Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

САЩ атакува Венецуела

Featured Replies

преди 2 часа, Topor написа:

Историята помни кой ни освободи и кой ни бомбардира. Всичко останало е евтина пропаганда за фашисти с къса памет. Не ми се обяснявай, тъп си. 

И кво ми говориш за казарми кой ходил и кой не бил, ако ти е трябвало старшина да ти крещи, за да станеш мъж, значи проблемът е бил в теб още от вкъщи, ако ме пратиш там с днешното ми мислене, на някои старшинки ще им навра калашника там дето слънце не огрява. Ходи брой овцете, или заминавай на фронта като си такъв голям мъж, руснаците чакат с отворени сърца такива надъхани, само да не се прибереш с бързия влак бит, насран и е*ан.

Още един пубер дето го наплашили с казармата че старшината те оножда да ставаш мъж :) :)

И разбира се, пак хал хабер си няма какво е мобилизация и защо е закон а не покана за гей вечеринка. 

:hush:

... а да.. и братушките "чакали" такива... щото  братушките най мъже от всички в казармите...  :) пък ги разбираш нещата... от кухнята... :) 

мъка мъка.... 

преди 1 час, parmobil написа:

Чакам да ми покажеш как СССР ни е освободил и с кого е водил война у нас? 'щото, нали ни освобождава?

тези разговори с малоумни комундели копейкаджии сме ги водили в много теми. Защо си причиняваш това ? :) 

преди 3 часа, ostavime написа:

По видеата се видяха няколко стотин човека, да не кажа десетки.

• Отговори 681
  • Прегледи 17k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Сега ЕС ще наложи ли незанмсиколко пакета санкции на кравите? МОК и ФИФА ще извадят ли краварските спортисти от състезанията?

• Ейййй,баси лицемерите....седнали и какво мислите правят сега "лидерите" в Еропа-следят ситуацията..Значи когато Русия скочи да си защитава хората-веднага скочиха,санкции ,манкции,въоръжени групи,военн

• Американците измират от наркотици, внесени от Колумбия и най-вече Мексико. Само че там няма петрол и не си струва да се инсценира борба срещу производството на наркотици, щото няма какво да се открадн

Публикувани изображения

• Автор

Едно е сигурно САЩ е западаща империя и скоро няма да има средствата да си купува поддръжници , докато ви плащат пишете и я хвалете че после вече ще е късно.

Цитат

Според Пентагона и международни военни наблюдатели, САЩ са използвали над 150 самолета и дрона, както и значителен морски флот. Ето с какво беше атакувана Венецуела:

1. Въздушна мощ (Самолети и бомбардировачи)

САЩ използваха най-модерната си авиация, за да неутрализират противовъздушната отбрана на Венецуела (която се състоеше предимно от руски системи S-300VM и Buk-M2E):

• Стелт изтребители: F-22 \text{ Raptor} и F-35 \text{ Lightning II} за постигане на пълно превъзходство във въздуха.
  • Бомбардировачи: B-1B \text{ Lancer}, които са нанесли удари по военни бази като „Ла Карлота“ и „Фуерте Тиуна“.
  • Електронна война: Самолети EA-18G \text{ Growler} бяха използвани за заглушаване на радарите и комуникациите, което буквално „ослепи“ венецуелската армия.

2. Специални операции и хеликоптери (Залавянето на Мадуро)

Директната атака срещу двореца на Мадуро и неговото залавяне бяха извършени от елитни части (Delta Force) с подкрепата на 160-и авиационен полк за специални операции:

• Хеликоптери: Използвани са модифицирани MH-47 \text{ Chinook} и MH-60 \text{ Black Hawk}, които са летели на ниска височина (около 30 метра над водата), за да избегнат засичане.
  • Ударни хеликоптери: AH-64 \text{ Apache} и малките MH-6 \text{ Little Bird}, оборудвани с ракети за потискане на съпротивата в градска среда.
  • Оборудване на сушата: Използвани са мощни резаци и електрожени (blowtorches), за да се пробият стоманените врати на бункера, в който се е криел Мадуро.

3. Безпилотни апарати (Дронове)

• Стелт дронове: Наблюдателни дронове RQ-170 \text{ Sentinel} са координирали операцията в реално време.
  • Ударни дронове: MQ-9 \text{ Reaper} за прецизни удари по конкретни цели.

4. Морски флот

Флотът в Карибско море беше ключов за логистиката и огневата поддръжка:

Важно: Американската страна твърди, че операцията е била толкова прецизна, че руските системи за отбрана на Венецуела са били „извадени от строя за секунди“.

• Самолетоносач: USS Gerald R. Ford (най-модерният в света).
  • Десантни кораби: USS Iwo Jima, на който Мадуро беше отведен първоначално след залавянето му.
  • Разрушители: Кораби, въоръжени с крилати ракети Tomahawk, които удариха командните центрове на Венецуела от голямо разстояние.
преди 16 минути, BulgarianYouguart написа:

Едно е сигурно САЩ е западаща империя и скоро няма да има средствата да си купува поддръжници 

Абсолютно си прав. Само дето не се знае това скоро, колко ще е скоро.... 

преди 6 часа, Лудият Учен написа:

А ти,защо подкрепяш един американски президент -диктатор ??? Гренландия и Панама и те ли трябва да бъдат"освободени" от  САЩ ?! 

https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/139431-tramp-ne-izklyuchi-voenna-namesa-za-prevzemane-na-grenlandiya-panamskiya-kanal

В случая, САЩ в лицето на Тръмп, са спасители на венецуелския народ. Голяма част от народа там живеят в крайна бедност като заплатата им е 3 долара месечно! В страната цари беззаконието и се управлява от наркокартели начело на които е президента Мадуро.

Така че, каквато и да е целта на нападението над Венецуела, това носи огромно облекчение и освобождение на венецуелския народ от безизходицата в която се намираше. И това е най-важното в случая!

в 21-ви век гледам чета и виждам че

народа е изпрострял

политиците са говорещи вратовръзки а народа си мисли че те  управляват

който плаща той поръчва музиката  банките  енергетиката  военните

венецуелските военни са решили да изтъргуват мадуро  за да си вдигне тръмп акциите  пред народа 

и другите държави да се  уплашат

следващата държава за разпарчетосване е турция

евентуално службите пробват майдани в китай и иран 

а пък  агент мадуро си продаваше нефта за долари 

ако не беше агент нямаше да продава за долари 

Григор Лилов:

ТРЬМП АТАКУВА ВЕНЕЦУЕЛА
Доктрината Мьнро-Трьмп влезе в действие с удара срещу Венецуела.
1.От военно-техническа гледна точка операцията е проведена блестящо, което се доказва и от ареста на Мадуро.
2.От политическа гледна точка тя е спорна в краткосрочен външнополитически план, понеже ще консолидира противници на САЩ по света.
3.В дългосрочен аспект обаче ще има дисциплиниращ ефект върху онези държави, които се колебаят в геополитическата си ориентация.
4.Като удар срещу наркоимпериите успехът й ще надмине очакванията. В Латинска Америка сьществуват и др. наркодьржави или такива в колаборация с престъпността. Случилото се ще ги отрезви.
5.Икономически резултатите й ще са краткосрочни върху цените на горивата.
6.Вьтрешнополитически успех или неуспех зависи от динамиката на наркотенденцията в САЩ. Част от испански говорящите ще реагират негативно, но те са онзи сегмент, който не одобрява и имиграционната политика на Трьмп.
7.Терминирани са и останките от международното право, погребано дълбоко с руската агресия срещу Украйна
......................................

В обвинителния акт се твърди, че Мадуро и негови предполагаеми съучастници са действали в координация с престъпни и въоръжени групировки, сред които мексиканският картел „Синалоа“ (Sinaloa Cartel) и венецуелската организация „Трен де Арагуа“ (Tren de Aragua), определени от САЩ като чуждестранни терористични организации. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, Мадуро може да получи доживотна присъда съгласно федералните насоки за налагане на наказания.

Николас Мадуро беше първоначално обвинен от американските власти през 2020 г., когато беше обявена и награда от 50 милиона долара за информация, водеща до ареста му. Новият обвинителен акт актуализира тези обвинения и разширява кръга на обвиняемите, включвайки съпругата му Силия Флорес и сина му Николас Ернесто Мадуро Гуера, известен с прякора Николасито. Мадуро отрича да е замесен в трафик на наркотици.

Според прокуратурата обвиненията обхващат заговор за наркотероризъм, заговор за внос на кокаин в Съединените щати, както и притежание и използване на автоматични оръжия и разрушителни устройства във връзка с тази дейност. Твърди се, че наркотрафикът е бил съпровождан от въоръжена защита и насилие с цел гарантиране на сигурността на мрежата и доставките.

В документа се проследява предполагаемата дейност на Мадуро през различни етапи от политическата му кариера във Венецуела между 1999 и 2025 г. Според обвинението в периода, когато е бил депутат в Националното събрание, той е съдействал за придвижването на големи количества кокаин под защитата на венецуелските правоохранителни органи. По-късно, като министър на външните работи, е предоставял дипломатически паспорти на наркотрафиканти и е улеснявал използването на дипломатическо прикритие за самолети, използвани за пране на пари и транспортиране на наркотици.

Прокуратурата се позовава и на оценки на Държавния департамент на САЩ, според които към 2020 г. между 200 и 250 тона кокаин годишно са преминавали през територията на Венецуела. Като държавен глава, се твърди в обвинението, Мадуро е позволил „корупцията, подхранвана от кокаина, да процъфтява“ в полза на управляващия политически и военен елит и на членове на собственото му семейство.

Цитат
Интересна работа. Уж целта беше да се свали Мадуро и да се даде свобода на венецуелският народ. Какво се оказва обаче. Първи разрив между опозицията във Венецуела и САЩ. Опозицията иска да поеме властта, с подкрепата на САЩ, и предлагат дори кандидатури, САЩ отказват. Те ще управляват, заради петрола. Няма да го оставят във венецуелски ръце естествено.

Всеки от ума си пати. Сега ще видят какво им е струвала алчността, но късно. 

преди 7 часа, Bubbles написа:

Много е интересно как тия дето плачат за зеля и как Русия нахлула в суверенна държава нарушавайки правото й на суверен изведнъж обърнаха палачинката когато щатите направиха същото че дори и по-лошо позволиха си да отвлекат президента на суверенна страна а бай Доне заяви че щял да управлява Венецуела.

Отговорете ми моля защо е тоя двоен стандарт?

Да, де... Същите "тия" са тираджията, Баалбек (пак тираджията), Мери (пак тираджията), Мирко Умния (русенския титан на мисълта), има и някакви нови акаунти, дето най-вероятно са пак на тираджията. А да... нека да не забравяме и най-умният фен на ПП-ДБ, оня дето ни убеждава, че Украйна ни е голям приятел. Интересно, с какво ни е най-голям приятел? Вероятно, с това, че им плащаме дълговете. Типично по приятелски.

Иначе... дзверчето пак е издухал гарнитурата. По същият начин се радваше и за бомбенето на Иран. Двойни аршини? А не... наистина не са... просто въпрос на капацитет.

преди 7 часа, miro20 написа:

Още един пубер дето го наплашили с казармата че старшината те оножда да ставаш мъж :) :)

И разбира се, пак хал хабер си няма какво е мобилизация и защо е закон а не покана за гей вечеринка. 

:hush:

... а да.. и братушките "чакали" такива... щото  братушките най мъже от всички в казармите...  :) пък ги разбираш нещата... от кухнята... :) 

мъка мъка.... 

тези разговори с малоумни комундели копейкаджии сме ги водили в много теми. Защо си причиняваш това ? :) 

Явно спомените ти от казармата са доста интимни щом ми приказваш за онождане. Но щом те влече този тип романтика, никой не те спира да се запишеш доброволец, вместо да философстваш във разни форуми, умник.

преди 9 часа, Мери) написа:

Защо ни е бомбардирала Америка? Чети история бе, стига си се излагал! Като съюзници на Хитлер сме обявили война на САЩ, при това положение и ти да си, и ти ще бомбардираш държавите, които ти обявяват война. Русия е доказала, че е готова да лее кръв на тази земя за своите си геостратегически интереси - искали са излаз към проливите - Босфора и Дарданелите, искала е свободен път от Черно море към Средиземно море. Османската империя е контролирала проливите, респективно е била пречка за руската търговия и флот. На Балканите Русия иска приятелски държави, които са зависими от нея. Тя иска и Украйна да е приятелска и зависима от нея, но Украйна вече не ще да е зависима, което е разбираемо, за вас знам, че е неразбираемо, тъй като сте свикнали да сте зависими и това не ви прави впечатление. Тоест ние сме били пешките в геостратегическата игра на Русия и на Запада, а ти че се изживяваш като толкова значим, че Руската империя да тръгне баш теб да освобождава, говори единствено и само, че егото ти е супернадуто и нямащо си никакво понятие от история. :wink12:

Когато Америка ни бомбардира, е логично, но когато Русия си пази границите, е его? Ти си класически пример за изтънчен лицемер – оправдаваш тези, които са ни сринали столицата, само за да не признаеш историческата роля на тези, които са ни създали държавата.

Отново ти казвам, че ти гониш класациите по лицемерие във този форум, замисли се и най-накрая вземи адекватна позиция.

преди 9 часа, Rustborn написа:

Време е да се прехвърлите, в друга тема....

Само да не прерастне в "Проблеми с форума" че ми писнахте.

Време е да се прехвърлиш в Карлуково ако питаш мен.

преди 9 часа, parmobil написа:

Чакам да ми покажеш как СССР ни е освободил и с кого е водил война у нас? 'щото, нали ни освобождава?

Аз ти отговорих ама ти умело протакаш и изместваш целия отговор. Жив и здрав да си бате, и 100 опорки да ми влезете с болните си мозъци да ми леете пропаганда стига да имам времето, ще ви пречупя ама човек който иска да разбере, ще разбере, човек който му е промит акъла цяла книга да му изкараш ще ти каже, не си прав. 

Между другото, снощи е имало поредните протести срещу Доналд Тръмп. Рейтинга му продължава да спада (мисля, че имаше средно към 40-45% неодобрение), но аз наистина си признавам... че умнокрасивите фенове на Джо Байдън наистина излязоха прави за него. И не защото бяха наясно с нещата (щото те с нищо не са наясно), а че просто те уцелиха, че Тръмп е абсолютно същият боклук като Байдън, Клинтън, Камала, Буш, Обама и прочее. Абсолютно никаква разлика няма. Разлика може да се търси единствено в неограниченото количество глупости, дето изговори за едногодишен мандат. Особено с тия пацифистко-популистки тъпотии... Видяхме го и него. Нападаш държава, понеже някакви "наркотрафиканти" с лодки за 100 долара от Алиекспрес минавали границата ти. Или бомбардираш друга, понеже имала наглостта, да притежава ядрено оръжие, дето така и не се доказа.

Все тая... САЩ винаги е била най-голямото световно зло. Няма как САЩ да допуснат Европа, Азия и Африка да бъдат обединени, защото това ще означава, да си търгуват абсолютно свободно... Континентите просто са залепени един за друг. Икономиките на Германия, Китай и Франция... ресурсите на Африка и Русия. Как да допуснат подобно нещо? Това ще рече, че САЩ стават излишни. Това е и причината постоянно да разгарят конфликти тук и там, за да могат, да се включат в покера. Венецуела пък е причина за удара, понеже е богата на петрол. По същата причина САЩ се намесиха и в Либия, и в Ирак, и в Сирия... Трябва да си умственоизостанал за да не видиш, че всички тия държави са богати на петрол.

преди 12 часа, Мери) написа:

ясно е, че няма да имаш нищо против да ни присъединят към Турция

Хм-м-м-м, дреме ти. Ние пет века сме имали "мирно съжителство" с тях, защо да не приемем още пет века тяхно "присъствие" по нашите земи?

Ако има някой ,на който не му е ясна картинката всемирна..

Screenshot.png

и да се не чудите,що САЩ си точат зъбите за Канада и Иран....Някой беше казал,че историята не се променя-само сменя географския район....според нуждите.....От нас взеха каквото можаха...оставиха ни само престъпните политици.Чудех се кога ще ги замъкнат в Гуантанамо ...намагнитените...Отчайващо е положението...на тази територия нищо не остана...освен голите ни евро зад.ни.ци.....за кво са им...

преди 12 часа, Topor написа:

Те в Ирак където разкостиха цялата държава не им забраниха, та сега ли.... Тоя въпрос отдавна съм го задал на упоритите укропитеци ама никой не дава отговор.

Разликата е, че вече и обикновените хора започнаха да дават отпор. Рано или късно справедливостта ще възтържествува. Знаеш ли какво се случи на Вуелтата - едно от "светата троица" състезания в колоезденето заедно с Джирото и Тур дьо Франс? Ми в един от етапите, хората бяха блокирали финалните километри и организаторите се принудиха да издърпат самият финал с десет километра - нещо, което не се е случвало никога в историята на трите големи обиколки, и всичко това само заради участието в състезанието на отбора на Израел Премиер Тех. После заради същата причина съкратиха и етапа "по часовник", което е нечувано и директно повлия на крайното класиране. Всичко това се случи, защото по това време гнусните евреи безразборно бомбардираха Газа, а на организаторите не им стискаше да извадят еврейският отбор от състезанието.

Дорогие товарищи! Поредната хирургически точна геополитическа прогноза на руския сектор. Като онази, дето Путин щял да превземе Киев за три дни.

vatsev.png.0b4716daa338430cb1351ae1478b19f1.png

преди 4 минути, БаалБек написа:

Дорогие товарищи! Поредната хирургически точна геополитическа прогноза на руския сектор. Като онази, дето Путин щял да превземе Киев за три дни.

И това е копирано от Фейсбук, ето и точен линк...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3900090633456596&set=a.218384291627267&type=3

Няма пост, дето да не й е копи-пейст от Фейсбук... 😆😆😆

преди 3 минути, communismatic написа:

И това е копирано от Фейсбук, ето и точен линк...
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3900090633456596&set=a.218384291627267&type=3

Няма пост, дето да не й е копи-пейст от Фейсбук... 😆😆😆

Тоест изместваш фокуса! Текста не те интересува дали е верен, нали? Това сте троловете, когато не ви понася истината. 🤡

преди 12 часа, Белгиеца написа:

Само не ми е ясно как ще успее да управлява чужда държава, без да изпрати стотици хиляди  войници там на място, да мрат за интересите на хамериканските петролни компании.

Ето така:

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Между другото наистина ли мислите че Мадуро сам е ръководил такъв огромен (според кравите) наркокартел? Без помощ от свои генерали в армията, шефове в полицията и тайните служби? Не за друго, ама отстранен е само Мадуро, а другите си остават на постовете. И по някаква случайност кравите влезли и излезли от Каракас като на парад, без да пукне пушка срещу тях. 

Мен ми мирише на следното:

генерали и организатори на канала за дрога са се договорили с кравите да предадат Мадуро и да си продължат с наркотрафика, а самите крави ще си вземат венецуелският нефт. Ситуация изгодна и за двете страни...

преди 5 минути, БаалБек написа:

Това сте троловете, когато не ви понася истината.

Да, бе. Аз съм трол. Ти нямаш капацитет, даже да напишеш нещо свое, а трол съм аз. Странна работа... 😆

преди 1 час, communismatic написа:

САЩ винаги е била най-голямото световно зло. Няма как САЩ да допуснат Европа, Азия и Африка да бъдат обединени, защото това ще означава, да си търгуват абсолютно свободно... Континентите просто са залепени един за друг. Икономиките на Германия, Китай и Франция... ресурсите на Африка и Русия. Как да допуснат подобно нещо? Това ще рече, че САЩ стават излишни.

Тоест, в момента ЕС не търгува с Китай и обемът на търговия не е над 800 млрд. евро. Ясно! А относно Африка! ЕС има споразумения поне с 15 африкански страни, което означава, че над 90% от африканския износ влиза в ЕС без мита. 🤡

Този път поне си се постарал да напишеш нещо. Не, че е вярно, но все пак! :newspaper:

преди 2 минути, communismatic написа:

Да, бе. Аз съм трол. Ти нямаш капацитет, даже да напишеш нещо свое, а трол съм аз. Странна работа... 😆

Тоест, Вацев си пише глупости. Призна го сам с постовете си. Благодаря за вниманието!

И не само Вацев пише глупости! И /Поглед.инфо/, които путинофили от форума разпространяват и се хвалят колко са билЕ умни...СмеХ..

/Поглед.инфо 9.11.2025г./ Докато Вашингтон залагаше на санкции и изолация, Москва изгради истински геополитически щит около Венецуела. Защо Тръмп пропусна шанса да спре руското влияние в Латинска Америка – и какво означава това за бъдещето на региона?

преди 7 минути, БаалБек написа:

Тоест, в момента ЕС не търгува с Китай и обемът на търговия не е над 800 млрд. евро. Ясно! А относно Африка! ЕС има споразумения поне с 15 африкански страни, което означава, че над 90% от африканския износ влиза в ЕС без мита. 

Баалбек, кога ще се научиш, да четеш с разбиране? Що такава умна си се родила?

преди 7 минути, БаалБек написа:

Благодаря за вниманието!

Няма нужда да ми благодариш. Това че постоянно се излагаш, не е повод за гордост. Хубаво, че поне нямаш представа, за каква те имат 90% от хората тук...

• Автор
преди 7 часа, Oxiss написа:
Григор Лилов:

ТРЬМП АТАКУВА ВЕНЕЦУЕЛА
Доктрината Мьнро-Трьмп влезе в действие с удара срещу Венецуела.
1.От военно-техническа гледна точка операцията е проведена блестящо, което се доказва и от ареста на Мадуро.
2.От политическа гледна точка тя е спорна в краткосрочен външнополитически план, понеже ще консолидира противници на САЩ по света.
3.В дългосрочен аспект обаче ще има дисциплиниращ ефект върху онези държави, които се колебаят в геополитическата си ориентация.
4.Като удар срещу наркоимпериите успехът й ще надмине очакванията. В Латинска Америка сьществуват и др. наркодьржави или такива в колаборация с престъпността. Случилото се ще ги отрезви.
5.Икономически резултатите й ще са краткосрочни върху цените на горивата.
6.Вьтрешнополитически успех или неуспех зависи от динамиката на наркотенденцията в САЩ. Част от испански говорящите ще реагират негативно, но те са онзи сегмент, който не одобрява и имиграционната политика на Трьмп.
7.Терминирани са и останките от международното право, погребано дълбоко с руската агресия срещу Украйна
......................................

В обвинителния акт се твърди, че Мадуро и негови предполагаеми съучастници са действали в координация с престъпни и въоръжени групировки, сред които мексиканският картел „Синалоа“ (Sinaloa Cartel) и венецуелската организация „Трен де Арагуа“ (Tren de Aragua), определени от САЩ като чуждестранни терористични организации. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, Мадуро може да получи доживотна присъда съгласно федералните насоки за налагане на наказания.

Николас Мадуро беше първоначално обвинен от американските власти през 2020 г., когато беше обявена и награда от 50 милиона долара за информация, водеща до ареста му. Новият обвинителен акт актуализира тези обвинения и разширява кръга на обвиняемите, включвайки съпругата му Силия Флорес и сина му Николас Ернесто Мадуро Гуера, известен с прякора Николасито. Мадуро отрича да е замесен в трафик на наркотици.

Според прокуратурата обвиненията обхващат заговор за наркотероризъм, заговор за внос на кокаин в Съединените щати, както и притежание и използване на автоматични оръжия и разрушителни устройства във връзка с тази дейност. Твърди се, че наркотрафикът е бил съпровождан от въоръжена защита и насилие с цел гарантиране на сигурността на мрежата и доставките.

В документа се проследява предполагаемата дейност на Мадуро през различни етапи от политическата му кариера във Венецуела между 1999 и 2025 г. Според обвинението в периода, когато е бил депутат в Националното събрание, той е съдействал за придвижването на големи количества кокаин под защитата на венецуелските правоохранителни органи. По-късно, като министър на външните работи, е предоставял дипломатически паспорти на наркотрафиканти и е улеснявал използването на дипломатическо прикритие за самолети, използвани за пране на пари и транспортиране на наркотици.

Прокуратурата се позовава и на оценки на Държавния департамент на САЩ, според които към 2020 г. между 200 и 250 тона кокаин годишно са преминавали през територията на Венецуела. Като държавен глава, се твърди в обвинението, Мадуро е позволил „корупцията, подхранвана от кокаина, да процъфтява“ в полза на управляващия политически и военен елит и на членове на собственото му семейство.

Тоя като че ли беше що годе сносен журналист , сега е минал на западна заплатка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.