Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна - Част 2

Това е част 2 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Да, разбира се. Щяха да бъдат автономни също както е примерно Каталуния в Испания. Със собствен парламент, собствена полиция...

Предполагам че бъркаш "автономия" с "независимост"

Защото целта не е била да се спази "Минск", а да се даде време на Укрия да се въоръжи и да се подготви за война с Русия. Това го казаха и Меркел, и Оланд.

Една и съща латерна . Зациклили сте със старите глупости, които като ги повтаряте симислите че ще станат истина.

Да ти пускам ли пак откровенията на вашия рашистки военен министър на ЛДНР дето в просртанствени изявления се оплаква че никой не иска нито сепаратизъм, и от 4.5 млн население дузината които се записват в редовете на подразделенията му , после бягат. И че той самия и войските как са нахлули в Крим, как са натикали депутатите да гласуват декларация за присъединяване към рашистан и т.н. и т.н..

И как после е пратен в Донбас, и пак т.н. и т..н

Една ис ъща лаерна и лъжи мелите нонстоп.

рашистите никога не са искали да дават каквато и да е автономия или независимост на никого .

Просто си присъединиха незаконно украински територии , а за някаква формалност СЛЕД превземането , под дулата на автоматите проведоха и "референдуми" .

А рашистан си е страна терорист и нищо повече :

• Отговори 10,1k
  • Прегледи 154,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Велика! И понеже хора, които чета казват, че следят и двете страни, нека ми кажат - Има ли измежду укрите някое съществително, което поне да е приблизително встрани от Маргарита Симонян или по-точно М

• Едни фашаги бият други фашаги заради руски фашага, яко, бис. Казачья Лопань са я взели, има десетки видеа, но Святогорск не, нито пък Новопавловка вляво от Орехов, всъщност тесларят ги отдясно, кажи-

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Една и съща латерна . Зациклили сте със старите глупости, които като ги повтаряте симислите че ще станат истина.

Обвиняваш Меркел и Оланд в лъжа? До там ли стигна в безсилието си, бедний ми Лоботомирко?

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Обвиняваш Меркел и Оланд в лъжа? До там ли стигна в безсилието си, бедний ми Лоботомирко?

Няма лъжи, а има идиототошеви манипулации и фейкове., отдавна опровергани :

https://www.stopfake.org/ru/fejk-lavrova-merkel-olland-i-poroshenko-priznalis-chto-podpisali-minskie-soglasheniya-radi-podgotovki-k-vojne-protiv-rossii/

Но съм сигурен осрани гьонсурати като вас ще си повтаряте съвсем спокойно тези лъжи и спекулации постоянно и вовеки .

Изкуственяка който е модерно да се ползва, също казва това :

Почему это подается как фейк

• Подмена понятий: Российские официальные лица и государственные СМИ интерпретировали эти слова как «признание в обмане» и доказательство того, что Запад изначально не планировал выполнять мирный план, а целенаправленно готовил Украину к войне против России. [1, 2]

• Реальный контекст: Политики имели в виду предотвращение масштабной эскалации в 2014–2015 годах и стабилизацию ситуации на линии соприкосновения, а не подготовку агрессивных военных действий со стороны Украины.

ИЗвод- когато и да погледна и обърна внимание на фейомета тошефффф, постоянно е осран и залят с лъжи и манипулации по темата.

До кога бре фейкомет ?

😄

преди 2 минути, miro20 написа:

Няма лъжи, а има идиототошеви манипулации и фейкове., отдавна опровергани :

https://www.stopfake.org/ru/fejk-lavrova-merkel-olland-i-poroshenko-priznalis-chto-podpisali-minskie-soglasheniya-radi-podgotovki-k-vojne-protiv-rossii/

От твоят линк:

Меркел: „Минските споразумения от 2014 г. бяха опит да се спечели време на Украйна. Тя използва това време и за да стане по-силна, както можете да видите днес. Украйна от 2014/15 г. не е днешната Украйна.

Благодаря, че потърси точните думи вместо мен )

преди 32 минути, ivottoshev написа:

Защото целта не е била да се спази "Минск", а да се даде време на Укрия да се въоръжи и да се подготви за война с Русия. Това го казаха и Меркел, и Оланд.

опппааа.. фейомета тошефффф му харесва да се пръска с фекалиите си .

Нали съм ти казал колкото повече се въртиш , само затъваш повече в тях !

😄

преди 9 минути, miro20 написа:

Почему это подается как фейк

• Подмена понятий: Российские официальные лица и государственные СМИ интерпретировали эти слова как «признание в обмане» и доказательство того, что Запад изначально не планировал выполнять мирный план, а целенаправленно готовил Украину к войне против России. [1, 2]

• Реальный контекст: Политики имели в виду предотвращение масштабной эскалации в 2014–2015 годах и стабилизацию ситуации на линии соприкосновения, а не подготовку агрессивных военных действий со стороны Украины.

ИЗвод- когато и да погледна и обърна внимание на фейомета тошефффф, постоянно е осран и залят с лъжи и манипулации по темата.

До кога бре фейкомет ?

Още веднъж ?

току-що, miro20 написа:

опппааа.. фейомета тошефффф му харесва да се пръска с фекалиите си .

Нали съм ти казал колкото повече се въртиш , само затъваш повече в тях !

😄

Ма нали ти даде линка? Ся к'во? Пак ли ще има "тези думи не са мои"?

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Ма нали ти даде линка? Ся к'во? Пак ли ще има "тези думи не са мои"?

ами точно това е лъжата иманипулацията бре умен.

Никъде и в това което цитираш от линка не пише : ..., а да се даде време на Укрия да се въоръжи и да се подготви за война с Русия.

Цялата статия е точно затова !

Цитира не лъжата в рашистктие медии, а истинските думи на МЕркел, Оанд и т.н.

току-що, miro20 написа:

Никъде и в това което цитираш от линка не пише : ..., а да се даде време на Укрия да се въоръжи и да се подготви за война с Русия.

Пише "за да се даде време на Украйна да стане по-силна".

По-силна на какво бре Мирчолина? На белот? На фигурно пързаляне?

пп: Не съм се съмнявал че от Тролската централа ще се опитате да заметете тези думи под килима. Само че казаното си е казано. Не можеш да го промениш чрез алабализми.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Заработваш ли, индианец? За сапунче ли събираш? Давай. Имаш нужда )

Oбичаш сиренките 😂

преди 1 час, ivottoshev написа:

Пусни, щом можеш.

Пусни. Само преди това ми кажи дали Путин щеше да окупира, ако се беше случил "Истанбул"? Човека каза какво ще направи и постигна целите си без да окупира. Какво е виновен че Борис Джонсън накара укрите да скъсат договора и в последствие да нещата да станат такива, каквито станаха?

Разбирам го до толкова, колкото да знам че са те наиграли, като са те накарали да повярваш на онова клипче.

Пускам - https://youtu.be/_pIvGxe5CxM?si=UK0oVuUegJhOQqVU

Чакам твоята интерпретация на чутото и видяното.

Само без да сглобяваш избрани изречения, моля!

преди 3 минути, parmobil написа:

Пускам - https://youtu.be/_pIvGxe5CxM?si=UK0oVuUegJhOQqVU

Чакам твоята интерпретация на чутото и видяното.

Само без да сглобяваш избрани изречение, моля!

Какво има да сглобявам? Цитирам:

"Що се отнася до разширението на НАТО, знаете нашето отношение по този въпрос не се променя, но това не значи че Украйна трябва да се държи настрани от процесите, които са полезни за мира и безопасността на Европа и на земята като цяло. Украйна е суверенна и има право да избере как да осигури собствената си безопасност, като примерно да участва в този съвет, който създадохме днес"

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Какво има да сглобявам? Цитирам:

"Що се отнася до разширението на НАТО, знаете нашето отношение по този въпрос не се променя, но това не значи че Украйна трябва да се държи настрани от процесите, които са полезни за мира и безопасността на Европа и на земята като цяло. Украйна е суверенна и има право да избере как да осигури собствената си безопасност, като примерно да участва в този съвет, който създадохме днес"

И? Украѝна е независима страна и сама взима решения, нали така?

Ще ми припомниш ли защо за балтийските страни РФ не се ежеше, че влизат в НАТО? А след СВО за Финландия и Швеция?

преди 38 минути, ivottoshev написа:

Пише "за да се даде време на Украйна да стане по-силна".

По-силна на какво бре Мирчолина? На белот? На фигурно пързаляне?

пп: Не съм се съмнявал че от Тролската централа ще се опитате да заметете тези думи под килима. Само че казаното си е казано. Не можеш да го промениш чрез алабализми.

Обяснено ти е в цяла статия, че и ИИ ти пуснах да ти покаже кое е манипулацията и фейка.

Ти пак продължаваш да се гърчиш .

Спориш за неща за които отдавна НИКОЙ не спори . Ама като си промита копейка, една и съща плоча въртиш .

Кой знае колко глупостиоще си ръсил тук, това е само една от последните които съм видял . И всеки път затрапен и осран.

Само рашистка пропаганда и лъжи сереш тук .

преди 2 минути, parmobil написа:

И мен ми беше кеф да дъня фейкомета тошефффф като кече о дувар, ама вече ми е банално и не ми се занимава.

Всеки път се осира, и май му прави удоволствие .

преди 1 минута, miro20 написа:

Обяснено ти е в цяла статия, че и ИИ ти пуснах да ти покаже кое е манипулацията и фейка.

Не ми трябва някой да ми обяснява какво виждат очите ми че пише черно на бяло.

Ако ще се доверяваме на Чатчо - ето какво казва моя по този въпрос:

В интервю за германския вестник Die Zeit, публикувано на 7 декември 2022 г., тя заявява:

„Минското споразумение от 2014 г. беше опит да се даде време на Украйна. Тя използва това време, за да стане по-силна, както виждаме днес.“

Меркел добавя още, че:

„Украйна от 2014/15 г. не е Украйна от днес. След битката при Дебалцево Путин тогава лесно би могъл да я прегази. И силно се съмнявам, че държавите от НАТО тогава биха могли да направят толкова много за Украйна, колкото правят днес.“

Тези думи предизвикаха сериозни реакции:

• В Русия бяха изтълкувани като признание, че Минските споразумения са били използвани за печелене на време, а не като искрен опит за трайно уреждане на конфликта.

• Западни анализатори обаче отбелязаха, че Меркел не казва, че единствената цел на Минските споразумения е била да се измами Русия. По-скоро тя защитава тезата, че споразуменията са замразили конфликта и са дали на Украйна време да укрепи отбраната си, докато дипломатическите усилия продължават.

Е? И Чатчо ти го наби до сливиците. Сега доволен ли си?

преди 46 минути, ivottoshev написа:

Не ми трябва някой да ми обяснява какво виждат очите ми че пише черно на бяло.

Ако ще се доверяваме на Чатчо - ето какво казва моя по този въпрос:

В интервю за германския вестник Die Zeit, публикувано на 7 декември 2022 г., тя заявява:

Меркел добавя още, че:

Тези думи предизвикаха сериозни реакции:

• В Русия бяха изтълкувани като признание, че Минските споразумения са били използвани за печелене на време, а не като искрен опит за трайно уреждане на конфликта.

• Западни анализатори обаче отбелязаха, че Меркел не казва, че единствената цел на Минските споразумения е била да се измами Русия. По-скоро тя защитава тезата, че споразуменията са замразили конфликта и са дали на Украйна време да укрепи отбраната си, докато дипломатическите усилия продължават.

Е? И Чатчо ти го наби до сливиците. Сега доволен ли си?

Твоя чатчо е копейка ,моя също ,даже понякога превключва и ми пише на руски, Миро няма как да вярва на такъв чатчо D

преди 13 минути, parmobil написа:

Ще ми припомниш ли защо за балтийските страни РФ не се ежеше, че влизат в НАТО? А след СВО за Финландия и Швеция?

Взима решения да участва в съвети и общи мероприятия с НАТО и Русия. Точно такъв "съвет създадохме днес"

В какъв ли съвет могат да участват заедно НАТО и Русия, ако не в такъв, създаден за борба срещу глобалният враг по онова време - тероризма? И какво те наведе на мисълта, че участието в общ съюз на Русия, НАТО, Укрия и незанмсикойсиоще е зелена светлина за членство на Укрия в НАТО? Думите на Путин че тяхното отношение относно разширяването на НАТО не се е променило, какво ти говорят?

преди 13 минути, parmobil написа:

Колко пъти ще го дъвчем? С наследството оставено му от пияницата Елцин, Путин не е могъл да направи много по въпроса за присъединяването на балтийските държави. Искал е, ама кОр тате баница...

Какво се промени с влизането на Финландия и Швеция? Та те и без това участваха в съвместни мисии и учения с НАТО. Какво би се променило ако сега влязат Австралия, Япония, Южна Корея? Както някой каза, това е все едно дълги години да сте живяли с някоя жена на семейни начала, а сега да решите да подпишете официален граждански брак. Голяма промяна, нема що getout

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Твоя чатчо е копейка ,моя също ,даже понякога превключва и ми пише на руски, Миро няма как да вярва на такъв чатчо D

Чатчо е като уикипедия. Не за всичко може да му се вярва. Само че когато се появи някой и почне да ми се аргументира с Чатчо, аз с най-голямо удоволствие го пращам да пасе трева, както стана и с Лоботомир Насраний днес )

Точно до/върху рафинерията.... @Miusuka я дай някоя някоя бодра сводка за непробиваемия щит ;)

преди 8 часа, AAUUXX написа:

Каква би могла да бъде целта на партизани с атентат който е извършен сред цивилни ? Тоест това на мен изглежда като тероризъм. Партизани биха дейстали към военни цели, не към цивилни граждани.

Атентатът е бил срещу командващия на руZZките въздушно-космически сили генерал Чайко.

Преди няколко дни се чудех за сензори за гориво - явно са го намерили вече

преди 7 часа, Miusuka написа:

Украинците, които все още вярват в светло бъдеще и европейски ценности, най-накрая трябва да си зададат един прост въпрос: ако умирате за земята си, тогава защо тази земя отдавна не е ваша?

Тоя па идиот. А чия е украинкста земя, която варваркса Руспия заграби и анексира?

Но както знаете вече - убития от правилно падналия Орешник и от баба Пенка е възкръснал и е сетил че няма комунизъм без електричество и им спрял тока... ПАК ;)

ФСБ то вместо да охранява ресторанти можеше да задели малко за 6 патрона, но явно няма пари...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.