Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нови слушалки

Featured Replies

Чета тази обширна тема и  не мога да не попитам - защо слушате музиката със слушалки? Нали всички сте наясно че за толкова години съм слушал всичко по всякакъв начин, нима най-приятното слушне не е чрез тонколоните....

• Отговори 82
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Цитат от поста на  Мр. ? "Като, ще отворя една скоба блутут слушалките, не могат да се сравнят по качество със една качествена hi-fi слушалка със кабел." "Блутут слушалките са за непретенцио

• Михайлов
    Михайлов

Истинските качествени слушалки с кабел се произвеждат от едни малко по-различни фирми - AKG, Beyerdynamic, Sennheiser, Focal, Audio-Technica, Neumann, Audeze, HiFiman и т.н. Но за съжаление не ст

• OneOdio е китайски бранд. Който е на пазара от скоро. По скоро се насочи към маркови слушалки, ако искаш добри слушалки, и като качество на изработка. https://vsystem.bg/ Като, ще отвор

Публикувани изображения

Слушалки използвам единствено и само тогава, когато ако пусна музика през колоните, ще преча на останалата част от фамилията.

Въобще не може да става и дума за сравнение.  Музиката през качествен усилвател и колони в помещение с елементарна акустична обработка за мен е много по-естествена и пълноценна като възприятие и удоволствие, отколкото през каквито и да било слушалки.

Аз не слушам а ползвам слушалки само да контролирам някои записи, които правя - сравнявам, корегирам и т.н. Не си представям да слушам от някакъв телефон със слушалки, това е мазохизъм!

преди 1 час, nickolaycho написа:

Нали всички сте наясно че за толкова години съм слушал всичко по всякакъв начин,

преди 6 минути, nickolaycho написа:

Аз не слушам а ползвам слушалки само да контролирам някои записи, които правя - сравнявам, корегирам и т.н. Не си представям да слушам от някакъв телефон със слушалки, това е мазохизъм!

Хубаво, ама темата не е за теб, и какво обичаш да слушаш, нали? 

• Автор
преди 12 минути, nickolaycho написа:

Вижте сега за вас това може да мазохизъм но за мен не е.  Според вашата логика не трябва да се произвеждат изобщо в целия музикален пазар на тази планета слушалки? 😒  Аз си имам колони имам и мини аудио система тип- интернет радио приемник от който мога да слушам стотици хиляди радиостанции от цял свят, мога да слушам от него чрез платформата SPOTIFY музика, също така има CD, USB, BLUETOOTH, AUX  от които също могат да се слуша музика. Радио приемника има два говорителя 2X 10 W мощност с EXTRA BASS.

Що се отнася до слушалки аз използвам, когато се разхождам на вън или съм седнал в градината ми и не искам да преча на околните, същото така вътре в къщи, когато не искам пак да досаждам с тип колони, радио приемник, не ми се гледа и натоварва с телевизия, не ми се работи и натоварва на компютъра а искам просто да си лежа и да се наслаждавам на музика. Това е!

преди 4 минути, толчо написа:

Вижте сега за вас това може да мазохизъм но за мен Не е. Според вашата логика не трябва да се произвеждат изобщо в целия музикален пазар на тази планета слушалки? 😒 Аз си имам колони имам и мини аудио система тип- интернет радио приемник от който мога да слушам стотици хиляди радиостанции от цял свят, мога да слушам от него чрез платформата SPOTIFY музика, също така има CD, USB, BLUETOOTH, AUX  от които също могат да се слуша музика. Радио приемника има два говорителя 2X 10 W мощност с EXTRA BASS.

Що се отнася до слушалки аз използвам, когато се разхождам на вън или съм седнал в градината ми и не искам да преча на околните, същото така вътре в къщи, когато не искам пак да досаждам с тип колони, радио приемник, не ми се гледа и натоварва с телевизия, не ми се работи и натоварва на компютъра а искам просто да си лежа и да се наслаждавам на музика. Това е!

преди 12 часа, толчо написа:

Обръщам се отново към "Mr. ??" разгледах, тези на AKG с най- висока оценка и след това разгледах при различните търговци но такъв бюджет от 300 лв. и нагоре за мен е непосилен😐

🙂 😉 

Не съм казал да вземеш слушалки със най високата оценка.По скоро да погледнеш тези модели които имат добра: от C(вкл.) нагоре.

И спрямо бюджета и наличността по нашите е-магазина, да си избереш модел/и.

Марки слушалки, които да погледнеш освен AKG, Sennheiser, Audio-Technica, Meze , и т.н.

• Автор
преди 1 час, Mr. ?? написа:

Не съм казал да вземеш слушалки със най високата оценка.По скоро да погледнеш тези модели които имат добра: от C(вкл.) нагоре.

И спрямо бюджета и наличността по нашите е-магазина, да си избереш модел/и.

Марки слушалки, които да погледнеш освен AKG, Sennheiser, Audio-Technica, Meze , и т.н.

Извинявам се много ако сте се почувствали обиден и не съм се изразил правилно! Просто пак наблягам на ценовия си бюджет. 😚 😉

преди 3 часа, nickolaycho написа:

Чета тази обширна тема и  не мога да не попитам - защо слушате музиката със слушалки? Нали всички сте наясно че за толкова години съм слушал всичко по всякакъв начин, нима най-приятното слушне не е чрез тонколоните....

При мен е поради две причини: Едната е, че мога да си слушам колкото силно искам, докато жената е при мен в хола и няма да ѝ преча на звука от телевизора и другата е, че по този начин щадя комшиите с усилването на музиката във всеки часови диапазон.

преди 2 часа, nickolaycho написа:

Не си представям да слушам от някакъв телефон със слушалки, това е мазохизъм!

И да, не е от телефон, от DAC е. Пожелавам на @толчо един ден да събере пари за хубав DAC за да почувства удоволствието от чистия звук.  

преди 2 часа, толчо написа:

Според вашата логика не трябва да се произвеждат изобщо в целия музикален пазар на тази планета слушалки

не е точно така виж например мене аз като сам по улиците винаги си взимам слушалките я радио да си пусна или музика от Spotify 

на 2.08.2025 г. в 11:11, Mr. ?? написа:

Като, ще отворя една скоба блутут слушалките, не могат да се сравнят по качество със една качествена hi-fi слушалка със кабел.

Защото, самата технология е свързана с компресиране/декомпресиране на сигнала, докато достигне до драйвера в слушалката.

Това ме подсети да попитам следното: Когато ходих по магазините да слушам различни тонколони всички ми пускаха музика на Flac-ове през телефона чрез блутут. Това означава ли, че Flac-а, който съм чул е с по-ниско качество? 

преди 15 часа, plmen88 написа:

@Михайлов HiFiman Ananda на пипане усещат ли се скъпи?

Като бяха нови (преди повече от 6-7 години), изглеждаха сравнително скъпи. Металната диадема, на която са закрепени, е малко грубичка като изработка. Под нея има кожена лента, която се опира на главата, и тя е от хубава мека кожа. За сравнение кожената лента на AKG K612 Pro, за които писах по-нагоре, е по-твърда и неудобна. Самите слушалки не притискат силно ушите, т.е. черепа около ушите и са удобни. Слушалките са толкова големи, че обхващат изцяло ушите и не лежат върху тях. А аз съм с големи уши и голяма глава и по принцип ми е проблем да си намеря слушалки с достатъчно голяма диадема.

Обаче с времето се нацепи и започна да се рони изкуствената кожа на наушниците на Анандата. Това по принцип не пречи на слушането, но не е естетично. Аз си намерих и купих май от Озон резервни наушници, но от мързел още не съм ги сменил.

При планарните слушалки няма бобина с магнит както при обикновените слушалки. Има две големи тънки пластини, върху които  са залепени зигзагообразно намотките от плосък проводник - във всяка една от двете слушалки.

Т.е. излъчващата звука повърхност е много по-голяма отколкото при класическите слушалки.

преди 35 минути, plmen88 написа:

Това ме подсети да попитам следното: Когато ходих по магазините да слушам различни тонколони всички ми пускаха музика на Flac-ове през телефона чрез блутут. Това означава ли, че Flac-а, който съм чул е с по-ниско качество? 

Аз когато някога ходих да избирам колони, винаги са ми пускали музика през техен стримър-ДАК-предусилвател-крайно стъпало. Източник беше NAS сървърът на магазина, а сигналът стигаше до стримъра през рутер по WiFi. 

При такова свързване звукът не губи от качеството си.

Аз в къщи за експеримент съм пускал от сървъра и DSD512 по WiFi до стримъра, а оттам по USB до ДАК. Няма никаква разлика спрямо звука по lan кабел. Но аз по принцип използвам lan.

А за блутут - не съм се интересувал и нямам никаква представа какъв е максималният битрейт по блутут и може ли през него да мине HiRes файл примерно 24bit/96 kHz с битрейт 4-5000 килобита в секунда или поне файл  със CD качество 16bit/44.1 kHz със стандартен битрейт 1411.2 килобита в секунда.

преди 26 минути, plmen88 написа:

Офтопик: Тук е обяснено каква е лимитацията за пускане на звук през блутут.

What are the best Bluetooth codecs? aptX, AAC, LDAC and more explained

Най общо казано през аудио стрийминг през блутут,  има загуба.

Друг е въпроса ако в магазина са използвали смартфон за дистанционно от музикалната библиотека (през стриймър) тогава загуба няма.

П.П. Преди няколко години си направих стриймър и сървър във едно, със едно RPI4 + SATA SSD.

Базирано на linux (piCorePlayer) И си използвам смартфона само за дистанционно и през PC, също може да се достъпва. Но, не остава много време за слушане на музика напоследък.

По-горе, като обяснявах как са ми пускали музика при избор на колони, пропуснах да добавя, че за управление на музиката от стримърите използваха таблети по wifi със съответното мобилно приложение за стримъра. Същата работа е със същото приложение през смартфон.

Таблетът или телефонът въобще не участва по пътя на предаване на цифровия аудио сигнал - сигналът не преминава през него и  не се излъчва от него.

преди 1 час, adersa написа:

не е точно така виж например мене аз като сам по улиците винаги си взимам слушалките я радио да си пусна или музика от Spotify 

С две думи си слушаш пряка реч по улицата и се забавляваш? Ти си ни известен с твоите похвати.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Друг е въпроса ако в магазина са използвали смартфон за дистанционно от музикалната библиотека (през стриймър) тогава загуба няма.

преди 1 час, Михайлов написа:

По-горе, като обяснявах как са ми пускали музика при избор на колони, пропуснах да добавя, че за управление на музиката от стримърите използваха таблети по wifi със съответното мобилно приложение за стримъра. Същата работа е със същото приложение през смартфон.

Таблетът или телефонът въобще не участва по пътя на предаване на цифровия аудио сигнал - сигналът не преминава през него и  не се излъчва от него.

Това не се бях сетил. Вероятно е било през стриймър, аз си мислех, че е било през блутут.

Със сигурност е било през стриймър, но някои от стриймърите  освен lan и WiFi имат и блутут, така че съмненията да са ти пускали музика по блутут към стримъра остават.😀

Майтапя се.

Аз в момента използвам един много "консервативен" стримър, който нарочно има само и единствено lan. Има мобилно приложение, иначе няма как да се управлява, защото няма никакви копчета и врътки, и дистанционно няма, но за да стигнеш  някак до стримъра, задължително трябва таблетът или телефонът (по WiFi) и стримърът (по lan) да са свързани към една и съща локална мрежа, т.е. към един и същ рутер.

Ето такъв:

spacer.png

spacer.png

Няма антени. Ако имаше WiFI и блутут, щеше да има две отделни антени за тях. А тук - само lan.

И пет различни вида цифрови изходи - AES/EBU, BNC, коаксиален, оптичен и USB. Единият USB може да се използва и като USB вход за външен хард диск с музика, тъй като стримърът е едновременно и цифров плейър.

преди 20 минути, Михайлов написа:

който нарочно има само и единствено lan.

Каква е идеята да има само lan?

Много е красив и минималистичен.

Ако има WiFi и евентуално блутут, това означава допълнителни свръхвисокочестотни радио модули вътре в кутията на стримъра, и оттам евентуални източници на смущения и шум. Т.е. това означава необходимост от допълнителни мерки за изолиране и екраниране, галванично разделяне и т.н.

Затова само lan - да ти е мирна главата.

Освен това - през менюто избираш кои изходи на стримъра да са активни - или USB, или останалите. Не може всички заедно. Освен това - от останалите изходи, които се водят SPDIF изходи, може да избираш точно кои да са активни, и кои да ги изключиш. Причините са същите, както за радиомодулите.

Трето - ако използваш като софтуерен плейър Roon, може да превключиш стримъра в режим Roon Only. Т.е. предварително избираш кой цифров изход (изходи) да е активен, интернет радиото и всички останали процеси и модули се изключват, и можеш да слушаш само през Roon, който поддържа плейване на файлове от локална библиотека плюс стрийминг от Tidal и Cobuz. Нищо друго.

Целта - пълна цифрова тишина.

Да, наистина е много красив и минималистичен. Обаче цената хич не е минималистична.😀

преди 2 часа, Колев 74 написа:

С две думи си слушаш пряка реч по улицата и се забавляваш? Ти си ни известен с твоите похвати.

комуиниста си остава комунист и си мисли още , че сме в Бай Тошово време  ! 

@Mr. ?? @Михайлов

Горните постове ме навеждат на друг въпрос. Ако кача Flac на телефон и го слушам със слушалки, файла който слушам отново ли ще има Flac качество или ще е компресирано? И да речем, че телефона е без допълнителни програми за музика, само с тези от производителя.

Прекалих с офтопика в темата на толчо, за което се извинявам. Ето за последно и спирам - как изглежда дисплеят на приложението на стримъра Lumin U2 Mini през неговия си плейър:

spacer.png

преди 10 минути, Михайлов написа:

Прекалих с офтопика в темата на толчо, за което се извинявам.

Сигурен съм, че на @толчо му е достатъчно интересно, както и на останалите потребители следящи темата. @толчо , слушалките ще дойдат на девети август, тогава ще ти дам мнение как звучат.

Въобще нямам представа какви са вградените плейъри в телефоните.

Аз съм "абониран" за Tidal и Spotify, имам стабилен мобилен интернет и винаги мога да си пусна музика през приложенията на Тайдъл и Спотифай, които съм инсталирал на телефона. В настройките на Тайдъл може да зададеш и HiRes. Доколко ще ги чуеш като HiRes през телефона е отделен въпрос. Спотифай Премиум е с битрейт 320 kbit/sec Ogg Vorbis, което е с компресия и загуби, но все пак по-добро от 320 kbit/sec MP3.

За качествен звук през телефона той трябва да има вграден ДАК, а дали има такива телефони, не съм много сигурен.

На въпроса ти- през разни софтуерни плейъри на телефона разбира се че ще тръгне FLAC.

Сега се сетих - преди десетина години или повече LG имаха един флагмански модел смартфон с вграден истински ДАК. Поне така го рекламираха. Не помня модел и подробности.

преди 29 минути, Михайлов написа:

Въобще нямам представа какви са вградените плейъри в телефоните.

Аз съм "абониран" за Tidal и Spotify, имам стабилен мобилен интернет и винаги мога да си пусна музика през приложенията на Тайдъл и Спотифай, които съм инсталирал на телефона. В настройките на Тайдъл може да зададеш и HiRes. Доколко ще ги чуеш като HiRes през телефона е отделен въпрос. Спотифай Премиум е с битрейт 320 kbit/sec Ogg Vorbis, което е с компресия и загуби, но все пак по-добро от 320 kbit/sec MP3.

За качествен звук през телефона той трябва да има вграден ДАК, а дали има такива телефони, не съм много сигурен.

На въпроса ти- през разни софтуерни плейъри на телефона разбира се че ще тръгне FLAC.

Сега се сетих - преди десетина години или повече LG имаха един флагмански модел смартфон с вграден истински ДАК. Поне така го рекламираха. Не помня модел и подробности.

Има такъв телефон и е G6 на LG

За жалост разбрах малко по-късно и не успях да се сдобия с него, а с обикновения G6

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.