Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на видео карта 5070ti

Featured Replies

Здравейте! Дойде време за смяна на видео картата ми 1070ti ще преминавам към 5070ti Процесора е Ryzen 7 7800x3d. Това е което съм избрал просто искам мнение за бюджета това съм си заложил
https://xtreme.bg/product/94777/видео-карта-msi-rtx5070ti-16g-ventus-3x-oc%2C 912-V531-445
https://xtreme.bg/product/87855/corsair-2025-rme-series-rm850e-850-watt-atx-31-pcie-51-cybenetics-gold-certified-fully-modular-power-supply-CP-9020296-EU

Гледах и тези
https://xtreme.bg/product/91808/видео-карта-gigabyte-gb-rtx5070ti-windfor-oc-sff-16, N507TWF3OC-16GD-10
https://xtreme.bg/product/96432/palit-geforce-rtx-5070-ti-gamingpro-s-16gb-gddr7-256-bit-1x-hdmi-21b-3x-dp-21b-3-fan-1x-16-pin-pwr-connector-750w-3319-x-1271-x-497-mm-ne7507t019t2-gb2031u, 4710562245523_3Y

Но като цяло ми се препоръча MSI по -тиха и с по - добро охлаждане

Разрешен от B-boy/StyLe/

• Автор

В крайна сметка от всички изобрени по - горе които съм дал коя да взема коя ще е най - добре ? Понеже от тези клипове ми е трудно да разбера

Относно захранването - и аз от няколко месеца съм със същото и си работи перфектно. Някои се оплакват, че перката била шумна, понеже е по-малка, но при мен няма такива проблеми. Друг вариант е RM 850X, което е и с по-голяма гаранция и се води по-висок клас.

Може да видиш и shift серията, където кабелите са завъртени настрани и имаш повече място в кутията, стига да имаш място.

Резултати от Търсене

• Решение
преди 2 часа, Raze написа:

Относно захранването - и аз от няколко месеца съм със същото и си работи перфектно. Някои се оплакват, че перката била шумна, понеже е по-малка, но при мен няма такива проблеми. Друг вариант е RM 850X, което е и с по-голяма гаранция и се води по-висок клас.

+1 за RM850x. Аз поне него взех. Един приятел също.

Относно картите има различни мнения. Някои смятат, че е по-добре да се вземе най-евтината (дори и да е най-калпава), други смятат, че е по-добре да се заложи на по-добри компоненти (охлаждане и прочие). Аз лично смятам следните модели за най-добрите 5070Ti - тки. Asus TUF, Palit GameRock, MSI - Vanguard или поне Gaming Trio (в никакъв случай Ventus). Тези се водят с най-добро охлаждане, качество на компонентите, нива на шум и т.н. Аз също доста ревюта изгледах като трябваше да сменям старата 3070 Ti SuprimX (която замина).... и взех TUF-a. Един приятел и той. Общо взето за мен тези трите са топ-а в момента. GB не бих взел, защото имат проблеми с разчитащ се гел. Те не ползват термални падове, а гел и той тече..и това може да влоши охлаждането в един момент и дори да предизвика други проблеми. Другите 2 бранда, които си избрал са ок, но си се насочил към най-ниския клас. А там може да има проблеми с охлаждането, шума и липсващи екстри. Не знам дали още е така, но преди време Ventus нямаха възможност за пасивно охлаждане (спиране на вентилаторите до определена температура). Сега може и да не е така, но все пак си остава най-ниския клас. Вече решението си е твое.

• Автор

Ясно Еми най  -вероятно ще взема Gaming Trio а каква е разликата сега от тези двете едната има "W" накрая и цената е с 40 лева по - висока
https://xtreme.bg/product/95355/видео-карта-msi-rtx5070ti-16g-gam-trio-oc, 912-V531-286
https://xtreme.bg/product/95250/видео-карта-msi-rtx5070ti-16-gam-trio-oc-w, 912-V531-057

П.с: разбрах W ознчава White бяла тоест

Може би с W е версия в бял цвят, въпреки че не е отразено в сайта на продавачите, май и те не знаят какво продават.

Търсене за: Gaming Trio

• Автор

Значи за карта е ясно вече Gaming Trio за захранване имахте в предвид това https://xtreme.bg/product/83379/corsair-rmx-series-rm850x-850-watt-atx-31-cybenetics-gold-certified-fully-modular-power-supply, CP-9020270-EU
Проблем ли ще е ако взема и това по - горе към което съм се насочил Това гледам е с 10 год гаранция

преди 3 часа, Ant1Lamer написа:

Ясно Еми най  -вероятно ще взема Gaming Trio а каква е разликата сега от тези двете едната има "W" накрая и цената е с 40 лева по - висока
https://xtreme.bg/product/95355/видео-карта-msi-rtx5070ti-16g-gam-trio-oc, 912-V531-286
https://xtreme.bg/product/95250/видео-карта-msi-rtx5070ti-16-gam-trio-oc-w, 912-V531-057

П.с: разбрах W ознчава White бяла тоест

Ако ще е Gaming Trio гледай да е + модела. Имал 5 тръби. Един познат щеше да вземе нея, но като видя, че тук не се предлага + и взе TUF-a. Цитирам го само информативно разбира се.

Цитат

Важен е плюсът 😊
Обикновената версия (без +) е с 4 тръби, не 5
Така че резултатите за охладителя няма да съвпадат с това, което бих получил, ако купя

преди 11 часа, Ant1Lamer написа:

Проблем ли ще е ако взема и това по - горе към което съм се насочил Това гледам е с 10 год гаранция

Нали ти казах, че от края на миналата година съм с RM850e и нямам проблеми.

• Автор

Разгледах и видях какви са разликите от гейминг трио и + общо взето охлаждането както каза, но смятам че и гейминг триото ще ми свърши работа, няколко градуса повече не мисля че ще е проблем пък и няма да се натоварва толкова общо взето. Но и от към цена е доста по - висока затова мисля да взема обикновената, относно захранването сякаш ще взема 850х за 40 лева разлика не е кой знае какво 

• Автор

Понеже не мога да редактирам последният си пост благодаря на всички за съветите и които се включиха! Поръчах MSI Gaming Trio и RM850x

преди 25 минути, Ant1Lamer написа:

Понеже не мога да редактирам последният си пост благодаря на всички за съветите и които се включиха! Поръчах MSI Gaming Trio и RM850x

Честито и със здраве да си ги ползваш. Пожелавам ти дълга и безаварийна работа, че има и голяма доза късмет при покупка на нови части. Аз лично изтръпвам като чета постове в reddit относно различни проблеми с какво ли не (от процесори, видеокарти и дъна до захранвания). То покрай тези новите конектори в последните 2 поколения при nVidia май е съвсем нормално чувство. Но 5070 Ti не "дрейнва" чак толкова мощност и не мисля, че е от най-застрашените модели. При захранванията (дори при RM850e/x също съм попадал на случаи с късо съединение, но то брак има навсякъде). Все пак е един доста сполучлив модел и не случайно е в топ 10 на захранванията за 2024/5-та наред с NZXT C850 и още няколко. При теб ъпгрейда от 1070 на 5070 Ti ще има доста осезаем ефект. При мен, не чак толкова, защото и 3070 Ti преди и 5070 Ti сега още ги мъча с 8700k, но ще дойде време да сменя и аз дъно, рам и процесор. :)

Та приятна работа/гейминг. :computer2:

• Автор

Техника е все пак надявам се няма да има дефекти и всичко е точно. Даже вече съм намерил и кой да ми вземе старата и парите ми е дал 150 лева мисля че е добра цена

преди 2 часа, Ant1Lamer написа:

Техника е все пак надявам се няма да има дефекти и всичко е точно. Даже вече съм намерил и кой да ми вземе старата и парите ми е дал 150 лева мисля че е добра цена

Дано извадиш късмет и картата да си пасне с дъното, че има доста оплаквания от 5-та серия, как да едно дъно работи коректно, а на друго сваля честоти и работи на PCIE 3.0.

Като я монтираш, може да пуснеш тук един шот от GPU-Z.

• Автор

Сега питах и Chatgpt каза че напълно съвместими са и тези проблеми ги има при Z790 за което казваш и е хубаво ако има проблем да се влезе в биоса и да се направи от Auto на GEN4. А да попитам понеже съм с най - новите драйвърите на видеото които са и за 5070,, като я сложа да ги преинсталирам ли и да инсталирам на ново драйвърите 

За предпочитане е да зачистиш преди да я монтираш с DDU и да пуснеш нова инсталация на драйверите след като я монтираш. Иначе, най-вероятно няма да има проблем и с настоящия инсталиран.

В повечето случаи преминаването от nvidia карта към nvidia карта няма проблеми и не е необходимо чистене с DDU. Както ти обясниха по горе.

П.П. Личен опит: сменил съм две видеокарти на една и съща система от подписа.Проблеми не е имало. След монтирането на новата видеокарта е препоръчително да се инсталират последни драйвери за нея от сайта на nvidia или ъпдейт на наличните.

преди 54 минути, Mr. ?? написа:

В повечето случаи преминаването от nvidia карта към nvidia карта няма проблеми и не е необходимо чистене с DDU. Както ти обясниха по горе.

П.П. Личен опит: сменил съм две видеокарти на една и съща система от подписа.Проблеми не е имало. След монтирането на новата видеокарта е препоръчително да се инсталират последни драйвери за нея от сайта на nvidia или ъпдейт на наличните.

Не че е някакъв сизифов труд, вместо да маже върху старите, да почисти и инсталира да се конфигурират с новата карта... Ако е само за проба/тест на картата, може да "икономисва"...

• Автор

А какво е DDU? Иначе мисля преди да махна старата да си истегля от нвидия най - новите за новата карта, после да деинсталирам сегашните и чак тогава да монтирам новата, после пускам компа и направо инсталирам

преди 2 минути, Ant1Lamer написа:

А какво е DDU? Иначе мисля преди да махна старата да си истегля от нвидия най - новите за новата карта, после да деинсталирам сегашните и чак тогава да монтирам новата, после пускам компа и направо инсталирам

Ей това: :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/338914-display-driver-uninstaller/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.