Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Израел атакува Иран

Featured Replies

А какво ще стане ако Северна Корея продаде на Иран известно количество балистични ракети??

Въобще фитила на бурето с барут може да се окаже твърде къс

• Отговори 4,2k
  • Прегледи 145,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нямам отговор на няколко въпроса. Защо хамас направи терористичният акт, защо гадняху в отговор изтребваше цивилното население в Газа и най-вече защо сега Иран, това са все въпроси без отговор за мен,

• Ми в Иран имаше светска демокрация, ама Карвария реши да организира там една (може би първата от многото) цветна революция и свали Мохамед Мосадък за да постави на негово място на власт религиозни фан

• В. Велев
    В. Велев

Когато бяхме със СССР сами се защитавахме защото имахме 400 самолета, ракети СС, хиляди танкове и няколко стотин хилядна войска. И Гърция и Турция се плашеха от нас. А сега могат да ни превземат за 3

Публикувани изображения

преди 6 минути, badr написа:

Дали? Остава малкия проблем, че все пак ирански трябва да са източниците на тази информация.Защото аз пък прочетох съдебно решение в което се казва, че държавата правилно отказала закрила от уж религиозно преследване в Иран.

Персите не са араби, това го знае всеки. Но репресиите в Иран не са мит, екзекуции на протестиращи, забрани срещу жени, гонения срещу религиозни малцинства! Това са факти, признати и от самите иранци, бягащи от режима! Ти на кого вярваш повече, на жертвите или на режима, който ги мачка? :popcorn2:

преди 24 минути, Staff. написа:

Докога светът ще се преструва, че режимът в Техеран е просто още една държава с право на политика? Това е форма на управление, която не крие намеренията си, да унищожи Израел, да въоръжи терористичните организации и да дестабилизира целия регион, от Газа до Йемен! Израел не започва война, Израел отговаря. Операция Въздигащ се лъв е акт на необходимост, не на агресия! И точно защото тази операция е подкрепена от арабски държави, от свободни нации и от хора с вяра в живота, а не в смъртта!!! :popcorn2:

преди 23 минути, Staff. написа:

Спуснали са ви рубли, за да плюете по Израел и да защитавате терористите, които искат да направят ядрена бомба с която да унищожат евреите, след тях.... не се знае кой ще последва! :popcorn2:

И защо трябва да ни интересува Израел и защитаваме неговите безобразия?
Но хайде, поне да попитам в еврейски дух:
България - нещо печелим ли  - муфта, келепир, мъни-мъни  - ако подкрепяме военно Израел да бомби Иран?

Да не казвам че България и Иран са много по-близки в исторически план,  с еднакви корени от хилядолетия, отколкото България и Израел.

Картинка за размисъл също, нарочно давам по-старите флагове:
nxN7lXB.jpeg

преди 18 минути, Staff. написа:

които искат да направят ядрена бомба с която да унищожат евреите

Я бе?! Имало 2 вида евреи - глупави и умни. Първите живеят в Израел, а вторите в САЩ. Я обясни по-подробно как Иран ще ги унищожи всичките?!

Разсъждения на Добри Божилов

преди 8 минути, Staff. написа:

Персите не са араби, това го знае всеки. Но репресиите в Иран не са мит, екзекуции на протестиращи, забрани срещу жени, гонения срещу религиозни малцинства! Това са факти, признати и от самите иранци, бягащи от режима! Ти на кого вярваш повече, на жертвите или на режима, който ги мачка? :popcorn2:

Не са араби, но са ислямисти и то едни от най-яростните. 

Ето коментари от ирански граждани:

Някои иранци изразиха благодарност към Израел за убийството на военни и политически служители, които те гледаха с презрение, във видео и гласови съобщения, изпратени до Iran International TV.

„Исках да благодаря на Израел и чичо Нетаняху за това, което направиха снощи, и да кажа на Иран: Вие сте нищо. (Казвате, че сте) сила в региона, но трима от вашите висши командири бяха убити при една атака“, написа зрител в съобщението си.

„Искам хората да излязат [на улицата, за да протестират] и да бъдат обединени помежду си, за да свалят това кръвожадно правителство“.

В друго съобщение зрител заяви, че е доволен от израелската атака, която според израелските военни е засегнала десетки военни и ядрени обекти и е елиминирала някои от висшето военно ръководство на страната в отворена кампания, наречена от Нетаняху „Изгряващият лъв“.

Иран потвърди смъртта на няколко висши командири, включително командира на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (КГС) Хосейн Салами, началника на щаба на въоръжените сили Мохамед Багери и командира на аерокосмическите сили на КГС Амир-Али Хаджизаде, както и шестима ядрени учени, включително бившия ръководител на Агенцията за атомна енергия на Иран Ферейдун Абаси.

Има и непотвърдени съобщения за смъртта на Али Шамхани, висш съветник на върховния лидер Али Хаменей, който обеща „тежко наказание“ и „груб отговор“.

„Г-н Пезешкиан, спомняте ли си, че казахте, че Израел и Америка могат да ударят ядрените съоръжения на Иран, но не могат да ударят ирански учени? Израел просто го направи“, попита той. „Защо говорите толкова глупости?“

„Не можа да направиш нищо! Благодаря ти, благодаря ти, чичо Нетаняху, дори ако ние [обикновените иранци] ще понесем последствията“, добави той.

Друг зрител на Iran International благодари по подобен начин на Израел, но го призова да не забравя да атакува Хаменей.

„Никой не одобрява войната, но съм сигурен, че що се отнася до кървавата и терористична Ислямска република, всичките 80 или 90 милиона души в Иран одобряват тази атака“, каза той.

„Сега те ще осъзнаят сериозността на ситуацията и ще разберат, че макар да могат да тормозят иранския народ и да го убиват по улиците, не могат да тормозят света и големите сили“, добави той.

В друго съобщение зрител изрази щастието си, след като осъзна, че звукът, който го е събудил, е звукът от експлозията на израелски бомби, а не от мълния.

„Това беше добра новина и предвестник на свободата за всички иранци. Браво, Израел. Ти отмъсти за всички онези търсещи свобода младежи, които бяха разкъсвани и изнасилвани по улиците.“

преди 11 минути, Staff. написа:

Реших, че не е нужно да се меся и затова изтрих коментара! :biggrin: И все пак ще се ...

Ако Иран беше нормална държава, загрижена преди всичко за благополучието на своя народ, той просто щеше да се откаже през октомври. Можеше да се откаже от обогатяването на уран, да предложи на Тръмп сделка, която би премахнала санкциите и да възстанови икономиката си. Можеше дори да възстанови конвенционалната си армия.

Но това би означавало да признае, че е загубил дългата война ( над 40 години ), която е водил на множество сиви фронтове против Израел и Запада, и да признае пред собствения си изтощен народ, че години санкции, глад и изолация са били напразни.

Всичко до края на седмицата ще стане ясно. Късата или по-късата клечка ще изтегли кухото джудже. С F-14 и миг-29 не се воюва. Съветската антика С-300 е леш. Нова балистика йок, остана един гол мерак и анус такъв.

преди 4 минути, MZ/X написа:

И защо трябва да ни интересува Израел и защитаваме неговите безобразия?
Но хайде, поне да попитам в еврейски дух:
България - нещо печелим ли  - муфта, келепир, мъни-мъни  - ако подкрепяме военно Израел да бомби Иран?

Да не казвам че България и Иран са много по-близки в исторически план,  с еднакви корени от хилядолетия, отколкото България и Израел.

Картинка за размисъл също, нарочно давам по-старите флагове:
nxN7lXB.jpeg

Ако си мислиш, че моралната позиция винаги трябва да носи келепир, значи живееш в свят, където справедливостта се измерва в жълти стотинки! :( България не е длъжна да е с Израел, но и не е задължена да мълчи, когато една диктатура като Иран финансира терор, убива жени и задушава протести, иска да създаде бомба за масово унищожение, с която не се знае след Израел къде ще решат да хвърлят! Историята не е алиби за да мълчим!!!

преди 34 минути, Staff. написа:

Ти на кого вярваш повече, на жертвите или на режима, който ги мачка?

За разлика от теб аз не си вадя изводите по спуснати парадигмални наративи.Не владея персийски(фарси), не съм ходил в Иран и макар да познавам основните направления в шиизма не си правя категорични  изводи.

А посочих че съм чел съдебно решение на български съд с което се отказва защита от религиозно преследване на ирански бежанец с мотива, че там има официално разрешение на християнско вероизповедание и за него дори е запазено депутатско място.

преди 25 минути, Profruit написа:

Ако Иран беше нормална държава, загрижена преди всичко за благополучието на своя народ, той просто щеше да се откаже през октомври. Можеше да се откаже от обогатяването на уран, да предложи на Тръмп сделка, която би премахнала санкциите и да възстанови икономиката си. Можеше дори да възстанови конвенционалната си армия.

Че тя сделката беше факт.Именно Тръмп я торпилира.

Да напомним на всички които са забравили.САЩ подписа сделка с Иран и не я спази.

Редактирано от badr (преглед на промените)

преди 6 минути, Staff. написа:

Ако си мислиш, че моралната позиция винаги трябва да носи келепир, значи живееш в свят, където справедливостта се измерва в жълти стотинки!

Естествено, че трябва да носи, и най-простият евреин ще ти се изсмее на наивността. 😄

И аз не съм ходил нито в Иран, нито в Израел, но съм ходил в Либия за един месец! В Европа съм обиколил всички държави..... излъгах :biggrin: , всички без скандинавските! :) Това не означава, че не съм се интересувал и не съм запознат! 

@badr забравих да те цитирам... 

П.П. В Дания съм бил!

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 15 часа, Staff. написа:

Само да попитам от чисто любопитство, къде са съюзниците на Иран? 🤔 Къде е ХАМАС? 🤔 Къде е ХИЗБУЛА? 🤔 Къде е Русия? 🤔

има много евреи  в русия

иначе ще помогнат срещу  кешовица

ама иранците се стискат 

не дават кешовицата 

кътат я като пенсионер под дюшека 

преди 29 минути, Profruit написа:

Путинофилите същото казват за Украйна - че ако украинските политици бяха загрижени за благополучието на своя народ, щяха да се откажат от желанието си да се присъединят към ЕС и НАТО и да се съгласят със сделката, която Русия им предлага, което би прекратило военните операции от страна на Русия и би помогнало да си развиват икономиката под крилото на Русия и в Евразийския съюз разбира се. Дали ще си под крилото на Тръмп или ще си под крилото на Путин има ли голяма  разлика, ако и в двата случая си капо? 🙄

преди 18 минути, Staff. написа:

И аз не съм ходил нито в Иран, нито в Израел, но съм ходил в Либия за един месец! В Европа съм обиколил всички държави..... излъгах :biggrin: , всички без скандинавските! :) Това не означава, че не съм се интересувал и не съм запознат! 

@badr забравих да те цитирам... 

П.П. В Дания съм бил!

Има прогрес. От Ашдод към Ларнака са отпавали два военни кораба. Евреите никога няма да изоставят своите в беда. Цена 250$ билет, а и всички частни малки витлови самолети са откликнали на извозването. 350$ един пътник + куфар.

Ирак няма атомна. Сирия също не успя, така че и Иран да пие чаша студена вода. Следете курса на шекела, за да ви е ясно накъде върви кервана. Това е лакмус!

преди 2 минути, Мери) написа:

Путинофилите същото казват за Украйна - че ако украинските политици бяха загрижени за благополучието на своя народ, щяха да се откажат от желанието си да се присъединят към ЕС и НАТО и да се съгласят със сделката, която Русия им предлага, което би прекратило военните операции от страна на Русия и би помогнало да си развиват икономиката под крилото на Русия и в Евразийския съюз разбира се. Дали ще си под крилото на Тръмп или ще си под крилото на Путин има ли голяма  разлика, ако и в двата случая си капо? 🙄

Какво направиха Порошенко и Зеленски за да спрат гражданската война в Украйна? Конкретно те питам...

преди 8 часа, Bubbles написа:

ТСВ няма как да се случи защото и най големия тъпак знае какви ще са последствията.
Наистина предвид все по-отслабващите позиции на долара и факта, че САЩ вече започва да усеща негативите от това, твърдението от твоя пост изглежда логично, но дори и да е истина подобни действия са обречени на неуспех.
Най общо казано територията окупирана от евреи ще бъде изчистена, няма да е лесно но ще се случи а каквото оцелее ще се озове в САЩ.
Въпроса е дали и ако да кога Европа ще се усети и ще да се държи като скопена.

Не съм чак толкова сигурна. САЩ и Европа се увправляват от абсолютни фанатици. В Европа на власт са внуците на нацистите с мания за отмъщение срещу Русия и всичко нормално, в САЩ са фанатици на тема "световно господство", а в Близкия изток фанатиците си искат построяването на Третия храм. Бенямин Нетаняху (не обичам да наричам хората само по фамилия, не е и редно, така не се разбира за кого точно се говори) е толкова откачен, че, като едното нищо може и да нареди да ударят Купола на скалата. Според фанатиците, там е било мястото на някогашния йерусалимски храм. Не и според археологията, но тия и археологията не зачитат. По - скоро си мисля, че търсят пещера със съкровища, може би кивота на завета. Откачени хора.

преди 2 минути, Мери) написа:

Има огромна разлика, под крилото на ЕС и НАТО държавите избират свободно, пазят суверенитета си и не биват бомбардирани за изборите си! :) Под крилото на Путин, те биват нападани, унижавани и смазвани, ако не се подчинят! Това не е партньорство.... Ако според теб няма разлика между Тръмп и Путин, може би проблемът не е в политиката, а в погледа ти към свободата? 🤔

преди 6 минути, Staff. написа:

Има огромна разлика, под крилото на ЕС и НАТО държавите избират свободно, пазят суверенитета си и не биват бомбардирани за изборите си!

Така е, да. Те държавите в ЕС са изключително свободни и суверенни... Една такава държава даже скоро ще вкара кандидат-президента си в зандана, понеже имало Тик-Ток пропаганда, спонсорирана от града-герой Москва.

преди 6 часа, Banesc написа:

няма разлика

на  описанието отговаря сащ

бас ловя че скоро ще се появи платка за ф16  за нашите чертежи.

това не е сделка а   рекет и изнудване  

НО

ако иран отговори  стабилно на атаката и унищожи   военната инфра структура израел не може да получи помощ от сащ защото хутите ще гърмят американските самолетоносачи превантивно 

Викам да им ударят електростанциите и подстанциите, както руснаците направиха с укрите. Ония сега изнемогват на високите летни температури и се крият като плъхове по станциите на метрото. В Израел ще стане още по - забавно, като ги оставят без ток и вода. :yanim:Да ги видим великите религиозни фанатици тогава!

bear.jpg

преди 6 часа, BulgarianYouguart написа:

Ще ви помоля да не слагате толкова емотиконки , това не е мача левски-цска има реални животи които ще бъдат отнети в този конфликт , без значение дали сте платени или просто привърженици на една от двете агитки говорим за война която ще мели човешко месо.

Тия приказки ги разправяй на религиозните фанатици в Тел Авив, не на нас! Те започнаха всичко!

преди 14 минути, Anneliese написа:

Не съм чак толкова сигурна. САЩ и Европа се увправляват от абсолютни фанатици. 

Европа се управлява от психично болни които нямат нкаква политическа ориентация, изобщо нищо, не ги интересува никой и нищо освен техните си болни измишльотини заради които и ние си патим. Ся ако беха населдници на райха, нямаше да обясняват как нетаняховците имали право да се защитават нищо че нападат първи и без причина.

САЩ се управлява от евреите, а кукуто бай доне е изпълняващ длъжността, затова не смее да шукне срещу извратенията която се случва в Газа нито срещу текущите събития, а само се прави на загрижен.

преди 24 минути, Anneliese написа:

САЩ са фанатици на тема "световно господство"

Те могат да са фанатици на тази тема, но този филм вече свърши.

преди 27 минути, Anneliese написа:

Бенямин Нетаняху (не обичам да наричам хората само по фамилия, не е и редно, така не се разбира за кого точно се говори) е толкова откачен, че, като едното нищо може и да нареди да ударят Купола на скалата. Според фанатиците, там е било мястото на някогашния йерусалимски храм. Не и според археологията, но тия и археологията не зачитат. По - скоро си мисля, че търсят пещера със съкровища, може би кивота на завета. Откачени хора.

Това куку е престъпник и трябва да отговаря пред света за престъпления срещу човечеството.

А ако някои си мислят че досега е имало антиевреизъм(Не семизъм защото евреите са семити точно колкото индианците са индийци), сега тепърва ще видят каква вълна ще се отпуши или май трябва да кажа вече се отпушва. Тук вече вървят маса кампании срещу тях, един в  Лом(И тука има Лом да хаха)са го смазали от бой и са го метнали в Канала на смъртта(Това е река), повечето са се изпокрили естествено, в Париж вървят хайки за евреи, полицията пък преследва хайките, в цялата страна от седмици вървят и протести против случващото се в Газа затова и Макрон си позволи да си отвори поне малко устата...
...не знам как е извън Франция, за родината четох че имало шествия но по други поводи. Абе ще поживеем пък ще видим, но каквото и да си говорим нетаняховците много сбъркаха и не ги чака нищо добро.

Хахаха, ционистът @Profruit ходи подир мен като кученце и слага сърдити емотиконки на всичките ми постове.

И що? Щото казвам истината за това, какви откачени са евреите ционисти. :wink12: Защото не подкрепям малоумните идеи на ционизма. И може би още повече го дразни това, че всички тези неща ги казва човек, който, да речем, в един друг живот също не одобряваше ционизма и не го подкрепяше.

13575570_gal.jpg

преди 5 минути, Anneliese написа:

Хахаха, ционистът @Profruit ходи подир мен като кученце и слага сърдити емотиконки на всичките ми постове.

И що? Щото казвам истината за това, какви откачени са евреите ционисти. :wink12: Защото не подкрепям малоумните идеи на ционизма. И може би още повече го дразни това, че всички тези неща ги казва човек, който, да речем, в един друг живот също не одобряваше ционизма и не го подкрепяше.

Не е ционист, има си други причини и го разбирам.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Европа се управлява от психично болни които нямат нкаква политическа ориентация, изобщо нищо, не ги интересува никой и нищо освен техните си болни измишльотини заради които и ние си патим. Ся ако беха населдници на райха, нямаше да обясняват как нетаняховците имали право да се защитават нищо че нападат първи и без причина.

САЩ се управлява от евреите, а кукуто бай доне е изпълняващ длъжността, затова не смее да шукне срещу извратенията която се случва в Газа нито срещу текущите събития, а само се прави на загрижен.

Те могат да са фанатици на тази тема, но този филм вече свърши.

Това куку е престъпник и трябва да отговаря пред света за престъпления срещу човечеството.

А ако някои си мислят че досега е имало антиевреизъм(Не семизъм защото евреите са семити точно колкото индианците са индийци), сега тепърва ще видят каква вълна ще се отпуши или май трябва да кажа вече се отпушва. Тук вече вървят маса кампании срещу тях, един в  Лом(И тука има Лом да хаха)са го смазали от бой и са го метнали в Канала на смъртта(Това е река), повечето са се изпокрили естествено, в Париж вървят хайки за евреи, полицията пък преследва хайките, в цялата страна от седмици вървят и протести против случващото се в Газа затова и Макрон си позволи да си отвори поне малко устата...
...не знам как е извън Франция, за родината четох че имало шествия но по други поводи. Абе ще поживеем пък ще видим, но каквото и да си говорим нетаняховците много сбъркаха и не ги чака нищо добро.

Да, ама след ВСВ са станали доста странни неща, даже един нацист после е бил вербуван и от МОСАД, забравих му името. Така че, доста странни неща стават.

Много ми е интересно и откъде се е появил този интерес към Адолф Айхман да учи иврит и да изучава еврейската култура.

В едно предаване като прочетох как звучи азбуката на иврит, си казах, че звучи почти като гръцката азбука.

Имаше един филм, игрален, който много добре показва какви са евреите традиционалисти. Забравих му името, бях го дала с линк към една от темите. Трябва да го гледате.

Никога не ми е било нужно да чета за идеите на ционизма, стигаше ми само да знам, че искат да си "върнат" земи отпреди 2000 години, в които живеят чужди народи и култури, за да знам, че това си е предпоставка за нова война и още повече страдания.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.