Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еврото е виновно

Featured Replies

• Автор

"Дана Лева" и "Нена Еврото" вече са на бунището на историята

За всичко са виновни Стив Ханке и Румен Гечев.

:newspaper:

• Отговори 217
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

За цените спасението е едно - Не купувайте! Нека стоката им гние и да захранва екарисажите...

• Нямам копейки. Но съм против финансовата и в частност валутната сегрегация, която авторката се опитва да ми наложи и в знак на протест, ще споделя, че когато бях дете (щях да напиша овчарче), си бях н

• БаалБек
    БаалБек

Плашат ни с „ужасното поскъпване“, което щяло да дойде с еврото. Направо ценови апокалипсис, все едно утре ще плащаме хляба с апартаменти. Само че реалността, както често се случва, е малко по-досадна

Публикувани изображения

• Автор

Приемането ни в еврозоната, удари сметките за топлото в Русия жестоко!!!🤡

euro_vina.png.e41252bccf0b293c2279a418f4ec174a.png

• Автор

Еврото е виновно!

2024.thumb.png.fc7365578fb3fc336d3945a420fa821a.png

и още едни снимки правени през декември 2024г. в един и същ ден, от една верига магазини...

dec-2024.png

преди 2 минути, БаалБек написа:

Еврото е виновно!

и още едни снимки правени през декември 2024г. в един и същ ден, от една верига магазини...

dec-2024.png

Това е елементарно. Моля провери (много лесно става) КОЙ вкара и узакони тази верига магазини в България и ще разбереш кой е виновен за това?

• Автор
преди 19 часа, Belefor написа:

Това е елементарно. Моля провери (много лесно става) КОЙ вкара и узакони тази верига магазини в България и ще разбереш кой е виновен за това?

Е аз нали това казвам. Европа е виновна и в частност еврото. Ако бяхме се договорили предварително (преди приемането в ЕС) да няма други магазини, освен "Фантастико", "СВА" (ЦБА) и "Фреш Маркет", сега нямаше как да се правят сравнения и щяхме да си живеем спокойно.

Защото тези душмани от Запад само ни изсмукват националния ресурс и благодарение на нас в техните държави е евтино, но за наша сметка.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Другаре, съдът на ЕС отхвърли юридически неграмотното искане срещу въвеждането на еврото, с което разни политически непрокопсаници заблуждаваха лапнишараните из социалните мрежи.

Да пожелаем светли празници на Нена Еврото и Дана Лева.

• Автор
преди 54 минути, The Lone Star написа:

Бутилката газ от 17 € вече е 20 €. И човека каза, че още ще се вдига.

Ако си беЕме с лева нЕмаше да се дигне. Даже щеше да се понижи, ама те ти сега...

Веднага да се връщат Дана Лева, Нена Еврото и Нена НАТО...гласувайте за тЕх...они, че оправят нещата...

на 13.02.2026 г. в 19:04, БаалБек написа:

Еврото е виновно!

dec-2024.png

И сега са такива цените в Германия за Филаделфия и за Кашкавала. Аз Филаделфия не ям, защото е от Милка. Мисля, че Милка купиха Своге, бонбони Сезони. Ужас. Другите боклуци, които предлагат са Орио бисквити и Белвита. Милка купиха и Бейк Ролс. И там боклуци.

Ние сме в клуба на богатите. Заслужихме си да ни дерат повече от германците. Ако бяхме народ да бяхме вдигнали въстание.

• Автор

Сто дни от присъединяването на България към еврозоната отбеляза президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард в публикация в социалните мрежи. „Изминаха 100 дни, откакто България прие еврото – от 12 държави, използващи нашата единна валута през 2002 г., до 21 днес“, посочва Лагард, отчитайки периода от 1 януари досега. Отбелязването е съпроводено с кратък видеоклип, който представя развитието на еврото през годините. В него се припомня, че през 2002 г. валутата е използвана от около 305 милиона души в 12 държави, като в обращение са били приблизително 7,8 милиарда евробанкноти. Към момента еврото се използва от около 358 милиона души в 21 държави, а банкнотите в обращение достигат 30,9 милиарда.

Източник: БНТ

на 4.04.2026 г. в 20:38, Sliderum2 написа:

Ние сме в клуба на богатите. Заслужихме си да ни дерат повече от германците. Ако бяхме народ да бяхме вдигнали въстание.

И за какво, като заведенията са пълни? Щом българинът плаща 5 евро за едно кафе, значи може да си го позволи. Търсене и предлагане...

преди 4 часа, HelpMeGetOut1 написа:

И за какво, като заведенията са пълни? Щом българинът плаща 5 евро за едно кафе, значи може да си го позволи. Търсене и предлагане...

Пълни са в София, където са политици и всякаква друга паразитна измет, които цоцат цялата страна и отделно еврофондове и грантове от сащ. Ела виж в моя град дали има пълни заведения, дори полупълни. Само сутрин някои от тях за кратко има прилично движение, когато хората пият кафе и вземат закуска преди работа.

кво стана с клубъ на богатите турските домати от 2 лв на 4 евро

инфлация 3 %

държавните чантажии си вдигат заплатите с 1000 евро

преди 14 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Щом българинът плаща 5 евро за едно кафе,

преди си купувах кафе за 2 лв знаех че е скъпо ама бях спонсор

ама като стана евро и го сложиха 1.50 евро

е сори няма да стане

и ме цакаха с 10та цедка

е сега си взимам от автомати 30 цента и 50 цента

и е по- хубаво от това в заведението

Я да видим смешници като @Belefor какво ще кажат, последно българите богати ли са или са бедни? И той не помни смешката какво е писал преди няколко седмици хахахахахахахах

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Плашат ни с „ужасното поскъпване“, което щяло да дойде с еврото. Направо ценови апокалипсис, все едно утре ще плащаме хляба с апартаменти. Само че реалността, както често се случва, е малко по-досадна от опорките. Ако еврото е виновно, защо тогава в страни без евро като Румъния, Сърбия, РСМ, Турция и Унгария цените растат още по-бързо? Нали там „ужасът“ го няма? Излиза нещо странно нямаш евро… но пак плащаш повече. Понякога доста повече. Как така се получава тази „магия“? Да, и в еврозоната има държави с проблеми, като например Гърция.
Но те са свързани с икономиката ѝ, не с това дали плаща в евро или драхми. Дребна подробност, която удобно се пропуска. Истината е скучна цените растат заради енергия, кризи, войни и вътрешна политика, а не заради валутата в портфейла ти. Защо толкова настойчиво ни плашат с нещо, което фактите не потвърждават? Отговорът е - страхът се продава по-лесно от истината.

Благодаря за вниманито по този въпрос!

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 1 час, БаалБек написа:

Плашат ни с „ужасното поскъпване“, което щяло да дойде с еврото. Направо ценови апокалипсис, все едно утре ще плащаме хляба с апартаменти. Само че реалността, както често се случва, е малко по-досадна от опорките. Ако еврото е виновно, защо тогава в страни без евро като Румъния, Сърбия, РСМ, Турция и Унгария цените растат още по-бързо? Нали там „ужасът“ го няма? Излиза нещо странно нямаш евро… но пак плащаш повече. Понякога доста повече. Как така се получава тази „магия“? Да, и в еврозоната има държави с проблеми, като например Гърция.
Но те са свързани с икономиката ѝ, не с това дали плаща в евро или драхми. Дребна подробност, която удобно се пропуска. Истината е скучна цените растат заради енергия, кризи, войни и вътрешна политика, а не заради валутата в портфейла ти. Защо толкова настойчиво ни плашат с нещо, което фактите не потвърждават? Отговорът е - страхът се продава по-лесно от истината.

Благодаря за вниманито по този въпрос!

Защо цените скочиха двойно и дори тройно? Това стана още преди войната в Близкия Изток - непосредствено след влизане на еврото , като законно платежно средство в България. В магазини не стъпваш ли ? Сметки не плащаш ли? Тролиш ли? Пияна ли си ?

• Автор
преди 4 часа, nikssi написа:

Защо цените скочиха двойно и дори тройно? Това стана още преди войната в Близкия Изток - непосредствено след влизане на еврото , като законно платежно средство в България. В магазини не стъпваш ли ? Сметки не плащаш ли? Тролиш ли? Пияна ли си ?

Скъпо ли ти стана в кръчмите и ресторантите? От там си вадиш фалшивите умозаключения. Ама да покажеш проверени сравнителни данни със страни извън еврозоната - нямаш. Демек празни приказки на трол, на когото плащат за да пише неверни неща във форума.

преди 14 часа, БаалБек написа:

Скъпо ли ти стана в кръчмите и ресторантите? От там си вадиш фалшивите умозаключения. Ама да покажеш проверени сравнителни данни със страни извън еврозоната - нямаш. Демек празни приказки на трол, на когото плащат за да пише неверни неща във форума.

Трола вика на трола - тролиш. Ти не си дала никакви сравнителни данни , дори не си дала собственото си мнение , а си преписала от фейса някой какво е казал....

На туй отгоре онази мъжка про*****ка харесва , че ресторантите и кръчмите били пълни ;)

Вие така ли измервате дали хората в България имат или нямат пари?

преди 30 минути, Belefor написа:

Трола вика на трола - тролиш. Ти не си дала никакви сравнителни данни , дори не си дала собственото си мнение , а си преписала от фейса някой какво е казал....

На туй отгоре онази мъжка про*****ка харесва , че ресторантите и кръчмите били пълни ;)

Вие така ли измервате дали хората в България имат или нямат пари?

Защо ми избягваш въпроса? Последно българите богати ли са или бедни? Първо ми викаш колко пари изкарвали, пък после, че нямали пукнат грош 🤣

Ти наистина не помниш какво си писал преди няколко седмици.

Ако искаш, аз мога, да ти обясня, за какво иде реч... Само някакви бегли нюанси, които ми направиха впечатление през последните 1-2 седмици. Махане на зъбен камък през миналото лято, при същата зъболекарка ми беше 60 лева, сега вече е 40 евро. Вчера си дадох лаптопа, да ми го изчистят, да му сменят термопастата и да му преинсталират Windows-а (не ми се занимава), миналата година беше 60 лева, сега вече е 60 евро. Миналата година автобусният билет за Русе-Варна беше 21 лева, вече е 14 евро. През декември семестъра ми за ВТУ-то беше 650 лева, вече е... "приблизително" (не е ясно) около 450 евро. Пак да повторя - просто някакви неща, които са ми направили впечатление. А колко цени са се вдигнали и не сме го усетили...

Но не е от еврото, да знаеш... Просто народа забогатява, но не го усеща.

преди 48 минути, communismatic написа:

Ако искаш, аз мога, да ти обясня, за какво иде реч... Само някакви бегли нюанси, които ми направиха впечатление през последните 1-2 седмици. Махане на зъбен камък през миналото лято, при същата зъболекарка ми беше 60 лева, сега вече е 40 евро. Вчера си дадох лаптопа, да ми го изчистят, да му сменят термопастата и да му преинсталират Windows-а (не ми се занимава), миналата година беше 60 лева, сега вече е 60 евро. Миналата година автобусният билет за Русе-Варна беше 21 лева, вече е 14 евро. През декември семестъра ми за ВТУ-то беше 650 лева, вече е... "приблизително" (не е ясно) около 450 евро. Пак да повторя - просто някакви неща, които са ми направили впечатление. А колко цени са се вдигнали и не сме го усетили...

F9519EFE-93B4-40C7-B176-78028B576608.thumb.jpeg.13444977ca56a68e850c29018d3b7faf_1752916960_1752916971.jpeg

• Автор
преди 20 часа, Belefor написа:

Ти не си дала никакви сравнителни данни , дори не си дала собственото си мнение , а си преписала от фейса някой какво е казал....

Южноафриканчето също не може да предостави надеждни данни за сравнение, с които да защити твърденито си, че еврото е виновно! Или сега ще се отментнеш и ще напишеш нещо в защита на еврото? Толкова ли си го закъсал за пари в Южна Африка, че срещу заплащане пишеш в раздел „Политика“ против България, ЕС, НАТО, еврото...??? Много „грижовен“ си за нашите (в България и ЕС) дела?

преди 19 часа, communismatic написа:

Тоест в Германия причината за ръст на цените е еврото. Повече от 20 години ( от влизането на Германия в еврозоната) цените растат. Ако си бяха останали с дойче марката...ехеее рай...цените още щяха да са на ниво 1998-1999 г. Виж как е в Полша! Хората си ползват злоти и цените са ниски. Едно еспресо е само 12-15 злоти (3-4€) нищо пари, а ако бяха в еврозоната цената щеше да хвръкне до небесата към 8-9 €, за чаша еспресо.

Ето в Унгария евтиния! В Швеция и Дания - също мега евтино. Чехите, заради изгодната крона и драматично ниските цени, не могат да изгонят от магазините си наплива от австрийци и германци, които изпразват рафтовете, а стоки липсват и в складовете дори. И това е благодарение, че не са влезли в „гадната“ еврозона.

току-що, БаалБек написа:

Южноафриканчето също не може да предостави надеждни данни за сравнение, с които да защити твърденито си, че еврото е виновно! Или сега ще се отментнеш и ще напишеш нещо в защита на еврото? Толкова ли си го закъсал за пари в Южна Африка, че срещу заплащане пишеш в раздел „Политика“ против България, ЕС, НАТО, еврото...??? Много „грижовен“ си за нашите (в България и ЕС) дела?

Кога и къде съм писал против еврото?

И къде съм написал дори една дума против България , НАТО или ЕС?

Прекаляваш с лъжите и клеветите си!

преди 2 минути, БаалБек написа:

Тоест

Toест си пий хапчетата и не ме занимавай с глупости. Един нормален човек, дето има повече от една мозъчна гънка би ме разбрал. Самият факт, че ти не си ме разбрала... да не обиждам. То обидно е за мен, че изобщо си пиша с теб.

преди 9 минути, communismatic написа:

Toест си пий хапчетата и не ме занимавай с глупости. Един нормален човек, дето има повече от една мозъчна гънка би ме разбрал. Самият факт, че ти не си ме разбрала... да не обиждам. То обидно е за мен, че изобщо си пиша с теб.

kak-da-pobedim-prostaka.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.