Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мониторът ми угасна за секунда

Featured Replies

Здравейте, преди малко мониторът ми угасна за секунда, стана черен. Каква може да е причината за такова нещо?:speak: Нямаше спиране на тока.:speak:

Случва се, може кабел, може нещо друго, вариантите са много, щом продължава да работи значи е ок.

П.П.

Гледам психиатричната клиника се включила...
Вас не са ли ви сложили да си легате вече?

Може и от тока да е било дет вика даскала терорист варианти бол

Реално може да е от кабелите, разклонителя/контакта, който ползваш, захранването, самия монитор (или самите му портове) или самата видеокарта (или пак самите и портове или дори слотове). И на мен ми го е правило. Да премигне за под секунда на черно. С две различни карти (вече подозирам монитора). Днес дори след sleep не се събуди (аз не съм го спирал и с месеци де), но като превключих копчето на разклонителя и тръгна. На един приятел му го прави проблема в няколко игри (засега не в десктоп режим) с нова карта и то. Щом работи няма ядове. Като сдаде багажа ще разбереш... Техника. Няма нищо вечно.

• Автор

А след преинсталацията сега мониторът не е на заспиващ режим. Не знам трябва ли му..................:speak:

преди 11 минути, exHUMR написа:

Ако е OLED може и да не заспива никога.

Но ако е OLED на всеки 4 часа е препоръчително да се слага в sleep режим за 15-20 минути

Как ти хрумнаха тези неща?Няма нищо вярно в тях........

• Автор
преди 20 часа, Bubbles написа:

Случва се, може кабел, може нещо друго, вариантите са много, щом продължава да работи значи е ок.

П.П.

Гледам психиатричната клиника се включила...
Вас не са ли ви сложили да си легате вече?

Не им обръщай внимание, аз на простаците не се впечатлявам и не им отговарям, оставям ги сами да си пишат. :getout: С хора, които знаят само да ми се подиграват, даже нямам какво да си кажа.  Простите хора знаят само подигравките. Мислят, че всички хора са родени с готови технически знания за всичко.:speak:

преди 24 минути, exHUMR написа:

Ако е OLED може и да не заспива никога.

Но ако е OLED на всеки 4 часа е препоръчително да се слага в sleep режим за 15-20 минути

А, не знам какъв е. Не знам и как да проверя.:speak:

преди 17 минути, Слави Маринов написа:

Как ти хрумнаха тези неща?Няма нищо вярно в тях........

Исках да кажа ако е IPS може да не заспива 

п.п На Alienware в OSD има индикатор, който ти показва с цвят, че е нужно монитора да мине в спящ режим. А аз стоях на него повече от 4 часа и го правих задължително!

преди 7 минути, exHUMR написа:

п.п На Alienware в OSD има индикатор, който ти показва с цвят, че е нужно монитора да мине в спящ режим. А аз стоях на него повече от 4 часа и го правих задължително!

Регенерацията на пикселите се прави при изключен монитор,поне на моя е така(предполагам и при другите),което е различно от спящ режим!Иначе всеки олед монитор може да заспива в зависимост от настройките на захранването,иначе си имат и доста начини за защита ,ако го оставиш вкючен на статична картина...........

• Автор

Я кажете как да си потърся кой ми е монитора? И как да разбера на коя операционна система съм. Тая рязка промяна на иконки и менюта в уиндоуса, рязко ми бърка в здравето. Не знам кое кое е. Още ме е яд, че не можаха да оставят Windows XP, най - доброто им нещо изобщо!:angry:

преди 1 час, Anneliese написа:

А след преинсталацията сега мониторът не е на заспиващ режим. Не знам трябва ли му..................:speak:

В контрол панел потърси нещо кат дисплей и го нагласи

• Автор

Аха, открих, на Windows 11 Pro съм. 

Мниторът ми е на "Филипс", ама не мога да си спомня кой модел съм.

На тоя уиндоус 11 има ли заспиване или не? Тва чудо е с различни иконки и менюта, не мога да му свикна. :speak: Направили са всичко неразпознаваемо. Пълна простотия!!!:angry:

преди 3 минути, petie1 написа:

В контрол панел потърси нещо кат дисплей и го нагласи

Ако знам къде е, защото не знам. Тая версия на "Уиндоус" ще  ме побърка. Всичко е много различно. С триста зора си намерих пасианса. :doh:

В "Майкрософт" са ненормални, и във фейсбук също! Че и А1!  Неандерталците разкарали нормалните цветови настройки на телевизора и сега е всичко е с един скапан убит цвят, дето лицата на хората изглеждат сиви.:angry:

преди 36 минути, Слави Маринов написа:

Регенерацията на пикселите се прави при изключен монитор,поне на моя е така(предполагам и при другите),което е различно от спящ режим!Иначе всеки олед монитор може да заспива в зависимост от настройките на захранването,иначе си имат и доста начини за защита ,ако го оставиш вкючен на статична картина...........

При моя пък е в sleep режим! 

Не е препоръчително на статична картина. 

Таск бара съм го направил да се скрива 

• Автор

Я кажете как да го намеря и настроя тоя спящ режим или да го оставя така?

За "Майкрософт" и новостите им съм ей така:

9e15ca1b8e19c78d27d1dc1fa2081dec_w200.gi

преди 23 минути, Anneliese написа:

Я кажете как да си потърся кой ми е монитора? И как да разбера на коя операционна система съм. Тая рязка промяна на иконки и менюта в уиндоуса, рязко ми бърка в здравето. Не знам кое кое е. Още ме е яд, че не можаха да оставят Windows XP, най - доброто им нещо изобщо!:angry:

Десен бутон на Моя Компютър и избираш най долу или гледаш логото при старта на компа

преди 46 минути, Anneliese написа:

На тоя уиндоус 11 има ли заспиване или не? Тва чудо е с различни иконки и менюта, не мога да му свикна. :speak: Направили са всичко неразпознаваемо. Пълна простотия!!!:angry:

От контрол панел избери опции на захранването-ако ти е оставено на балансиране чукни срещу него на промяна на настройките за плана и от там си нагласи след колко време да заспи дисплея и компютъра.

преди 37 минути, Anneliese написа:

Windows 11 Pro съм. 

Моите съоблазования :)

Аз отдавна не съм на Джам

• Автор

Нищо не разбрах от последните да поста.  Я ми обяснете със скрийншоти. Все пак не съм на "ти" с компютърния език.:speak:

преди 16 минути, Anneliese написа:

Я кажете как да го намеря и настроя тоя спящ режим или да го оставя така?

За "Майкрософт" и новостите им съм ей така:

9e15ca1b8e19c78d27d1dc1fa2081dec_w200.gi

Натискаш логото на windows на клавиатурата и пишеш control panel или контрол панел зависимост от езика на windows 

и гледаш Опция на захранване/Power settings (нещо подобно, не ползвам Windows) и там ти показва за заспиване на монитор и на ПК

• Автор
току-що, petie1 написа:

Моите съоблазования :)

Аз отдавна не съм на Джам

Не съм го поръчвала аз. Май тати е искал най - новото. Или пък човека, преинсталирал компютъра. Не го познавам. 

Знам само, че всичко ми е непознато и не смея никъде да пипам.:speak:

преди 3 минути, vlado1985 написа:

От контрол панел избери опции на захранването-ако ти е оставено на бансиране чукни срещу него на промяна на настройките за плана и от там си нагласи след колко време да заспи дисплея и компютъра.

Ама тя не знае где е контрол панела

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.