Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

Значи само да съм чул лоша дума за иранското ПВО! 3-ти Ф-35 сваля вече с което се изкачват на първо място в света , и оставят съветското да им диша праха!

https://www.rbc.ru/politics/14/06/2025/684d5bf69a7947c9753f7563

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 10 минути, Мери) написа:

Защо да плачем за Иран, а да нападаме Украйна, като гражданите и на двете страни получават ползи?

Защото примерите нямат нищо общо помежду си. Съдейки по това, което до момента съм разбрал... тая война между Русия и Украйна просто е била неизбежна. Основната причина е, че украинците се подлъгаха по акъла на своите евроатлантически партньори и в момента просто си сърбат попарата. Какво постигнаха от 2014-та насам? Свалиха един законноизбран президент, който беше готов да завие към Изтока, заменяйки го с един прозападен кандидат, който чисто и просто беше един най-обикновен послушник. ОК, дори и да кажем, че Порошенко не беше западна марионетка (а той беше), Янукович поне е избран с избори, докато Порошенко беше издигнат чрез майдан, организиран от американското посолство. Даже самата Виктория Нюланд беше на "Площада на независимостта", интересно какво прави там!? Сама си отговори на въпроса.
ОК, съгласен съм, че това кой ще издигне за свой президент си е чисто и просто работа на Украйна и руснаците няма как да се бъркат в техните избори, решения и прочее, ама какво правим с това население, което чисто и просто не беше съгласно с техният нов кандидат и бяха подложени на всякакви унижения, включително и открити репресии. Че то имаше протести срещу Юшченко още от преди 16-17 години дори, като той беше обвинен в "нацизъм". Да ти кажа ли какви закони се приеха дори и от "умереният" Владимир Зеленски? Ами например за т.нар. "автохтонни народи", които да имат право на културна автономия. И кои са те? Само украинците и две татарски племена. Т.е. няма руснаци, няма българи, няма гърци. Не си ли си задавала въпроса, защо толкова много украинци от източната част на държавата напуснаха в посока Русия още след майдана? 

Мога да пиша по тази тема доста...

Докога светът ще се преструва, че режимът в Техеран е просто още една държава с право на политика? Това е форма на управление, която не крие намеренията си, да унищожи Израел, да въоръжи терористичните организации и да дестабилизира целия регион, от Газа до Йемен! Израел не започва война, Израел отговаря. Операция Въздигащ се лъв е акт на необходимост, не на агресия! И точно защото тази операция е подкрепена от арабски държави, от свободни нации и от хора с вяра в живота, а не в смъртта!!! :popcorn2:

Между другото, абсолютно винаги, когато Запада (в това число и Израел) напада някого, винаги се пробутват някакви мега сълзливи обяснения за нападението. Както и в Ирак, дето имало оръжие за масово унищожение... В последствие се оказа, че нямало нищо подобно, разбира се...

Видяхме държави като Ирак, Либия и Сирия, в какви кочини се превърнаха след "демократичната" намеса. В Либия даже се върна робството. А какво да кажем и за бомбардировките с обеднен уран в бивша Югославия и създаването на политически франкенщайн наречен "Косово"...

преди 3 минути, communismatic написа:

...

Бля-бля. Ни руски владееш, ни иврит. Не си живял в СССР/Русия ни в Израел/близкоизточна държава. Губиш си времето в пиздене и тъпкане на форума с мозъчен талаш. Обърнал си гръб на жена си и детето си. Това е повече от ясно, сине!

преди 1 минута, Profruit написа:

Бля-бля. Ни руски владееш, ни иврит. Не си живял в СССР/Русия ни в Израел/близкоизточна държава. Губиш си времето в пиздене и тъпкане на форума с мозъчен талаш. Обърнал си гръб на жена си и детето си. Това е повече от ясно, сине!

Ми ти като си толкова навътре в нещата, дай да ти прочетем и на теб мнението. Да видим колко си наясно с нещата...

Всъщност, ние си имаме дума описваща управлението в Иран. 🤔

Теокрация! 

Означава форма на управление, при която религиозната и държавната власт са обединени! :)

Май разума е надделял над глупостта и простотията, което означава, че тази вечер няма да летят ракети към Израел! :weather2:

От което започна да ми се приспива.... :weather2:

преди 4 минути, Profruit написа:

Да позная ли?
Ревностен привърженик на прайда си , НАЛИ ?

преди 35 минути, communismatic написа:

Щото си чела? Иво Инджев? Или Мария Цънцарова?

Съвсем скоро, тия като тебе, ще четат само това, което нормалните хора ви позвопят

преди 37 минути, Solly написа:

Защото съм чела достатъчно за живота в Иран и в други подобни на нея шериатски държави.

Кои са тези държави подобни на Иран бе Писанке.Напиши ги за да се посмеем на овчите ти истории.

преди 29 минути, communismatic написа:

Ми не знам, ти кажи... Пляскаш ми някаква тъпотия на Иво Инджев, дето ми цитира някакъв световнонеизвестен журналист, който според теб говори само истини и направо от перото му се лее вселенската мъдрост. 

Ми нека ти плясна още един коментар от същия журналист. Ти няма как да знаеш повече от него за арабския свят и живота там.

Може да бъде изображение с ‎1 човек и ‎текст, който гласи '‎Amjad Taha طه أمجد @amjadt25 nuclear Congratulations. Today, the Middle East, including the brave and silenced people of Iran, celebrates and stands firmly with Israel as it strikes the heart of the Islamic regime's ambitions and long- long-range missile arsenals. This regime has not only targeted Tel Aviv. It has bled Yemen, poisoned Syria, bullied Iraq, and bombed its own people. It turned the name of Islam into a threat and diplomacy into blackmail. It traded prayers for payloads.‎'‎‎

Ето го и в превод:

Може да бъде изображение с ‎1 човек и ‎текст, който гласи '‎Амджад Taxa طه أمجد @ amdt25 Поздравления. Днес Близкият изток, включително храбрият и замълчен народ на Иран, празнува и е твърдо с Израел, тъй като удря сърцето на ядрените амбиции на ислямския режим и ракетните арсенали с голям обсег. Този режим е насочен не само към Тел Авив. Източи кръвта на Йемен, отрови Сирия, тормози Ирак и бомбардира собствения си народ. Тя превърна името на исляма в заплаха, a дипломацията В изнудване. Тя разменяше молитвите за товари..‎'‎‎

Та значи, народът на Иран се радва, че Израел ще ги освободи от джихадисткия режим, а вие ревете и защитавате същия този режим!

Извинявай, ти говориш ли български език, по дяволите? Питам те, що реши, че тоя журналист говори истини и само истини? На какъв език, да те питам, че да ме разбереш?!?!?!??!?!

преди 2 минути, badr написа:

Кои са тези държави подобни на Иран бе Писанке.Напиши ги за да се посмеем на овчите ти истории.

Хора с циментирани мозъци, не желая да цитирам нищо. Който се интересува - ще си ги намери!

преди 1 минута, communismatic написа:

Извинявай, ти говориш ли български език, по дяволите? Питам те, що реши, че тоя журналист говори истини и само истини? На какъв език, да те питам, че да ме разбереш?!?!?!??!?!

Защото говори от позицията на човек живеещ в тези региони и познаващ изключително добре живота и мисленето на хората живеещи там.

А ти от чия позиция се изказваш и мислиш, че си прав или че познаваш по-добре от него мисленето на хората от тези държави?

преди 8 минути, chepik написа:

Да позная ли?
Ревностен привърженик на прайда си , НАЛИ ?

Да позная ли?

Спуснали са ви рубли, за да плюете по Израел и да защитавате терористите, които искат да направят ядрена бомба с която да унищожат евреите, след тях.... не се знае кой ще последва! :popcorn2:

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 1 минута, Solly написа:

Хора с циментирани мозъци, не желая да цитирам нищо. Който се интересува - ще си ги намери!

Няма как да намериш.Просто дрънкаш, но понеже си рядко неука не разбираш какво плямпаш.

преди 3 минути, Solly написа:

А ти от чия позиция се изказваш и мислиш, че си прав или че познаваш по-добре от него мисленето на хората от тези държави?

Аз не казвам абсолютно нищо, нещо май пак не ме разбра. Просто ти казвам, че нито имаш хабер, за какво става дума, нито нищо. Просто си си избрала тоя човек, да говори истините, та и ни го представяш като някакъв еталон за достоверност. Само, че нито имаш понятие, дали той говори истини, нито нищо. Боравиш с фактологията, както на теб ти изнася...

Джоки, не се закачай с модератора, че ще се ядоса и ще изкара наяве, от колко акаунта пишеш едновременно... 😆

Разбрала тя.Толкова тъпота събрана на едно място трудно се намира.Арабски журналист изказва мнението на иранския народ.Тя едва ли осъзнава, че перси и араби са различен етнос.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 9 минути, chepik написа:

ДТЕПМ и капута гноен! Няма ли поне веднъж цесекарчето, да се направи на истински мъж и да ви напръска вас фъшкиите с Би-58!

преди 2 минути, Staff. написа:

Кой го каза! :laughing5: Тавариш друже! 

Аз го казвам, но ако решиш и ти можеш да се включиш, като посочиш друга шиитска теокрация освен Иран.

преди 1 минута, badr написа:

Аз го казвам, но ако решиш и ти можеш да се включиш, като посочиш друга шиитска теокрация освен Иран.

Реших, че не е нужно да се меся и затова изтрих коментара! :biggrin: И все пак ще се изкажа. Когато журналист от арабски произход говори срещу режима в Техеран, това не означава, че представя иранския народ, а че показва регионалното отвращение към ислямистката агресия, финансирана от иранската държава. Между другото, най-яростните врагове на режима в Иран често са самите иранци, мъже и жени, които биват убивани, бити и хвърляни в затвори за това, че искат свобода и нормален живот! :)

преди 1 минута, Staff. написа:

Между другото, най-яростните врагове на режима в Иран често са самите иранци, мъже и жени, които биват убивани, бити и хвърляни в затвори за това, че искат свобода и нормален живот! 

Дали? Остава малкия проблем, че все пак ирански трябва да са източниците на тази информация.Защото аз пък прочетох съдебно решение в което се казва, че държавата правилно отказала закрила от уж религиозно преследване в Иран.

преди 1 час, Solly написа:

Израел защитава 8 милиарда души, написа арабски журналист

14.06.2025 от Иво Инджев

Израел не просто защитава себе си днес. Израел защитава всички 8 милиарда души на тази планета, стоящи между човечеството и бездната. Израел се изправи и се бори за всички нас.

Ахахаха, това вече съм го чувал!

Мантрата доскоро беше, че уж Украйна "защитаваше" целия свят, сега пък Израел. 🤣🤣🤣

Кухите опорки са универсални, дори не се напъват да измислят нови! 🤡🤡🤡

преди 7 минути, Staff. написа:

Реших, че не е нужно да се меся и затова изтрих коментара! 

Изтри коментара, понеже го хвана шубе, че ще му извадят кирливите ризи наяве. То не, че не ги знаем... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.