Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бокс и бойни изкуства

Featured Replies

@scepsis го е казал, но и аз да повторя - от клипчетата в интернет единствено може да добиеш представа за самото изкуство, или да ги използваш като допълнение към тренировките. Но ако искаш да придобиеш реални умения, задължително в залата с учител и уреди. David peterson е един от най-известните в момента учители на винг чун, мисля беше австралиец, завършил английска филология, т.е. английският му е перфектен и отгоре на всичкото обяснява много добре. Предполагам ако се търси като име в комбинация с wing chun, ще излязат доста клипчета :yanim:

• Отговори 66
  • Прегледи 17,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• едно време в кунг-фу филмите показваха нинджи и там в тези филми винаги само бялата нинджа можеше да ги побеждава тези черни нинджиобикновено бялата нинджа беше учителят за мен сега съвременните н

• Някой може ли да ми даде статистика на най-силните удари на боксьори.Колко килограма им е удара с ръка?

• Отто Скорцени
    Отто Скорцени

Май до към тон ,беше....

Публикувани изображения

@scepsis го е казал, но и аз да повторя - от клипчетата в интернет единствено може да добиеш представа за самото изкуство, или да ги използваш като допълнение към тренировките. Но ако искаш да придобиеш реални умения, задължително в залата с учител и уреди. David peterson е един от най-известните в момента учители на винг чун, мисля беше австралиец, завършил английска филология, т.е. английският му е перфектен и отгоре на всичкото обяснява много добре. Предполагам ако се търси като име в комбинация с wing chun, ще излязат доста клипчета :(

Имаш ли воля, можеш да постигнеш всичко сам, така се раждат талантите и идеите. За това не говорете за това кое е абсурдно и кое не е. За пример ще дам тренировката на монасите от Шаолин, те вярват и са доказали, че ако закачите около 5 вестника един в/у друг за стената и нанасяте удари всеки ден по 2 часа, ще придобиете такава здравина на ръцете, че ще можете да чупите тухли само с юмрук. Освобождаването на енергия е изцяло индивидуално и духовно, за него се изисква единствено правилно дишане и ще отключите сила с която ще можете да отместите 100 килограма с един тласък на ръката. За тези неща трябва ли ви учител? Целта на учителя е да направи всичката тази информация достъпна за вас, да ви представи всичко сготвено, но учителя не може да ви научи как да мислите по време на битка, той може да ви покаже примери и ситулации, но не може да ви наложи неговия начин на мислене, а кажете всичко това не е ли представено в клипове? Всичко може да се научи дори и от рисунки, въпроса е да го приложите на практика.

...ако закачите около 5 вестника един в/у друг за стената и нанасяте удари всеки ден по 2 часа, ще придобиете такава здравина на ръцете, че ще можете да чупите тухли само с юмрук...

Така е, затова и пляскат вода, удрят съдове пълни с ориз, удрят срещу запалени свещи и още сумати работи. Идеята е, че като правиш едно нещо хиляди пъти, то ще можеш да направиш веднъж нещо хиляди пъти по-голямо. Иначе казано - практиката му е майката. А за тренировките учителят е задължителен, особено в началото. Просто защото ще ти преподаде неговия опит и най-вече ще ти казва дали изпълняваш правилно техниките, съответно какво следва ако изпълняваш правилно и неправилно. Отделно може да ти покаже слабите и силните ти страни.

• 8 години по-късно...

Здравейте, според мен най доказаните бойни спортове за реална ситуация са ММА и Бразилско Джу Джицу. До голяма част повечето хора им е непознато да се борят и това дава огромно предимство на тези които умеят. А бразилското Джу Джицу специализира именно в битката на земя. Като доказателство е и зората на ММА, където атлетите трениращи бжж доминират представителите на останалите школи. Аз вече тренирам от няколко години във Варна и съм изключително доволен. Ако има хора от Варна тук и искат да опитат могат да прегледат страницата клуба в който тренирам: https://bjj-varna.com/

• 1 месец по-късно...

Здравейте, къде ще дават мача Джошуа-Поветкин, онлайн без регистрации?  :)

Замалкооооо......

Очаквам Кобрата, до го ухапе тоя.... Ако има мач, самоче, ще видим къде.... :wink12:

на 31.07.2018 г. в 11:45, submitlock написа:

Здравейте, според мен най доказаните бойни спортове за реална ситуация са ММА и Бразилско Джу Джицу. До голяма част повечето хора им е непознато да се борят и това дава огромно предимство на тези които умеят. А бразилското Джу Джицу специализира именно в битката на земя. Като доказателство е и зората на ММА, където атлетите трениращи бжж доминират представителите на останалите школи. Аз вече тренирам от няколко години във Варна и съм изключително доволен. Ако има хора от Варна тук и искат да опитат могат да прегледат страницата клуба в който тренирам: https://bjj-varna.com/

Каратето от Шао Лин си остава най -доброто бойно изкуство!То е измислено и  пренесено от индийски монаси. Най-високата степен  на това бойно изкуство се смята ДИМ МАК! Постигнато единствено от човек преди 500 години преди Христа. Историята на този монах е следната: Той поради това ,че се е родил целия ОКОСМЕН, родителите му ,които се изплашили и били обикновени селяни го изоставили в гората.Там бил намерен от монасите от Шао ЛИН. Неговата техника ДИМ МАК/запомнил съм я от българското значение на думите/ ,се смята за ВЪРХОВА в бойните изкуства  и се превежда СМЪРТОНОСТНО ДОКОСТВАНЕ!

преди 2 часа, bigiadri написа:

Каратето от Шао Лин си остава най -доброто бойно изкуство!То е измислено и  пренесено от индийски монаси. Най-високата степен  на това бойно изкуство се смята ДИМ МАК! Постигнато единствено от човек преди 500 години преди Христа. Историята на този монах е следната: Той поради това ,че се е родил целия УКОСМЕН, родителите му ,които се изплашили и били обикновени селяни го изоставили в гората.Там бил намерен от монасите от Шао ЛИН. Неговата техника ДИМ МАК/запомнил съм я от българското значение на думите/ ,се смята за ВЪРХОВА в бойните изкуства  и се превежда СМЪРТОНОСТНО ДОКОСТВАНЕ!

Как можа да напишеш УКОСМЕН все с големи букви, та всеки да го види. Окосмен се пише. :)

преди 42 минути, A.com написа:

Как можа да напишеш УКОСМЕН все с големи букви, та всеки да го види. Окосмен се пише. :)

Благодаря . Поправих го.

на ‎29‎.‎9‎.‎2018‎ г. в 13:19, bigiadri написа:

…...

Каратето, доколкото знам си е японско - какво е това китайско карате и за коя личност говориш?

Няма такова нещо, като "най- доброто бойно изкуство". Конкретно за карате - да, наистина е супер ефективно, що се отнася до бойните умения, но от друга страна карате твърде често изразходва организма, забелязва се, че не малко сред добрите каратисти изглеждат доста по- възрастни отколкото са. За много школи - включително и на карате - би било добре човек да се замисли дали си струва, преди да си чупи кокалите. Някак в цялата тази сфера се пропуска факта, че някога бойното изкуство е било необходимост, нещо наложително, било е продиктувано от обстоятелства, които никак не са били розови и толкова възвишени, колкото обичайно се тиражира. 

Ако искаш да развиеш бойни умения, които да ти вършат работа в реална ситуация, то и само бокс да тренираш е съвсем достатъчно - така или инак непобедим никога няма да станеш. Не, че бокса е по- безвреден от карате, но всяка форма на бойна тренировка може да ти свърши работа. Инак отделно, че в реалната ситуация, то далеч, ама далеч не е само до това, колко си силен, колко си трениран и колко си техничен - като те шибне някой с тръба по главата и си до там. 

преди 19 минути, sound написа:

Каратето, доколкото знам си е японско - какво е това китайско карате и за коя личност говориш?

Преди много години реших да усвоя техника за бързо четене и запомняне. Донякъде успях. Смисълът обаче на тази техника  е : първо да не се произнасят думите при четене наум, да се следи смисъла и да се запомня изображение на текст ит.н. Но както се казва : Няма пълно щастие. Това, че не произнясям думите води до допускане на фрапантни правописни грешки, до бъркане на думи , НО НИКОГА смисъла! Прав си не става дума за карате ,а за кунфу!  Това, което съм написал е от книга за оздравителните цигун и ушу. Ето и две снимки на страници : http://dox.bg/files/dw?a=3e2afff85e

http://dox.bg/files/dw?a=38a2b5f550

преди 19 минути, sound написа:

Цитат

• 7 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

67517378_10157633226873243_2015910245464

https://novini247.com/novini/ruskiyat-boksyor-maksim-dadashev-e-pochinal-v-sasht-v-rezultat_1901546.html

последният му смъртоносен двубой

Така е в бойните спортове - колко и да си трениран, колкото и да си опитен, колкото и да си майстор, винаги може да ти се случи.

• 3 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.