Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Намалете ръчкането за push известия, когато влезем през мобилен браузър

Featured Replies

Като се логна през мобилен браузър, два пъти един след друг ми изскачат "ръчкания" за смотаните push известия, че даже и едно да си сложа шорткът към калдата на home screen. Това последното не знам за какво се отнася - дали за десктопа на телефона или за dial в браузъра, но така или иначе и трите са досадни. Като влезеш през мобилен брауър, вместо да започнеш да си ползваш форума за това, за което ти трябва, затваряш смотани изскачащи JS прозорци, белким стигнеш до форума. 🤦🏻‍♂️

Дайте го малко по-сериозно и не ставайте като Мухъл и Фашстбук. Някои идват тук за забавление, други за технически въпроси. Въпреки че някои потребители са здрави и нямат IQ (препратка към едно меме за това), не всички са такива и няма нужда да ги ръчкате по 100 пъти за тъпите push известия. Един път е достатъчно и който иска, ще си ги включи даже и без досадните JS popups.

На мене защо не ми изкача нищо !

• Автор
преди 1 час, Zolin написа:

На мене защо не ми изкача нищо !

Защото си забравил. Появяват се само при първо влизане в калдата от мобилен браузър. Като ги затвориш, повече не се появяват, но това не ги прави по-малко досадни. Ако смениш браузъра и се логнеш с профила си, ще се появят.

преди 53 минути, Валсо написа:

Защото си забравил. Появяват се само при първо влизане в калдата от мобилен браузър. Като ги затвориш, повече не се появяват, но това не ги прави по-малко досадни. Ако смениш браузъра и се логнеш с профила си, ще се появят.

Не съм забравил.Никога не съм имал не само тук а и където и да е. Сложи днс блокери или каквото е походящо за модела на телефона ти. 

преди 15 часа, Валсо написа:

Като се логна през мобилен браузър, два пъти един след друг ми изскачат "ръчкания" за смотаните push известия, че даже и едно да си сложа шорткът към калдата на home screen. Това последното не знам за какво се отнася - дали за десктопа на телефона или за dial в браузъра, но така или иначе и трите са досадни. Като влезеш през мобилен брауър, вместо да започнеш да си ползваш форума за това, за което ти трябва, затваряш смотани изскачащи JS прозорци, белким стигнеш до форума. 🤦🏻‍♂️

Дайте го малко по-сериозно и не ставайте като Мухъл и Фашстбук. Някои идват тук за забавление, други за технически въпроси. Въпреки че някои потребители са здрави и нямат IQ (препратка към едно меме за това), не всички са такива и няма нужда да ги ръчкате по 100 пъти за тъпите push известия. Един път е достатъчно и който иска, ще си ги включи даже и без досадните JS popups.

Преди съм се чудил дали те апе кучето, но сега съм сигурен, че е цялата глутница.

• Автор
преди 2 часа, Zolin написа:

Не съм забравил.Никога не съм имал не само тук а и където и да е. Сложи днс блокери или каквото е походящо за модела на телефона ти. 

Сложил съм отдавна. Само че това не са реклами, а си е част от джаваскрипта на IPS платформата.

Цитат

О, да — това, което си намерил, е CSS код, който оформя визуалната част на прозореца за push известия. И макар че не съдържа директно логиката за искане на разрешение, потвърждава, че сайтът използва библиотека или модул, наречен Perfecty Push, който е популярен за Web Push интеграции.

🔍 Какво показва този CSS?

• .perfecty-push-dialog-container и .perfecty-push-dialog-box — това са HTML елементите, които оформят диалоговия прозорец, който те пита дали искаш известия.

• #perfecty-push-dialog-subscribe — това е бутонът, който потребителят натиска, за да се абонира.

• perfecty-push-settings-container — показва, че има и настройки за push, вероятно за включване/изключване.

Но това е само визуалната част. Истинската магия — т.е. искането на разрешение и абонирането за push известия — се случва в JavaScript.

🧠 Къде да търсиш JS логиката?

1. Провери за файл като perfecty-push.js или perfecty-push-client.js — той съдържа логиката за:

js:

Notification.requestPermission()
    navigator.serviceWorker.register(...)
    PushManager.subscribe(...)

преди 1 час, Валсо написа:

Сложил съм отдавна. Само че това не са реклами, а си е част от джаваскрипта на IPS платформата.

Значи не си ги сложил подходящите или предполагам китаеца който имаш толкова може.

• Автор
преди 5 часа, Zolin написа:

Значи не си ги сложил подходящите или предполагам китаеца който имаш толкова може.

dns . adguard . com в DNS настройката. То няма къде другаде.

На китаеца дните са му преброени, утре трябва да пристигне новият телефон - Санцуг А26 5G.

• 2 седмици по-късно...

Аз си решавам проблема кардинално - изключвам опцията от настройките на браузъра. Могат да се добавят изключения за определени сайтове, ако държиш да имаш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.