Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5г сим карта в 4г телефон

Featured Replies

Здравейте.

Само за информация

Имам 5г, сим карта , трябва ли и телефона ми да е 5г , може ли да е с 4г

5г, карта в 4 г телефон според вас може ли повече да му хаби батерията

• Отговори 50
  • Прегледи 1,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Поддръжката на мрежа зависи от телефона и наличните мрежи. Щом телефона е до 4G, каквато и карта да му сложиш, то тя ще се свързва с 4G мрежата.

• Кое е ТЦ?! Това, че телефона ти е стар и може ръчно да си избираш мрежата не означава, че казаното от мен не е така. Не всички съвременни телефони позволяват ръчен избор! Казах, че щом телефона и е 4G

• Картата няма 4/5 G и така нататък. Това зависи какво поддържа оператора, какъв ти е плана и най-вече от устройството. Моята sim карта е стара, още преди да има 5G и не съм я сменял, а си имам 5G, след

Поддръжката на мрежа зависи от телефона и наличните мрежи. Щом телефона е до 4G, каквато и карта да му сложиш, то тя ще се свързва с 4G мрежата.

Тц ..

Моята е 5G, телефона е 4G, в настройките е зададен да работи като 2G :)

току-що, Joss Bomon написа:

Поддръжката на мрежа зависи от телефона и наличните мрежи. Щом телефона е до 4G, каквато и карта да му сложиш, то тя ще се свързва с 4G мрежата.

току-що, Joss Bomon написа:

с 4G мрежата - максимум!

преди 41 минути, plamen_petrov_80 написа:

Тц ..

Моята е 5G, телефона е 4G, в настройките е зададен да работи като 2G :)

Кое е ТЦ?!

Това, че телефона ти е стар и може ръчно да си избираш мрежата не означава, че казаното от мен не е така. Не всички съвременни телефони позволяват ръчен избор! Казах, че щом телефона и е 4G Няма как да се свързва към 5G. Кое не разбра или пишеш да се намираш на писане? Разбра ли изобщо какво е питането?!

Дай да видим как ползваш интернет на 2G без GPRS!

преди 1 час, dani4ka19 написа:

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Тц ..

Четете с разбиране!

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Допълнил съм: с 4G мрежата - максимум! - т.е. дори картата да е 5G, щом телефона е 4G - максимума за двете остава 4G.

Няма нищо общо с моя стар телефон и ръчните му настройки, не знам защо за там се хвана, а въпроса ти за интернета изобщо няма да го коментирам ... няма 2G, няма никакво G .. там де ходя трябва да е на сателитен принцип и телефонията и интернета .. само GPS си работи от познатите Ви неща в тез модерни телефони ...

Аз мога да пиша и без да се намирам в писане, не го мисли това ...

преди 3 минути, *S197* написа:

Каква ти е идеята, щом

?

Идеята за кое?

Ако още чоплим моя стар телефон - не ползвам мобилен интернет, там където се движа най-често 2G има най-добро покритие или поне по-добро от 4G ... и таз 10 годишна батерия надвишава изискванията на питащата за 3-4 дни .. към два пъти ... ама това е друга тема.

Като родните оператори не ги боли за обикновения човек, обикновения човек не иска да си даде подписа и ползва толкова до колкото успее да се добере.

Свиквайте - днес може да е с телефона при мен, утре може да е с водата и храната за всички ...

преди 2 часа, dani4ka19 написа:

Здравейте.

Само за информация

Я кажи глобално каква е идеята?

900 евро за 4G телефон през 2026 г. - не ми звучи добре.

Започни анализа си от там - какво си ползвала до сега - 1, 2, 3 .. повече телефони - кое ти е харесвало в тях, кое не .. какво се е случвало с тях и т.н.

Със сигурност начина на употреба се е променил в годините, нуждите също - помисли добре кое наистина ти е важно и кое не или поне не толкова.

Какво забелязвам аз - страх от таз батерия ... дали телефона е 4G/5G много вероятно е не това да влияе колко ще издържа при теб, а как го ползваш ти, имал съм Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - постоянно интернет, писма, Viber, снимки 200 MP, видео, разговори - 3/4 - беше постижимо, разбира се не си на телефона като телефонист или да стримваш постоянно, но нормален работен процес с тук да се обадиш, там да снимаш и т.н. - хубавото е, че за 40+ мин. имаш батерия от 0-100% (с фабричното му жично зарядно) - ти обаче искаш безжично зарадно ... което няма как да има такава ефективност, за полване - не знам колко е удобно - за мен бързо жично зареждане веднъж на 3 дена ми е ОК, като през повечето време адаптера е прибран някъде, понякога може да пропусна седмица, ако примерно съм свалял видеа и снимки от телефона или съм качвал работни файлове - междувременно се е заредил. Ако аз можех да си избирам какво да има в телефона - на конкретния бих му намалил батерията - съответно теглото и малко физическите габарити - 190+ грама се усещат, а размера - еми в този джоб не влиза изобщо, в другия стърчи, в чантичката ти не се събира изобщо ... за мен е непрактично, но това е индивидуално и преди да харесаш много конкретен модел - огледай на хората около теб, иди в голям магазин - пипни ги, усети ги в ръката си.

Също така - направи една тема и в нея задавай всички въпроси, половината хора иначе не знаят за другата ти тема ... и става още по-сложно ние да разберем какво точно желаеш ти.

И последния ми съвет, от човек никога не си купувал чисто нов телефон от магазина ... 800-900 евро, за телефон ... не знам, следващия ми телефон, който още не съм почнал да ползвам го взех за 80+ евро и съм сигурен, че като теглим чертата - и двамата ще имаме телефони ... и на двамата ще ни вършат работа, но ти ще си дала 10 пъти повече пари. И накрая и най-добрия, хубав телефон може да преживее необратими събития.

• Автор

Благодаря,

По точно питах, дали 5г сим карта, дали ще работи безпроблемно в 4г телефон, който нямам 5г.

преди 1 час, dani4ka19 написа:

Благодаря,

По точно питах, дали 5г сим карта, дали ще работи безпроблемно в 4г телефон, който нямам 5г.

Да ще работи.

Картата няма 4/5 G и така нататък. Това зависи какво поддържа оператора, какъв ти е плана и най-вече от устройството. Моята sim карта е стара, още преди да има 5G и не съм я сменял, а си имам 5G, след като от оператора го активираха.

преди 31 минути, Raze написа:

Картата няма 4/5 G и така нататък. Това зависи какво поддържа оператора, какъв ти е плана и най-вече от устройството. Моята sim карта е стара, още преди да има 5G и не съм я сменял, а си имам 5G, след като от оператора го активираха.

Стара, стара .. колко да е стара ... примерно стара като на нея да пише Free Prima Party?

Б'аси колко дрънканици и тъпкане на едно място, като още първия коментар дава отговор на питането.

Пламката пак се отплесна яко, че и темите омешави като вкара бюджет от другата тема...

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Стара, стара .. колко да е стара ... примерно стара като на нея да пише Free Prima Party?

NanoSIM е от 2012, може би към 2017 година да съм я сменил, когато си взех втора ръка Samsung Galaxy S6 edge+. А 5G у нас има някъде от около 5-6 години.

преди 28 минути, Raze написа:

NanoSIM е от 2012, може би към 2017 година да съм я сменил, когато си взех втора ръка Samsung Galaxy S6 edge+. А 5G у нас има някъде от около 5-6 години.

Ta, ще се съгласиш, че "SIM/SIM карта" - е доста обширно понятие и не всяка (от всяко време) може да се ползва за 5G изобщо - не говоря само заради физическия й размер, чисто технологично.

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Пламката пак се отплесна яко, че и темите омешави като вкара бюджет от другата тема...

Хвърляш камъни в градинката на Пламката ама ... истината е, че питащата има 2 теми, не добре структорирани и в тази дори промени въпроса си.

Отговаряйки просто на така зададен въпрос - не мися, че помагаме на някого ...

Работил съм с различни хора ... от 5 до 75+ години, с различно ниво на образование и лични предпочитания .. - винаги в тяхната глава си представят нещо друго от реалността ...

Няма нужда да споменавам ... "Компютъра е мощен! Черен е ..." Моя процесор е на 7+GHz ... (Още по времето на Core2Duo)" ... "Искам го с Windows, че да си пиша на Word-a ..."

Мога да продължавам до залязването на слънцето в градинката ми пълна вече с камъни ... има ли смисъл или разбираш за какво говоря?

преди 35 минути, Joss Bomon написа:

То пък големия келепир от 5G.

Има, скоростта е в пъти по-висока, ако се тегли нещо от интернет примерно.

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ta, ще се съгласиш, че "SIM/SIM карта" - е доста обширно понятие и не всяка (от всяко време) може да се ползва за 5G изобщо - не говоря само заради физическия й размер, чисто технологично.

Ролята на SIM картата е като идентификатор, останалото зависи от мрежата, плана и устройството. Реално и microSIM мисля, че можеха да се режат до nanoSIM, както и тези преди microSIM ги правеха такива с ножицата, но не съм 100% сигурен.

Да, може да се намали размера и с ножицата, дори от mini>nano

How to Convert your SIM card to ANY Size - YouTube

преди 2 минути, Raze написа:

но не съм 100% сигурен

Ако имаш свободно време - почети малко по темата ... знаеш, че SIM картата има и обем на паметта и т.н. ...

Точно идентификацията е основната спънка ...

Рязането в прави съвместима със слот, нищо повече ...

преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

взех за 80+ евро и съм сигурен, че като теглим чертата - и двамата ще имаме телефони ... и на двамата ще ни вършат работа, но ти ще си дала 10 пъти повече пари. И накрая и най-добрия, хубав телефон може да преживее необратими събития.

Хахахаха! Това е една от най големите глупости, която съм чел напоследък. Телефоните за 80 евро вършели същата работа като телефоните за 800 евро!!! Няма такава излагация....

преди 18 минути, Belefor написа:

Хахахаха! Това е една от най големите глупости, която съм чел напоследък. Телефоните за 80 евро вършели същата работа като телефоните за 800 евро!!! Няма такава излагация....

Realme 14x - и кое точно не можеш да свършиш на този телефон?

• Не можеш да говориш?

• Не можеш да отвориш различни файлове - текстови, чертежи, снимки, видео, музика ... и т.н.?

• Не можеш създадеш съдържание - снимка, видео файлове, текст и т.н.?

• Не можеш да получаваш и изпращаш - съобщения, писма, файлове - било през интернет, било телефон към телефон?

• Не можеш да намериш къде се намираш сега?

• Не можеш да извършваш банкови операции?

• Не е поддържано устройство?

• Не е с достатъчно издръжлива батерия така, че да свършиш нормална работа за деня?

• ....

• давай ти си .. тези за 800 - чистят, готвят, носят те на ръце, копат лозето ...

• и преди да ми отговориш - помисли какво ще напишеш, аз вече се досещам за първото ама ... $, да видим ...

преди 21 часа, dani4ka19 написа:

Здравейте.

Само за информация

Няма 5G сим карта. Има карта, на която и е разрешено 5G. Можеш да я сложиш на всеки телефон, който я поддържа. Ако телефонът ти не поддържа 5G, дата картата ще се свърже на 4G, но все пак зависи и какъв обхват има на мястото където си.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 21 часа, Joss Bomon написа:

Дай да видим как ползваш интернет на 2G без GPRS!

offtopic_s понеже ме разсмя.

Колко "G" - коя генерация е GPRS?

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8_%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Няма 5G сим карта. Има карта, на която и е разрешено 5G.

И като по случайност, тази на която ѝ е разрешено 5G е по различна по нещо си от предишните 4G. То не и като да няма къде да пита човек, какво има и какво няма.

преди 5 часа, Belefor написа:

Телефоните за 80 евро вършели същата работа като телефоните за 800 евро!!!

А когато не ти трябва това което били правели телефоните за 800€ , разумно ли е да ги хвърлиш на вятъра тези пари, само за можеш да се фукаш пред някой негър, какво си си купил ?
Питам за сина ми, който завърши успешно първи курс в университет със смартфон за само 104€ купен чисто нов от магазин в Белгия от голяма верига ( не е за банани ) .
Трябва ли задължително да дава 2000€ за сгъваем, или иначе ще почнат да му пишат 2-ки на изпитите ?

преди 19 часа, plamen_petrov_80 написа:

Realme 14x - и кое точно не можеш да свършиш на този телефон?

• Не можеш да говориш?

• Не можеш да отвориш различни файлове - текстови, чертежи, снимки, видео, музика ... и т.н.?

• Не можеш създадеш съдържание - снимка, видео файлове, текст и т.н.?

• Не можеш да получаваш и изпращаш - съобщения, писма, файлове - било през интернет, било телефон към телефон?

• Не можеш да намериш къде се намираш сега?

• Не можеш да извършваш банкови операции?

• Не е поддържано устройство?

• Не е с достатъчно издръжлива батерия така, че да свършиш нормална работа за деня?

• ....

• давай ти си .. тези за 800 - чистят, готвят, носят те на ръце, копат лозето ...

• и преди да ми отговориш - помисли какво ще напишеш, аз вече се досещам за първото ама ... $, да видим ...

Не ме занимавай с глупостите си моля.

Аз от 2012 досега всяка година си купувам топ моделите на Самсунг и си ги ползвам с кеф...

Няма как да ти обясня разликата ако не си ползвал топ модел телефон.... „Ситият на гладния не вярва“

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Трябва ли задължително да дава 2000€ за сгъваем, или иначе ще почнат да му пишат 2-ки на изпитите ?

Не, няма нужда. Просто всеки си купува каквото може да си позволи и каквото му върши работа.

Просто за втори път казвам телефоните за 80-180-280-380 евро не вършат същата работа като телефоните за над 1000 евро!

преди 13 часа, Белгиеца написа:

фукаш пред някой негър

Хахахах... тук не можеш да го правиш това....защото просто ще ти ударят един шамар и ще ти откраднат телефона....

преди 14 часа, Белгиеца написа:

само 104€ купен чисто нов

И да го обърнем малко на майтап - Само толкова ли ти даде жена ти )

преди 14 часа, Белгиеца написа:

можеш да се фукаш пред някой негър

offtopic_s

Финансовия ни директор ходил на ръгби мач и след мача си излязъл извън стадиона и рекъл да си поръча такси да се прибере. Спряла някаква кола, излезли двама, бум 2-3 шамара и юмрука и му взели най новия айфон макс про .... Полицията му дала на едно хвърчащо листче номер на репорта за застраховката и му казали айде чао. Той има винаги два телефона в него и от другия показал точната локация на откраднатия телефон. Полицаите му се изсмели и му казали - не търсим откраднати телефони - изчезвай и до там....

Редактирано от Belefor (преглед на промените)

преди 15 часа, Белгиеца написа:

И като по случайност, тази на която ѝ е разрешено 5G е по различна по нещо си от предишните 4G. То не и като да няма къде да пита човек, какво има и какво няма.

А когато не ти трябва това което били правели телефоните за 800€ , разумно ли е да ги хвърлиш на вятъра тези пари, само за можеш да се фукаш пред някой негър, какво си си купил ?
Питам за сина ми, който завърши успешно първи курс в университет със смартфон за само 104€ купен чисто нов от магазин в Белгия от голяма верига ( не е за банани ) .

Нещо не ти разбрах поста?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.