Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да се преброим - За кого ще гласувате на предстоящите избори?

За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026? 30 гласували потребители

1. 1. За кого ще гласувате на предстоящите парламентарни избори на 19.04.2026?

• коалиция ГЕРБ-СДС
      13%
    • партия „Има такъв народ"
      3%
    • партия „Възраждане"
      20%
    • партия „Величие"
      6%
    • коалиция „БСП - Обединена левица"
      3%
    • партия „Движение за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Прогресивна България"
      36%
    • коалиция „Алианс за права и свободи"
      0%
      0
    • коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България"
      3%
    • Друг(Моля посочете в коментарите)
      13%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 22 минути, ох боже! написа:

Звучи ми грешно. И е очевидно, че не знаеш нищо по въпроса, но си даваш мнението. 

Мисля да подходя тоя път, като ти подскажа с въпрос, на който ще чакам да видя какво ще ми отговориш (и дали ще ми отговориш): 

Кога за първи път и по какъв случай са се появили тези термини? 

остави това. Казвай какъв е плана. Ти не можеш да „ремонтираш“ Системата, така че да работи според Твоето Правилно, защото това ще Застраши съществуването на Сегашния Властови Елит и не само, това застрашава и Авторитета- разбирай Страха от Международното Положение. Как смяташ да Добиеш Своята Възможност, Как да Неутрализираш действията на Елита, как да го „изолираш“ от Власт?, а най-вероятно ще се наложи да го ликвидираш по един или друг начин.

• Отговори 221
  • Прегледи 3,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За ГЕРБ-СДС разбира се. От всички злини, тази е най-малката.

• В. Велев
    В. Велев

Защото меч са на почивка в Дубай.

• хубавото наде ще ни вкара във война 37  години стигат ! времето е наше!   пп ако не си държавен чантажия или от строителната мафия  или пенсионер няма  смисъл да гласуваш 

Публикувани изображения

• Автор
преди 1 час, ох боже! написа:

Звучи ми грешно. И е очевидно, че не знаеш нищо по въпроса, но си даваш мнението. 

Мисля да подходя тоя път, като ти подскажа с въпрос, на който ще чакам да видя какво ще ми отговориш (и дали ще ми отговориш): 

Ехехе доживях някой да ме изпитва по история. :lol6:
Може да ти звучи грешно това което съм написал н о то е самата истина, а на хора като теб ви звучи грешно защото сте свикнали да има такива понятия и главите не ви не могат да приемат нито разберат система без тях.

преди 53 минути, laplandetza написа:

остави това. Казвай какъв е плана. Ти не можеш да „ремонтираш“ Системата, така че да работи според Твоето Правилно, защото това ще Застраши съществуването на Сегашния Властови Елит и не само, това застрашава и Авторитета- разбирай Страха от Международното Положение. Как смяташ да Добиеш Своята Възможност, Как да Неутрализираш действията на Елита, как да го „изолираш“ от Власт?, а най-вероятно ще се наложи да го ликвидираш по един или друг начин.

Мога. Не сам. Но разчитам на това, че аргументите ми са верни. Именно поради това, "остави това." не се приема. Аз ще ти кажа, какво точно  предлагам и тъй като съм го предложил отдавна, то е известно. Тъй като е известно, безсилен е и Властовият елит, и авторитета и международното положение. 

Всичко опира до това, дали разсъжденията ми са верни. Защото ако са верни, мнозинството ще ги разбере. Всъщност фактите са, че до сега не ги е разбрало. Но никой не ги е опровергал. Ако не съм бил прав, все някой щеше да ги е опровергал, все някой щеше да е предложил нещо, което да реши нарастващия обществен проблем. 

Защото общественият проблем расте, не спира. Това е разиваща се криза, трансформираща се в кризострофа и катастрофа. Това означава, че въпросът става все по-актуален. Пак ще повторя, че някой трябва да го реши. 

Но както виждаш, решения всеки вади някакви. Както и тука един каза "Трябва си ВНС и да се промени Конституцията! Трябва ни силен Президент! Трябва ни Президентска Република. Трябва ни постоянно служебно правителство. "

Трябвало разни работи. Ама защо трябва? Без да докажеш, защо трябва, можем още сто години  да си повтаряме, какво трябва и всеки да обявява, че трябва нещо си. 

А и в посочения току-що пример, има апел, към недосегаема инстуция нещо да направи. Ми защо не направим ние? Тук и сега. Има ли начин? Има. 

Та какъв е планът? Самоорганизиране на населението отдолу нагоре. Избират се народни представители - но по правилен, т.е. истински демократичен, а не неправилен, т.е. псевдодемократичен начин. Когато се излъчат достатъчно народни представители, зад които стои повече електорат отколкото зад казионната власт, което е и документирано по определен начин, на казионната власт й се прави съвсем учтиво предложение на което тя не може да откаже, да освободи държавните институции, които и без друго не са й бащиния. 

Искам да подчертая, че предложеният от мене начин е лесен за изпълнение и изобщо за функциониране на избирателната система. Пари не са нужни изобщо. 

Обърни внимание, че сега, вие говорите за момента, в който именно Власотвият елит ще ви даде възможност да го избирате. Възможността отново е химера, но вие чакате разрешение от Власовия елит, да го сменявате. 

Ти знаеш ли собственик на предприятие, истински шеф, който като види, че някой работник не си върши работата както трябва, не говоря да краде, да руши предприятието - само да не си върши работата - и тоя работник или е вече уволнен, или е най-малкото наказан с рязане на заплатата. 

Така че ето какво точно предлагам, но въпросът, който зададох и който беше кратък (точно както искахте) си остава, защото той е важен. 

Правилната избирателна система.

https://blog13.blog.bg/politika/2022/01/12/protestadjiite-da-si-organizirat-paralelna-dyrjava-pred-parl.1798156

преди 12 минути, Bubbles написа:

Ехехе доживях някой да ме изпитва по история. :lol6:
Може да ти звучи грешно това което съм написал н о то е самата истина, а на хора като теб ви звучи грешно защото сте свикнали да има такива понятия и главите не ви не могат да приемат нито разберат система без тях.

Нима? За първи път ли ти е, да те изпитват по история? А па на мене не ми е за първи път, такива които не са държали изпит по история ни един път, да знаят всичко. 

Продължавам все така да се удивлявам, как е възможно да се появят такива зеленчуци, кой ги отгледа, кога ги отгледа, къде са расли, та не съм видял. И сега обаче, точно такива застъпват на дежурство да управляват и държавата. В момента предстои, първо да спре напълно вече и АЕЦ Козлодуй. А второ (което може да е и първо, иранците да бамнат летище София. Междувременно, още много други беди, коя от коя по-чудновати и мистериозни - примерно като тая на Петрохан. 

преди 3 часа, Banesc написа:

едно време боко беше казал и магаре да сложа ще го изберат за президент...

радев беше магарето....

Много те влече да лъжеш и манипулираш. Магарето беше Плевнелиев.

• Автор
преди 16 минути, ох боже! написа:

Мога. Не сам. Но разчитам на това, че аргументите ми са верни. Именно поради това, "остави това." не се приема. Аз ще ти кажа, какво точно  предлагам и тъй като съм го предложил отдавна, то е известно. Тъй като е известно, безсилен е и Властовият елит, и авторитета и международното положение. 

Всичко опира до това, дали разсъжденията ми са верни. Защото ако са верни, мнозинството ще ги разбере. Всъщност фактите са, че до сега не ги е разбрало. Но никой не ги е опровергал. Ако не съм бил прав, все някой щеше да ги е опровергал, все някой щеше да е предложил нещо, което да реши нарастващия обществен проблем. 

Защото общественият проблем расте, не спира. Това е разиваща се криза, трансформираща се в кризострофа и катастрофа. Това означава, че въпросът става все по-актуален. Пак ще повторя, че някой трябва да го реши. 

Но както виждаш, решения всеки вади някакви. Както и тука един каза "Трябва си ВНС и да се промени Конституцията! Трябва ни силен Президент! Трябва ни Президентска Република. Трябва ни постоянно служебно правителство. "

Трябвало разни работи. Ама защо трябва? Без да докажеш, защо трябва, можем още сто години  да си повтаряме, какво трябва и всеки да обявява, че трябва нещо си. 

А и в посочения току-що пример, има апел, към недосегаема инстуция нещо да направи. Ми защо не направим ние? Тук и сега. Има ли начин? Има. 

Та какъв е планът? Самоорганизиране на населението отдолу нагоре. Избират се народни представители - но по правилен, т.е. истински демократичен, а не неправилен, т.е. псевдодемократичен начин. Когато се излъчат достатъчно народни представители, зад които стои повече електорат отколкото зад казионната власт, което е и документирано по определен начин, на казионната власт й се прави съвсем учтиво предложение на което тя не може да откаже, да освободи държавните институции, които и без друго не са й бащиния. 

Искам да подчертая, че предложеният от мене начин е лесен за изпълнение и изобщо за функциониране на избирателната система. Пари не са нужни изобщо. 

Обърни внимание, че сега, вие говорите за момента, в който именно Власотвият елит ще ви даде възможност да го избирате. Възможността отново е химера, но вие чакате разрешение от Власовия елит, да го сменявате. 

Ти знаеш ли собственик на предприятие, истински шеф, който като види, че някой работник не си върши работата както трябва, не говоря да краде, да руши предприятието - само да не си върши работата - и тоя работник или е вече уволнен, или е най-малкото наказан с рязане на заплатата. 

Така че ето какво точно предлагам, но въпросът, който зададох и който беше кратък (точно както искахте) си остава, защото той е важен. 

https://blog13.blog.bg/politika/2022/01/12/protestadjiite-da-si-organizirat-paralelna-dyrjava-pred-parl.1798156

Приятел прочетох ти писанията, това което предлагаш има своите интересни моменти, но като цяло е пълен абсурд

1. Избирателни секции от по 100 човека, това грубо прави близо 65 000 избирателни секции, тотална лудост.

2. Какво те кара да мислиш, че тия дето гласуват ако решат не могат да фалшифицират вота?

3. Общинския съвет да не се нуждае от кворум но поне 51 гласа за избор на депутат. Това като изключим че леко си противоречи е тотал глупост, накратко предлагаш трима души да вземат решения за цял съвет.

4. Общо 100 човека избират един депутат : И колко му е някой да си ги купи тия сто човеци или дори само 51 и да си вкара негов човек в парламента?

5. Право на ОС да уволнява депутати, тоест утре на мен не ми харесва депутата Х, отивам кихам един куфар пари на съответния съвеът и "Сбогом депутатче".

6. Викаш няма да струва пари... 
...то и аз съм противник на идеята "Всичко е за пари" ама наистина ли мислиш, че някой ще се хване да прави каквото и да е безплатно? 

Мислил си по въпроса, браво, но имап още много да мислиш, дерзай! :) 

преди 27 минути, ох боже! написа:

Нима? За първи път ли ти е, да те изпитват по история? А па на мене не ми е за първи път, такива които не са държали изпит по история ни един път, да знаят всичко. 

Обикновено аз съм изпитващия, а ти дотук си за 3 на релси. ;) 

преди 18 минути, В. Велев написа:

Плевнелиев нещо такова.

Да демонстрирам с нещо познато.

Мирко целува ръката на Ивелин ак.а Схемалин.

qoilfnsf.jpg

преди 51 минути, ох боже! написа:

Разсъжденията ти и да са правилни пак няма да се случат нещата защото ще се изпълняват и от други хора, не само от тебе. 

Конституцията и всички закони писани от хора са да се спазват от болшенството. А малценството не ги спазва. Най-много се печели при неспазване на закона.

преди 51 минути, ох боже! написа:

Не искам да ти развалям настроението и сривам порива, но много си закъснял. Сегашните владетели и управители на света са те изпреварили и нямаш шанс. Или са разполагали с древни знания и рецепти за управление на масите или просто са ги наблюдавали няколко поколения и са достигнали до изводите и начините за успешно управление на масите.

Може и да ги мразя, но от друга страна шапка им свалям, защото са умни, комбинативни и прочие, но на много по-високо ниво от някой управител на фирма например.

ТЕ са успели да решат 2 основни и много важни проблема - постоянство и предсказуемост на резултатите им дори и след няколко поколения и намиране най-лесния и естествен за природата на човека начин да го държат зависим и подчинен.

По първата точка поне досега може би 4-5 поколения плана им действа независимо че те са смъртни и умират като всички останали. Не зная как, но успяват така да възпитат децата си че те продължават делото им все едно не са умрели.

По втора точка са стигнали до гениалната идея, че не трябва да притискаш масите или многобройния враг до стената. Например да ги умориш от глад. Просто са видели че това не действа и тия които са го прилагали рано или късно тълпата ги е смазвала. Затова са измислили гениалния план да дават заеми, народа да харчи и да си мисли че е добре. Естествено парите които раздават нямат никакво обезпечение. Просто ти прехвърлят някакви цифри. И така те държат. С един куршум - 2 заека. Даже и три.

И така в настоящето се намираме в най-дивата фаза на олигофренично-консуматорското население. Естествено и това е подготвено по план в образователната система...

Просто казано ТЕ са велики и са помислили за всичко и за най-малкия детайл. И сега берат плодовете на своя успешен труд и гениални идеи.

Така че най-много да намериш около теб много малка и недостатъчна цифра мерклии да се борят. И няма да знаете даже срещу кой да се борите. Срещу полицията ли, която е теглила кредити и трябва да ги връща? От сега ти гарантирам че повечето от най-добрите ти приятели и сподвижници ще се продадат за 30 сребърника.

Това е също като болестта - не трябва да се лекуват последствията, а причината.

П.П. Наистина ме мързи да пиша повече, така че кой разбрал - разбрал.

преди 3 часа, Bubbles написа:

Потомци на номенклатурци.

къде в демократичните ценности пише че  децата отговарят за делата на  родителите си ?

преди 37 минути, В. Велев написа:

не манипулирам

величие са пирамида 

или трябва да си глупав да им вярваш

или да си част от схемата.

• Автор
преди 3 минути, Banesc написа:

къде в демократичните ценности пише че  децата отговарят за делата на  родителите си ?

Те не са отговорни, само продължават делото на предците си...

току-що, Bubbles написа:

Те не са отговорни, само продължават делото на предците си...

къде го пише ?

какво става ако   не го продължат

преди 3 минути, Banesc написа:

не манипулирам

величие са пирамида 

или трябва да си глупав да им вярваш

или да си част от схемата.

Гледай малко от пирамидата. Само картини, книги и хиляди културни хора. Гордея се че съм от "Величие"! 

........

Набързо прехвърлих, не съм съгласен, но с теб сме на мнение . че е нужна Нова Упяравленска Система, това ще го решат много, и много умни и смели хора, не е решение на един или на 50 - 60 човека. Властовия елит ще се опита да ни унищожи, вкл. и буквално физическо унищожение. Пак Стои Главния Въпрос Как ще организираме тази Патралелна Държавност? Подкрепям и се включвам, аз ,ти ,от тука още 5-ма.............помниш ли какво казах, пробвай със 100 човека да направите Съглашение-едно ,че са непригодни и буквално малоумни, друго, че сред тях има индивиди от „обслужващата класа“ от различни нива- да речем ние опираме до най-ниските. Има си „сътрудници“ и „доносници“ за няколко дни ще ни подхвърлят документация, наркотици, оръжие, могат да спретнат Новия ламаЛапландец и пр.- ще ни приключат няколко от по-изявените, другите яе се изпокрият. Това е положението. Трябват хора или прекалено напреднали и развити-морално, интелектуално и волево, или са ни нужни, твърди силни хора, озверели и полудели, или просто хора притиснати до стената и нямащи какво да губят.

преди 45 минути, В. Велев написа:

Разсъжденията ти и да са правилни пак няма да се случат нещата защото ще се изпълняват и от други хора, не само от тебе. 

Конституцията и всички закони писани от хора са да се спазват от болшенството. А малценството не ги спазва. Най-много се печели при неспазване на закона.

Не искам да ти развалям настроението и сривам порива, но много си закъснял. Сегашните владетели и управители на света са те изпреварили и нямаш шанс. Или са разполагали с древни знания и рецепти за управление на масите или просто са ги наблюдавали няколко поколения и са достигнали до изводите и начините за успешно управление на масите.

Може и да ги мразя, но от друга страна шапка им свалям, защото са умни, комбинативни и прочие, но на много по-високо ниво от някой управител на фирма например.

ТЕ са успели да решат 2 основни и много важни проблема - постоянство и предсказуемост на резултатите им дори и след няколко поколения и намиране най-лесния и естествен за природата на човека начин да го държат зависим и подчинен.

По първата точка поне досега може би 4-5 поколения плана им действа независимо че те са смъртни и умират като всички останали. Не зная как, но успяват така да възпитат децата си че те продължават делото им все едно не са умрели.

По втора точка са стигнали до гениалната идея, че не трябва да притискаш масите или многобройния враг до стената. Например да ги умориш от глад. Просто са видели че това не действа и тия които са го прилагали рано или късно тълпата ги е смазвала. Затова са измислили гениалния план да дават заеми, народа да харчи и да си мисли че е добре. Естествено парите които раздават нямат никакво обезпечение. Просто ти прехвърлят някакви цифри. И така те държат. С един куршум - 2 заека. Даже и три.

И така в настоящето се намираме в най-дивата фаза на олигофренично-консуматорското население. Естествено и това е подготвено по план в образователната система...

Просто казано ТЕ са велики и са помислили за всичко и за най-малкия детайл. И сега берат плодовете на своя успешен труд и гениални идеи.

Така че най-много да намериш около теб много малка и недостатъчна цифра мерклии да се борят. И няма да знаете даже срещу кой да се борите. Срещу полицията ли, която е теглила кредити и трябва да ги връща? От сега ти гарантирам че повечето от най-добрите ти приятели и сподвижници ще се продадат за 30 сребърника.

Това е също като болестта - не трябва да се лекуват последствията, а причината.

П.П. Наистина ме мързи да пиша повече, така че кой разбрал - разбрал.

не са толкова умни - сравними са с примерно клинтанянката, тръмпито, путин, пеевски, летеца и пр. Без власт са ниска летва.Лошото е че са Дефектни- предимно психопатии и нарцистични тежки увреждания.садисти , аморални циници и пр., много изпитват удоволствие и от убийствата.

Има начини да се свърши нещо голямо без да е преминало през тяхно решение, за съжаление, няма да ви спаси..........

преди 1 час, Bubbles написа:

1. Избирателни секции от по 100 човека, това грубо прави близо 65 000 избирателни секции, тотална лудост.

Да речем, че си искал да кажеш, че това са 60 000 избирателни секции. 6 000 000 електорат, делено на 100. 

Защо да е лудост- очевидно и това не си разбрал- чети внимателно. Прочети го пак и помисли (същото се отнася и за всички останали). 

Всеки един общински съвет е учреден от 100 избирателни секции. 100 по 100 = 10 000. 

Максималният брой общински съветници  във всеки Об. Съвет е сто. Но реално, поради липсата на изискуем кворум при заседанията на Об. Съвета, тоя брой ще зависи от общата сума за заплати на съветниците при всяко заседание. Тая сума се определя от електората и това постоянно се определя и преопределя в процеса на постоянната избирателна кампания (постоянна е, защото  всеки общински съветник може да бъде сменен във всеки момент). 

Когато общата сума за залпати е малка, това ще означава, малко общински съветници. Тъй като са малко, те могат да злоупотребяват с властта си в някаква степен. Т.е. да ощетяват избирателите си. Но тогава, избирателите могат да реагират, както с това да ги сменят, така и да увеличат общото количество на парите за заплата, при което, ефектът ще бъде повишаване на броя на Об. Съветниците при всяко заседание. 

Т.е. предложил съм динамична система, която може да реагира в реално време. 

2. Какво те кара да мислиш, че тия дето гласуват ако решат не могат да фалшифицират вота?

Нещо ме кара да мисля, че отново не си разбрал добре, какво съм предложил. Ако ние  с тебе, сега хвърляме жребий, примерно с една монета и аз хвърля монетата, уловя е, погледна я и ти съобщя, че се е паднало неизгодната за тебе страна, ти ще кажеш, че аз може и да лъжа. Т.е. има възможност да съм фалшифицирал вота (жребия). Но ако при хвърлянето на монетата, тя падне на земята, и ние отидем и двамата да видим, какво се е паднало, как някой от нас двамата ще излъже? Т.е. по кой начин, вотът ще бъде фалшифициран? 

Фалишфикацията на вота е възможна, единствено поради това, че той става чрез посредничеството на едно малцинство, което има властта да брои гласовете. Казва се "избирателна комисия". Болшинството, т.е. избирателите гласуват. След това едно малцинство брои. И това малцинство може да фалшифицира изборния резултат, единствено и само поради това, че всички които са гласували, не са участвали и при броенето. 

При предложената от мене избирателна система, всички участват в броенето. И как тогава ще е възможно, някой да излъже, какъв е бил изборния резултат? 

преди 4 минути, ох боже! написа:

Да речем, че си искал да кажеш, че това са 60 000 избирателни секции. 6 000 000 електорат, делено на 100. 

Защо да е лудост- очевидно и това не си разбрал- чети внимателно. Прочети го пак и помисли (същото се отнася и за всички останали). 

Всеки един общински съвет е учреден от 100 избирателни секции. 100 по 100 = 10 000. 

Максималният брой общински съветници  във всеки Об. Съвет е сто. Но реално, поради липсата на изискуем кворум при заседанията на Об. Съвета, тоя брой ще зависи от общата сума за заплати на съветниците при всяко заседание. Тая сума се определя от електората и това постоянно се определя и преопределя в процеса на постоянната избирателна кампания (постоянна е, защото  всеки общински съветник може да бъде сменен във всеки момент). 

Когато общата сума за залпати е малка, това ще означава, малко общински съветници. Тъй като са малко, те могат да злоупотребяват с властта си в някаква степен. Т.е. да ощетяват избирателите си. Но тогава, избирателите могат да реагират, както с това да ги сменят, така и да увеличат общото количество на парите за заплата, при което, ефектът ще бъде повишаване на броя на Об. Съветниците при всяко заседание. 

както казах , не съм съгласен с твоята система.Бих те подкрепил , давай да правиме Движение - нали не бива да е партия, ще правим Паралелна Държавност, аз се включвам при условие , че след събиране на подходящите и качествени надн 100 члена започнем от базата на Твоята Система да изработим Една пълномащабна и ефективна Концепция.Ще ползваме буквално партизански действия -паралелната държавност е Студена Гражданска Война.

преди 3 минути, laplandetza написа:

както казах , не съм съгласен с твоята система.Бих те подкрепил , давай да правиме Движение - нали не бива да е партия, ще правим Паралелна Държавност, аз се включвам при условие , че след събиране на подходящите и качествени надн 100 члена започнем от базата на Твоята Система да изработим Една пълномащабна и ефективна Концепция.Ще ползваме буквално партизански действия -паралелната държавност е Студена Гражданска Война.

Като ви запорират сметките и сте до там...

преди 1 минута, В. Велев написа:

Като ви запорират сметките и сте до там...

то ако е само сметките............... всъщност не ми пука, вече нямам никакви пари🙂

3. Общинския съвет да не се нуждае от кворум но поне 51 гласа за избор на депутат. Това като изключим че леко си противоречи е тотал глупост, накратко предлагаш трима души да вземат решения за цял съвет.

Сега видях, благодарение на тебе, че съм направил неволна грешка - имал съм предвид, че решенията на Об. Съвета, вкл. и избора на депутат се взимат с обикновено мнозинство 50% + 1 глас. Всъщност, тая избирателна система има и още един детайл който трябва да бъде променен и не съм го обяснил, но това не е проблем. 

Трима души могат да вземат решение за цял съвет да. Но ако електоратът чиито представителство е въпросния Об. Съвет, не хареса решението, реакцията ще бъде светкавична - още на другия ден. Или най-много до седмица. Тримата тъпаци, които са си помислили че могат да злоупотребят с властта си, която изобщо не е толкова голяма като в сегашните Об. Съвети, ще бъдат сменени. При което ще се лишат от наистина добра заплата, защото принципът трябва да бъде силно немарксически. Т.е. според принципите на Маркс и Ленин, заплатата на народните представители трябва да бъде по-малка или най-много колкото на работника. Само че, аз казвам, че това е глупост. И казвам, че народният представител, за да бъде мотивиран да управлява качествено и в интерес на мнозинството, трябва да получава най-голямата заплата на съответната територия - в конкретния случай в Общината. 

преди 9 минути, laplandetza написа:

то ако е само сметките............... всъщност не ми пука, вече нямам никакви пари🙂

Тегли заем ;)

преди 8 минути, laplandetza написа:

Начи глей сега. И ти прочети още един път и помисли, какво съм предложил. За да избере човек от няколко кандидата за народен представител, т.е. от най-ниското/ низово партийно ниво, това е следващото, т.е. Общински съветник, тоя човек трябва да познава всичките кандидати за народни представители. Това означава, че е необходимо, стоте човека да се съберат по тоя признак - те живеят в един град, махала и прочее. Те се познават от дълго време, въпреки че никога не познаваш дори брат си. Но тоя филм, дето го гледаме до сега, да ти вадят някакъв дето не си го виждал през живота си и за един месец да почнеш да го познаваш - това приключва. 

Примерно Радев, дето е бил много важен - той как се появи? Корленлий роди Румен. Румен роди Кирчо и Кокорчо. 

Аз мога да ти кажа, че първия път, кога гласувах баш за ВНС, гласувах за Амадеус Кръстев. Мажоритарен някакъв там беше вота. И всеки който беше против БСП, т.е. за СДС, е гласувал за тоя. Въобще не го познавах. Откъде се появи не знам. Още в предизборната кампания почнаха да говорят, че като се напиел и се напикавал. Ма откъде да знам, дали е било верно. А май е било - после се чуваха някакви простоти за него пак. 

Така че, стоте човека, си самоучредяват избрирателна секция от сто човека по местоживеене и по познанство. Т.е. хора които си се поазнават, и си се харесват, си се групират. След това избират народен представител първо ниво, т.е. Общински съветник. Разписват протоколите в три екземпляра и след това, всеки един от тях вербува по още един, за да се учреди по тоя начин следващата избирателна секция, като избере следващия Общински съветник. 

И няма никаква партизанщина - партизаните са тия дето сега управляват. Те са лошите, те да се крият. Или да се присъединят ако мислят, че са добрите, като се кандидатират по тая избирателна система. Щом са добри, ще ги изберат. Ако се издънят, ще ги сменят. После може пак да ги изберат. 

току-що, laplandetza написа:

ако ти си гарант...........😁

Моята прогноза е че на човечеството му остава една година живот. Така че смятам да тегля заем и отивам в Дубай. Така че закъсня с гаранта.

преди 3 минути, В. Велев написа:

;;;да тегля заем и отивам в Дубай. Така че закъсня с гаранта.

Там моите ирански приятели ще ти подпечатат билета😁

преди 5 минути, ох боже! написа:

Начи глей сега. И ти прочети още един път и помисли, какво съм предложил. За да избере човек от няколко кандидата за народен представител, т.е. от най-ниското/ низово партийно ниво, това е следващото, т.е. Общински съветник, тоя човек трябва да познава всичките кандидати за народни представители. Това означава, че е необходимо, стоте човека да се съберат по тоя признак - те живеят в един град, махала и прочее. Те се познават от дълго време, въпреки че никога не познаваш дори брат си. Но тоя филм, дето го гледаме до сега, да ти вадят някакъв дето не си го виждал през живота си и за един месец да почнеш да го познаваш - това приключва. 

Примерно Радев, дето е бил много важен - той как се появи? Корленлий роди Румен. Румен роди Кирчо и Кокорчо. 

Аз мога да ти кажа, че първия път, кога гласувах баш за ВНС, гласувах за Амадеус Кръстев. Мажоритарен някакъв там беше вота. И всеки който беше против БСП, т.е. за СДС, е гласувал за тоя. Въобще не го познавах. Откъде се появи не знам. Още в предизборната кампания почнаха да говорят, че като се напиел и се напикавал. Ма откъде да знам, дали е било верно. А май е било - после се чуваха някакви простоти за него пак. 

Така че, стоте човека, си самоучредяват избрирателна секция от сто човека по местоживеене и по познанство. Т.е. хора които си се поазнават, и си се харесват, си се групират. След това избират народен представител първо ниво, т.е. Общински съветник. Разписват протоколите в три екземпляра и след това, всеки един от тях вербува по още един, за да се учреди по тоя начин следващата избирателна секция, като избере следващия Общински съветник. 

И няма никаква партизанщина - партизаните са тия дето сега управляват. Те са лошите, те да се крият. Или да се присъединят ако мислят, че са добрите, като се кандидатират по тая избирателна система. Щом са добри, ще ги изберат. Ако се издънят, ще ги сменят. После може пак да ги изберат. 

Хората сами ли ще научат тая вест............. ще отворят калдатата или твоя блог и хоп -ще разберат и започнат организация...............................нищо такова. Трябва да бъдат убедени................ да имат способност да разберат и да са готови на жертви................точно партизански действия, как си го представяш да се провеждат паралелни нелегални избори наред със законните....................... тва е истинска конфронтация и оспорване директно на Власт.

• Автор
преди 29 минути, ох боже! написа:

Нещо ме кара да мисля, че отново не си разбрал добре, какво съм предложил. Ако ние  с тебе, сега хвърляме жребий, примерно с една монета и аз хвърля монетата, уловя е, погледна я и ти съобщя, че се е паднало неизгодната за тебе страна, ти ще кажеш, че аз може и да лъжа. Т.е. има възможност да съм фалшифицирал вота (жребия). Но ако при хвърлянето на монетата, тя падне на земята, и ние отидем и двамата да видим, какво се е паднало, как някой от нас двамата ще излъже? Т.е. по кой начин, вотът ще бъде фалшифициран? 

Фалишфикацията на вота е възможна, единствено поради това, че той става чрез посредничеството на едно малцинство, което има властта да брои гласовете. Казва се "избирателна комисия". Болшинството, т.е. избирателите гласуват. След това едно малцинство брои. И това малцинство може да фалшифицира изборния резултат, единствено и само поради това, че всички които са гласували, не са участвали и при броенето. 

При предложената от мене избирателна система, всички участват в броенето. И как тогава ще е възможно, някой да излъже, какъв е бил изборния резултат? 

Харесва ми че се опитваш да мислиш, в този форум е рядкост.
Конкретно по тази точка имам въпрос : Каква е идеята на това да са точно по 100? Защо не по 1000 например или повече?  Или разчиташ на това че като са малко хората ще се знаят и няма да се цакат един друг?

Да хубаво е всички да учатват в броенето но ние сме хора, един да не е читав и почваме да си играем на развален телефон, а както казах ние сме хора и повечето от хората се продават без да му мислят много много, а колкото по-малко толкова по-лесно някой ще си напазарува вот.

Като цяло за да има точен и честен вот трябва пълна прозрачност и тотална независимост на тия които броят, а не като сега парламентарно предствените партии да са тия дето организират, провеждат и броят...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.