Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се преброим - За кого ще гласувате на предстоящите избори?

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026? 30 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026?

• коалиция ГЕРБ-СДС
      13%
    • партия „Има такъв народ"
      3%
    • партия „Възраждане"
      20%
    • партия „Величие"
      6%
    • коалиция „БСП - Обединена левица"
      3%
    • партия „Движение за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Прогресивна България"
      36%
    • коалиция „Алианс за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България"
      3%
    • Друг(Моля посочете в коментарите)
      13%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор
преди 7 минути, laplandetza написа:

Има и друго, но вече отивам в Теорията На Власт върху и в Обществата. 

Могат да бъдат измисляни много Реформирани Системи, но те  ще служат за оцеляване и „подхранване на Властовия Елит“ . Един от основнитер въпроси е Как да Отстраните Властовия Елит за да може да Изградите и Инсталирате, по нчкакъв начин-има доста възможности.  Нова Работеща Система. Първата стъпка, Как да отрежете Главата на Змията, за да изядете тялото и и да Родите  Новото,Здравото,Стабилното. Как!?

Това е много сложна задача...

...а може би не чак толкова. Въпроса е, че за да се случи това което казваш(а то трябва да се случи) трябва да се реже до кокал, защото цялата държавна система е покварена, от върха до пазачите.

• Отговори 221
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За ГЕРБ-СДС разбира се. От всички злини, тази е най-малката.

• В. Велев
    В. Велев

Защото меч са на почивка в Дубай.

• хубавото наде ще ни вкара във война 37  години стигат ! времето е наше!   пп ако не си държавен чантажия или от строителната мафия  или пенсионер няма  смисъл да гласуваш 

Публикувани изображения

преди 2 минути, Bubbles написа:

трябва да се реже до кокал, защото цялата държавна система е покварена, от върха до пазачите.

Това беше за миналия век. Вече цели държави се управляват от външни сили. Така че трябва да избиеш почти целия народ.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Това е мнението го след жена задача...

...а може би не чак толкова. Въпроса е, че за да се случи това което казваш(а то трябва да се случи) трябва да се реже до кокал, защото цялата държавна система е покварена, от върха до пазачите.

Трябва, но аз не намирам перспективен план, имам няколко, но шанса е нищожен. Ако все пак намерим начин при нормални световни обстоятелства, то следват други Основни въпроси, които са също много трудни.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Това беше за миналия век. Вече цели държави се управляват от външни сили. Така че трябва да избиеш почти целия народ.

ако трябва ще се ликвидира.............в тоя Космос няма Добро, няма Зло, всичко е Позволено!

• Автор
преди 3 минути, В. Велев написа:

За всичко си има начини ама трябва акъл и топки.

преди 1 час, Bubbles написа:

Ами уж Радев е алтернативата, доколко, може само да гадаем, но според мен всеки е по-добре щот' тия тримата вече не се траят.

едно време боко беше казал и магаре да сложа ще го изберат за президент...

радев беше магарето....

преди 17 минути, Bubbles написа:

За всичко си има начини ама трябва акъл и топки.

на много хора няма да им хареса решението- на пенсионерите  и психодесните  за да се опрвят нещата

• Автор
преди 2 минути, laplandetza написа:

Трябва, но аз не намирам перспективен план, имам няколко, но шанса е нищожен. Ако все пак намерим начин при нормални световни обстоятелства, то следват други Основни въпроси, които са също много трудни.

За да има нормални световни отношения първо трябва да се отърве света от зависимостта си от някои ресурси, за тая цел първо трябва да се изкорени алчността..някои кочини като окупираната палестинска територия трябва да се почистят основно защото са източник само на агресия, омраза, алчност и поквара. Трябва изцяло нов световен ред в които всички държави да имат равни права...

Е някога може и да стане това, ама след мноооого време, алтернативата е земята да заприлича на Марс.

преди 14 минути, laplandetza написа:

ти си двуичен в един крайно пъстър свят, събоди се най-сетне!

Ще гласуваш ли за Радев? Не. Тогава ще получиш Шиши и Бочко. Това е.

Твоят "пъстър свят" може и да включва пухкавки облачета, розови слончета и Президентска република със силен Президент... но в този момент няма такава опция в менюто. Опциите са две и ти ги посочих по-горе.

Не мисля че има смисъл да преливаме повече от пусто в празно с теб. Живей с мечтите си и с Бочко и Шиши начело на държавата, но моля, не ме занимавай повече с твоите утопии. 

преди 1 минута, В. Велев написа:

Човек така е устроен, че е обречен никога да не види демокрация в чистия и вид. Виждал ли си как се бият животни от един и същи вид? Когато едното победи не доубива другото. А другото не гони карез. Друг пример - пак животни от един вид, извършват някаква работа. Никое от тях не се спотайва. Никое от тях не си помисля само то ли ще работи, а другите си почиват. Та това е огромната разлика м/у човека и животното, а не че животното не пиело алкохол.

За да оцелее един човек какво му трябва? Да яде и да създаде поколение. Всичко останало са екстри....

Засилих се и аз да пиша роман, ама няма смисъл.

Добре се сещаш за животните. Аз да ти кажа със животните съм почнал у тоя мой живот. Първо като ученик, та и до ден днешен си купувах най-вече книги за животните, за природата. 

Та по тоя случай, да те питам. Ти виждал ли си, кога две животни почнат да се бият, от един биологичен вид и дори от едно стадо или глутница, още десет да се юрнат да помагат на едно от тях, по презумпция -на вожда?

Аз по едно време, видях някакви кози рози като се биеха, или муфлони, и от страната на единия се прсъедини още един. И това е. 

А как е при човека? Появи се реална конкуренция на държавната власт, и властта ще организира по хиляди възможни начини, хиляди и дори милиони, които да защитават действащата власт срещу конкуренцията. 

Те това ти е значението на обществената организация. И по-точно - нисходящата йерархия. Това нещо е изобретено в най-дълбока древност. То е изключително просто. Над скелета му се донадграждат и всички останали джунджурийки, като Пари-Стока–Пари', лихвата, оръжия, начини за извършване на преврати, цветни революции, корупция/конспирация, купуване на гласове на електората - и разбира се, преди това, дяволските изобретения на псевдодемократичните избирателни системи. 

Аз попитах, какво е Конституция. Ако некой ми отговори и след, като докажем, че такова животно днес нема, можем да поразсъждаваме, какъв е бил и номерът, за подмяната на Конституцията с псевдоконституция, на лявто с псевдоляво...

И всичките тия оръжия, както и много други, вкл. технически средства, всъщност представляват силата на обществото в подкрепа на елита на власт. А скелетът на тоя проблем е именно това просто нещо - йерархията. Което си заслужава в най-голяма степен да бъде анализирано. 

Именно изобретението на йерархията е била главната гяволийка, поради която групата на хората е можела хем да нараства по брой, хем тоя голям брой да действа като единен организъм. 

И да усвоява всевъзможни ниши. 

И в това ти е и тайната, поради която това което казваш за животните, че ако извършват някаква работа няма такива които се спотайват - това е възможно в голямата и същевременно сложна йерархия която е в растеж. Щом е в растеж, значи има изобилие и за кръшкачите. Но най-големите бенефициенти дето са на социални помощи са тия по върховете на йерархията,защото кръшкачите ги носи нисходящото йерархическо движение, в условията на голяма а не на малка група. 

При животните имаш малки групи. Ако са големи, примерно риби, те са много тесни специализирани и не са организирани в сложна йерархия. Т.е. имаш голям пасаж от риба, йерархията не им дава много - това е стадо, което се държи заедно и това е. Борбата в това стадо, е кой да бъде в центъра примерно - там няма да го стигнат хищниците.

Дори при пчелите и мравките, въпреки че са много интересни, нещата са доста прости и се свеждат до малко дейности, и в крайна сметка - тясна специализация за събиране на прашец и нектар. Прочее, един кошер наброява около 65 хиляди пчели, което е много по-малко от шест милиона. 

Така че дори когато имаш големи групи животни, те също са йерархически,но степента на специализация  и разделение на труда е малка. Обикновено всяко животно извършва същото като и останалите. 

И тези животни не могат да заемат много ниши - а я го виж човекът, в момента даже има морска война в Персийския залив. Сухоземно животно - усвоило и морето, и космоса чак. 

И това е поради високата степен на разделение на труда. Един предмет се обработва от различни хора, като си го предават един на друг. Нямаш отделен човек, който да може сам да произведе, както обясняваше и един фаворит дори и един молив. 

• Автор
преди 8 минути, Banesc написа:

на много хора няма да им хареса решението- на пенсионерите  и психодесните  за да се опрвят нещата

Кфи десни?

Те тия са по-леви от другаря Ким.

за тия дето ще гласуват за коалиция „Прогресивна България"

нали са наясно че са евроатлантици  и меки китки ?

преди 1 минута, Bubbles написа:

З

Е някога може и да стане това, ама след мноооого време, алтернативата е земята да заприлича на Марс.

Едва ли ще се случи, за прилика с Марс има време, а то Не е наше!  Решения има и то много, работя върху някои, но те са Нелицеприятни!, а повечето са свързани с продуцирани на Нов Вид Игра, на друг терен и с други играчи.

Кфи десни?

ким е националист

не е десен не е и ляв

първо се запознай кой в кое  полит пространство е .

в българия повечето партии са десни ръководят се от лично богатство  и  хранилката  и котилото около тях.

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Не мисля че има смисъл да преливаме повече от пусто в празно с теб. Живей с мечтите си и с Бочко и Шиши начело на държавата, но моля, не ме занимавай повече с твоите утопии. 

има смисъл, това е един тесен пропаганден канал, за това си тук , аз пък съм да руша „пропаганда“ и да провокирам...................... изяснихме ли се ?

• Автор
преди 2 минути, Banesc написа:

ким е националист

не е десен не е и ляв

първо се запознай кой в кое  полит пространство е .

в българия повечето партии са десни ръководят се от лично богатство  и  хранилката  и котилото около тях.

Прочети отново коментара ми и се пробвам да го разбереш.

И в България десни никога не е имало.

преди 1 минута, laplandetza написа:

има смисъл, това е един тесен пропаганден канал, за това си тук , аз пък съм да руша „пропаганда“ и да провокирам...................... изяснихме ли се ?

Помолих те да не ме занимаваш. Каквото имах да ти кажа - аз го казах. Трябва ли да те блокирам за да не ме цитираш по този въпрос?

И в България десни никога не е имало.

а тия в петрохан педофилите  и програмисчетата какви а са  ?

току-що, Bubbles написа:

Кфи десни?

по-леви и от вас няма как да бъдат. ;)

току-що, Banesc написа:

Петрохан е едно събитие, което е много изгодно за опетняване и омърсяване на опонентите, хем информация не се дава, хем пръска, цапа и вони. 

Според мен най-невинни най-вероятно са най-омърсените, защото който най-много го замерят с кал, в много случаи  най-малко го заслужава . 😥

преди 21 минути, Мери) написа:

Петрохан е едно събитие, което е много изгодно за опетняване и омърсяване на опонентите, хем информация не се дава, хем пръска, цапа и вони. 

Според мен най-невинни най-вероятно са най-омърсените, защото който най-много го замерят с кал, в много случаи  най-малко го заслужава . 😥

аз ли бях психодесен и ядох пици на кристали  и ми даваха  десетки милиони евро да броя лешоядите ?

аз ли си регистрирах фирмичка психодесна с  името национална агенция ?

току-що, parmobil написа:

Потресен съм. И съм сащисан. "Възраждане" не печели в анкетата?! Какво става с този форум?

възраждане се  доказаха  като патерица на герб 

в много гласувания удобно  не правиха кворум  за да минат гербажииските номера >

• Автор
преди 49 минути, Banesc написа:

Потомци на номенклатурци.

преди 46 минути, Мери) написа:

Нас? Кои сме тия нас бре дзверче?

преди 24 минути, ох боже! написа:

Ще обясниш ли, кое и защо е дясно и кое и защо е ляво? 

Ако питаш мен, няма ни дясно, ни ляво, това са полит измисли за простолюдието за да има на какво още да се дели.

Ако все пак погледнем тази измислица, то дясното би следвало да е либерално, да е демократично, да дава главна народа и той народа да участва във вземането на важните решения.

Да си видял такова нещо в България?

Лявото е уж по-социално го ама само уж, то е онова което заблуждава овците че са свободни като лепи на всичко етикет "Демокрация" и/или "Свобода", вее лозунги "Ние сме за народа" и " Ние сме направили" а в същото време управлява самосиндикално без да го интересува народ, държава, нищо.

Да ти звучи познато?

преди 9 часа, Banesc написа:

хубавото наде ще ни вкара във война

37  години стигат !

времето е наше!

пп ако не си държавен чантажия или от строителната мафия  или пенсионер няма  смисъл да гласуваш  за герб има достъчно гласове

Твоето мнение не ме интересува, ама изобщо. Всеки има право на глас и го упражнява, както прецени. По отношение на това какъв съм и какво работя, никога няма и да разбереш.

преди 38 минути, Bubbles написа:
преди 52 минути, ох боже! написа:

Ще обясниш ли, кое и защо е дясно и кое и защо е ляво? 

Ако питаш мен, няма ни дясно, ни ляво, това са полит измисли за простолюдието за да има на какво още да се дели.

Ако все пак погледнем тази измислица, то дясното би следвало да е либерално, да е демократично, да дава главна народа и той народа да участва във вземането на важните решения.

Да си видял такова нещо в България?

Лявото е уж по-социално го ама само уж, то е онова което заблуждава овците че са свободни като лепи на всичко етикет "Демокрация" и/или "Свобода", вее лозунги "Ние сме за народа" и " Ние сме направили" а в същото време управлява самосиндикално без да го интересува народ, държава, нищо.

Да ти звучи познато?

Звучи ми грешно. И е очевидно, че не знаеш нищо по въпроса, но си даваш мнението. 

Мисля да подходя тоя път, като ти подскажа с въпрос, на който ще чакам да видя какво ще ми отговориш (и дали ще ми отговориш): 

Кога за първи път и по какъв случай са се появили тези термини? 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.