Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Федерацията гледа на Украйна като своя -защото донските и запорожските казаци са руснаци. На Кокич и на Мери дали им е известно това?

• Отговори 10k
  • Прегледи 151,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 18 часа, В. Велев написа:

А защо тогава САЩ се интересуват от гащите на Иран например. Кеф им е на иранците да си произвеждат атомна бомба и това е. Какво ги интересува САЩ?

Ами Путлерът ви да нападне САЩ. Прав му път, няма да му пречим.

Нас ни притеснява да не превземе Украйна. Затуй подкрепяме Украйна и ще я подкрепяме, докато не се развали миризливата му Русия.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Ами Путлерът ви да нападне САЩ. Прав му път, няма да му пречим.

Това защо да го прави ? Пък и е доста далече ,океан трябва да се преплува.

Сутринта ,четох че руснаците прозвеждали повече ракети от САЩ ?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Сутринта ,четох че руснаците прозвеждали повече ракети от САЩ ?

Ми щом е тъй нападнете ги, като имате повече ракети. Що се занимавате с Украйна ?

Ако нападнете САЩ, ще ви бие САЩ. Все пак по престижно е.

Щото сега като нападнахте Украйна и ще ви бие Украйна.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Ми щом е тъй нападнете ги, като имате повече ракети. Що се занимавате с Украйна ?

Ако нападнете САЩ, ще ви бие САЩ. Все пак по престижно е.

Щото сега като нападнахте Украйна и ще ви бие Украйна.

САЩ и Русия не са врагове в смисъла който ти влагаш ,ако се сбият някога ще бъде края на света и съдбата на всички държави ще бъде еднаква.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ми а разбери се с другите ватенки и с другото си аз.

И излезте с единно становище

Сега е лято и ватенки не се обличат topsecret2

Световните лидери които определят геополитиката не се интересуват от това какви глупости пишем тук hush

преди 1 час, AAUUXX написа:

Има ,в огромни количества ,като най много са в района на Донбас.

Донбас е стратегически център за критични минерали. Регионът и съседните му украински територии крият огромни залежи (оценявани на около $350 милиарда) на ценни суровини като литий (нужен за батерии), графит, титан и редкоземни метали. Тези елементи са от решаващо значение за зелената енергия, електрониката и отбранителната индустрия.

Което означава, че ако ги нямаше тези неща, нямаше да я нападнат. 🙄

• Автор

Аре Реджеп - пак ли биете ?

Или ще има олелеле майкоу

Мери гледам за 6 месеца не е мръднала от тезата

ПП

Абе косето направи ли 100к постове на некрофилска тема ?

преди 5 минути, Мери) написа:

Което означава, че ако ги нямаше тези неща, нямаше да я нападнат. 🙄

Най вероятно да. Защото неможеха ли просто да преместят рускоезичните и изобщо всички които неискаха да са част от Украйна в Русия ? Можеше ,но както всяка друга война и тази е свързана с ресурси.

преди 6 минути, Мери) написа:

Което означава, че ако ги нямаше тези неща, нямаше да я нападнат.

Режимът в Киев обяви военна операция АТО в Донбас през 2014 година, а Зеленски уж щеше да я прекратява. Против АнтиМайдана. Много сте заблудени от католическа пропаганда ? Да не сте католици?

преди 3 минути, attj написа:

Режимът в Киев обяви военна операция АТО в Донбас през 2014 година, а Зеленски уж щеше да я прекратява. Против АнтиМайдана. Много сте заблудени от католическа пропаганда ? Да не сте католици?

Политиката както може да бъде в полза на народа така и в негова вреда. Със сигурност е имало как да бъде избегнат този конфликт ,дали лошата преценка за въоражението на руската армия или друго е причина може само да гадаем. Но загубите са огромни ,не само човешки. Без народ няма държава ,а дали ще се върнат всички украинци след войната ,немисля

преди 51 минути, AAUUXX написа:

Най вероятно да. Защото неможеха ли просто да преместят рускоезичните и изобщо всички които неискаха да са част от Украйна в Русия ? Можеше ,но както всяка друга война и тази е свързана с ресурси.

Ми те ги преместиха, кой нормален рускоезичен, който има пари би останал да го бомбят други рускоезични, ? Остават само хората, които няма как да си финансират по никакъв начин бягството и да си осигурят сравнително спокоен живот далеч от диващини. 😭

Знаеш ли колко ми дреме на какъв език говориш, ако тръгнеш да ми разрушаваш жилището и да убиваш близките ми? Та толкоз за рускоезичните дет уж ги спасявали, разрушавайки домовете им. Това, което "спасяват" са природните ресурси, но те говорят на руски точно толкова, колкото ти го говориш - никак.

преди 1 час, kiro 2025 написа:

Аре Реджеп - пак ли биете ?

Или ще има олелеле майкоу

Мери гледам за 6 месеца не е мръднала от тезата

ПП

Абе косето направи ли 100к постове на некрофилска тема

Кире, точно тука ли са пропуснали да пуснат системата за засичане на дрончета по мобилната мрежа?

HKwVoCKWkAAoitR?format=jpg&name=medium

Добро че са свалили повечето, че да не се подигравам ;)

Героите от безсмъртния полк на обяд

От сутринта и гори едно заводче , но няма нищо общо с едно дрончета ( има но не е страх от дебелите червени линии и новата ядрена доктрина -знаете как е )

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Донбас е стратегически център за критични минерали. Регионът и съседните му украински територии крият огромни залежи (оценявани на около $350 милиарда) на ценни суровини като литий (нужен за батерии), графит, титан и редкоземни метали. Тези елементи са от решаващо значение за зелената енергия, електрониката и отбранителната индустрия.

Сега разбираме ли, че войната в същност е грабителска и завоевателна.

А тия опорки за бандеровците са просто прах в очите. Храна за зомбирани русороби.

Разбира се че поради ТОТАЛНОТО китайско ембарго на баба Пенка , липсата на сигнал от Старлинка и френските GPS-и и на обяд няма бодра дробонарезка

Пак не остана време за елемента Земя от убития с Орешника и останал без око по случай първото му убийство от @kiro 2025 Какво желание имат да умрат само тия безаналоговци ...

преди 1 час, AAUUXX написа:

Защото неможеха ли просто да преместят рускоезичните и изобщо всички които неискаха да са част от Украйна в Русия ?

Като им разбомбиха домовете и градовете, руснаците насилствено изселиха рускоезичното население на Донбас.

Руснаци изселват руснаци. Това се получи.

Украинците не са изселвали руснаци.

преди 21 минути, Волен написа:

Сега разбираме ли, че войната в същност е грабителска и завоевателна.

А тия опорки за бандеровците са просто прах в очите. Храна за зомбирани русороби.

Не ,неразбираме това, ти ако досега не си разбрал за какво е този конфликт няма смисъл да се напрягаш в мисловен процес.

преди 22 минути, Волен написа:

Като им разбомбиха домовете и градовете, руснаците насилствено изселиха рускоезичното население на Донбас.

Руснаци изселват руснаци. Това се получи.

Украинците не са изселвали руснаци.

Както са възстановили Мариупол ,така ще възстановят и целите региони ДЛНР ,след войната ,наясно си че преди това няма как да бъде направено.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Не ,неразбираме това, ти ако досега не си разбрал за какво е този конфликт няма смисъл да се напрягаш в мисловен процес.

Както са възстановили Мариупол ,така ще възстановят и целите региони ДЛНР ,след войната ,наясно си че преди това няма как да бъде направено.

Нали щяхме да намалим тъпата пропаганда или викаш това не важи за тебе?

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Я сега ни обясни как заграбването/анексирането на Донбас денацифицира Украйна.

Да ти дам по-прост пример, за да ме разбереш: аз ти анексирам апартамента/къщата и по този начин те денацифицирам.

Нали така. 🤣

преди 2 часа, AAUUXX написа:

САЩ и Русия не са врагове в смисъла който ти влагаш ,ако се сбият някога ще бъде края на света и съдбата на всички държави ще бъде еднаква.

САЩ и Русия няма причина да са врагове защото няма равенство!

ИРАН са стотици пъти по-силни във всяко едно отношение от Русия. Разликата между Русия и всички останали е наличието на Ядрен Арсенал, който е в пъти по-малък от това, което заявяват руснаците за да плашат. Дори Северна Македония ако произведът две ракети и имат Ядрени Бойни Глави за ракети ще са по-силни и по-велики от руснаците. Не знам защо толкова ги величаеш при положение, че всичко е прехвалено и стотици пъти преувелечено!

Продължавай да се излагаш, забавно е!

А, и още нещо, понеже видях твой коментар, че си прочел някаква новина, това прочете ли го?

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Войната изяжда бюджета на Русия: дефицитът експлодира, а...

Спадът на нефтено-газовите приходи и рекордните военни разходи тласкат Кремъл към нови данъци, по-скъпи горива и засилващ се инфлационен натиск върху руската икономика

HKxKw_TXkAAxXDc?format=png&name=small

След франсетата ( 2 пъти преди време ) и след като англо-саксонците си заплюха по един танкер днес, си е направо наложително да си го минират сами ;).

Този е от кеча и тренира за месния щурм - затова няма оръжие

Обаче тия от заснемането са много иновативни!

преди 4 минути, Звяра! написа:

САЩ и Русия няма причина да са врагове защото няма равенство!

ИРАН са стотици пъти по-силни във всяко едно отношение от Русия. Разликата между Русия и всички останали е наличието на Ядрен Арсенал, който е в пъти по-малък от това, което заявяват руснаците за да плашат. Дори Северна Македония ако произведът две ракети и имат Ядрени Бойни Глави за ракети ще са по-силни и по-велики от руснаците. Не знам защо толкова ги величаеш при положение, че всичко е прехвалено и стотици пъти преувелечено!

Продължавай да се излагаш, забавно е!

А, и още нещо, понеже видях твой коментар, че си прочел някаква новина, това прочете ли го?

Фактор: Информационна медия в България
No image preview

Войната изяжда бюджета на Русия: дефицитът експлодира, а...

Спадът на нефтено-газовите приходи и рекордните военни разходи тласкат Кремъл към нови данъци, по-скъпи горива и засилващ се инфлационен натиск върху руската икономика

Ако всичко което написа беше факт нетрябваше ли вече руснаците да са на колене и предали се? Те така и през ВСВ са предполагали краха на руснаците пък то какво стана ? Досега Русия не са изплзвали ядрена бомба ,САЩ са го правили ,руснаците според от онзи ден изявление по случай техния празник Путин каза че имат 700 000 войника на фронта, и аз си мисля имат още поне 20-30 милиона запасни войници плюс редовна армия от 1.5 милиона кога ще бъдат преборени с боеве? Производството им на оръжие стряска дори САЩ.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Путин каза че имат 700 000 войника на фронта, и аз си мисля имат още поне 20-30 милиона запасни войници плюс редовна армия от 1.5 милиона кога ще бъдат преборени с боеве? Производството им на оръжие стряска дори САЩ.

И като са толкова силни и мощни, защо пета година не могат да превземат Донбас?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.