Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Еврото е виновно

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, Belefor написа:

Кога и къде съм писал против еврото?

И къде съм написал дори една дума против България , НАТО или ЕС?

Прекаляваш с лъжите и клеветите си!

За това избягваш да отговориш на @HelpMeGetOut1 , че много забравяш, нали? Ей ама как ви личи, когато ви плащат да пишете глупости!

преди 20 часа, HelpMeGetOut1 написа:

Защо ми избягваш въпроса? Последно българите богати ли са или бедни? Първо ми викаш колко пари изкарвали, пък после, че нямали пукнат грош 🤣

Ти наистина не помниш какво си писал преди няколко седмици.

преди 10 минути, communismatic написа:

Toест си пий хапчетата и не ме занимавай с глупости. Един нормален човек, дето има повече от една мозъчна гънка би ме разбрал. Самият факт, че ти не си ме разбрала... да не обиждам. То обидно е за мен, че изобщо си пиша с теб.

Тоест отричаш се от това, което сам си написал?

преди 20 часа, communismatic написа:

Но не е от еврото, да знаеш... Просто народа забогатява, но не го усеща.

• Отговори 217
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Joss Bomon
    Joss Bomon

За цените спасението е едно - Не купувайте! Нека стоката им гние и да захранва екарисажите...

• Нямам копейки. Но съм против финансовата и в частност валутната сегрегация, която авторката се опитва да ми наложи и в знак на протест, ще споделя, че когато бях дете (щях да напиша овчарче), си бях н

• БаалБек
    БаалБек

Плашат ни с „ужасното поскъпване“, което щяло да дойде с еврото. Направо ценови апокалипсис, все едно утре ще плащаме хляба с апартаменти. Само че реалността, както често се случва, е малко по-досадна

Публикувани изображения

Умнице жалка, прочети ми поста към 454 пъти, опитай се да разбереш написаното. А ако не можеш, извикай подкрепление... Пак да повторя - обидно е дори да водя дискусия с теб. Ти си обида за човечеството.

• Автор

Вчера си дадох лаптопа, да ми го изчистят, да му сменят термопастата и да му преинсталират Windows-а (не ми се занимава), миналата година беше 60 лева, сега вече е 60 евро.

Тоест всяка година си преинсталираш Windows-а и му сменяш термопастата, защото не ти се занимава....😂😂😂

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

преди 4 минути, БаалБек написа:

Тоест всяка година си преинсталираш Windows-а и му сменяш термопастата, защото не ти се занимава....😂😂😂

Ми, ако смяташ, че чистенето на лаптопа трябва да се извършва на 20 години...

• Автор
току-що, communismatic написа:

...

Еврото има ли вина? Нали ти написах какъв рай е за страните извън еврозоната.

преди 1 минута, БаалБек написа:

На колко години си чистиш лаптопа? Изобщо къпеш ли се повече от веднъж седмично?

• Автор

Пак да повторя - просто някакви неща, които са ми направили впечатление. А колко цени са се вдигнали и не сме го усетили...

Но не е от еврото, да знаеш... Просто народа забогатява, но не го усеща.

преди 36 минути, БаалБек написа:

Тоест в Германия причината за ръст на цените е еврото. Повече от 20 години ( от влизането на Германия в еврозоната) цените растат. Ако си бяха останали с дойче марката...ехеее рай...цените още щяха да са на ниво 1998-1999 г. Виж как е в Полша! Хората си ползват злоти и цените са ниски. Едно еспресо е само 12-15 злоти (3-4€) нищо пари, а ако бяха в еврозоната цената щеше да хвръкне до небесата към 8-9 €, за чаша еспресо.

Ето в Унгария евтиния! В Швеция и Дания - също мега евтино. Чехите, заради изгодната крона и драматично ниските цени, не могат да изгонят от магазините си наплива от австрийци и германци, които изпразват рафтовете, а стоки липсват и в складовете дори. И това е благодарение, че не са влезли в „гадната“ еврозона.

на 12.04.2026 г. в 11:37, БаалБек написа:

Сто дни от присъединяването на България към еврозоната отбеляза президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард в публикация в социалните мрежи. „Изминаха 100 дни, откакто България прие еврото – от 12 държави, използващи нашата единна валута през 2002 г., до 21 днес“, посочва Лагард, отчитайки периода от 1 януари досега. Отбелязването е съпроводено с кратък видеоклип, който представя развитието на еврото през годините. В него се припомня, че през 2002 г. валутата е използвана от около 305 милиона души в 12 държави, като в обращение са били приблизително 7,8 милиарда евробанкноти. Към момента еврото се използва от около 358 милиона души в 21 държави, а банкнотите в обращение достигат 30,9 милиарда.

Източник: БНТ

Супер. Сичку е чудесно. А па на 19 април, България направи нов (не)левски скок по пътя на еврото.

преди 52 минути, БаалБек написа:

За това избягваш да отговориш на @HelpMeGetOut1 , че много забравяш, нали? Ей ама как ви личи, когато ви плащат да пишете глупости!

Ти някакъв вид посредник ли се водиш на онази мъжка про****тка ?

Тоя родоотстъпник не заслужава абсолютно нито една дума от мен. Многократно съм показвал какви простотии пише и след 2-3 седмици как пише точно обратното и сам се оплита в лъжите си.

Може да пита каквото си иска и когото си иска. От мен много рядко ще получи каквото и да е. Да ти покажа ли какви глупости и обиди пише на лични съобщения?

За плащането за писане тук много отдавна говорихме с теб и аз те попитах на теб колко ти плащат за тази празна пропаганда и копи/пейст от фейса тук. Ти нищо не каза тогава?

А моето мнение за еврото съм го написал вече над три пъти - аз съм 100% за еврото в България! Може би не трябваше точно в този момент, но рано или късно трябваше да приемем еврото. По добре по рано. Да минава и да свикват хората и това е.

преди 32 минути, Belefor написа:

А моето мнение за еврото съм го написал вече над три пъти - аз съм 100% за еврото в България! Може би не трябваше точно в този момент, но рано или късно трябваше да приемем еврото. По добре по рано. Да минава и да свикват хората и това е.

• Автор
преди 1 час, Belefor написа:

А моето мнение за еврото съм го написал вече над три пъти - аз съм 100% за еврото в България!

Защо не си признаеш, че ти плащат да пишеш в раздел „Политика“? Само се излагаш и ставаш за смях...

на 12.02.2026 г. в 9:41, Belefor написа:

А за еврото - лошото доколкото знам от обща култура е управлението на БНБ от централната банка на ЕС, ЕС решава за лихвения процент, риск от по голяма инфлация и ръст на цените с нея, увеличаване на държавните заеми, нямаме национална валута, с която можем да увеличаваме заплатите в зависимост как се справя икономиката на държавата. С две думи губим идентичност и национален символ.

На девети септември си купихме фабрика, благодарение на Бойко Борисов.

преди 2 часа, БаалБек написа:

Абе, колко стана дизела, че не съм ходил на бензионстанцията скоро?

преди 2 часа, communismatic написа:

Ми, ако смяташ, че чистенето на лаптопа трябва да се извършва на 20 години...

Трябва да е редовно ,но да го правиш всяка година 😁

преди 55 минути, Joss Bomon написа:

Изтъкнат европеец. Трябвало е да не започва с къпането, за да има за войната на сащ с Русия в украйна.

преди 1 час, БаалБек написа:

две думи губим идентичност и национален символ.

Да , искаш да кажеш , че това не е така? И все пак това не означава, че аз лично съм против еврото?

Явно гледаме в различни телевизори.

преди 5 часа, БаалБек написа:

Защо не си признаеш, че ти плащат да пишеш в раздел „Политика“? Само се излагаш и ставаш за смях...

Малеее @Belefor го закопа как си противоречи, не помни какви глупости е писал преди няколко седмици хаахахахах

преди 6 часа, Sliderum2 написа:

Еврото не е нещо лошо. Само да се отървем от него и ще е картинка.

От 1 януари 2026 г. България е член на еврозоната и използва еврото като официална валута, заменяйки лева. Това се основава на факта, че след въвеждане на еврото европейските договори не предвиждат връщане към старата валута. В рамките на ЕС няма процедура за напускане на еврозоната, възстановяване на националната валута или оставане в ЕС без еврото, което прави процеса еднопосочен и необратим. В конкретния случай изказването е направено в контекста на референдума за еврото, честото обсъждане на валутната тема и подготовката на страната за еврозоната. Посланието е, че след приемането на еврото връщане към лева е невъзможно, а периодичното повдигане на въпроса за смяна на валутата е несериозно. Това подчертава стратегическия и дългосрочен характер на решението. Докато еврото не е въведено, процесът може да бъде забавен, отложен или спрян по решение на българските институции, но след приемането му отстъпление не е предвидено 😎"

преди 1 час, HelpMeGetOut1 написа:

Малеее @Belefor го закопа как си противоречи, не помни какви глупости е писал преди няколко седмици хаахахахах

Хаха, ти цитираш нея , че ме е закопала а тя цитира теб !

И двамата сте еднакви тъпунгери...

Аз на теб лично ти изкарах над 10 твой цитата, които показват колко си тъп.

Ти питаш някакви тъпи въпроси и чакаш отговор? Добре ли си?

• Автор
преди 6 часа, Belefor написа:
преди 8 часа, БаалБек написа:

две думи губим идентичност и национален символ.

Да , искаш да кажеш , че това не е така? И все пак това не означава, че аз лично съм против еврото?

Троле, защо си ме цитирал с думи които не съм писала? Като кликнеш върху "моя" цитат, защо посочва теб? Нещо си изнервен май, а?

преди 8 часа, Belefor написа:

Хаха, ти цитираш нея , че ме е закопала а тя цитира теб !

И двамата сте еднакви тъпунгери...

Аз на теб лично ти изкарах над 10 твой цитата, които показват колко си тъп.

Ти питаш някакви тъпи въпроси и чакаш отговор? Добре ли си?

Продължавай да ревеш, май няма да ми отговориш на въпроса, заради малкото ти мозъче, но пак ще те питам: Последно богати ли са българите или са бедни?

Фактът, че не можеш да ми отговориш на въпроса, доказва, че сам се закопа. 🤣

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.