Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генералното Правителство на Румен Радев

Featured Replies

преди 3 минути, attj написа:

Може да бъде изображение с текстово съобщение

...събираха ги с лишения от гърба на народа от '97-ма...

....и ги ,,изпапаха" изведнъж...

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 28,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Той долара отдавна е умрял, стойността му се поддържа изкуствено щот иначе всичкото милиардери чието състояние е в долари ще се окаже че немат пари и за хлеб.

• Мирко,добре ли си?Нещо изнервен ми се виждаш...Между другото-Честит 9 септември...Като стар комунист,този ден сигурно ти навява хубави спомени от времето,когато държавата покриваше разходите...И да па

• А ти защо си в България а не в Украйна? А трола си ти.

Публикувани изображения

преди 4 часа, attj написа:

Валутния резерв и държавния бюджет са отделни финансови институции, и правителството няма никакво право да взема от валутния резерв, за да финансира бюджета си.

финансовия министър при предаване на щафетата от служебните бе казал че наследява 6-7 млрд .

Сега кРадев реве че нямало пари в хазната

Нищо не ме учудва от тоя мухъл Зелен чорап, просто всеки път му се възхищавам на лъжите и как се подиграва с електората си с тоталните лъжи които бълва всеки ден

Днес правителството на мухльото иска отпадане на санкциите към сектанта КГБист Гундяев в лицето на танцьорката на Слави , и сегашна министърка Петрова.

Тоя урод , който Всеселенския патриарх Вортоломей обяви за секта заради благославянето на войски, ракети, и т.н. нямащи нищо общо с православието, а по скоро с някакъв вариант на "православен джихадизъм"

До колко е православна Рашистан, пълна с ислямисти повече от всяка европейска страна е отделна тема...

Та...

Отново се прославихме като рашистки подметки .

кРадев в пълния си блясък .

Решетников и Митрофанова доволни .

преди 14 часа, azarak написа:
преди 19 часа, attj написа:

Валутния резерв и държавния бюджет са отделни финансови институции, и правителството няма никакво право да взема от валутния резерв, за да финансира бюджета си.

Да де, ама защо? Номерцата на евроатлантическата бюрократична паплач, дето ти ги защитаваш, без да знаеш защо тия неща съществуват си имат цел. Целта е да ни доят и да ни стрижат. Да не сме харчили натрупаното, а да взимаме заем с лихва.

До сега тоя резерв уж беше с цел да гарантира сойността на лева. Де факто и преди и сега, ЕЦБ печати купони с които стоящите близо до тоя йерархически център субекти (и народи) взимат от българския пазар реални стоки (еврата които са натрупани от България са именно стоки от българския пазар). След това еднократно взимане на реални стоки обаче, евро-купоните се извеждат от обращение, поради това, че България се отказва да вземе от тоя дълг (който е дълг на ЕС към България), като си трупа въпросните купони. Т.е. потенциалната инфлация, произведена от ЕЦБ, е заключена посредством механизми и компрадорщина, която тоя народ така и не успява да разкара.

След което обаче и в интернет, се появяват едни други компрадори - такива като тебе. Те хвлаят тоя гнусен механизъм, с много високопарните обяснения, че законът е такъв. И законът, т.е. бюрократичните измишльотини на тия брюкселски зелки, бил толкова умен, та ние не сме били разбирали, колко са умни ония хора, и как ще ни капне и на нас светлото капиталистическо бъдеще един ден (три дена преди смърта или три дена след смъртта).

Ма що бе, папагал без човка? От 1 янурари вече сме в клуба на богатите. И когато цените св подигат зверски, причината е в това, че инфлацията от ЕС, навлиза и в България. Ако не успее да влезе, ще си седи там. А тя влиза тука и същевременно, не разрешават на българите да си изхарчат натрупаните със собствени лишения и труд пари. Защото ако почнат да ги харчат, количеството на еврата в обращение ще се повиши още. Ще има още инфлация. По тоя начин, ограничаването на инфлацията и задържането й на по-ниско от реалното ниво е за сметка на българите в България.

преди 3 часа, ох боже! написа:

Да де, ама защо?

Централните банки нямат право да отпускат заеми и да финансират държавни разходи, защото така остават политически независими, и не могат да бъдат принуждавани от правителствата да им печатат пари, че да им покрива бюджета, който после да си прибират из джобовете, а гражданите да им сърбат попарата. Виждам, че си тотално невеж по темата, та ако имаш и други въпроси питай, учи се, ще ти помогна да се пообразоваш малко.

преди 1 час, azarak написа:
преди 4 часа, ох боже! написа:

Да де, ама защо?

Централните банки нямат право да отпускат заеми и да финансират държавни разходи, защото така остават политически независими, и не могат да бъдат принуждавани от правителствата да им печатат пари, че да им покрива бюджета, който после да си прибират из джобовете, а гражданите да им сърбат попарата. Виждам, че си тотално невеж по темата, та ако имаш и други въпроси питай, учи се, ще ти помогна да се пообразоваш малко.

Много требва да ти се обяснява, колко си невеж. Ама се съмнявам че си годен, да разбереш.

Като първо, на днешно време да си мислиш, че си много вещ, понеже си питал ИИ, е възможно най-гулемото невежество. Тва е като да си мислиш, че като си одил на запад да почистваш пенсионерски задници или да миеш чинии да береш аспержи и т.н. си нещо повече от трите милиона българина, дето правят същото, като тебе.

Но на днешно време е много редко явление, особено при тия дето не са продукт на социалистическото образование, четенето с разбиране. Т.е. само да разбереш, ква е била идеята на тоя дето е написал нещо. А па да разбереш, дали и самият той лъже или не разбира, и особено как стоят нещата по същество - тва вече е върховно постижение за всеки днешен джендър (от алфата до омегата).

Относно независимостта на централните банки - тва е една от най-гУлемите възможни бози. Т.е. идеологическа лъжа, която се повтаря, и се набива в кратуните в кои може с железно постоянство. Виждам, че в твоята кратуна това е набито, ти сега ми го казваш и си мислиш, че си чул за нещо много умно. Пък то не е.

Глей сега. Кога Ротшилд е казал "Дайте ми да печатам парите на една държава и не ме интересува, кой пише законите!", той е имал предвид, че ако има печатницата на парите, той ще корумпира държавната влааст. И все пак от думите му се вижда, че първоначалният властови фактор не е у тоя който държи печатницата, а е у тоя който пише законите. Защото иманно тоя който пише законите, ще му даде и печатницата.

Съответно, само от тая причинно следствена връзка, можеш (всъщност, ти точно може и да не можеш - и такива като тебе) да видиш с особена яснота, колко ти е независима централната банка от държавата. Тя трябва да получи позволението на държавата. Иначе не може да се случи тая имагинерна независимост на централната банка.

Нещо повече. Ако в един момент държавната власт реши, да обяви, че централната банка вече няма да е независима, ще си я национализира за три часа.

Прочее, даже и любимата ти Раша, централната банка е независима. Т.е. така е думата. И слушам в предаването на Соловев, който пита, кво е тва независима центрлана банка? Ма кви са тия глупости? Все още била независима. Т.е докато държавата се прави, че центробанк е независима, центробанк може да го играе независима. Де факто никога не е била.

Всъщност и тука имаш един нюанс. Централната банка може да е зависима не от конкретната национална държава; а от стоящи над нея глобални властови субекти. Т.е. вече говорим за интернациолна държавна власт. Наднационални властови субект. И той притежава контрола над конкретна национална банка, и чрез нея, контролира и конкретната национална държавна власт.

А за да става тоя номер още по-хубаво, е нужно, да ти имплантират и чипа, че държавните власти били разделени. Разделени са дръжки.

През соца имаше подобни идеологически лъжи. Да не ти казвам кои бяха, щото и без друго, няма да ги разбереш. Нито па да ги запомниш.

Така обаче, както при оная идеология си имаше ония идеологически бози, оная идеология говореше едни абсолютни истини, които са валидни именно за днешните идеологически бози.

Т.е. конкретно вече. Комунистическата идеология напълно отричаше идеята за това, че било имало някакви си разделени власти, които се контролирали една друга в името на народа - на демокрацията и правата на човека.

И сега като за десерт ще ти разкажа и един случай, ама от днешно време, та да видиш, кво било гарнтирало разделението на властите - то си е пълен цирк вече.

Та имам една преписка с Прокуратурата. Подавам сигнал, че табелата "КЪПАНЕТО ЗАБРАНЕНО', която присъстваше на всеки язовир в България (а язовирите в България заедно с тия които са източени са 6 хиляди) е в нарушение на НАРЕДБА ЗА ВОДНОСПАСИТЕЛНАТА ДЕЙНОСТ И ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО НА ВОДНИТЕ ПЛОЩИ ОТ 1996 Г.

Тъй като това нещо, е по цялата територия на България, без изключение, аз пускам сигнала до Главния прокурор. Но той по етапен ред, го изпраща на Териториално подразделение на прокуратурата в Берковица.

От там получавам отговор, че не съм посочил нарушител. Тя прокуратурата за да се задейства, трябва да имало нарушител. А нарушението е де факто - сега се търси нарушител. Аз отговарям, че няма нужда от привеждане на никакви докзателства, че това е така - на всеки язовир тая табела е факт. Кои иска може да иде къде иска и да я види. Даже и прокуратурата може да иде да я види също така. Па нека си дири и кой е нарушител - то има документи и кой я е турнал тая табела.

След моето възражение, преписката е прехвърлена на Окръжна ако не се лъжа беше прокуратура. От там ми отговарят същото (по същество) - без изменение. Аз пиша ново възражение. На което прокурорката ме пита, че не разбрала ясно, дали иска преписката да иде в апелативна прокуратура. Не знам, това дали некой път не звучи много страшно. Аз обаче й отговарям, че от самото начало съм имал за цел най-висшите инстанции на Прокуратурата, поради простата причина, че става въпрос за много широко и видимо нарушение на закона (айде и наредбата да е, ако някой рече, че законът е най-вишата разпоредба, а тука е по-никса - ама нали не е написана, с цел да бъде нарушавана).

След която получавам отговор от Апелативен Прокурор Димитър Стоянов от Апелативна Прокуратура София. В него той потвърждава, това което вече ми бе отговорено от двете по-долни инстанции. И същевременно, добавя, че има и още едно основание, да не ми обърнат внимание - общият надзор на прокуратурата вече не се практикува, защото било имало разделение на властите.

Т.е. прокуратурата вече не се месила в делата на другите институции, поради това че имало било раздление на властите. А разделението на властите, аз до колкото знам е с цел, властите да се контролират една друга с цел да бъде спазен законът. Тука имаме обратното - властите не се контролират една друга, а законът си стои нарушен. И това е от 1996 до април 2024 година, когато бе отменена тая наредба, поради причина, че преди почти две години, аз им обясних, къде не спазват собстените си закони. И между друтото им обясних също така, че това е само един пример от многото, който доказва, че държавата не спазва законите си. Т.е. че системата им е напълно неработеща. Т.е и прословутото разделение на властите или независимост на Централната Банка от Държавата.

Т.е. резултатът от това което аз им написах, беше че те вместо да спазят закона който са написали, го промениха, защото явно не могат да го спазват. А тоя закон си е стоял неспазен почти 30 години. И не, не е комунистически - написан е през 1996 година.

И сега е вече отделен въпрос, каква боза е пък новата Наредба за водноспасителната дейност. Въпреки, че в нея са поправени много правилно едни текстове. Други обаче са отвратителни. А цялата наредба вече толко гадно написана, че общо взето нищо не е ясно - то изглежда точно това е целта, да не е ясно какъв е закона.

За кой иска да чете преписката ми с Прокуратурата, ето го последния ми пост (тя преписката е публична). Чрез него могат да идат на предишния, от него на по-предишния и т.н. - до първия.

https://blog13.blog.bg/politika/2022/05/01/poluchih-nov-otgovor-ot-apelativna-prokuratura-otnosno-signa.1816050

преди 13 минути, ох боже! написа:

Относно независимостта на централните банки - тва е една от най-гУлемите възможни бози. Т.е. идеологическа лъжа ....

Което вярвам, че много лесно можеш да го докажеш сега с примери за централна банка, от която правителството си взема пари за бюджета - нали?

преди 13 минути, azarak написа:
  преди 28 минути, ох боже! написа:

Относно независимостта на централните банки - тва е една от най-гУлемите възможни бози. Т.е. идеологическа лъжа ....

Което вярвам, че много лесно можеш да го докажеш сега с примери за централна банка, от която правителството си взема пари за бюджета - нали?

Точно така. Въпреки, че не ми се вярва да си разбрал, кво ти обясних. Но може би по някаква случайност си го налучкал или некой друг ти е подсказал.

Точно така, както един филиал на една корпорация в една колониална държава, каквато е България може да изнася печалби от колонията

(България) и да ги инвестира (то самата дума предполага не само че частния собственик ще ти налива, а и ще източва от тебе, за да налива другаде, което точно си се случва постоянна в България)

в държавата на корпорацията майка - точно така се случва и с подчинената централна банка и финансова система на колониална държава, за да се източва посредством в случая БНБ и да се налива в западните държави.

При което, се случва точно това което казваш - правителствата на ЕС и на САЩ, си взимат пари за бюджетите посредством централната банка на България.

А какво се случва сега, когато България вече няма централна банка? Ми България вече не е субектна и де юре. До сега с борда беше полусубектна де юре. Де факто не е била. Но сега е още по-лесно вече и е окончателно обявено, че България няма субектност. Каквото каже Брюксел и каквото финансира Брюксел това е. Той държи централната банка. Това означава, че на Радев и компания (парламент, президент и прочее франтифлюшки) им се плаща да изпълняват. Част от задълженията им са, да се правят, че те са главните субекти. Но това не е така.

Съответно нещата могат да бъдат променени и да се освободим от тая хватка. Т.е. от робството което е базирано на съвкупност от технологии (властова производителна сила). Но трябва да знаеш как. А тия които управляват не знаят как.

преди 16 минути, ох боже! написа:

Каквото каже Брюксел и каквото финансира Брюксел това е. Той държи централната банка.

Само забрави да добавиш линка с доказателството, че ЕЦБ е финансирало държавния бюджет на Белгия - сигурен съм, че ей сегичка ще коригираш това, нали?

преди 21 минути, azarak написа:
  преди 49 минути, ох боже! написа:

Каквото каже Брюксел и каквото финансира Брюксел това е. Той държи централната банка.

Само забрави да добавиш линка с доказателството, че ЕЦБ е финансирало държавния бюджет на Белгия - сигурен съм, че ей сегичка ще коригираш това, нали?

Т.е. ти искаш да кажеш, че съществува самопризнание, какво вършат тия които управляват държавата?

Т.е. според тебе, ако не съществува самопризнание от престъпника, не съществуа и престъпление?

А кво стана сега - кой от двама ни е неграмотен?

Т.е. четене с разбиране от твоя милост - нанай.

...

А иначе доказателствата които ти ги давам извират от всяка дума и всяко изречение. Самият факт че съществуват хартиени пари е в твоите ръце. Поразгледай ги така! Да ти приличат на купони?

До тука бяхме на първия ключов въпрос. Ето ти го и вторият: Дали тия неща някой човек ги е произвел?

Третият въпрос (без въпросителна накрая): Казват, че това била централната банка.

Ето ти и четвърти въпрос: Ти би ли искал да си имаш една печатница на пари и да бъдеш филантроп, като раздаваш пари на бедните (да ти чистят задника)? А след това, тия на които си раздавал пари да ти бърничкат там, почнат да питат, дали има линк, където ти да си твърдял, че с твоите куипони, ти ходиш в общестената столова да преяждаш? Ма ти кога си твърдял такова нещо? И ако се намери някой да пообясни с думи прости, не друго а очевадните неща, агитката ти, почне да го осмива "Ха, ха - ма ти кога си казвал, че е така - и следователно няма доказателства!"

Да се върнем на основния въпрос: Тъп ли си?

П.П. Между другото, линка с финансирането на държавния бюджет на Белгия с валутния резерв на България, да ти го даде някой друг.

А аз ще се концентрирам върху още един въпрос: Ако в една сотолова имаш ядене за сто човека, да се наядат нормално и без да преяждат и направиш така, че десет човека от тях да не получат купони, останалите деветдесет, на които фактически не си дал купони, дали получават за купоните си повече ядене?

... Пропуснах да отбележа, че имам предвид "пазарна икономика", при която цената се определя от търсенето и предлагането.

преди 17 минути, ох боже! написа:

Т.е. ти искаш да кажеш, че съществува ....

доказателство, че централните банки финансират държавния бюджет. Ако нямаш такива доказателства, тогава всичките ти твърдения са просто измишльотини на невежия ти ум. Вместо да си фантазираш разни глупости, пробвай да се информираш - не боли.

преди 34 минути, azarak написа:
преди 1 час, ох боже! написа:

Т.е. ти искаш да кажеш, че съществува ....

доказателство, че централните банки финансират държавния бюджет. Ако нямаш такива

Очевидно е че имам. Очевидно е, че ти обясних доста добре. Очевидно е, че ти не разбра.

Предметите "четене с разбиране" и "четене без разбиране", очевидно не ги е имало през соца. Съответно, един дето винаги чете само с разбиране и един дето чете най-вече с неразбиране, нема да могат да се разберат.

... И сега и да питам, кой го е финансирал тоя колосален държавен дълг на САЩ - дали е централната банка, дали е филанкишията? То да беше само държавния дълг - пък то има и съвкупен. А има и дълг към останалия свят на САЩ - пак в купони, напечатани от Фед. Ма толко е независима тая банка, та чак земното притегляне не я фаща - вече е на трета космическа.

А от къде ли се появява инфлацият - брех, каква магия, как ни омагьоса? От стойността на долара през 45та година е останала по-малко от половин процент.

От стойността на еврото от как се е появило са останали най-много 10%.

И кой ли ги печати тия купончета, кой ли? Дали са централните банки, дали не са? Ама за тва, че са независими ли скриха така топката и на правителства и на такива като тебе? Ай, ай, ай - той не знай?

Заподозрян за жестокото убийство в град Искър е координатор на партията на Радев

Един от заподозрените за жестокото и абсурдно убийство, за неплатена сметка от 33 евро в заведение, в град Искър Яник Кънчашки се оказа общински координатор на партията на Румен Радев „Прогресивна България“ в района. Тове се вижда от профилите му в социалните мрежи.

преди 2 часа, ох боже! написа:

И сега и да питам, кой го е финансирал тоя колосален държавен дълг на САЩ ....

Мисля, че благодарение на теб вече знам отговора - валутния резерв на България, а и кмета на нашто село се оплаква, че нещо нямало пари в общината, само ЦРУ ще ги е взело, не виждам кой друг. idea

преди 5 минути, azarak написа:
преди 2 часа, ох боже! написа:

И сега и да питам, кой го е финансирал тоя колосален държавен дълг на САЩ ....

Мисля, че благодарение на теб вече знам отговора - валутния резерв на България, а и кмета на нашто село се оплаква, че нещо нямало пари в общината, само ЦРУ ще ги е взело, не виждам кой друг. idea

Валутният резерв на България бе национализиран от държавната власт на ЕС с влизането на България в еврозоната. Демек тая година. А до сега, ни бяха забранили да го харчиме. Пробвай да работиш, с цел да трупаш парите си в банката, без да имаш право да ги харчиш. И ако все пак искаш да си купиш нещо - вземи заем с лихва. Защо е много по-убаво да даваш и пари за лихва. И понекое време, като ти национализират депозита, ше ни обявиш, че не си разбрал. Нали така?

Те тва за дето не си се научил да четеш с разбиране и не си си учил уроците по математика в трети клас (щях по навик да кажа "в шести").

преди 14 минути, azarak написа:

САЩ не взимат само от наше село, а от целия свят.

Питал ли си се защо въпреки бясното печатане на долари и огромен дълг от 36 трилиона долара, в САЩ няма хиперинфлация?!

И отговорът е много прост - заради статута на долара като световна резервна валута, САЩ изнасят своята инфлация по света.

Статутът на щатския долар като основна световна резервна валута дава на САЩ т.нар. "exorbitant privilege" („невероятна привилегия“), която включва механизъм за разпръскване (или „износ“) на част от инфлационния натиск по света.

Как работи механизмът?

1. Глобално търсене на долари
    Много страни (централни банки, компании, инвеститори) държат долари като резерви, за търговия (особено с петрол и стоки), дълг и спестявания. Когато Федералният резерв увеличава паричното предлагане, новите долари не остават само в САЩ.

2. Износ на инфлация
    Част от тези долари отиват в чужбина — купуват се американски съкровищни бонове (Treasuries), активи или просто се държат като резерви. Това означава, че не цялата инфлация се материализира в американските цени на стоки и услуги. Вместо това тя се разпределя глобално по света:

• Обезценяват се спестяванията в долари по света.

• Други валути се обезценяват спрямо долара и другите държави трябва да печатат и те, за да поддържат конкурентност.

• Държавите с резерви в долари поемат част от удара.

Класически пример: след 2008 г. и особено след COVID, американската инфлация беше „смекчена“ от огромното глобално търсене на долари и Treasuries.

3. Triffin Dilemma (парадоксът на Трифин)
    За да снабдява света с ликвидност (долари), САЩ трябва да поддържа търговски дефицити и да „изнася“ долари. Това е фундаменталният конфликт на резервната валута.

Обратната страна на монетата

• Ползи за САЩ: По-ниски лихви по държавния дълг (чужденците финансират дефицитите), по-евтини вносни стоки, възможност за по-големи фискални стимули.

• Разходи: По-силен долар → по-скъп американски износ → по-големи търговски дефицити → загуба на работни места в производството. Силният долар „експортира“ инфлация, но и вреди на американските експортьори.

• Не е еднопосочно: Когато доларът се засили рязко (както 2022 г.), той внася дефлационен натиск в САЩ (по-евтин внос) и експортира инфлация към останалия свят.

Заключение:
    САЩ имат структурно предимство да „изнасят“ голяма част от инфлацията си благодарение на долара, това е естествено следствие от резервния статут. Но системата има граници — прекомерното печатане и дефицити рискуват да подкопаят самото доверие, което я поддържа (Triffin dilemma в действие). Много икономисти виждат това като неустойчиво в дългосрочен план, но засега привилегията си остава.

преди 7 минути, ох боже! написа:

Валутният резерв на България бе национализиран от държавната власт на ЕС с влизането на България в еврозоната. Демек тая година. А до сега, ни бяха забранили да го харчиме. Пробвай да работиш, с цел да трупаш парите си в банката, без да имаш право да ги харчиш. И ако все пак искаш да си купиш нещо - вземи заем с лихва. Защо е много по-убаво да даваш и пари за лихва. И понекое време, като ти национализират депозита, ше ни обявиш, че не си разбрал. Нали така?

Те тва за дето не си се научил да четеш с разбиране и не си си учил уроците по математика в трети клас (щях по навик да кажа "в шести").

Пич за не знам кой път да ти повторя, че централните банки не дават никакви заеми на правителствата, нито с лихва, нито без лихва - ти пак заеми, та заеми. Къде, кой, кога, покажи ги тези факти, че някоя централна банка е дала пари на някоя държава да си попълва бюджета.

Валутния резерв не е депозитна сметка в банка, в която държавата - или ти в частност - да внася и трупа пари. Ти си просто толкова невеж по темата, че не можеш дори да предположиш какви абсурдни глупости пишеш. Не се опитвай сам да си измисляш кое каква функция изпълнява в банковия механизъм, че ставаш смешен, информирай се.

преди 1 час, _nib_ написа:

Тая Гешева ми е любима.

Тотални вицове , абсолютни глупости и абсурди . По друг начин не мога да я възприемам.

Логично се изявява в рашисткия фейкомет на пикаещия във фонтани - поглединфо .

преди 8 часа, attj написа:

рублен кРадев Боташов отново показа истинската си същност.

Тотална рашистка подлога.

В Европа бла бла бла... а реално ... ето на.

Лобира за сметките за милиони на КГБ-иста Гундяев в Европа, правото му да пътува в загниващат авредна Европа, т.е. повтаря изцяло рашистки опорки , работи за Кремъл .

Глупостите за религията, за "едно религиозно семейство " са пълни клишета.

Вчера рашистите думнаха поредния православен храм в Киев. избиха и свои и украински православни християни само за амбициите на недофюрера путлер.

Ползват главорезите кадировци да колят православни братя в Украйна....

И се появява кРадев Боташов който милее за всикия този рашистки геницид

Бахти малоумника, честно !

Всеки ден излгация, всеки ден позор !

преди 17 минути, Flashback написа:

САЩ не взимат само от наше село, а от целия свят.

Това, което описваш е двустранен процес. Света взема долари - с което и част от инфлацията на щатите - защото доларите са им оферта. Така че интереса е взаимен. Има една поговорка в икономическите среди "ако дължиш на банката сто долара това е твой проблем - ако дължиш един милион долара, тогава е проблем на банката", та никой няма интерес долара да се хиперинфлира.

преди 8 часа, attj написа:

Нещо за руския патриарх се е загрижил този път. Явно ще трупа точки пред руснаците и започва да си показва същността. Като се поразрових, какво толкова се вглеждаме, то се оказва следното : Войната срещу Украйна е "свещена", а Западът е "изпаднал в сатанизъм". Това е становището на Руската православна църква

Може би и нашият Радев попива идеите на техния патриарх 😄

https://bntnews.bg/news/premierat-radev-shte-nalozhim-veto-na-sankciite-sreshtu-rusiya-ako-ruskiyat-patriarh-ostane-v-sankcionniya-spisak-1399075news.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.