Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се преброим - За кого ще гласувате на предстоящите избори?

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026? 30 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026?

• коалиция ГЕРБ-СДС
      13%
    • партия „Има такъв народ"
      3%
    • партия „Възраждане"
      20%
    • партия „Величие"
      6%
    • коалиция „БСП - Обединена левица"
      3%
    • партия „Движение за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Прогресивна България"
      36%
    • коалиция „Алианс за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България"
      3%
    • Друг(Моля посочете в коментарите)
      13%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 5 минути, ох боже! написа:

Прочее, ето го и оригиналът Уийнд уф Чейндж! 

Това е оригиналът на "White Dove".

• Отговори 221
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За ГЕРБ-СДС разбира се. От всички злини, тази е най-малката.

• В. Велев
    В. Велев

Защото меч са на почивка в Дубай.

• хубавото наде ще ни вкара във война 37  години стигат ! времето е наше!   пп ако не си държавен чантажия или от строителната мафия  или пенсионер няма  смисъл да гласуваш 

Публикувани изображения

преди 6 минути, Rudy M. написа:

Това е оригиналът на "White Dove".

Правилно - грешката е моя. Но така или иначе, Скорпиънс са подгряваща група на Омега. 

Не му е мястото тука, но нека ви припомня вашите човешки недъзи и примитивност. Вие имате за ценност собственното си оцеляване и добруване, това на вашите най-близки и най-вече на децата ви. Вие имате нездрави надежди за „свръхестествено битие“ след вашия неизбежен край , вие се смятате за прекалено ценни и се смятате за почти уникално явление, вие  се концентрирате върху Себе си, върху своята личност, Индивидуалност, надценявате мястото си в материалния свят. Страхувате се да Изгубите статута на Еди какъв си Индивид с еди какво си Положение. Не сте способни да осъзнаете, че стремежът ви към личен и „семеен “ просперитет, т.е. Добър Живот е причина за невъзможна и слеба Групова Организация и Стабилно развитие даваяо Огромна еволюционна скорост.Вашите Индивидоалности допускат Невъзможна Групова реакция среяу Дефектни Индивиди, които се домогват до Власт, вие не сте способни да ги отстраните................................ит.н.т. ............за какви „избори“ изобщо да говорим, след като Вие не сте осъзнали Мястото си в Този Свят, и незнаете Какво Да Поискате от Живота!

преди 1 час, Белгиеца написа:

Та в реалния живот няма да гласувам,

Това е една много хубава новина. 

но бих посъветвал читателите на темата да гласуват за Румен Радев

Аз бих посъветвала читателите изобщо да не те слушат. 

А пък за Кокорчо чисто по естетически причини не трябва да се гласува

Ахааа, Румен Радев бие всички по красота, затова го избирате.  Красавецът ненагледен той! 😁

, той човекът жена и дете няма та как ще управлява държава. Пък и от неговата партия нещо един кмет дал бил 70000 на оня педофила от Петроханската секта, та ... абе стойте далече от тези ПП, съмнителни са яко.

Горкият кмет, така яко са го накиснали, че думи нямам! И ти съветваш четящите да гласуват баш за най-изпечените хитреци. 😥

преди 1 час, В. Велев написа:

May be an image of text

Когато овцете съветват да се избират вълци, никой не може да ни спаси. 😥

Пичове, ако някой си мисли, че Р. Радев ще подобри с нещо положението на България и българите, ако бъде избран - значи е много прост. 

току-що, Rudy M. написа:

Пичове, ако някой си мисли, че Р. Радев ще подобри с нещо положението на България и българите, ако бъде избран - значи е много прост. 

Красотата ще спаси света, а Радев е красиииииив, ама красив! 😁

От естетическа гледна точка България ще просперира с Радеф, ще затъмним всички европейски и извъневропейски политици с Радевата красота. :)

преди 28 минути, Rudy M. написа:

Може и да не успее веднага да подобри положението, защото наследството е много тежко, но поне ще спре пропадането. Ако се оставим на Бочко и Шиши... нещо наистина ще се промени, ама към по-лошо.

преди 44 минути, laplandetza написа:

Ти можеш ли? Човекът не е достатъчно умен , не може да мисли свързано и колективно, от там е и „палитрата“ от Теорията а Поведението и Управлението на масите. Представи си, имаш множество от единици , които имат огромен потенциал да „помнят“ и могат да обработват информация, да анализират и „мислят“ с хиляди „съзнания“ едновременно.Комуникират чрез светлинно и електр. предаване на информация и могат да „преглеждат“ мислите на другия дори в „реално време“ . Имат Универсална широкообхватна „ценностна система“, която дава абсолютната свобода на „мислене“ , но Забранява „тайните мисли“ всичко е на показ и може да  бъде „проверено“ и анализирано.Всички „мисли“ се записват иПомнят в Груповата Памет, всяка Единица е „хронологично“ Запомнена в Груповата Памет, Всяка Индивидуалност на Профила Единица е Помнена и Запазена................ и след стотици години разигравана отново.......................................Единицата е Ум , а Ум царува, Ум робува, Ум патки пасе.........т.е днеска си „лидер“ утре си изпълнител, в други ден отиваш на „майна-а си“ да правиш от „маймуната човек“ и от канибали - Цивилизация !

Какво означава, човекът да е достатъчно умен? То не само че не е достатъчно умен, ами в сравнение с всичката съществуваща информация, т.е. обектвино съществуаащия материален свят е много малък. Нещо повече, знанието на цялото човечество, вкл. на информационните носители, както книги, така и компютри, това знание на цялото човечество е точно определено количество. Т.е. определено число. Като в него е включено и грешното знание, което е голям дял от цялото знание. И това точно определено число в сравнение с безкрайността на вселената клони към нула. 

Всяко точно определено число, отнесено спрямо безкрайността клони към нула. 

Има една снимка от Карл Сейгън, на която се вижда една малка точица всред останалите планети и звезди, които е успяла да снима камерата на някакъв спътник. И тая точица е планетата Земя. И Сейгън казва (няма да го цитирам точно, но той се изразява много добре) "Погледнете тая малка точица. Това е нашата планета. Всички велики личности в цялата човешка история които ние познаваме са тука. Всички цивилизации които някога са живели. Целият живот, цялата история на живота, вкл. динозаврите. Всички хора които ние познаваме, нашите приятели и роднини. И ние самите. 

Всичко е на тая малка точица."

И аз само ще допълня, въпреки че и горе не цитирах точно: 4 милиарда години е такова голямо число, че никой човек не може да го асимилира какво означава, дори като число, не като брой години. Но това огромно число, в сравнение с вечността клони към нула. То е един миг. 

И какво от тая гледна точка би трябвало да означава, че човекът не е достатъчно умен? Човекът е малък и слаб, на фона описан по-горе. А в сравнение с една овца е все пак малко по-силен (въпреки, че овцата има завидни способности, които човекът не притежава - тя може да извлича енергия само от тревата и др. ).

Човекът със сигурност притежава все пак някакви сили. Може и да ги усъвършенства, поне в някаква степен. Една от човешките сили е да може да мисли. Дали е достатъчно умен или недостатъчно умен, тука трябва да имаш критерий за достатъчност. Как го извеждаш? 

Принципно може човекът да стане и по-умен. Вероятно има максимална граница, която не може да бъде прескочена. И в крайна степен, енергията зависи от масата. 

В единица маса, можеш да набуташ максимално точно определено количество енергия. След това ако ти кажеш, че не ти е достатъчно, значи не си достатъчно умен със сигурност. 

Гледай как Дарвин обяснява, тавана на едно качество, една способност. Пак няма да ти го цитирам точно - това е от ПРОИЗХОДЪТ НА ВИДОВЕТЕ. 

Той си задава въпроса, дали някога ще се появи кон, който да е по-бърз от еди кой си и дали ще се появи грозде, което да е по-голямо от еди кой си сорт? И отговаря - да, сигурно ще се появи. Но ще бъде малко по-бърз от най-бързия кон. И това ще става все по-редко. Защото, казва Дарвин, колкото повече увеличаваш едно от многото качества, които са необходими за живота и за адаптацията при разнообразни условия, толкова повече отслабваш общия строеж на организма. 

Така,че дай сега, да не сме максималисти, и да не се занимаваме изобщо с въпроса, дали човекът е достатъчно умен. 

Та да се върнем на въпроса, поставен от темата. Имаш едни лидери. Това означава, че имаш йерархическа система. Тая йерархическа система те интересува как работи. И в момента ние забелязваме, че въпросните лидери, не са по-умни от останалите хора. Или най-малкото съществуват доста хора, които са по-умни от въпросните лидери, но не те управляват йерархията. 

Когато не вълците, а овците управляват хората, това е очевиден дефект. На механизма на общественото взаимодействие. 

И сега, дали аз мога да обясня, защо избирателната система е тотално сбъркана? Аз смятам че мога. И дори съм обяснил И съм обяснил логически. 

Освен това, когато се обясняват тия неща, смятам, че трябва да стане ясно (логически), как изглежда цялостния механизъм на общественото взаимодействие. Това е най-общата схема - нещо като географската карта на света. Нали всеки който я погледне и му става ясно, общия вид, както и къде се намира самият той. 

А кога ти говорят разни политолози, социолози, юристи - нищо не е ясно. Освен едно - че системата на практика не работи по тоя начин, който тези си дърдорят, защото са дървени демагози. 

Разделението на властите не работи. А и все още никой не е успял да обясни, там където се забелязват плахи опити, как точно ще стане тоя фокус. 

Вместо това обаче, от време на време се появява някой, при това фаворит в констиуционното право, който се изцепва, че демокрацията я има, когато имаш разделение на властите. 

А това вече е очевидна глупост. Демокрация имаш, когато имаш крация на демоса. Т.е. на днешно време, в условията на всеобщото избирателно право, демокрация имаш, когато имаш крация на електората. Това нещо може да се случи само през избирателната система - само тогава, електоратът може да контролира властта. А не властите!

Това с разделението на властите е глупост и като идея. Но тая идея се е появила, като опит на елита който е на власт, да подмени идеята, че мнозинството може да контролира малцинството, с някакви фантасмагории, че малцинството на власт, ако било разделено на три (защо на три на не на трийсет и три, не е ясно), щяло да се контролира един други, при това в името на интересите на управляваното мнозинство. 

Ма те тия които управляват, без значение на колко са се саморазделили нямат мотив да действат в името на интересите на мнозинството. Те не са разделени никога - те са картел. 

Така че ние питаме, дали има контрол от страна на мнозинството над малцинството което е на власт? 

И каква е системата на организация, която да гарантира това. 

И първото нещо е, да питаме, кой ще ни я даде тая правилна система, която да дава истински контрол на мнозинството над малцинството? Дали това е възможно да бъде изобщо малцинството което е на власт? Било то, кралят, президентът или па ВНС? 

Това са глупости. Никога, малцинството което е на власт няма да напише правила на конкурс, при който то да може да бъде свалено от мнозиството. 

Но тука, веднага ми се причуват опроверженията, че йерархията не може да се управлява отдолу нагоре. 

Именно поради това, аз зададох още в началото въпроса, как изглежда най-общия механизъм на общественото взаимодействие. И попитах, и пак питам нека някой да се пробва да обясни, може и професор по конституционно право (а аз съм убеден, че и такъв малък човек от малката планета земя не може да докаже логически, че аз не съм прав), та КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОНСТИТУЦИЯТА И ОСТАНАЛИТЕ ЗАКОНИ? 

И ще подам още една подсказка. Един път си говорих с един компютърен специалист точно за избирателната система. Аз му обясних избирателната система, каква трябва да бъде. Споменах нещо и за работата на компютрите, въпреки че не разбирам от компютри. И оня ми отговори, че най-важният принцип при работата на компютрите е да не се пресичат цикли. 

А дали цикълът на общественото взаимодействие не е пресечен? И дали именно това е причината поради която, овцете започват все по-масово да завладяват върха на йерархията и да управляват вълците, които се чудят откъде и как това им е дошло и какво да правят? 

Със сигурност не съм достатъчно умен, но смятам, че е добре да се придържаме към темата. Лично аз смятам, че Радев ще е една стъпка в правилната посока.

преди 12 минути, ivottoshev написа:

поне ще спре пропадането

KAK? 

Какво е направил досега, че да го спре, и какво по-конкретно очакваш да направи? 

Аз единственото, което си спомням да е направил, е да си подаде оставката точно преди България да навлезе в много тежък за нея период. Когато трябваше да се вземат много важни решения - служебно правителство, бюджет, заемане на правилната позиция по отношение на международните конфликти. В този момент страната ни остана без легитимно избран президент. Благодарение на Радев. Той постави политическата си кариера над нуждите на България. Кое ще му попречи да го направи отново, след евентуално спечелване на изборите?

преди 4 минути, The Lone Star написа:

Със сигурност не съм достатъчно умен, но смятам, че е добре да се придържаме към темата. Лично аз смятам, че Радев ще е една стъпка в правилната посока.

И аз със сигурност не съм достатъчно умен. Но ти обръщам внимание, че докато ми повтаряте имена на някакви там хора, които са от влсатовото статукво, което систематично си се самовъзпроизвежда, вие не разсъждавате по зададената тема. Темата е ние (т.е. мнозинството), какво можем да направим, за да се преборим. 

Всичките тия т.нар. партии, не са част от демократичния процес. Т.е. те не са движение от долу нагоре. Те са спуснати от властовото статукво. Никога няма да се преборите, докато им играете по тая свирка. 

преди 5 минути, ох боже! написа:

Темата е ние (т.е. мнозинството), какво можем да направим, за да се преборим. 

Не, не е това темата. Написано е за какво е. Другите размисли и страсти са за отделна тема. Темата е да се преброим, а не да се преборим.

преди 5 минути, The Lone Star написа:
преди 9 минути, ох боже! написа:

Темата е ние (т.е. мнозинството), какво можем да направим, за да се преборим. 

Не, не е това темата. Написано е за какво е. Другите размисли и страсти са за отделна тема.

Ако съществува противоречие в заглавието, как ще ми докажеш качествено, че едното е по-важно от другото? 

За мене е важно, да се преоборим. 

А ти казваш, че е по-важно, да играем по свирката на тия срещу които трябва да се борим. 

И после, като се окаже, че пак са си тъмните, антибългарски антинародни и антипросветни сили, кой ще бъде виновен - народът от овци? 

Или конкретни овци, които настояват, че не трябва да се води качествен разговор по точния проблем, а не по неточния? 

П.П. Твърдението, че моите разсъждения са страсти, са очевидна подмяна на това което са, нали така? Аз разсъждавам, логически. Няма страсти. Искам да ми докажеш, къде и защо съм сгрешил! Я го виж тоя дето ми посочи грешката на хита на Омега - прав беше човекът, и се съгласих веднага с него. Те така трябва да ми говориш и ти, за да се разбираме като хора. А инсинуациите подмяната на истината с лъжа - това не го понасям. 

Не. Не казвам, че едното е по-важно от другото. Ако ти е важно можеш да пуснеш отделна тема в която да се разискват тези неща. 

преди 10 минути, В. Велев написа:

ОО, Боже! Още един дървен философ.

Искаш ли реално да я оправиш тая държава - ти лично? Това като първо.

Второ -можеш ли? Ти лично! 

Трето - действай! 

Защото аз точно това правя. И за разлика от преобладаващата част в медииното пространство смятам, че не говоря празни приказки. А ако съм грешка, чакам някой дето не е, да оправи държавата.

ДЪРЖАВАТА! 

Както казах, смятам, че не говоря празни приказки. А ти да не би да изхождаш от презумпцията, че говориш празни прикзазки? 

Ако ли не  - действай! 

А ако да -махни се! 

Чакам някой да я оправи тая държава - без значение дали е дървен фолософ или някакъв друг. 

преди 3 часа, ох боже! написа:

А не са ли продукт на демокрацията? Т.е. на избирателната система? 

Не! Тези които са продукт на демокрацията вече работят за друга държава! ;) Там плащат данъци и от там ще взимат пенсията си. Децата им изобщо не се замислят да се връщат. 

преди 14 минути, The Lone Star написа:

Не. Не казвам, че едното е по-важно от другото. Ако ти е важно можеш да пуснеш отделна тема в която да се разискват тези неща. 

Разисквам точно нещата посочени в темата. Не желаеш да признаеш очевидното, така ли? И освен това много държиш да бъдеш цензор, по някакъв начин, макар и неприемлив, така ли? 

Само с повторения ли имаш намерения да убедиш останалите? Малко аргументи така?

Уважавай Конституцията! ;) Хубава или лоша това го решават народните представители. При положение,че гласуват по-малко, то повече партии ще влязат в Парламента, т.е. на това разчитам! К'во да те убеждавам?! Аз съм Аполитичен! Обикновен пияница!  :beer: 

преди 12 минути, (:IдioiдI:) написа:

А не са ли продукт на демокрацията? Т.е. на избирателната система? 

Не! Тези които са продукт на демокрацията вече работят за друга държава! ;) Там плащат данъци и от там ще взимат пенсията си. Децата им изобщо не се замислят да се връщат. 

Ако искаш можеш да ни кажеш, как и наште държавни институции, да станат продукт на демокрацията.Ако изобщо те интересува демокрацията. И ако изобщо те интересува държавата наречена България. А ако не те интересува, не е ясно, що участваш в български форум? 

За целта обаче, пак ще трябва да ни обясниш, как изглежда демокрацията, като система, а ти вече направи някои грешки, които показват, че не ти е ясно това.

преди 8 минути, ох боже! написа:

И освен това много държиш да бъдеш цензор

Да. За тази тема държа. И ще докладвам всякакви мнения, които не са по нея.

преди 1 минута, The Lone Star написа:

Да. За тази тема държа. И ще докладвам всякакви мнения, които не са по нея.

Можеш да докладваш също така, че съм те нарекъл бездарен комсомолец и доносник от времето на соца. 

А също и че в момента в който ми цензурират мненията,  за които съм си изгубил времето, да изяснявам наболели обществени проблеми, на полза роду, при това напълно безплатно, се махам от тоя сайт. 

преди 10 минути, (:IдioiдI:) написа:

Уважавай Конституцията! ;) Хубава или лоша това го решават народните представители. При положение,че гласуват по-малко, то повече партии ще влязат в Парламента, т.е. на това разчитам! К'во да те убеждавам?! Аз съм Аполитичен! Обикновен пияница!  :beer: 

Така кажи - че си пияница. Щях да ти повторя, какво те питах - преди да уважавам или да не уважавам конституцията, исках некой да обясни, какво е това Конституция и каква е разликата между нея и останалите закони? 

Като изтрезнееш, можеш да се пробваш. А до тогава, въпросът все пак не е само към тебе- дано тука да има и трезвени. 

преди 1 минута, ох боже! написа:

Ако искаш можеш да ни кажеш, как и наште държавни институции, да станат продукт на демокрацията.Ако изобщо те интересува демокрацията. И ако изобщо те интересува държавата наречена България. А ако не те интересува, не е ясно, що участваш в български форум? 

Не, не ме интересува демокрацията! Ти от скоро ли си във форума? Щото съм споменавал във форума привърженик на коя идеология съм. 

преди 34 минути, ох боже! написа:

.......... Темата е ние (т.е. мнозинството), какво можем да направим, за да се преборим. 

Всичките тия т.нар. партии, не са част от демократичния процес. Т.е. те не са движение от долу нагоре. Те са спуснати от властовото статукво. Никога няма да се преборите, докато им играете по тая свирка. 

Именно!............ няма нужда да се мъча да ти обяснявам, ти знаеш и очевидно обичаш да лееш повече реч, аз верочтно мога, поне можех преди, но съм.................... оттегчен!Карам директно като военен език, като машина

1. Мнозинството статистически не е Разумен Колектив, множество и не е Субект, както казах хората са примитивни, не е възможно да съставят Общ План за развитие, Стратегия и да изградят тактически планове през отделните периоди на развитие. Опитай се със само 100 човека да Формулирате  На къде трябва да Върви българския народ, какви са Дългосрочните-за над нчколко века Ценности и Цели, , сетне какви са онези Неща към които поне 3 поколения да опитат да постигнат, сетне, какво да се прави за следните 50 години,  за 20 години и как да се действа Сега!? Нчма да намериш разумни от тея 100, не повече от 5-ма ще стават за нещо. Как 6 човека да поведат 94-ма?, с какво биха ги впечатлили?

2. Вашите вълци.................в случаи бг-вълка е един опърпан, крастав, страхлив чакал!, тези по примера на Световните Началници са прихванали по 7-на на 100 от овцете и ги държат в зависимости-къде са ги инсталирали, къде ги коткат с трохици, къде с кютек и пр.Стадото Няма да бъде допуснато да прави някакви Съглашения, Някаква „опасна“ Обща работа.

3. Овцете се „възпитават“ и „превъзпитават“ от малки агнета............има си цяла Менажерия за тая работа

4. На овцете им е отнета способност и желание да Виждат и Мислят

5. На овцете им сипват „бромче“ ............ вкарани са във филми и представления , които насочват и подменят нормалната агресия с „патологична“ и те са неспособни на Реакция срещу чакалите.

6. на овцете им организират редовно Изживявания и им рисуват Анимационен Свят в който те са Значими и Индивида и индивидуалност е Ценност , дадена от Бога..........нарисуван от поредния алкохолизиран чакал

7. Едни овце „изявдат“ други овце, ако нещо се Обърка и пр. ................ надявам се да си представиш останалото

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.