Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бокс и бойни изкуства

Featured Replies

така...човека пита улични боеве,най-много до това се приближават свободните боеве - ММА(free fight) търси такива школи и се запиши :)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 66
  • Прегледи 17,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• едно време в кунг-фу филмите показваха нинджи и там в тези филми винаги само бялата нинджа можеше да ги побеждава тези черни нинджиобикновено бялата нинджа беше учителят за мен сега съвременните н

• Някой може ли да ми даде статистика на най-силните удари на боксьори.Колко килограма им е удара с ръка?

• Отто Скорцени
    Отто Скорцени

Май до към тон ,беше....

Публикувани изображения

Човека има предвид за ММА, но доста неправилно го нарича "уличен бой".

ММА означава Mixed Martial Arts и както става ясно от заглавието си е точно бойно изкуство, а ако трябва да бъдем точни смесица от различни бойни спортове (кик-бокс, бокс, тай-бокс, борба, джу джицу, самбо и т.н.).

Vale tudo (всичко е позволено) също е популярно, но бъркано с "уличен бой", защото при него са позволени всякакви удари...

"Уличния" бой са всички видове кръчмарски и прочие сбивания, а участниците по-често са аматьори, въвлечени в скандал. Няма правила, няма ринг, няма съдия, точки или победител. ;)

Затова и когато питаш за уличен бой е нормално да получиш отговор, че е добре да излезеш на улицата и да се сбиеш с някой. А ако ще се вдъхновяваме от филми, то в случая "Fight club" e кино-библията.

Ако се вдъхновяваш от Never back down - ММА е за теб.

• 2 седмици по-късно...

Айде пускам една темичка ,където можем и ние-почитателите на това бойно искуство ,да можем да го обсъждаме ;)

Клип

P.S:Клипчето е от залата,в която аз тренирам :grimace: -АСКК ТРАКИЯ ,гр.Пловдив :tease:

Редактирано от SilentScream (преглед на промените)

Айде пускам една темичка ,където можем и ние-почитателите на това бойно искуство ,да можем да го обсъждаме ;)

Клип

P.S:Клипчето е от залата,в която аз тренирам :speak: -АСКК ТРАКИЯ ,гр.Пловдив :speak:

Але 4овек,тва същото ли е като киокушин карате и каде е то4но тая зала в тракия.

• 2 месеца по-късно...

хубаво само дете никой не казва нищо конкретно, само чули, но не видяли, аз се пробвах на улицата и отворетнгяса ме осъди, така че сега бягам от битки по улицата, незнаеш на какъв ревльо ще поподнеш или някой който да те смели.ако някой знае клуб или отбор кадето може да се тренира да каже-моля. успех

хубаво само дете никой не казва нищо конкретно, само чули, но не видяли, аз се пробвах на улицата и отворетнгяса ме осъди, така че сега бягам от битки по улицата, незнаеш на какъв ревльо ще поподнеш или някой който да те смели.ако някой знае клуб или отбор кадето може да се тренира да каже-моля. успех

Братле ,няма къде да тренираш уличен бой по една много проста причина.В уличния бой НЯМА правила.Представи че се хващате 20 пича и тренирате ритане в топките (което примерно е добре на улицата) ............Колко смяташ че ще продължи тренировката? biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif Има няколко спорта които дават сравнително добра подготовка за улицата ,но всеки от тях си има ограничения ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ЗДРАВЕТО на участниците.Това са тай,кик бокс,кьокушина,мма,бикс,джудо ,борба,самбо .Има си специален форум за бойни изкуства прочети виж кое повече ти допада и отивай в залата.После ако решиш ,че си велик отивай на улицата и почвай наред :P:):)

• 1 месец по-късно...

За кой град питаш, и би ли обяснил какво точно имаш предвид под "уличен бой"? Търсиш система от смесица тупалки, които са най-добрите за всякакви чобански изпълнения на улицата ли? Ако се напрегнеш малко, и обясниш добре с какво време и очаквания разполагаш, ще ти дам стойностен отговор.

да гледах го,след това и няколко клипчета в vbox7 и се по запалих така да се каже. cool.gif

Гледай и IP MAN biggrin.gifcool.gif ще се откажеш от уличните боеве cool.gif

• 2 месеца по-късно...

Спортен клуб "КОБРА" обявява месец август за Месец на нунчакуто! През целият месец, три пъти седмично ще бъдат провеждани тренировки с нунчаку! Могат да присъстват всички желаещи, независимо дали са работили досега с нунчаку и дали са тренирали друго бойно низкуство! Няма ограничение за възрастта на трениращите, няма дискриминация и пола им!

Тренировките ще включват работа с едно и две нунчаку - базови движения, осморки, удари, прихващания, както и по-специфични за кунг фу удари с краищата на палките, хвърляне на нунчаку и някои много сложни движения. С 2 нунчаку ще бъдат тренирани различни симетрични, несиметрични, огледални, повтарящи се и други движения с двете оръжия едновременно. Към края на месеца ще се отработят различни приложения на научените техники с противник - който може да бъде със или без оръжие. Най-прилежните ученици, които усвоят движенията най-бързо, ще имат възможност да научат специална базова форма с нунчаку! Ще бъдат обяснени някои специфични разлики в изработката и резултатната от това работа с нунчаку по системата на Фей-ин - стил на Реещия се орел.

За тези от вас, които нямат свое 1 или 2 нунчаку, ние ще ви осигурим възможност да си закупите или ще ви изработим персонално оръжие конкретно спред вашите размери! В тренировките ще бъде използван китайският вариант на нунчаку - с верига (за разлика от японския - с въже) между палките.

За повече подробности - http://cobrabg.com

• 3 седмици по-късно...
Спортен клуб "КОБРА" обявява месец август за Месец на нунчакуто! През целият месец, три пъти седмично ще бъдат провеждани тренировки с нунчаку! Могат да присъстват всички желаещи, независимо дали са работили досега с нунчаку и дали са тренирали друго бойно низкуство! Няма ограничение за възрастта на трениращите, няма дискриминация и пола им!

Тренировките ще включват работа с едно и две нунчаку - базови движения, осморки, удари, прихващания, както и по-специфични за кунг фу удари с краищата на палките, хвърляне на нунчаку и някои много сложни движения. С 2 нунчаку ще бъдат тренирани различни симетрични, несиметрични, огледални, повтарящи се и други движения с двете оръжия едновременно. Към края на месеца ще се отработят различни приложения на научените техники с противник - който може да бъде със или без оръжие. Най-прилежните ученици, които усвоят движенията най-бързо, ще имат възможност да научат специална базова форма с нунчаку! Ще бъдат обяснени някои специфични разлики в изработката и резултатната от това работа с нунчаку по системата на Фей-ин - стил на Реещия се орел.

За тези от вас, които нямат свое 1 или 2 нунчаку, ние ще ви осигурим възможност да си закупите или ще ви изработим персонално оръжие конкретно спред вашите размери! В тренировките ще бъде използван китайският вариант на нунчаку - с верига (за разлика от японския - с въже) между палките.

За повече подробности - http://cobrabg.com

Знам за "КОБРА" и отдавна съм запалена по кунг фу-то (особено Фей-ин), но сте само в София, а аз съм от Пловдив... Нямате ли някои представител в Пловдив? И ако "не", има ли шанс да се появи такъв скоро? :/

Редактирано от E_S_T_E_L (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Хубава тема!

Значи аз съм тренирал Айкидо,но след като го изпробвах на улицата се отказах!По принцип има бойни изкуства,които са трудно приложими в реален бой.Такова мнение имат и специалистите!

(...)

Аз смятам след известно време да се захвана сериозно с Уин-Чун!Което е напълно съобразен с реалния бой на улицата!

(...)

Захващай се!

И аз първоначално тренирах айкидо, но както казваш това не върши работа. Абее според мене върши ама трябва да имаш минимум 2ри дан за да може да прилагаш техниките без да се замисляш и да знаеш как да се движиш в пространството. Т.е. мин 10 години сериозна тренировка!

От няколко месеца и аз тренирам винг и съм много по-доволен. Сега имам чувството, че направо ще мина през някой със син колан на айкидо (мин. 4-5 години тренировка)!

Амигоса, ще ти препоръчам само да запишеш винг от стила Вонг, а не от стила на Лунг Тинг! Драстична е разликата!

Тренирал съм карате шотокан 6 години, препоръчвам го (при добър семпай, няма как да не сте доволни) Тренирахме кати, спаринг и т.н. Много полезно!

Чесно казано не знам нищо,знам само на приказнки обаче мноо се интересувам от това,дори може да се каже че искам да се науча.....

Аз съм гледам трите игрални филма "Костенурките нинджа" - може пък да съм хванал нещо

Абсолютно, бяла нинджа не може да убие черна нинджа :biggrin:

едно време в кунг-фу филмите показваха нинджи и там в тези филми винаги само бялата нинджа можеше да ги побеждава тези черни

нинджи:biggrin:обикновено бялата нинджа беше учителят:biggrin:

за мен сега съвременните нинджи са тези хора,които скачат от една сграда на друга...parkur:)

http://vbox7.com/search/?vbox_q=parkur

голяма работа са:lol6:

• 1 месец по-късно...

Някой може ли да ми даде статистика на най-силните удари на боксьори.Колко килограма им е удара с ръка?

Някой може ли да ми даде статистика на най-силните удари на боксьори.Колко килограма им е удара с ръка?

Май до към тон ,беше....

• 6 месеца по-късно...

Здравейте.

В последно време голяма част от хората по света започнаха да обръщат внимание на китайските бойни изкуства. Wing Chun е китайско бойно изкуство което притежава много свои специфики. Много от вас са чували за този стил бойно изкуство именно от нашумялия на скоро филм за Yip Man по-известен като Ip Man. 2-те част на филма показват историята за легендарния майстор на Wing Chun, неговият житейски път и т.н. Днес последователите на китайските бойни изкуства са изключително много. За съжаление обаче не всеки има възможността да намери време за тренировки. Срещнал съм много хора които проявяват голям интерес, но за съжаление не разполагат със средства и време за това. Наскоро се разрових и потърсих материали за Wing Chun и открих, че възможността да живеем в 21 век ни дава голям плюс. Надали има някой който да не е запознат с YouTube, а аз именно там открих огромно количество от видео уроци. Всички те са лесно достъпни, безплатни, интересни и са предоставени благодарение на Master Wong. Долу ви оставям линковете които ще ви пренасочат директно към уроците (пояснение уроците са на английски език) :

-----------------------------------------------------------------------

Линк 1 ->

Линк 2 ->

Линк 3 ->

-----------------------------------------------------------------------

Просто следвайте степените на уроците, гледайте и се учете, а ако до вас има приятел който също е заинтересован, това прави всичко още по-добре. Както сами ще се убедите от клиповете, вие ще разберете как трябва да реагирате когато ви нападнат или се почуствате под заплаха. Wing Chun се отличава от другите бойни изкуства със съчетанието защита/атака, за да разбере по ясно всичко на кратко казано, докато се защитавате вие атакувате. Wing Chun ви учи как да използвате силата на противника, което ви спестява ходенето до фитнес залите и до други подобни начинания. Повечето от вас вероятно ще си кажат: ...да добре, но в реалност никога не е както в учебната зала. Точно това прави тези уроци толкова ценни, Master Wong е специализирал Wing Chun в нашето съвремие, така че този проблем просто изчезва пред вас.

Надявам се да съм помогнал и заинтересувам читателите на форума.

Да се учи WT, VT или което и да е друго БИ по you tube е абсурд. У нас има няколко квалифицирани учители по системите на Вонг и Тинг. Последните имена говорят ли ти нещо? Автентичен WT е напр. това:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.