възможностите за преговори. И да, няма значение кой  е помогнал. Всеки има съюзници в една война. Всеки!!! Четете историята,че се присъединявате към клуба на функционалните неграмотници.

Що се отнася до Исраел, той е част от националната доктрина на САЩ за безопасност и винаги ще има подкрепата на двете най-силни лобита в света,тези на евреите от Демократическата и тези на евреите от Републиканската партии, които винаги се обединяват, когато  историческата родина на евреите има нужда от подкрепа. Така беше по времето на Голда и Шестдневната война, така ще бъде винаги!!!

Какво ненавиждате повече от кое е въпрос, който не интересува нито Исраел, нито САЩ. 

Денуклеаризация и Деаятоллизация на Иран

Американските бомбардировачи B-2 са летели без прекъсване в продължение на 37 часа - от базата си в Мисури, САЩ, до Иран и обратно, без да направят нито едно кацане по пътя, съобщава „Ню Йорк Таймс“.

Вестникът цитира официален американски източник, който отбелязва, че самолетите са се зареждали с гориво няколко пъти във въздуха.

Стратегическите бомбардировачи B-2 са хвърлили 12 бункерни бомбардировача върху площадката Фордо и още два върху площадката Натанз при атаката срещу ядрените съоръжения на Иран.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че ядрените съоръжения на Иран са „напълно унищожени“.

Подводници на американския флот също участваха, като изстреляха 30 крилати ракети TLAM по два други обекта: в Натанз и в Исфахан, а B2 хвърли две бомби върху Натанз, каза служителят.

Унищожител на бункери: GBU-57A/B Massive Ordnance Penetrator (MOP), известен още като „унищожител на бункери“, е бомба с тегло от 13тона.

Game Over!
Писах ви преди време. 3.5-то поколение армия си намери майстора срещу 5-то поколение на израелската армия. Изгледайте клиповете в тубата на IDF oт вчера, как с спайкове разстреляха като в стрелбище руските барутници в Исфахан. Гордостта на кремълската чукча: ЗРК ТОР М1, Панцер и не знам си какво ... безаналоговата железария умря без да пукне един път.

Да си пренапишат доктрината. От "Физическо унищожение на Израел", на "Да живее Израел"!
И резултат - хизбалла и хуситите помогнаха на големия брат с декларации. Страх лозе пази! Кац ги предупреди. Ха шавнете, ха в киреча, няма време за дундуркане.

Апропо
По БНТ1 и бТВ разни гламари философстват. Кухи говорящи глави. Изобщо не си губете времето, да им слушате тъпизмите. Леле, вчера едва различих Соломон Паси. Одъртял, огърчял, но и той капацитет се раздава.

Хайде, с здраве. ТСВ няма да има.
Времето навън е супер и отивам на плажа, да уча даскалиците как се денси салса и ча-ча-ча. Бумбокс на плажа и децата кълчат ламбада - младата кръв на България. Цяла флашка с музика колумбиана им подарих вчера. Все пак не всеки ден можеш, да се запознаеш с жив чилиец!!! 😎

"Тъкмо светът отбеляза 80 години от свършека на хитлеризма и се появи тръмпизма - по-мощен, по-опасен и по-смъртоносен и от предишния."

и още:
Първи реакции на американците за ударите на самозабравилия се Тръмп срещу  Иран.
"No-more-war!"

преди 3 минути, communismatic написа:

Мда. Много странно как беше отворена точно статия от там. Вероятно е по случайност... 😆

От кое да ме е срам Умен Джоки? Следя новините основно в Телеграм - Rybar, Colonelcassad, Asupersharij, Yurasumy

Тези канали не са достоверни, а по-скоро част от руската пропагандна екосистема, чиято цел е да поддържа определен наратив, независимо от реалността! Дори когато използват реални кадри или карти, контекстът е манипулиран. :laughing5:

Ако Rybar и Cassad са ти основни източници, значи получаваш военна реалност, поднесена през кремълска фуния! Питай се не дали пишат интересно, а дали изобщо пишат истината!!! 😂

преди 2 минути, valkiria1 написа:

Това е война. Загинаха и вероятно още ще загинат.

Да, де... война е. То и в Украйна е война, ама няма такива цивилни загинали... Ебаси оправданието. Било война... Ти много лесно ги даваш тия хора за курбан...
F-RocHcXYAAFy_D.jpg:large

Наглостта ви няма граници. Айде... Джокера толкова си може, ама... за другите чак съм стъписан.

току-що, Staff. написа:

Ако Rybar и Cassad са ти основни източници, значи получаваш военна реалност, поднесена през кремълска фуния!

Ми, няма проблем, кажи с кое не си съгласен и да го обсъдим. С кое те манипулираха? Щото приницпно са най-безпристрастните, ама... Кажи? Стиска ли ти?

Сега остана и иранци да дойдат в Германия. На цялата ци.гания още арабели.

преди 14 минути, communismatic написа:

Ми, няма проблем, кажи с кое не си съгласен и да го обсъдим. С кое те манипулираха? Щото приницпно са най-безпристрастните, ама... Кажи? Стиска ли ти?

Rybar (Рыбарь), това е популярен руски Телеграм канал с военна тематика, който често се използва за за пропаганда и оправдаване на руски военни действия! 😂

Colonelcassad (Борис Рожин), това е руски военен блогър и коментатор, бивш служител в Севастопол на който публикациите му често са емоционални, идеологически натоварени, с внушения и открити манипулации! 😂

Asupersharij (Анатолий Шарий), Украински политически блогър и бивш журналист, избягал в ЕС който поддържа Русия и атакува украинската власт! :laughing5:

Yurasumy, украински блогър с проруска ориентация, който публикува материали, удобни за руската гледна точка! :giggle1:

Това са най-достоверните източници в целият свят защото нещата, които там се пишат, никой не знае за тях! :lol6:

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 2 минути, Staff. написа:

Това са най-достоверните източници в целият свят защото нещото, които там се пишат, никой не знае за тях!

Смяташ ли тая година, да ми кажеш, с кое са манипулирали? Или пак ще биеш отбой както винаги, понеже си се на*рал...? 😆

Щото примерно аз мога, да ти кажа... ти с кое манипулираш. То ти не манипулираш, де... Няма някой, на който да му повлияеш, прекалено си незначителен, ама... поне с какво си се самозаблудил.

Е, ако не друго, то сега ще последва вълна от атентати поне в Европа. Благодарете на САЩ. :angry::angry22:

Пакистан трябва да си спазят обещанието и да защитят Иран. Как ви звучи ядрена ракета в Ню Йорк? Да видим дали тогава още ще ви е смешно. Боклуцие долни, да се радват, че запалиха ТСВ. Само пълни боклуци могат да се радват на това!

Когато свършат аргументите започват обидите, които не вършат работа! :giggle1:

Нивото на човек пада много ниско когато започне да употребява обидни епитети! 

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

преди 3 минути, Anneliese написа:

Е, ако не друго, то сега ще последва вълна от атентати поне в Европа. Благодарете на САЩ. :angry::angry22:

Пакистан трябва да си спазят обещанието и да защитят Иран. Как ви звучи ядрена ракета в Ню Йорк? Да видим дали тогава още ще ви е смешно. Боклуцие долни, да се радват, че запалиха ТСВ. Само пълни боклуци могат да се радват на това!

Където има арабели. Познай къде има най-много арабели.

току-що, АСПЕКТ написа:

Където има арабели. Познай къде има най-много арабели.

Знам. Да обвиняват за тези неща американците, те започнаха!

Някоя добра душа трябва да подшушне на арабелите в САЩ , че американските морски курорти и особено плажовете са чудесно място за изнасяне на уроци. Да видим дали после някои още ще се хвалят арогантно как си живеят за чужда сметка и върху чужди трупове...................

преди 6 минути, Staff. написа:

Когато свършат аргументите започват обидите, които не вършат работа!

Ми, аргументите май на теб ти свършиха щото те питах, с кое съм манипулирал, ама нещо мълчиш и гледаш тъпо в екрана. Нищо, ще почакам.

Ще се вдигнат ли пенсиите с еврото?

преди 22 минути, АСПЕКТ написа:

Сега остана и иранци да дойдат в Германия. На цялата ци.гания още арабели.

Никой няма да идва при теб. Успокой се. И не са арабели, а фарси (перси). Демонтира се атомната програма на Иран. 15 години въртели и усукване стигат. Като искат мирен атом, да си купят от Русия 3.6% обогатен и да правят ток, но всичко над е за бомбата. Бяха ка косъм да сглобят 10 фишека и щяха да ги метнат по Израел. Унищожава се още всички заводи за производство на ракети и безпилотници. Чат ли си сега?

Няма да имат подобни заводи повече. Мирните не ги закачат. Защо чалмата изключи нета в Иран, защо няма бомбоубежища, защо няма сирени. Умишлено, но не се случи мераците им. Израел бомби военни обекти, докато Иран цивилни. ОК!

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 4 минути, Profruit написа:

Никой няма да идва при теб. Успокой се. И не са арабели, а фарси (перси). Демонтира се атомната програма на Иран. 15 години въртели и усукване стигат. Като искат мирен атом, да си купят от Русия 3.6% обогатен и да правят ток, но всичко над е за бомбата. Бяха ка косъм да сглобят 10 фишека и щ

Едно и също са за мен. Мислят по 1 и същ начин. Арабели, фарси, афганистанци, чеченци,  пакита, турци, албанци... все тая.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.