Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на нови слушалки

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, Михайлов написа:

Прекалих с офтопика в темата на толчо, за което се извинявам. Ето за последно и спирам - как изглежда дисплеят на приложението на стримъра Lumin U2 Mini през неговия си плейър:

spacer.png

Няма проблем! 😉

преди 1 час, Михайлов написа:

Въобще нямам представа какви са вградените плейъри в телефоните.

Аз съм "абониран" за Tidal и Spotify, имам стабилен мобилен интернет и винаги мога да си пусна музика през приложенията на Тайдъл и Спотифай, които съм инсталирал на телефона. В настройките на Тайдъл може да зададеш и HiRes. Доколко ще ги чуеш като HiRes през телефона е отделен въпрос. Спотифай Премиум е с битрейт 320 kbit/sec Ogg Vorbis, което е с компресия и загуби, но все пак по-добро от 320 kbit/sec MP3.

За качествен звук през телефона той трябва да има вграден ДАК, а дали има такива телефони, не съм много сигурен.

На въпроса ти- през разни софтуерни плейъри на телефона разбира се че ще тръгне FLAC.

Сега се сетих - преди десетина години или повече LG имаха един флагмански модел смартфон с вграден истински ДАК. Поне така го рекламираха. Не помня модел и подробности.

Ами аз съм със смартфон SAMSUNG GALAXY A15 4G и вътре в него има вградено DOLLBY DIGITAL със интелигентен еквивалайзер с различни настройки и за мен качеството е добро. Но ефектът работи само със включени жични или безжични аудио устройства!

Screenshot_20250804_211919_Sound quality and effects.jpg

Screenshot_20250804_211932_Sound quality and effects.jpg

Screenshot_20250804_211944_Sound quality and effects.jpg

Screenshot_20250804_212000_Adapt sound.jpg

• Отговори 82
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Цитат от поста на  Мр. ? "Като, ще отворя една скоба блутут слушалките, не могат да се сравнят по качество със една качествена hi-fi слушалка със кабел." "Блутут слушалките са за непретенцио

• Михайлов
    Михайлов

Истинските качествени слушалки с кабел се произвеждат от едни малко по-различни фирми - AKG, Beyerdynamic, Sennheiser, Focal, Audio-Technica, Neumann, Audeze, HiFiman и т.н. Но за съжаление не ст

• OneOdio е китайски бранд. Който е на пазара от скоро. По скоро се насочи към маркови слушалки, ако искаш добри слушалки, и като качество на изработка. https://vsystem.bg/ Като, ще отвор

Публикувани изображения

преди 2 часа, plmen88 написа:

@Mr. ?? @Михайлов

Горните постове ме навеждат на друг въпрос. Ако кача Flac на телефон и го слушам със слушалки, файла който слушам отново ли ще има Flac качество или ще е компресирано? И да речем, че телефона е без допълнителни програми за музика, само с тези от производителя.

Според зависи от лимитацията на Андроид/iOS ОС.  Както, и от използвания аудио плеър (bit perfect), и не на последно място, DAC-a във смартфона

Но, по принцип, трябва да е по добре от блутут.(с условности).

Примерно ако се добави външен преносим/portable DAC към смартфона, звука ще е още по-добър.

• Автор

Освен това имам този китайски MP4 плеър с WIFI, марка Fanvace. Купих го от един български търговец, който преди това го е закупил от AMAZON:

https://www.amazon.ie/Fanvace-Bluetooth-Android-Touchscreen-Speaker/dp/B0F5WK2BD4

@толчо слушалките подраниха с един ден - взех ги днеска по обяд. До преди малко ги слушах. Ако трябва да съм обективен - не бих препоръчал тези слушалки. Високите и вокалите са сравнително чисти, обаче баса липсва и то много. На тежки хаус парчета, които те карат да се усмихнеш като чуеш баса, тук няма такова нещо. Един заглъхнал такъв, слаб - слаба история. Слушалките не са много силни и няма да ти пръснат главата като ги усилиш здраво, но като го направиш при смесването на вокал и бас или високи тонове и бас се получава едно трудно разбиране какво всъщност слушаш. Малко на какафония бие. Пробвах ги и за гейминг, ама там пък съвсем не стават. И като за последно слушалките са много големи. Толкова, че заради големината им изглеждат грозновати (на снимките в интернет изглеждат по-добре). Ако ще ги ползваш с телефон навън, аз не бих излязъл с тях навън заради големината им. Изобщо не знам какво толкова ги хвалят в нета. То верно, за 70 лева какво друго да очакваш, но пък от друга страна съм имал слушалки Филипс за същите пари, които звучаха много по-добре. Определено се обърни към Audio - Technica ATH-M20x, AKG K72 или Sennheiser HD 400S.

IMG_20250808_222304.jpg

Съпоставка големината на Superlux HD 662B с AKG K371. А, К371 не са малки слушалки.

IMG_20250808_221704.jpg

"То верно, за 70 лева какво друго да очакваш, ..."

Виждаш ли, когато ...(така казват хората ) - око да види, ръка да пипне и УХО да послуша, как стигаш до правилни решения. А какво пишат лапетийте из интернет, много ,много да не те интересува!

Накратко - не рискувайте с китайски слушалки от неизвестни фирми. Superlux също спадат към тази категория, независимо че Musicworld ги продават вече повече от десет години. В един друг форум навремето много ги хвалеха като добри бюджетни слушалки за слушане вкъщи от стационарни устройства, но аз никога не съм ги пробвал. За малко повече пари може да се намерят слушалки с приличен звук от утвърдени производители. Вече ги изброявах по-назад в темата - Audio-Technica, Akustische und Kino Gerate ( AKG), Sennheiser, Beyerdynamic и т.н.

Да не забравяме и Koss.

А вече наистина добрите и качествени слушалки са скъпи. Гореизброените фирми правят и такива, както и HiFiMan и американските Audeze. Има и други разбира се.

Продължавам да чета темата и се чудя - излиза че 90 % от хората в тази тема живеят заобиколени от жени, дечурлига и съседи! Абе за тези пари си купете чифт поне мониторни колони и слушайте ПРАВИЛНО музиката....

преди 6 часа, nickolaycho написа:

Продължавам да чета темата и се чудя - излиза че 90 % от хората в тази тема живеят заобиколени от жени, дечурлига и съседи! Абе за тези пари си купете чифт поне мониторни колони и слушайте ПРАВИЛНО музиката....

Aко слушаш музика често и имаш съседи, дали ще им хареса според теб. Аз примерно живея в 4 етажна кооперация и съм на 3-ти етаж, има деца и т.н и не си позволявам да усилвам музика а си слушам на слушалките или тихичко на колонките. Но  трябва да се внимава със силно слушане на слушалки, можеш да си увредиш слуха.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.