Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пълна видимост на държавните средства – винаги и по всяко време

Featured Replies

преди 7 часа, nedyalka12 написа:

И все пак писано е:

Ако искаш да постигнеш съвършенство,

върви продай всичко и го раздели на бедните

и ще получиш награда на небето.

Но младият човек, когато чу това си отиде наскърбен,

защото имаше голямо богатство.

И все пак, писано е:

"Тогава кой може да застане пред Мене?
Кой Ми е дал по-напред, та да му отплатя? Все що има под цялото небе е Мое."

Защо заставаш пред Държавата да й търсиш сметка, когато не би дала видимост на своите средства, нито на средствата на обединението на тези, които мислят като теб?

• Отговори 150
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Малко ще попаря този ентусиазъм. Темите с огромни размери обичайно са 99% пропагандно тролене и задявки между участниците. Останалият 1% може и да се приеме като полезен принос отдаден на разумна дейн

• Емил Костов
    Емил Костов

Пълна видимост на държавните средства – по всяко време. -       Имате уникално чувство за хумор! 

• Това може да се окаже съвсем невярно! Хм... Нека да помислим. Всеки, който има глава на раменете, може да размисли, че подобна система може да увеличи шансовете за печалба на всеки предприемач. Нещата

• Автор
на 17.05.2026 г. в 21:57, Търсещ истини написа:

И все пак, писано е:

"Тогава кой може да застане пред Мене?
Кой Ми е дал по-напред, та да му отплатя? Все що има под цялото небе е Мое."

Защо заставаш пред Държавата да й търсиш сметка, когато не би дала видимост на своите средства, нито на средствата на обединението на тези, които мислят като теб?

Това не те ли възмущава донякъде?

Религията е разделила човека от Бога, човек от човека, мъжа от жената - някои религии буквално заявяват на мъжа, че фактически стои над жената по същия начин, по който Бог стои над мъжа - създавайки условия за едно от най-големите недоразумения, наложени върху половината човешки род.

Където и да е проникнала религията - тя е създала разединение, което е противоположност на Бога.

Половината материал на техните „свещени писания" е бил систематично редактиран, а останалата част е била изопачена, така че да съответства на мъжката представа за света.

Но казвам ти: Бог не стои над човека, както и мъжът не стои над жената. Не е такъв „естественият ред на нещата", а само такъв го е искал мъжът, който е имал реална власт, когато са се формирали ориентираните към мъжкото начало религии.

Те държат властта, която принадлежи на вас - и много добре го съзнават. И единственият начин да продължават да държат

тази власт е да попречат на света да види и след това да разреши двата най-големи проблема в човешкия Живот.

Повечето от световните проблеми и конфликти, както и вашите проблеми и конфликти като индивиди, щяха да се разрешат, ако вие като общество:

1. Отхвърлите концепцията за Разделение.

2. Приемете концепцията за пълна Видимост.

Първият избор води логично втория.

на 17.05.2026 г. в 21:39, laplandetza написа:

Защо на мен ми говориш тези неща. Пиши на господин генерала Радев, на Копринков, на Пеевски, на Борисов и вялата измет от тАлавизора плюс пълния списък от поне 1500 човека Олигарски, от реалния елит и слуйжбите-на яве и на сянка. Мен ме търси като си осигорила „химикалки“ с марката „калашников“ мастило за тях, „пуканки“ и „фойерверки“ , дебелостоманени колички за пясъчника и някое и друго „хвърчило“

Ти дедо ти Маркс........................ тоя не е от евровизия , а Карл Маркс чела ли си? , ако не си вземи да четеш, аз съм на дедо ти Маркс -правнука , разбра ли ме сега- правнука и внука на оня с каскета от черно-белите филми един такъв „илич“ - практик-справедливотворец.

„Има много повече неща на земята и на небето, Хорацио, от тези, за които може да си представи твоята философия."

Великолепения метафизик, Шекспир, го е написал.

Ти какво ще кажеш Хорацио.

преди 16 часа, nedyalka12 написа:

Това не те ли възмущава донякъде?

Религията е разделила човека от Бога, човек от човека, мъжа от жената - някои религии буквално заявяват на мъжа, че фактически стои над жената по същия начин, по който Бог стои над мъжа - създавайки условия за едно от най-големите недоразумения, наложени върху половината човешки род.

Където и да е проникнала религията - тя е създала разединение, което е противоположност на Бога.

Половината материал на техните „свещени писания" е бил систематично редактиран, а останалата част е била изопачена, така че да съответства на мъжката представа за света.

Но казвам ти: Бог не стои над човека, както и мъжът не стои над жената. Не е такъв „естественият ред на нещата", а само такъв го е искал мъжът, който е имал реална власт, когато са се формирали ориентираните към мъжкото начало религии.

Те държат властта, която принадлежи на вас - и много добре го съзнават. И единственият начин да продължават да държат

тази власт е да попречат на света да види и след това да разреши двата най-големи проблема в човешкия Живот.

Повечето от световните проблеми и конфликти, както и вашите проблеми и конфликти като индивиди, щяха да се разрешат, ако вие като общество:

1. Отхвърлите концепцията за Разделение.

2. Приемете концепцията за пълна Видимост.

Първият избор води логично втория.

„Има много повече неща на земята и на небето, Хорацио, от тези, за които може да си представи твоята философия."

Великолепения метафизик, Шекспир, го е написал.

Ти какво ще кажеш Хорацио.

Добро утро ! Хорацио от селска България казва същото-още от преди Шекспир да говори с конете си -„аз знам, че нищо незнам“ и в тоя дух. Не си съобразил ,че аз съм „родом“ от Дома на Бащата на Народа - предците ми идват ,като последна локация Точно от града на Демокрит и то от „просветените“ , за които няма богове от стотици години.

Остави „бог“ и религиите. Защо не правиш разлика между практичната , стратегически значима, семейна организация и „традицията“ . Ползата от спазване на „традицията“ се покрива доволно добре с ползата на „военната семейна стратегия и организация“ Трябва си ред , за да моделираш децата и семейния потенциал в желаната насока. Реда трябва да е Безспорен. Най-отгоре за да има Въздействащ авторитет трябва да е един. Кой според теб в семейството ще е този Един? В голямото широко семейство-Рода, също има ред, но там може да има „племенен съвет“ , родови съвет от най-старшите и един най-уважаван- за по-лесна функция. В „частното семейство“ мъж, жена, деца , този на когото природата е дала повече лидерски качества, агресия и решителност ипр. той ще е Напред и Отгоре, в повечетослучаи физиологията на човека казва това да е Мъж. Това , мъжът да е Глава, не е самоцел, това е необходимост за ползотворни „военни действия“ Семейството е на война, война за душите на децата ви, срещу несравнимо по-силен враг от вас, който е Международното Положени , което има на своя страна „държавата“ и всички нейни „лейтенанти“. От векове българина се бори с могъщия враг „държавата“ до сега е оцелявал........... но вече губим войната - нали така? Могъщия Генерал на Международното Положение - „държавата“ можеше да е .........Нашия Генерал , а от много, много години ние сме „непремирими врагове“ . Поради това не руши семейният ред, моля те, не ни убивай още по-бързо от желанието на Врага ни !

• Автор
на 17.05.2026 г. в 21:39, laplandetza написа:

Защо на мен ми говориш тези неща. Пиши на господин генерала Радев, на Копринков, на Пеевски, на Борисов и вялата измет от тАлавизора плюс пълния списък от поне 1500 човека Олигарски, от реалния елит и слуйжбите-на яве и на сянка. Мен ме търси като си осигорила „химикалки“ с марката „калашников“ мастило за тях, „пуканки“ и „фойерверки“ , дебелостоманени колички за пясъчника и някое и друго „хвърчило“

Ти дедо ти Маркс........................ тоя не е от евровизия , а Карл Маркс чела ли си? , ако не си вземи да четеш, аз съм на дедо ти Маркс -правнука , разбра ли ме сега- правнука и внука на оня с каскета от черно-белите филми един такъв „илич“ - практик-справедливотворец.

на 23.05.2026 г. в 8:19, laplandetza написа:

Добро утро ! Хорацио от селска България казва същото-още от преди Шекспир да говори с конете си -„аз знам, че нищо незнам“ и в тоя дух. Не си съобразил ,че аз съм „родом“ от Дома на Бащата на Народа - предците ми идват ,като последна локация Точно от града на Демокрит и то от „просветените“ , за които няма богове от стотици години.

Остави „бог“ и религиите. Защо не правиш разлика между практичната , стратегически значима, семейна организация и „традицията“ . Ползата от спазване на „традицията“ се покрива доволно добре с ползата на „военната семейна стратегия и организация“ Трябва си ред , за да моделираш децата и семейния потенциал в желаната насока. Реда трябва да е Безспорен. Най-отгоре за да има Въздействащ авторитет трябва да е един. Кой според теб в семейството ще е този Един? В голямото широко семейство-Рода, също има ред, но там може да има „племенен съвет“ , родови съвет от най-старшите и един най-уважаван- за по-лесна функция. В „частното семейство“ мъж, жена, деца , този на когото природата е дала повече лидерски качества, агресия и решителност ипр. той ще е Напред и Отгоре, в повечетослучаи физиологията на човека казва това да е Мъж. Това , мъжът да е Глава, не е самоцел, това е необходимост за ползотворни „военни действия“ Семейството е на война, война за душите на децата ви, срещу несравнимо по-силен враг от вас, който е Международното Положени , което има на своя страна „държавата“ и всички нейни „лейтенанти“. От векове българина се бори с могъщия враг „държавата“ до сега е оцелявал........... но вече губим войната - нали така? Могъщия Генерал на Международното Положение - „държавата“ можеше да е .........Нашия Генерал , а от много, много години ние сме „непремирими врагове“ . Поради това не руши семейният ред, моля те, не ни убивай още по-бързо от желанието на Врага ни !

Свърши ли? Защото аз не съм.

Само казвам: вашата социална, икономическа, политическа, образователна, сексуална и религиозна парадигма са примитивни.

Отговорих почти на всички въпроси и запитвания, но какво те кара да мислиш, че не мога да имам мнение и по други въпроси.

Аз не говоря само на теб, а и на всеки друг, който слуша и е готов да чуе.

Това, че не се приемат някои от съветите ми, не ми пречи пак да ви ги давам, и ще ви изпращам тези послания независимо къде се намирате, докато не ги разберете, приемете, прегърнете и наречете свои.

Естествено, ти не си Хорацио и аз не съм Доналд Тръмп. Ни най-малко.

Просто работя с фактите.

Сега ще повторя нещо и зная, че е много, много трудно да се възприеме от някои хора.

Смисълът този диалог който създаваме, е да породим готовност - готовност за една нова парадигма, ново разбиране; за по-широк поглед, по-велика идея.

Би трябвало вече да си забелязал, повечето хора са уеднаквили нуждите и желанията в сегашния си живот.

Нуждите са нещо което не може да бъде отлагано и които трябва да бъдат удовлетворени още сега.

Желанията са нещо което можеш да предприемеш от позицията на пълен избор.

Но ако всички нужди са удовлетворени и не се налага да правиш нищо, тогава това което ще правиш, няма да е продиктивано от факта, че трябва, а единствено защото избираш да го направиш.

И ако не друго поне знай това: ти не си отговорен за това как другите възприемат това което правиш, това което трябва да те притеснява е дали твоето послание правилно изразява това което искаш да им кажеш.

Ако не внимавате, може да потънете в морето на вашите очаквания, точно както сте правили досега.

преди 1 час, nedyalka12 написа:

Свърши ли? Защото аз не съм.

Само казвам: вашата социална, икономическа, политическа, образователна, сексуална и религиозна парадигма са примитивни.

Отговорих почти на всички въпроси и запитвания, но какво те кара да мислиш, че не мога да имам мнение и по други въпроси.

Аз не говоря само на теб, а и на всеки друг, който слуша и е готов да чуе.

Това, че не се приемат някои от съветите ми, не ми пречи пак да ви ги давам, и ще ви изпращам тези послания независимо къде се намирате, докато не ги разберете, приемете, прегърнете и наречете свои.

Естествено, ти не си Хорацио и аз не съм Доналд Тръмп. Ни най-малко.

Просто работя с фактите.

Сега ще повторя нещо и зная, че е много, много трудно да се възприеме от някои хора.

Смисълът този диалог който създаваме, е да породим готовност - готовност за една нова парадигма, ново разбиране; за по-широк поглед, по-велика идея.

Би трябвало вече да си забелязал, повечето хора са уеднаквили нуждите и желанията в сегашния си живот.

Нуждите са нещо което не може да бъде отлагано и които трябва да бъдат удовлетворени още сега.

Желанията са нещо което можеш да предприемеш от позицията на пълен избор.

Но ако всички нужди са удовлетворени и не се налага да правиш нищо, тогава това което ще правиш, няма да е продиктивано от факта, че трябва, а единствено защото избираш да го направиш.

И ако не друго поне знай това: ти не си отговорен за това как другите възприемат това което правиш, това което трябва да те притеснява е дали твоето послание правилно изразява това което искаш да им кажеш.

Ако не внимавате, може да потънете в морето на вашите очаквания, точно както сте правили досега.

ти прочете ли Маркс ?, прочете ли „Капитала“ ?

• Автор
на 26.05.2026 г. в 20:31, laplandetza написа:

ти прочете ли Маркс ?, прочете ли „Капитала“ ?

„Има време за всеки сезон; и време за всичко под Небето."

• Автор

Сигурно няма да ми кажеш или не искаш, но винаги е добре да попиташ. За какво се говори в тези книги. Хората обикновенно не четат собствената си история, те чакат 2000 години. Все пак Исус е казал: ако не можете да повярвате в себе си, повярвайте в мен.

И няма по-сериозен проблем от този за образованието на младото поколение.

Да, наистина. Забелязвам, че повечето от вас не разбират правилно същността, функциите и целите на образованието. Да не говорим за процеса, чрез който да го осъществяват.

Повечето представители на вашето общество не искат децата дори да знаят основни факти на живота. Хората са останали възмутени дори когато училището просто започва да преподава на децата това как функционира човешкото тяло. Онова, което дискутираме, е, че Вашата образователна система не допуска критическо мислене по тези и много други въпроси.

Вие не позволявате училищата ви да учат, че любовта е всичко, което съществува, вие не сте позволили във вашите училища да се говори за любовта, която е безусловна.

Както и не позволявате на вашите младежи да се научат да обичат себе си, своите тела, своята човешка същност и своята удивителна сексуална същност. 

Защо учите децата си да се срамуват и притесняват от собствените си тела и техните функции? Като прикривате собственото си тяло от тях, вие им казвате никога да не се докосват по начин, който им доставя удоволствие? Какво послание им давате по този начин за удоволствието? На какво ги учите по отношение на собственото им тяло? 

И няма да допуснете децата ви да знаят, че те са преди всичко духовни същества, които обитават в тяло. Вие не се отнасяте към вашите деца като духове, които са се въплътили в тела.

Твърдите, че родителите трябва да учат децата на всичко това, ала родителите могат да им предадат само онова, което им е било предадено на тях. По този начин в семействата вие преподавате на децата същото, което вашите родители са ви предали във вашите семейства.

Вие не желаете вашите младежи сами да си направят изводите. Искате те да приемат, да стигнат до същите изводи, до които сте стигнали вие. Така ги обричате да повтарят грешките, до които тези изводи са ви довели.

Просто ги приемете, им казвате вие. Не се изправяйте да ни заявявате, че не сме прави, просто приемете за право онова, на което ви учим. Ето такова образование давате на вашите деца. И това наричате образование.

Да! Пътят за това са вашите училища! Образованието на младото поколение! Но трябва да спрете да ги тласкате към начина ви на живот от миналото.

Вие сте триизмерни същества и повечето хора преживяват себе си само като тяло. Дори и разума си преставате да развивате. Още на трийсетгодишна възраст никой вече не чете. Никой не пише. Никой не преподава знанията си. Никой не учи, Разумът бива забравен. Той не се подхранва, не се разгръща. Нищо не се влива в него. Не се и изисква нищо, освен минимумът. Умът не се захранва, той не се пробужда, той се приспива, притъпява.

Така че повечето хора изживяват живота си на телесно ниво. Хранят тялото си. Обличат тялото си. Предоставят на „тялото необходимото". Повечето хора не прочитат по една свястна книга - имам предвид книга, от която да научат нещо.

Време е отново да се сприятелите със своя разум, да се сближите с него - той се чувства толкова самотен. Да го нахраните - той е толкова прегладнял. Някои от вас - малцина - са разбирали, че вие имате както тяло, така и разум. И те са се отнасяли с разума си добре. И въпреки това, дори и хората, които зачитат своя разум и онова, което се създава чрез разума, не са се научили да използват този свой разум с повече от една десета от неговия Капацитет. Ако знаехте на какво е способен вашият ум, никога нямаше да престанете да използвате неговите чудотворни сили. И ако разбирате, че малцина са хората сред вас, които живеят освен чрез тялото и чрез разума си, броят на онези, които гледат на себе си като на триизмерни същества, съставени от ТЯЛО, РАЗУМ и ДУХ, е направо нищожен.

И все пак вие сте триизмерни същества. Вие не сте само тяло, но не сте и само тяло с разум. Подхранвате ли своята душа? Забелязвате ли я? Лекувате ли я, или я наранявате? Развивате ли я, или я изтощавате? Разгръщате ли я, или я стеснявате? Самотна ли е вашата душа, както и вашият разум? Не е ли дори още попренебрегната и от него? Кога за последен път почувствахте, че давате израз на душата си? Кога за последен път плакахте от радост? Кога за последен път писахте стихове? Създавахте музика? Танцувахте в дъжда? Опекохте пай? Нарисувахте нещо? Залепихте нещо, което е било счупено? Целунахте едно дете? Заровихте лицето си в една котка? Разхождахте се по хълма? Плувахте гол? Разхождахте се при залез? Свирихте на хармоника? Разговаряхте с някого до зори? Любихте се с часове на морския бряг, в гората? Общувахте с природата? Общувахте с Бога? Кога беше последният път, когато седнахте сам с тишината, потъвайки в дълбините на своето същество? Кога за последен път казахте здравей на своята душа?

Когато живеете като едностранно създание, потопени дълбоко в проблемите на тялото? - Парите. Сексът. Властта. Притежанията. Физически стимулатори и задоволяване. Сигурност. Слава. Финансови придобивки. Когато живеете като двустранно създание, разгръщайки своите интереси, така че да включат проблемите на разума - приятелство; творчество; разгръщане на нови мисли, нови идеи, поставяне на нови цели, нови предизвикателства; личностно израстване. Когато живеете като тристранно създание, вие най-сетне намирате хармония в себе си. Вашите интереси включват и проблемите на душата - духовното самоопределение; целта на живота; връзката с Бога; пътеката на еволюция; духовното израстване; върховното предопределение.

Когато еволюирате към все по-висши и по-висши състояния на съзнанието, вие постигате цялостна реализация на всеки аспект на вашето същество.Но еволюция не означава да се откажете от някои аспекти на своя Аз за сметка на други. Тя просто означава да разгърнете своя фокус; да отвърнете очи от пълното, изключително съсредоточаване върху един от аспектите, за да се отнесете с искрена любов и оценка към всички аспекти. 

Защо изпращате децата си в училища, където конкуренцията се допуска и даже подтиква, където да бъдеш „най-добрият" и да се учиш „най-много" се възнаграждава, където „доброто представяне" получава висока оценка и не се търпи това човек да се развива със собствения си темп? Какво разбират децата от всичко това?

Защо не учите вашите деца на движение и музика, на радостта от изкуството и мистерията на вълшебните приказки, на чудесата на живота? Защо не извличате на бял свят онова, което естествено може да се открие в детето, вместо да търсите да вложите в него неща, които са неестествени за едно дете?

И най-сетне, преподавайте концепции, а не предмети. Разработете една нова учебна програма и я организирайте около три възлови концепции:

Осъзнаване

Честност

Отговорност

Преподавайте тези концепции на своите деца от най-ранна възраст. Накарайте ги да минат целия учебен курс до последния ден, установете целия си образователен модел върху тях. Внедрете всички напътствия в това отношение дълбоко в душите им.

Това означава всичко, което преподавате, да се основава на тези концепции.

От първите буквари до по-сложните христоматии всички легенди, разкази и теми трябва да са свързани с тези възлови концепции. Това означава, че трябва да се разглеждат четива, свързани с осъзнаването, разкази, в които да се говори за честността, истории за отговорността. Вашите деца ще бъдат въведени в тези концепции, в тях ще се влеят тези концепции, те ще бъдат потопени в концепциите.

Задачите за писмени работи също трябва да са свързани с тези възлови концепции и с такива, които имат отношение към тях, когато детето развива в себе си способността да се самоизразява.

Дори и компютърните умения, които се преподават, трябва да бъдат включени в същата схема. Аритметиката и математиката не са абстрактни науки. Те са най основни средства за живот във вселената. Преподаването на всички компютърни умения трябва да се постави в контекста на по-широкия житейски опит, така че да привлича вниманието и да го насочва към тези възлови концепции и техните производни.

Целият образователен модел може да се основава на тези съпътстващи резултати, които да изместят предметите в сегашната учебна програма. 

Училищата са най-точното място за подобно обучение. Те са съвсем подходящи, защото са далеч от предразсъдъците на родителите. Подходящи са, защото училищата имат автономност от родителските предубеждения.

Вашият свят наистина е стигнал до шок, с това съм съгласен, но той не е стигнал до този шок, защото сте допуснали в училищата вашите деца наистина да бъдат обучавани, той е стигнал до това състояние, защото не сте допуснали да бъдат учени истински.

И въпреки това, някои опити да се усвои една учебна програма, която е с ценностна ориентация са си пробили път, има много да се прави. Това е само една област на човешкия опит, която изисква основно преразглеждане на вашите човешки ценности.

Така че, спрете! Огледайте се! Седнете заедно и помислете. Сътворете най грандиозната версия на най-прекрасното видение за себе си като човечество. После, вземете ценностите и идеите, свързани с това видение и ги преподавайте във вашите училища.

Но вашите деца дори не го изискват..., те молят за това.

преди 2 часа, nedyalka12 написа:

Сигурно няма да ми кажеш или не искаш, но винаги е добре да попиташ. За какво се говори в тези книги. Хората обикновенно не четат собствената си история, те чакат 2000 години. Все пак Исус е казал: ако не можете да повярвате в себе си, повярвайте в мен.

И няма по-сериозен проблем от този за образованието на младото поколение.

Да, наистина. Забелязвам, че повечето от вас не разбират правилно същността, функциите и целите на образованието. Да не говорим за процеса, чрез който да го осъществяват.

Повечето представители на вашето общество не искат децата дори да знаят основни факти на живота. Хората са останали възмутени дори когато училището просто започва да преподава на децата това как функционира човешкото тяло. Онова, което дискутираме, е, че Вашата образователна система не допуска критическо мислене по тези и много други въпроси.

Вие не позволявате училищата ви да учат, че любовта е всичко, което съществува, вие не сте позволили във вашите училища да се говори за любовта, която е безусловна.

Както и не позволявате на вашите младежи да се научат да обичат себе си, своите тела, своята човешка същност и своята удивителна сексуална същност. 

Защо учите децата си да се срамуват и притесняват от собствените си тела и техните функции? Като прикривате собственото си тяло от тях, вие им казвате никога да не се докосват по начин, който им доставя удоволствие? Какво послание им давате по този начин за удоволствието? На какво ги учите по отношение на собственото им тяло? 

И няма да допуснете децата ви да знаят, че те са преди всичко духовни същества, които обитават в тяло. Вие не се отнасяте към вашите деца като духове, които са се въплътили в тела.

Твърдите, че родителите трябва да учат децата на всичко това, ала родителите могат да им предадат само онова, което им е било предадено на тях. По този начин в семействата вие преподавате на децата същото, което вашите родители са ви предали във вашите семейства.

Вие не желаете вашите младежи сами да си направят изводите. Искате те да приемат, да стигнат до същите изводи, до които сте стигнали вие. Така ги обричате да повтарят грешките, до които тези изводи са ви довели.

Просто ги приемете, им казвате вие. Не се изправяйте да ни заявявате, че не сме прави, просто приемете за право онова, на което ви учим. Ето такова образование давате на вашите деца. И това наричате образование.

Да! Пътят за това са вашите училища! Образованието на младото поколение! Но трябва да спрете да ги тласкате към начина ви на живот от миналото.

Вие сте триизмерни същества и повечето хора преживяват себе си само като тяло. Дори и разума си преставате да развивате. Още на трийсетгодишна възраст никой вече не чете. Никой не пише. Никой не преподава знанията си. Никой не учи, Разумът бива забравен. Той не се подхранва, не се разгръща. Нищо не се влива в него. Не се и изисква нищо, освен минимумът. Умът не се захранва, той не се пробужда, той се приспива, притъпява.

Така че повечето хора изживяват живота си на телесно ниво. Хранят тялото си. Обличат тялото си. Предоставят на „тялото необходимото". Повечето хора не прочитат по една свястна книга - имам предвид книга, от която да научат нещо.

Време е отново да се сприятелите със своя разум, да се сближите с него - той се чувства толкова самотен. Да го нахраните - той е толкова прегладнял. Някои от вас - малцина - са разбирали, че вие имате както тяло, така и разум. И те са се отнасяли с разума си добре. И въпреки това, дори и хората, които зачитат своя разум и онова, което се създава чрез разума, не са се научили да използват този свой разум с повече от една десета от неговия Капацитет. Ако знаехте на какво е способен вашият ум, никога нямаше да престанете да използвате неговите чудотворни сили. И ако разбирате, че малцина са хората сред вас, които живеят освен чрез тялото и чрез разума си, броят на онези, които гледат на себе си като на триизмерни същества, съставени от ТЯЛО, РАЗУМ и ДУХ, е направо нищожен.

И все пак вие сте триизмерни същества. Вие не сте само тяло, но не сте и само тяло с разум. Подхранвате ли своята душа? Забелязвате ли я? Лекувате ли я, или я наранявате? Развивате ли я, или я изтощавате? Разгръщате ли я, или я стеснявате? Самотна ли е вашата душа, както и вашият разум? Не е ли дори още попренебрегната и от него? Кога за последен път почувствахте, че давате израз на душата си? Кога за последен път плакахте от радост? Кога за последен път писахте стихове? Създавахте музика? Танцувахте в дъжда? Опекохте пай? Нарисувахте нещо? Залепихте нещо, което е било счупено? Целунахте едно дете? Заровихте лицето си в една котка? Разхождахте се по хълма? Плувахте гол? Разхождахте се при залез? Свирихте на хармоника? Разговаряхте с някого до зори? Любихте се с часове на морския бряг, в гората? Общувахте с природата? Общувахте с Бога? Кога беше последният път, когато седнахте сам с тишината, потъвайки в дълбините на своето същество? Кога за последен път казахте здравей на своята душа?

Когато живеете като едностранно създание, потопени дълбоко в проблемите на тялото? - Парите. Сексът. Властта. Притежанията. Физически стимулатори и задоволяване. Сигурност. Слава. Финансови придобивки. Когато живеете като двустранно създание, разгръщайки своите интереси, така че да включат проблемите на разума - приятелство; творчество; разгръщане на нови мисли, нови идеи, поставяне на нови цели, нови предизвикателства; личностно израстване. Когато живеете като тристранно създание, вие най-сетне намирате хармония в себе си. Вашите интереси включват и проблемите на душата - духовното самоопределение; целта на живота; връзката с Бога; пътеката на еволюция; духовното израстване; върховното предопределение.

Когато еволюирате към все по-висши и по-висши състояния на съзнанието, вие постигате цялостна реализация на всеки аспект на вашето същество.Но еволюция не означава да се откажете от някои аспекти на своя Аз за сметка на други. Тя просто означава да разгърнете своя фокус; да отвърнете очи от пълното, изключително съсредоточаване върху един от аспектите, за да се отнесете с искрена любов и оценка към всички аспекти. 

Защо изпращате децата си в училища, където конкуренцията се допуска и даже подтиква, където да бъдеш „най-добрият" и да се учиш „най-много" се възнаграждава, където „доброто представяне" получава висока оценка и не се търпи това човек да се развива със собствения си темп? Какво разбират децата от всичко това?

Защо не учите вашите деца на движение и музика, на радостта от изкуството и мистерията на вълшебните приказки, на чудесата на живота? Защо не извличате на бял свят онова, което естествено може да се открие в детето, вместо да търсите да вложите в него неща, които са неестествени за едно дете?

И най-сетне, преподавайте концепции, а не предмети. Разработете една нова учебна програма и я организирайте около три възлови концепции:

Осъзнаване

Честност

Отговорност

Преподавайте тези концепции на своите деца от най-ранна възраст. Накарайте ги да минат целия учебен курс до последния ден, установете целия си образователен модел върху тях. Внедрете всички напътствия в това отношение дълбоко в душите им.

Това означава всичко, което преподавате, да се основава на тези концепции.

От първите буквари до по-сложните христоматии всички легенди, разкази и теми трябва да са свързани с тези възлови концепции. Това означава, че трябва да се разглеждат четива, свързани с осъзнаването, разкази, в които да се говори за честността, истории за отговорността. Вашите деца ще бъдат въведени в тези концепции, в тях ще се влеят тези концепции, те ще бъдат потопени в концепциите.

Задачите за писмени работи също трябва да са свързани с тези възлови концепции и с такива, които имат отношение към тях, когато детето развива в себе си способността да се самоизразява.

Дори и компютърните умения, които се преподават, трябва да бъдат включени в същата схема. Аритметиката и математиката не са абстрактни науки. Те са най основни средства за живот във вселената. Преподаването на всички компютърни умения трябва да се постави в контекста на по-широкия житейски опит, така че да привлича вниманието и да го насочва към тези възлови концепции и техните производни.

Целият образователен модел може да се основава на тези съпътстващи резултати, които да изместят предметите в сегашната учебна програма. 

Училищата са най-точното място за подобно обучение. Те са съвсем подходящи, защото са далеч от предразсъдъците на родителите. Подходящи са, защото училищата имат автономност от родителските предубеждения.

Вашият свят наистина е стигнал до шок, с това съм съгласен, но той не е стигнал до този шок, защото сте допуснали в училищата вашите деца наистина да бъдат обучавани, той е стигнал до това състояние, защото не сте допуснали да бъдат учени истински.

И въпреки това, някои опити да се усвои една учебна програма, която е с ценностна ориентация са си пробили път, има много да се прави. Това е само една област на човешкия опит, която изисква основно преразглеждане на вашите човешки ценности.

Така че, спрете! Огледайте се! Седнете заедно и помислете. Сътворете най грандиозната версия на най-прекрасното видение за себе си като човечество. После, вземете ценностите и идеите, свързани с това видение и ги преподавайте във вашите училища.

Но вашите деца дори не го изискват..., те молят за това.

Любовта, божията любов взе да става платена! Говориш ми божии работи, но забравяш с Какво говориш, Какво съм Аз ?............убиец на богове шетащ из световете.

• Автор
на 4.06.2026 г. в 0:09, laplandetza написа:

Любовта, божията любов взе да става платена! Говориш ми божии работи, но забравяш с Какво говориш, Какво съм Аз ?............убиец на богове шетащ из световете.

Всеки притежава подобни качества в себе си, както и други, които проявява, но в различна степен.

Освен това може да твърдиш, че си всякакъв, например, че обичаш, но докато не проявиш обич към някого това ще си остане една концепция. Може да твърдиш, че си милостив, но докато не проявиш милост към някого, това също ще си остане една концепция.

Истински водач е не онзи, който има най-много последователи, а този, който създава най-много водачи.

И истински Бог е не онзи, който има най-много слуги, а Този, който служи най-много, правейки всички други Богове.

Всъщност мен не ме интересува ти какво си и какво правиш, и може и да ти е трудно да чуеш подобно нещо.

Аз нямам никакви предпочитания дали ще шеташ или ще отглеждаш кошери с пчели.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 4.06.2026 г. в 0:09, laplandetza написа:

Умно е да настояваш с твърденията си. Едва не ме убеди.

От друга страна, Божията любов и Божията мъдрост включват всичко въз основа на избора, който правиш. Но аз ти казвам - Искайте и ще получите. Търсете и ще намерите. Чукайте и ще ви се отвори. Ако можеш пред целия свят ясно да заявите какво правите и какви са целите ви вие без съмнение може да получите подкрепата която търсите.

Дори и в избора да получиш пари за нещо добро.

Говоря за един свят, в който да бъдат гарантирани две неща:

1. Задоволяване на основните потребности.

2. Възможност за развитие.

За това трябва да се постигнат две трансформации - едната във вашата политическа парадигма, а другата- във вашата духовна парадигма.

Преходът към единно световно правителство ще трябва да включва световен съд, който да притежава голяма власт да разрешава международните спорове и мироопазваща сила, която да гарантира спазването на законите, от които сте решили да се ръководите.

Световното правителство ще включва конгрес на народите - с по двама представители от всеки народ по земята - и народно събрание - с представители, пропорционално на броя на населението на народите.

Точно по какъвто начин е организирано правителството на Съединените щати - с две камари, едната от които е с пропорционално представителство, а другата дава равнопоставен глас на всички щати.

Същият баланс на силите трябва да се постигне в новата световна Конституция.

Ще има също така изпълнителна власт, законодателна власт и съдебна власт.

Всеки народ ще издържа своя полиция, която да поддържа вътрешния ред, но армиите на всички народи ще бъдат разпуснати. Точно както всички щати на Америка са разпуснали своите армии и флоти и имат една обща федерална армия, която да поддържа и гарантира мира на цялата група от щати, която наричате държава.

Нациите ще си запазят правото да сформират и призовават своята собствена полиция в дадени моменти.

И както и Щатите в момента всяка от 195-те национални държави в съюза на нациите ще има правото да се отдели от съюза въз основа на гласуване на народа (въпреки че причината за това аз не мога да зная, тъй като народът в това положение ще има по-голяма гарантирана сигурност и изобилие откогато и да било преди).

И нека го кажем още веднъж за тези, които не са разбрали достатъчно, подобна обединена световна федерация ще породи?...

1. Край на войните между народите и на решаването на конфликтите чрез убийство.

2. Край на най-голямата бедност, на умирането от глад, на масовата експлоатация на народа и неговите ресурси от онези, които са на власт.

3. Край на систематичното унищожение на природните богатства на Земята.

4. Преодоляване на безкрайната борба за все по-големи притежания.

5. Възможност - наистина - за всички хора да се развиват и да дадат израз на своята същност.

6. Край на всички ограничения, на цялата дискриминация, които задържат развитието на народите независимо дали в дома, на работното място, в политическата система или в личните сексуални отношения.

Всички хора ще имат гаранции, че ще се зачитат основните им човешки права, така че оцеляването никога повече няма да бъде проблем. И простите удобства, и основни човешки права ще бъдат гарантирани на всички хора. Опитайте се задълбочено да разгледате тази мисъл: хората имат право на основни средства за съществуване дори ако нищо не правят, дори ако не допринасят нищо. Защото когато вниманието вече не е насочено само към материалното оцеляване и се премахне нуждата човек да успява на всяка цена, само и само да си осигури минимална сигурност в живота, тогава няма да има друга причина да се търсят постижения човек да се откроява, да постига величие, освен да преживее нещо прекрасно! Човешкият дух се издига, той не се снижава, когато му бъде дадена истинска възможност, душата търси по-висше преживяване за самата себе си, а не по-низше.

Да. Точно така както ще има най-ниски граници на дохода, така ще има и най-високи граници на доходите. Първо почти всеки ще отделя доброволно десет процента от своя доход за световното управление.

Но когато съзнанието се промени по начина, по който описах, тази открита, изпълнена с грижа и свободно предлагана помощ от вашата печалба ще се разглежда като нещо очевидно много добро.

При новата система, за която говоря, във вашето общество всеки ще печели достатъчно, така че да може да поддържа доходите си в определени граници.

Условни граници, които са приети с общо съгласие.

Всичко, което надхвърля тези граници ще бъде предоставено на световния благотворителен тръст на името на благотворителя, тъй че светът ще знае своите благотворители.

Благотворителите ще имат правото на пряк контрол на разпределението на 60 процента от техния принос и ще имат възможността да вложат парите си точно в онова, в което желаят. Останалите 40 процента ще бъдат разпределени в програми, узаконени от световната федерация и администрация.

Възможността и приключението да печелите огромни количества пари ще останат. Горната граница на доходите, които ще можете да притежавате, ще бъде много висока - повече отколкото един обикновен човек.... отколкото десетима обикновени хора... биха използвали. А и количеството доходи, които ще можете да спечелите, няма да бъде ограничено - ще има горна граница само на онова, което ще решите да задържите за лично ползване. Остатъкът - всичко, да кажем, над 25 милиона долара годишно (използвам условно тази цифра, за да изразя мисълта си) - ще се оползотвори за програми и услуги, които ще бъдат в полза на цялото човечество.

Горната граница на доходите, които човек може да има, ще отразява промяната на съзнанието, която ще се осъществи на планетата. Съзнанието, че висшето предназначение на живота не е в натрупването на голямо богатство, а във вършенето на добро, на колкото се може повече добро. Хората ще осъзнаят, че всъщност концентрацията на богатствата, а не тяхното споделяне с другите е най-големият фактор в създаването на световните проблеми, онези проблеми, които са най-трайни и най-странни и поразителни в социално и политическо отношение.

Парите, които ще бъдат спестени, когато се преврати масовото производство на оръжия ще бъдат достатъчни, за да задоволят на всички основните им жизнени потребности. Десятъкът от всичко, което се спечелва в целия свят в добавка към тези спестявания ще издигне цялото общество, а не само малцина избрани, на ново ниво на човешко достойнство и изобилие. А приносът от печалбата над договорените граници ще породи такива широки възможности и благосъстояние на всеки, че ревността и общественият гняв практически ще изчезнат.

Ресурсите на вашата планета - включително плодовете на труда на хората, и то на невероятно бедните хора, които биват непрестанно и систематично експлоатирани, принадлежат на хората от целия свят, а не само на онези, които са богати и достатъчно овластени, за да експлоатират останалите.

преди 10 часа, nedyalka12 написа:

Умно е да настояваш с твърденията си. Едва не ме убеди.

От друга страна, Божията любов и Божията мъдрост включват всичко въз основа на избора, който правиш. Но аз ти казвам - Искайте и ще получите. Търсете и ще намерите. Чукайте и ще ви се отвори. Ако можеш пред целия свят ясно да заявите какво правите и какви са целите ви вие без съмнение може да получите подкрепата която търсите.

Дори и в избора да получиш пари за нещо добро.

Говоря за един свят, в който да бъдат гарантирани две неща:

1. Задоволяване на основните потребности.

2. Възможност за развитие.

За това трябва да се постигнат две трансформации - едната във вашата политическа парадигма, а другата- във вашата духовна парадигма.

Преходът към единно световно правителство ще трябва да включва световен съд, който да притежава голяма власт да разрешава международните спорове и мироопазваща сила, която да гарантира спазването на законите, от които сте решили да се ръководите.

Световното правителство ще включва конгрес на народите - с по двама представители от всеки народ по земята - и народно събрание - с представители, пропорционално на броя на населението на народите.

Точно по какъвто начин е организирано правителството на Съединените щати - с две камари, едната от които е с пропорционално представителство, а другата дава равнопоставен глас на всички щати.

Същият баланс на силите трябва да се постигне в новата световна Конституция.

Ще има също така изпълнителна власт, законодателна власт и съдебна власт.

Всеки народ ще издържа своя полиция, която да поддържа вътрешния ред, но армиите на всички народи ще бъдат разпуснати. Точно както всички щати на Америка са разпуснали своите армии и флоти и имат една обща федерална армия, която да поддържа и гарантира мира на цялата група от щати, която наричате държава.

Нациите ще си запазят правото да сформират и призовават своята собствена полиция в дадени моменти.

И както и Щатите в момента всяка от 195-те национални държави в съюза на нациите ще има правото да се отдели от съюза въз основа на гласуване на народа (въпреки че причината за това аз не мога да зная, тъй като народът в това положение ще има по-голяма гарантирана сигурност и изобилие откогато и да било преди).

И нека го кажем още веднъж за тези, които не са разбрали достатъчно, подобна обединена световна федерация ще породи?...

1. Край на войните между народите и на решаването на конфликтите чрез убийство.

2. Край на най-голямата бедност, на умирането от глад, на масовата експлоатация на народа и неговите ресурси от онези, които са на власт.

3. Край на систематичното унищожение на природните богатства на Земята.

4. Преодоляване на безкрайната борба за все по-големи притежания.

5. Възможност - наистина - за всички хора да се развиват и да дадат израз на своята същност.

6. Край на всички ограничения, на цялата дискриминация, които задържат развитието на народите независимо дали в дома, на работното място, в политическата система или в личните сексуални отношения.

Всички хора ще имат гаранции, че ще се зачитат основните им човешки права, така че оцеляването никога повече няма да бъде проблем. И простите удобства, и основни човешки права ще бъдат гарантирани на всички хора. Опитайте се задълбочено да разгледате тази мисъл: хората имат право на основни средства за съществуване дори ако нищо не правят, дори ако не допринасят нищо. Защото когато вниманието вече не е насочено само към материалното оцеляване и се премахне нуждата човек да успява на всяка цена, само и само да си осигури минимална сигурност в живота, тогава няма да има друга причина да се търсят постижения човек да се откроява, да постига величие, освен да преживее нещо прекрасно! Човешкият дух се издига, той не се снижава, когато му бъде дадена истинска възможност, душата търси по-висше преживяване за самата себе си, а не по-низше.

Да. Точно така както ще има най-ниски граници на дохода, така ще има и най-високи граници на доходите. Първо почти всеки ще отделя доброволно десет процента от своя доход за световното управление.

Но когато съзнанието се промени по начина, по който описах, тази открита, изпълнена с грижа и свободно предлагана помощ от вашата печалба ще се разглежда като нещо очевидно много добро.

При новата система, за която говоря, във вашето общество всеки ще печели достатъчно, така че да може да поддържа доходите си в определени граници.

Условни граници, които са приети с общо съгласие.

Всичко, което надхвърля тези граници ще бъде предоставено на световния благотворителен тръст на името на благотворителя, тъй че светът ще знае своите благотворители.

Благотворителите ще имат правото на пряк контрол на разпределението на 60 процента от техния принос и ще имат възможността да вложат парите си точно в онова, в което желаят. Останалите 40 процента ще бъдат разпределени в програми, узаконени от световната федерация и администрация.

Възможността и приключението да печелите огромни количества пари ще останат. Горната граница на доходите, които ще можете да притежавате, ще бъде много висока - повече отколкото един обикновен човек.... отколкото десетима обикновени хора... биха използвали. А и количеството доходи, които ще можете да спечелите, няма да бъде ограничено - ще има горна граница само на онова, което ще решите да задържите за лично ползване. Остатъкът - всичко, да кажем, над 25 милиона долара годишно (използвам условно тази цифра, за да изразя мисълта си) - ще се оползотвори за програми и услуги, които ще бъдат в полза на цялото човечество.

Горната граница на доходите, които човек може да има, ще отразява промяната на съзнанието, която ще се осъществи на планетата. Съзнанието, че висшето предназначение на живота не е в натрупването на голямо богатство, а във вършенето на добро, на колкото се може повече добро. Хората ще осъзнаят, че всъщност концентрацията на богатствата, а не тяхното споделяне с другите е най-големият фактор в създаването на световните проблеми, онези проблеми, които са най-трайни и най-странни и поразителни в социално и политическо отношение.

Парите, които ще бъдат спестени, когато се преврати масовото производство на оръжия ще бъдат достатъчни, за да задоволят на всички основните им жизнени потребности. Десятъкът от всичко, което се спечелва в целия свят в добавка към тези спестявания ще издигне цялото общество, а не само малцина избрани, на ново ниво на човешко достойнство и изобилие. А приносът от печалбата над договорените граници ще породи такива широки възможности и благосъстояние на всеки, че ревността и общественият гняв практически ще изчезнат.

Ресурсите на вашата планета - включително плодовете на труда на хората, и то на невероятно бедните хора, които биват непрестанно и систематично експлоатирани, принадлежат на хората от целия свят, а не само на онези, които са богати и достатъчно овластени, за да експлоатират останалите.

Тцъ, за това говоря -аз съм Убиец на Богове, сегашните богове обичат парите, а това е „приспивателното за Разума и Прогреса“ , приказките за конкурентно общество-общество в което се толерира и стимулира предприемчивост , доминиране и пр. чрез организацията и стррукт. на обществото е път към Ада и Гибелта, това е Илюзорен прогрес мимразвитие, а в реалност, солед разчистване на камуфлажим и мзаблуди -това е стимулирани неволюционно забавяне-спирачка, еволюционна тапа. нУбийците на Богове са именно тези, които имат задължението да разчистят пътя за Прогреса - в периоди от миналото наречени - Антихрист, антихриста. Преди векове до ерата на развития вранен капитализъм - реелигиите бяха „спирачката“ , днес са сладките приказки за тех нологичен ъпгрейт и ИИ -който да бъде Винаги контролиран от Началството .........техологичен „задгробен живот“ и серийни „репликации и прераждания“........................................................................................... Убийците на Богове ще се заемат и с тези грандомани-психопати.

• Автор
на 20.06.2026 г. в 22:18, laplandetza написа:

Тцъ, за това говоря -аз съм Убиец на Богове, сегашните богове обичат парите, а това е „приспивателното за Разума и Прогреса“ , приказките за конкурентно общество-общество в което се толерира и стимулира предприемчивост , доминиране и пр. чрез организацията и стррукт. на обществото е път към Ада и Гибелта, това е Илюзорен прогрес мимразвитие, а в реалност, солед разчистване на камуфлажим и мзаблуди -това е стимулирани неволюционно забавяне-спирачка, еволюционна тапа. нУбийците на Богове са именно тези, които имат задължението да разчистят пътя за Прогреса - в периоди от миналото наречени - Антихрист, антихриста. Преди векове до ерата на развития вранен капитализъм - реелигиите бяха „спирачката“ , днес са сладките приказки за тех нологичен ъпгрейт и ИИ -който да бъде Винаги контролиран от Началството .........техологичен „задгробен живот“ и серийни „репликации и прераждания“........................................................................................... Убийците на Богове ще се заемат и с тези грандомани-психопати.

Ти отново избързваш.

Но няма значение. Светът съществува, както си съществува. Въпреки че никой не би се наел да каже, че някои модели на поведение и управление не биха могли да се усъвършенстват, възможностите за това са неограничени.

Вие без съмнение ще стигнете там, накъдето сте се запътили.

• Автор

За какви психопати говориш и ако действително ще се заемеш какво се опитваш да постигнеш.

• Автор

Защо на мен ми говориш тези неща. Пиши на „просветените“, от които си произлязъл и за които няма богове от стотици години.

преди 7 минути, nedyalka12 написа:

Защо на мен ми говориш тези неща. Пиши на „просветените“, от които си произлязъл и за които няма богове от стотици години.

Защото съм хуманист. Вие сте милиарди, ние сме хиляди, кое ще е по-голяма Трагедия - ако Ние или Вие бъдат затрити, ликвидирани?

• Автор
на 6.07.2026 г. в 18:22, laplandetza написа:

Защото съм хуманист. Вие сте милиарди, ние сме хиляди, кое ще е по-голяма Трагедия - ако Ние или Вие бъдат затрити, ликвидирани?

Казах ти, но ти не ми вярваш. Говориш като радиостанция.

• Автор

Може и да не си съгласен с някои от нещата, които се казват тук.

• Автор

Чакам скъпи, чакам. Целия съм в слух.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ех, приятелю, иска ми се това, което казваш, да е вярно, но не е.

Проблемът, с който се сблъсквате и ще продължавате да се сблъсквате, докато най-накрая не го разрешите, е как може да се контролира световен лидер, който има властта и силата да прави каквото си поиска, без възможност да му се търси отговорност. И дори проблемът да се разреши по някаква щастлива случайност, вие спокойно може да очаквате следващия маниакален лидер като Хитлер, Пол Пот, Иди Амин, Саддам Хюсеин, който може да бъде и по-лош от предходния. Човек би си помислил, сякаш убийствата и зверствата, които са причинили тези лидери, не са достатъчни, за да породят достатъчна политическа воля в световен мащаб за създаване на механизми, чрез които да бъдат спрени веднъж завинаги, премахвайки възможността един човек, дори световен лидер, да извършва престъпления срещу човечеството.

Отговорът на този въпрос е много прост и той се крие във въпроса: „Защо все още светът не е обединен?“

Ще ти кажа защо: защото вие сте приели една лъжа за истина и живеете според нея, като тази лъжа не ви позволява да се обедините. В момента светът съществува и се развива според една мантра, която е дълбоко вкоренена в съзнанието ви: „Оцелява най-силният и най-приспособимият“.

В това няма нищо лошо, но сте объркали процеса с принципа.

Вие разглеждате процеса „Оцелява най-силният и най-приспособимият“ като еволюция, започваща от неживата природа, растенията, животните и достигаща до хората.

Но това трябва да бъде само принцип.

Ще ви дам един пример: хората поглъщат кислород, за да поддържат живота си, като същевременно издишват въглероден диоксид. Дърветата поглъщат въглероден диоксид, като отделят кислород. Това е затворен кръг.

Според вас процесът на систематичното изсичане на дървета с използване на сила е напълно оправдан: „Оцелява най-силният и най-приспособимият“. Но това няма смисъл; вие сте загубили здравия смисъл за нещата.

Принципът трябва да се свежда до това дали нещо е реално, дали има смисъл и дали е функционално. А еволюцията ще е просто следствие от приложения принцип.

Понастоящем вие си мислите, че светът е поел по пътя на своето технологично развитие и просперитет, очаквайки по-хубави времена. Истината е, че вие сте поели по пътя към своето унищожение; вие буквално сте на една крачка от това да се случи. И сте стигнали дотук, защото не сте достатъчно напреднали в мисленето, за да можете да контролирате технологиите, които сте създали. Вашият технологичен бог, който сте създали, наречен атомна бомба, която все още не може да мисли, в момента държи целия свят като заложник. Вие не знаете как да се справите с тази ситуация и понастоящем сякаш сте забравили какво ви спираше да разрешите възникналия наскоро международен конфликт. Вие нямате много варианти, освен да се подчинявате или да се унищожите взаимно. След което ще се озовете там, откъдето сте започнали, за да се озовете след няколко хиляди години в същата ситуация. Изчезналите цивилизации на Земята, като Атлантида и много други, не са плод на някакво въображение – те са били реални и много по-напреднали в технологично отношение от нашата, достигнали до унищожение.

Загубили сте от поглед здравия смисъл и, ако трябва да ви дам още един пример, използвате на практика всякакви средства, за да контролирате движението по пътищата. Например според Закона за движение едно превозно средство не трябва да надвишава 120–160 км/ч, но същевременно в световен мащаб е разрешено да се произвеждат автомобили, които могат да развиват скорост от два до три дори и четири пъти над разрешената! Така вашите автомобили се произвеждат в пълно незачитане на приетия закон за безопасно шофиране, като се обръща изключително малко внимание на безопасността – всъщност вашите автомобили са безопасни, ако се движат със скорост не повече от 40–50 км/ч.

И ако трябва да се повторя, в Обединената световна федерация на нациите (ОСФН), за която споменах, миротворческата армия от най-добрите военни от всички нации трябва да е способна да реагира във всяка една точка на планетата за потушаване на възникналите конфликти.

Армия, която да се използва не за бъдещи войни, а за да ви помогне да спечелите войните, които в момента водите.

Вие в момента използвате значителни ресурси, хора и губите ужасно време, като единственото, което правите с вашите армии, е да издигате лозунга: „НЕ МЕ ПРЕДИЗВИКВАЙ“.

Вашите държави се заливат с наркотици от трети страни. За да разрешите проблема с наркотиците и за да спрете да гледате как вашите деца умират пред очите ви, може би трябва да се замислите дали не трябва да използвате и други средства. Ако това означава цели нации да бъдат заличени, това си е заличаване на цели нации. Не може да има спор по този въпрос. Или не мислите, че целта оправдава средствата.

Също така вашият закон позволява отглеждането на тютюн, но по незнайни причини забранява отглеждането на друго подобно растение – хашиша(коноп). Няма по-здрав материал на планетата за производство на дрехи, хартия, въжета и лекарства, при това на една десета от това, което харчите за производство, и, разбира се за лечение на глаукома.

Отново бих повторил, че разликата между обществото на високо еволюирали същества и човешкото общество се свежда до един наистина прост елемент, който може да се нарече правдоподобно наблюдение.

Ако нещо е вредно за едно същество, то ще е вредно и за всички. Ако нещо е вредно за всички, то ще е вредно за всеки отделен индивид. Ако не можете да контролирате технологията така, че да ви служи, вие ще се унищожите.

Това е новото движение, за което сте чували. Това е единственият шанс на човечеството – формулата, която е описана в последните няколко поста. Друга формула не съществува и е напълно невъзможна. Това е новата мисъл.

От моя гледна точка, Всички Ние Сме Едно Цяло.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Не е случайно, че дадох за пример, страната, наречена Съединени щати.

И няма нищо чудно в това, че тъкмо тази нация се издигна и стана най-процъфтяващата на Земята.

А това е било просто с доброволно споразумение - да съблюдават определени закони и да правят взаимни компромиси по въпроси от общ интерес.

А когато действително възникнат спорове в резултат на различни тълкувания на федералния закон или на това, че някой е нарушил този закон, проблемът се внася в съда..., на който трябва да се дава пълна власт (т. е. властта му се дава от щатите) да разреши конфликта.

Изразът „благословена от Бога, неразделна" е бил разбиран съвсем буквално - като Универсална Истина за Единност; Едно цяло: Матрица, която е трудно да се унищожи.

Ако настоящото законодателство не дава възможност проблемът да получи удовлетворяващо решение в съда, щатите и техният народ изпращат свои представители пред централното управление, за да се направи опит да се споразумеят за нови закони, които да дадат по-благоприятни обстоятелства за постигане на разумен Компромис.

По този начин функционира федерацията Съединени щати. Със система от закони и система от съдилища, овластени да тълкуват тези закони, както и полицейска система, която може да налага решенията на законите.

Това е все пак политически съюз, който функционира повече от 200 години!

Не може да има съмнение, че същият модел ще се окаже функционален по отношение на националните държави.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

И когато бъдеш надарен.

Ти ще можеш да предадеш този дар и на другите.

И знай, туй това що ще следва, ти никога не ще се окажеш неверен и към другите.

О, просветлени! Сияй, още и още.

Бъди на себе си във всичко верен.

Помислете за притчата за изгубената овца.

Има ли измежду вас някой който ако му се изгуби една от сто овце, да не оставя 99 и не отива ли да я търси, докато я намери? И когато я намери, свиква всичките си съседи и приятели и казва им, радвайте се с мен защото си намерих загубената овца.

• Автор

И така, знанието води до изживяване, въпреки че повечето от половината свят си мисли, че е обратното.

И така, някой ден сте забелязали, че Земята се върти около собствената си ос, също и около Слънцето и Луната. Започнали сте да отчитате времето именно като сте заели настоящата си гледна точка поради това въртене и бих казал, че сте направили този избор напълно произволно. По същия начин можехте да заемете която и да е друга гледна точка, но гледните точки могат да бъдат толкова, колкото са и звездите, които виждате във вашето нощно небе.

Също така сте приели, че времето е нещо, което се случва между две точки, например между началото на живота и смъртта. Или че е нещо, което се случва например между две точки А и Б. И така, ако искаме да променим времето, за да стигнем от точка А до точка Б, достатъчно е да променим скоростта, за да се промени времето. Оттук следва, че времето е функция на перспективата или настоящата ви гледна точка.

Ако разгледаме един пример - мирно разрешаване на конфликт - ако двете страни се стремят към мир, а това винаги е така, и ако крайната точка е мирът, то мирът не се постига, защото не е желан. И така, едните твърдят, че само техният път е правилен, а другият е погрешен, и другите твърдят, че само техният път е правилен, а другият - погрешен, въпреки че и двата пътя водят до един и същ резултат. Оттук следва, че няма погрешен път.

Бащата, който се хвърля на улицата, за да спаси детето си от връхлитащата кола, от любов ли го прави или от страх? Детето не се е озовало на улицата, защото е глупаво, а защото е направило поредица от взаимосвързани избори. То си е играло на детската площадка, после е последвало някоя пеперуда или се е втурнало да вземе топката, която се е озовала на улицата. И така, животът е единно ставащо събитие на осъзнати или неосъзнати действия. Оттук следва, че времето е илюзия и всичко се случва именно сега, във вечния сегашен момент.

И така, не пренебрегвайте познанието за сметка на мъдростта и не пренебрегвайте мъдростта за сметка на познанието. Мъдростта е приложено познание.

Как би изглеждало това? Учителят заявява на учениците: „Ето, дадохме ви всички факти около дадено събитие, дадохме ви и гледните точки на двете страни. Сега, от това знание, каква мъдрост можете да извлечете? Вие как бихте постъпили, ако се намирате в същата ситуация? Можете ли да намерите по-добро решение?“ Винаги смисълът трябва да е във въпроса.

Какво мислите вие! Какво мислите вие! Какво мислите вие!

Повечето хора са склонни да се придържат към мъдростта, която сами постигат, а не към мъдростта, която им се казва.

Имам предвид, че не е като да се взимат думите на доверие, въпреки че може и да се наложи и така. Но ето какво: изгради си какъвто искаш друг модел и просто го изживей и сравни резултатите.

Приемаш всичко и избираш най-доброто. Как иначе да го излекуваш?

Виждали ли сте на какво е способно да прави със своето тяло едно 10-годишно момче от манастира Шаолин? Това е просто един пример, който лесно се откроява. Смятате ли, че да се размахват ръце и крака в училищните дворове е най-доброто? И изкачването на Еверест не е трудно, ако се прави стъпка по стъпка.

Всичко е възможно. Съгласен съм! Така съм го установил от опит.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Може и да не ви хареса, но това е моят отговор.

Вие сами сте приели единен модел, като сте разделили всяка общност на планетата на държави, които притежават собствена армия и собствена граница, която се защитава от тази армия. Като населението на всяка държава е обособено на градове, между които не съществува граница и преминаването е свободно. Ако вземем например картата на България и заменим имената на 195 града със 195-те нации на Земята, като същевременно намалим мащаба, нима може да се твърди, че едно такова съществуване е неприемливо и е необходимо да се поставят граници и да се създават армии за защита на всеки град? Значи да се твърди, че световният мир е невъзможен, е очевидно неточно. Нима има войни между Перник и София, между Бургас и Варна за водното право?

Нищо никога на този свят не е постигано с бездействие. Най-важното във всичко е: не се страхувай. Независимо дали играта свърши, когато ти спечелиш, загубиш или се оттеглиш, Вселената ще каже: „Искаш ли да поиграем още?“.

Оставяте най-знаещите и най-можещите сред вас, когато навършат трудоспособна възраст, в момент, в който са най-способни да допринесат за обществото. Превърнали сте се в едно младешко общество, като вашите младежи създават деца веднага щом напуснат училищната скамейка, когато все още не са се самоопределили като личности и в повечето случаи са зависими от своите родители. Така те решават, че ще учат своите деца на това, на което те са научени. Вие сами сте създали един израз: „Първите седем години му липсват“. Кой ви е казал, че отглеждането на децата е отговорност само на родителите? Отглеждането на децата е отговорност на цялото общество. Защо не предавате за отглеждане и възпитание децата на възрастните? Забравили сте какво е да имате старейшина или гуру – в големите градове хората не се познават, не знаят към кого да се обърнат, за да поискат съвет.

Можете да продължавате да развивате нашата отбранителна индустрия колкото си искате, но Аз пък ви казвам: нищо, което Бог е създал, не е достойно за унищожение. Всичко създадено е по призната и утвърдена от Бога причина. Може да поклатиш глава със съжалително съгласие и да продължите да третирате живота си както досега, но знаеш ли защо? Защото нямате воля да живеете истински. Казвам само, че ако се продължава така, с това няма да минем по-напред.

Може би ще дойде ден, когато ще пожелаеш да го направиш.

Не казвам, че бива или не бива да правите каквото и да било. Просто не съм сигурен какъв е смисълът.

• Автор

Вярвате ли, че се борите за нещо, нещо повече от оцеляването си? Кажете ми какво е? Знаете ли го изобщо?

Да! Да! Доставяйте си лично удоволствие! Доставяйте си удоволствие по всякакви възможни начини. Доставяйте си изобилно удоволствие.

Кой ви е казал, че само трябва да работите?

Доставяйте си изобилно удоволствие и ще можете да доставяте и на другите изобилна радост. Учителите по така наречения тантристки секс - което е висша форма на сексуална проява - знаят, че ако подходите към секса, зажаднели за секс, няма да можете да създадете удоволствие на партньора си и да изживеете продължително и радостно единение на душите и телата - което е висшият смисъл на сексуалността.

Затова тантристките любовници често първо се самозадоволяват, преди да се задоволят взаимно. Когато първоначалният глад бъде задоволен, по-дълбокият глад на двамата - гладът за екстаз чрез продължително сливане - може да бъде прекрасно удовлетворен.

Взаимното удоволствие е част от пълноценната изява на радостната, игрива, любовна сексуалност. То е една от няколко страни. Преживяването на коитус, или съвкупление, може да дойде в края на двучасова любовност. А може и да не се стигне до него. За повечето от вас това е единствената цел на 20-минутно упражнение. И то, ако имате късмет.

Повечето хора има какво да научат за сексуалността и нейното прекрасно, благословено проявление.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.