Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Звяра! написа:

Онзи лудия ако реши, че България е негова територия и след Украйна започне да освобождава нас?

Сега само Украйна е единствената защита! Украйна ни защитава!

Тайно се надявам нашите тъпи управляващи да обявят война на Русия. И да видиш тогава как Русия ще ни освободи отново. За да можем да си живеем пак добре както едно време при социализма.

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 154,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

току-що, Miusuka написа:

Тайно се надявам нашите тъпи управляващи да обявят война на Русия. И да видиш тогава как Русия ще ни освободи отново. За да можем да си живеем пак добре както едно време при социализма.

Еха, това беше добро включване - значи се потвърждава стереотипа, че който подкрепя руската агресия също така го влече към социализма 😄Както се казва - това е другата гледна точка. Та как си го представяте , отново всичко национализирано, държавно. Обратно да се вземе земята от частните стопанства. Който има повече от едно жилище, също се взема от държавата. Връщаме задължително чавдарчета, пионерчета, комсомолчета.Силна войска - за къде без армия да ни брани от запада. Но може би най-първото нещо е да се оградим, за да не избяга някой от предстоящия благодат. Някакъв народен съд може би отново.

Та как си го представяте този социализъм който желаете да се върне за да си живеем по-добре ?

преди 20 минути, Miusuka написа:

По-добре да обявим война на Китай. За какво ни е да ни "освобождава" една бензиностанция останала без бензин?

преди 19 минути, Miusuka написа:

Бабо Велке ти си- полу-готова-конфекция за концерта на Кобзон. Откъде ше вземете парите за тоя соц

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

Еха, това беше добро включване - значи се потвърждава стереотипа, че който подкрепя руската агресия също така го влече към социализма 😄Както се казва - това е другата гледна точка. Та как си го представяте , отново всичко национализирано, държавно. Обратно да се вземе земята от частните стопанства. Който има повече от едно жилище, също се взема от държавата. Връщаме задължително чавдарчета, пионерчета, комсомолчета.Силна войска - за къде без армия да ни брани от запада. Но може би най-първото нещо е да се оградим, за да не избяга някой от предстоящия благодат. Някакъв народен съд може би отново.

Та как си го представяте този социализъм който желаете да се върне за да си живеем по-добре ?

При комунистите липсата на мозък се забелязва веднага.

преди 3 минути, Miusuka написа:

Screenshot-20260720-141644.png

ей на такива хора им се казва "полезни идиоти". Каквото им попадне разпространяват. Без собствено мнение (не мислят), но задължително гледат да го споделят колкото може повече, та дано други "полезни идиоти" захванат и предадат нататък😄@Търсещ истини мисля, че това е идеален пример по темата

преди 15 минути, Gencho 123 написа:

Без собствено мнение (не мислят), но задължително гледат да го споделят колкото може повече, т

Както винаги - не си прав и в тоя случай. Много глупаво се мъчиш да разсъждаваш след като и сам знаеш че това не ти е силна страна. Смешното е че си вярваш че си умен.

Това което съм постнал напълно съвпада с моето мнение. И защо наново трябва да го пиша, след като вече някой друг го е написал?

преди 15 минути, Miusuka написа:

Както винаги - не си прав и в тоя случай. Много глупаво се мъчиш да разсъждаваш след като и сам знаеш че това не ти е силна страна. Смешното е че си вярваш че си умен.

Това което съм постнал напълно съвпада с моето мнение. И защо наново трябва да го пиша, след като вече някой друг го е написал?

Изръсваш някакво мнение, отговарям ти, но ти удобно не отговаряш, а публикуваш нещо случайно от интернет. Изобщо не се и мъча да разсъждавам, то няма върху какво. Ти мнение нямаш, харесваш картинки като децата от детската градина. Човек без собствено мнение 😄

Но ако имаш чак такива претенции за повече от 5-6 годишен, опитай да отговориш по-горе на това което ти написах. Но по-вероятно е да зарежиш и този профил и вземеш някой друг от колекцията. Защо всички полезни идиоти си приличате - няма и грам факти, и като види зор, зарязва профила, минава на следващия. Смешна работа - както ти го казах, не повече от 5-6 годишно дете което харесва картинки. Като се усети без аргументи и минава вече на обиди, въпрос на време и @Miusuka да прояви скритата си същност 😄

image.png

току-що, Gencho 123 написа:

а публикуваш нещо случайно от интернет.

Там е работата че не е случайно, а е точно като моето мнение. И няма смисъл пак да го пиша.

Ето и друг пример. Това напълно съвпада с моето мнение:

Screenshot-20260720-151157.png

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

Но по-вероятно е да зарежиш и този профил и вземеш някой друг от колекцията.

Вместо да ме похвалиш че спазвам правилата на форума и вече имам само един профил. Ако искаш питай администрацията. Не е ясно само колко са твоите?

Йенс Шпан подаде оставка след скандал в Германия, а социалните мрежи отново заговориха за ‘ръкостискането със Зеленски’“

Германската политика беше разтърсена от неочакваната оставка на Йенс Шпан - един от най-влиятелните политици в Християндемократическия съюз (ХДС) и председател на парламентарната група ХДС/ХСС в Бундестага.

Официалната причина за оставката не е свързана с войната в Украйна…., а с бурен политически и обществен скандал около личния му живот.

Преди дни Шпан и неговият съпруг обявиха, че са станали родители на момче, родено чрез сурогатна майка в Съединените щати.

На пръв поглед това изглежда като личен въпрос. Но … в Германия сурогатното майчинство е забранено със закон, а партията ХДС неведнъж е защитавала тази забрана. Още през февруари тази година партията отново потвърди официалната си позиция, че е против легализирането на сурогатното майчинство.

И така … Шпан не е обвинен, че е нарушил германският закон… Критиките бяха за това, че като водещ представител на партия, която защитава забраната, той лично се е възползвал от практика, срещу която публично се е обявявал.

Много негови съпартийци определиха това като политическо лицемерие. Последваха призиви да се оттегли, тъй като според тях е загубил моралното право да представлява официалната политика на ХДС по този въпрос.

Под натиска на критиките Шпан подаде оставка. В писмото си той заяви, че е осъзнал, че личното му щастие или … създаването на семейство и това да стане баща … вече е несъвместимо с политическия пост, който заема. (Reuters⁠)

А малко преди да подаде оставката, Йенс Шпан се срещна с украинския президент Зеленски и … двамата се ръкуваха.

И естествено … в социалните мрежи започна масово да се разпространява шеговито твърдение, че Шпан е станал „56-ият политик, подал оставка след ръкостискане със Зеленски“.

Всеки път, когато някой политик подаде оставка или загуби избори след среща със Зеленски се появяват публикации, че той е поредната „жертва на проклятието на ръкостискането“.

Случайност … или “проклятието на зеления”….

image.png

преди 1 час, С-600 написа:

При комунистите липсата на мозък се забелязва веднага.

По този критерий ти си най-големото комуне. Не ти достига капацитет и за това от години повтаряш само две-три фрази: първак, интерната, интерната, първак, ТЕЛК, интерната, първак, Мосейково...

преди 57 минути, Miusuka написа:

Вместо да ме похвалиш че спазвам правилата на форума и вече имам само един профил. Ако искаш питай администрацията. Не е ясно само колко са твоите?

В този форум мултиакаутинга не е забранен. За Карабойчев е важно количеството, а това че по този начин изгони не малко качествени потребители, него явно не го интересува.

преди 1 час, Miusuka написа:

Нямам идея и не търся кой колко профила си е направил. Аз съм се регистриал с името си и не се крия зад измислени профили. Всеки има право на избор, въпреки, че аз не виждам логиката човек да има повече от една регистрация в даден форум - освен да се заяжда с останалите може би, знам ли. Хора всякакви, някои за това живеят 😄

Така, първо без цитати, просто мнение. Значи наглосаксите искат да расскачат (деморализират или нещо подобно) руското население, така, нека да видим какво точно искат. Да създадат негативно мнение сред населението и да свалят Путин. В скоба щеше да е много дълго, затова да се доизясня, наглосаксите осъществят ударите срещу Русия, затова са не само спонсори, но и терористична държава, след време ще си го получат, както казват руснаците: По полной программе. Добре. Расскачывают там население, свалят Путин и идва кой ... да речем Медведев. И тогава не те ще расскачывают Россия, а тя ще ги ... да. Тук добавям и вече пробилите в техните медии новини, че Германия прави опити за ядрено оръжие, нещо, което е забранено с резолюция на онова о-о-не, но сега то е абсолютно О-О-НЕ, така че, карай, карай, карай нататък, безпредел. В крайна сметка най-добрия западен коментар вече е само този: No comment. Точка.

преди 19 часа, nikssi написа:
  Цитат

Ударите по Киев идват ден след украинска атака с дронове срещу два логистични центъра в Русия, при която според местните власти са загинали най-малко осем души. Петролен склад в Московска област също е бил подпален, което е довело до евакуация на родилно отделение наблизо.

Да, за съжаление има убити, както казваш осем човека, човека, а не ... да. Това с по-тъмния шрифт е да покаже разликата между човека и ... да. И на това укрите се радват, разбираш ли, съжалявам, никой не го разбира, дори те, психодържава, управлявана от нелечими психиатрични явления. Сега разбрахте ли какво имам предвид с "да"? И руснаците отговориха:

преди 17 часа, _nib_ написа:

Ето го. Каквото повикало - такова се обадило, обадилоо, обадилооо, ехооооо ...

преди 3 часа, Miusuka написа:

При социализма ядеше български домати и въобще всички плодове и зеленчуци, барабар с месото бяха български.

Сега когато твоите приятели събориха социализма, ограбиха и разрушиха построеното при социализма ти ми ревеш че ядеш полски домати. Ами така ти се пада. Ама поне има банани а при социализма нямаше.

Така че много ти е объркан поста. Ние сме били продажни предатели на родината, ние които ви обясняваме че при социализма се живееше по-добре и се ядеше чиста българска храна. Това ли сме предателите?

Интересно ти какви аргументи изтъкна че ме обвиняваш че нямам аргументи. Имаше един/една Бълбукаща дето ми излизаше с тоя номер. Да не си ти въпросната?

И не се заблуждавай че Украйна ще победи Русия. Русия никога не е губила война от никой. Питай ако не вярваш Хитлир и Наполеон.

Да ти спомена, че много то тези, на които отговаряш са един и същи (вече му забравих акаунтите, но не по-малко от 20), и да, знаят какво е било, сигурен съм, че на много от тях родителите им са били от "голямото добро утро", я партиен секретар, я нещо мъъъничко по-долу, но пак длъжностка някаква, имам личен ... беше ми приятел покрай битката с тиквите, но с Русия ... дотук. Та тъй, малко се отклоних, Русия ще победи ... ооо, не 404, целия запад, как ли ... по един или друг начин.

преди 52 минути, Miusuka написа:

Там е работата че не е случайно, а е точно като моето мнение. И няма смисъл пак да го пиша.

Ето и друг пример. Това напълно съвпада с моето мнение:

Screenshot-20260720-151157.png

Вместо да ме похвалиш че спазвам правилата на форума и вече имам само един профил. Ако искаш питай администрацията. Не е ясно само колко са твои.

Не се вижда, най-отдолу, и той не знае, виж по-горе за един и същи.

Руснаците ще си вземат това, което са си го записали по конституция, не е толкова важно, то си е исторически тяхно, жертвите обаче надминават вече всичко познато в новата история. Няма да съм лицемерен, уважавах украинците, защото ги смятах за братски народ, гледал съм им забавни програми и съм се смял със сълзи. Но това, в което са ги превърнали ... не, не смятам, че има определение, в литературата, в медицината, във фантастиката, дори в сънищата. Същото се отнася и за нещастното остаряло образование европа, управлявано от тотално неграмотни същества, но на това отгоре и агресивни, е, това е всичко, виж горе По полной программе.

Последно: Миналата година от "фонда за мира" (фигуративно казано, има и от друго нацистко говън по света) са дали на концлагера 4 млн. дрона. И някой още пита защо толкова бавно, ако и сега не е ясно, тогава ... да. Вече и руснаците признават, че не е СВО, война си е и ... питай историята ... докато я има.

преди 1 час, ivottoshev написа:

По този критерий ти си най-големото комуне. Не ти достига капацитет и за това от години повтаряш само две-три фрази: първак, интерната, интерната, първак, ТЕЛК, интерната, първак, Мосейково...

ТъпоТошева, има ли промяна при теб и останалите червени платени чукундури от Мосейково !? Ами няма. Тогава си стой под масата.

Сутрешните пожари в Подмосковието. Горят нефтени бази и складове. Красота.

Акцията срещу складовете на руския Амазон продължават. Загуби за милиарди и прекъснати вериги за доставки. Милиони руснаци се питат "заради Донбас ли ручаме жабетата". Само така.

Telegram
No image preview

ASTRA

Еще кадры пожаров в Московской области после атак этим утром 📸 Прислать фото/видео/информацию: @helloastrabot

May be an image of one or more people, beard and text

преди 5 минути, Волен написа:

Милиони руснаци се питат

Ти кога ги видя )

преди 6 минути, Волен написа:

Горят нефтени бази и складове. Красота.

На снимката се вижда едно малко пространство да пуши. Къде ги видя тия бази и складове? Колко са на брой?

преди 1 час, С-600 написа:

червени платени чукундури от Мосейково

Кокич и Румен Радев щял да води в интерната ? По комсомолски ?

преди 3 минути, Miusuka написа:

На снимката се вижда едно малко пространство да пуши. Къде ги видя тия бази и складове? Колко са на брой?

Натисни на линка и ще видиш.

преди 20 часа, Miusuka написа:

Ето ги руснаците преди пет години ,пред Киев !

Нали все говорихте за трите дни !

После решиха да се изтеглят по предложение на Запада за преговори и ... както винаги бяха предадени !

В случая важи принципа "ибиете ме кат сам наивна".

Щом Путьото е толкова тъп да се изтегли "по предложение на Запада", напълно си заслужава дебелия отзад. Наивните ги "ибят".

Ти мислиш Путьото за добър човек, а той е просто един тъп нивник. Толкова ти разбира празната кратуна. 🤣😂

преди 6 минути, Miusuka написа:

Болезнено е бабо платен трол скорошен присъстващ на концертите на Кобзон

преди 9 минути, Волен написа:

Натисни на линка и ще видиш.

Болезнено е за съвецкия платен-трол

225-и щурмови полк на Украйна е пленил 64 руски войници.

Те трябваше да проникнат в украинския тил, да търсят екипажи на дронове, да събират информация и подобни.

Вместо това ще помогнат на Украйна да освободи някои от нашите хора, които страдат в руски плен.

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'Subtitles:@Gerashchenk Subtitles: @Gerashchenko_en en 225'

току-що, Miusuka написа:

Глупаците се събраха и се насъскват един друг )

Сипа си първак в попаРАта бабо и започнаха фантазиите

В мрежата врагът се похвали с „ноу-хау“ – мобилни пожарни групи, придружаващи бензинови камиони Те са тези, които трябва да запазят логистиката на окупаторите от украинските дронове.

Операторите на БпЛА 3 полк ССО от тактическа група стършел обаче доказват, че тактическите групи руснаци горят не по-зле от бензиновозите☺️

преди 41 минути, Miusuka написа:

Глупаците се събраха и се насъскват един друг )

Не прибързвай. Кокич сега се чуди как да се позиционира спрямо друг топкомсомолец като Румен Радев. Веселото тепърва предстои и нека всички да са живи и здрави!

Какъв е ефектът от атаките на ВСУ над логистичните центрове на Wildberries (WB) край Москва и Котовск?

Електростал в Московска област е един от най-големите логистични центрове на WB, с площ от над 360 000 m². Вероятно там са били назначени между 6 000 и 8 000 души. Котовск в Тамбовска област е значително по-малък логистичен център, но въпреки това вероятният общ персонал там е бил около 2 000 души. Снощи ВСУ порази още един огромен логистичен център на WB, в който също работят няколко хиляди души. Всички тези хора вече са безработни. Цялата икономическа инфраструктура зад тях е унищожена.

Прекият и косвеният ефект от това е огромен. По предварителна оценка щетата е за над 50 млрд. рубли само от преките щети в Електростал. По-широка оценка, включваща унищожените стоки на продавачите и двата логистични центъра – Електростал и Котовск – със сигурност ще надхвърли 100 млрд. рубли. Като добавим към тях и ефекта по веригата от всички останали хора без работа, цифрата става главозамайваща.

Това е ефектът от атаката на ВСУ над обектите на WB. Основната му цел е руснаците да започнат да усещат все по-ясно, че няма как да им излезе сметката, ако Путин продължава да води тази безсмислена и нелепа война срещу украинския народ! Европа няма да спре да помага на Украйна, а Русия ще остава все по-сама в идиотската си война.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.