Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глоби за родители на калпазани в клас!

Featured Replies

Хм, друга песен ще пее някое калпазанче-хулиганче след като са глобили неговите с примерно 10 леа и е изяло боя и мъмренето вкъщи.

Така че не може с лека ръка да се отрече ползата от тази мярка.

А причините за поведението и представянето на децата са много и са насложени една върху друга, така че се отказвам от разплитането им и намирането на основната :)

Предполагам, че е така. Във всеки случай трябва да се вземат някакви мерки, особено след като забраниха гоненето на ученици от час с отсъствие. В момента учителят не може да приеме почти никакви мерки срещу поведението на учениците.

Твърдо ЗА.Родителите са виновни до някаква степен за това държание на своето дете.

И аз принципно съм за включително и финансови санкции на родителите за поведението на децата им в училище, но за да имза ефект това от значение е както размера на глобите, така и начина на тяхното събиране. За последното вижте какво става с глобите за нарушаване на Закона за движение по пътищата. в противен случай резултата няма да бъде особено добър ...

• Автор
И аз принципно съм за включително и финансови санкции на родителите за поведението на децата им в училище, но за да имза ефект това от значение е както размера на глобите, така и начина на тяхното събиране. За последното вижте какво става с глобите за нарушаване на Закона за движение по пътищата. в противен случай резултата няма да бъде особено добър ...

Важно е и това в чий или чии джоб ще отидат тези пари! :)

Ако майка ми и баща ми ги глобяваха всеки път за лошото ми повединие в даскалото или за отсъствията ми щяхме да живееме в бедност и мизерия biggrin.gif А да не повярвате излезна човек от мене :)

Имахме една отличничко от класа до 11 клас всичко в бележника и на 6 ученолюбива девойка, но не завърши...Започна да бачка и да излиза хареса и този живот намери си извинения някакви за пред себе си и така и не си взе дипламата за средно. Тъй че понякога най -големите калпазани успяват и обратното...

Тъй че понякога най -големите калпазани успяват и обратното...

Това е много познато.. Сещам се за доста учители и обикновени хора, който казват, че точно тези, които не си зубрят уроците постоянно и се вманиачават на тема оценки, а разчитат на собствения си ум, успяват. Може би е така, защото за да разчиташ на ума си, градиш някакъв опит, оправяш се сама в живота.. Това е предимството :wors: Зубрачите не могат без чужда помощ, изразена в частни учители или просто някакви книги.. Не могат да се ориентират сами..А в живота не ти трябват оценките, важното е какво си научил. Всеки знае, че назубреното наизуст се забравя до 2 седмици..

• Автор
Това е много познато.. Сещам се за доста учители и обикновени хора, който казват, че точно тези, които не си зубрят уроците постоянно и се вманиачават на тема оценки, а разчитат на собствения си ум, успяват. Може би е така, защото за да разчиташ на ума си, градиш някакъв опит, оправяш се сама в живота.. Това е предимството :eek: Зубрачите не могат без чужда помощ, изразена в частни учители или просто някакви книги.. Не могат да се ориентират сами..А в живота не ти трябват оценките, важното е какво си научил. Всеки знае, че назубреното наизуст се забравя до 2 седмици..

Защо да се забравя!?

Аз помня например "Опълченците на Шипка" и "На прощаване", а съм ги учил в седми клас!

Не е съвсем така! laugh.gif

Редактирано от vankata_6 (преглед на промените)

Не е съвсем така! laugh.gif

Не говоря за 2-3 стихотворения, а за цели уроци.. по биология, физика и т.н. И по-специално за зазубрянето им :) Прочети хубаво какво съм писала ;)

Ай са изяжте се...

Ванка в училище те учат на много по - важни неща от посочените примери от теб- да мислиш! Винаги съм казвала, че можеш да не знаш закона на Ом, но трябва знаеш от къде да го прочетеш и ако те попитат да си достатъчно гъвкав да се измъкнеш. Тове че единия е наредил 6 - ците не означава, че е по - умен от този с двойките. По - старателен - да и определено по - дисциплиниран все качества, които биха му помогнали в бъдеще, но пък другия се е научил да оцелява и най - важното научил се е да не издребнява. Винаги са ми били странни бележкарите. Но тук няма да спорим за това има много интелигентни отличници и много тъпи двойкаджии това, което казах не е правило. Но във връзка с темата не е зле да се знае, че калпазанина не винаги е калпазанин!

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• Автор
Ай са изяжте се...

Ванка в училище те учат на много по - важни неща от посочените примери от теб- да мислиш! Винаги съм казвала, че можеш да не знаш закона на Ом, но трябва знаеш от къде да го прочетеш и ако те попитат да си достатъчно гъвкав да се измъкнеш. Тове че единия е наредил 6 - ците не означава, че е по - умен от този с двойките. По - старателен - да и определено по - дисциплиниран все качества, които биха му помогнали в бъдеще, но пък другия се е научил да оцелява и най - важното научил се е да не издребнява. Винаги са ми били странни бележкарите. Но тук няма да спорим за това има много интелигентни отличници и много тъпи двойкаджии това, което казах не е правило. Но във връзка с темата не е зле да се знае, че калпазанина не винаги е калпазанин!

Така е, не отричам. Но не мога да кажа, че единствения начин да имаш 6-тици е да зубриш! Има много хора, които не зубрят и имат 6-тици!

Аз съм твърдо ЗА. На българина не му ли бръкнеш в джоба, не се стряска от нищо. От опит ви го казвам. Имам ученик, който всяка сутрин идва на училище за 2 час. Веднъж го предупредих, втори път, трети път написах 1/3 отсъствие- нищо.Виках майката, говорих и пак нищо. Писна ми да си говоря сама и миналата седмица му написах 4 неизвинени отсъствия. Изпратих едно официално предупредително писмо, че ако отсъства още един час ще му спрат детските и тази седмица всеки ден е с 15 мин. по-рано на училище. Не ми се искаше да стигам до там, но имайте предвид, че става въпрос за 10 год. дете и ако сутрин го блъсне кола, докато се разхожда по улиците, аз отивам в затвора. За това глоба за безотговорни родители!

Напълно съм съгласен с мнението на meri1966.

A относно закона на ОМ,още помня преподавателя си в техникума,който изричаше знаменитата си фраза : Който не знае закона на Ома,да си ходи дома!

И сега,знам не само него,ами и редица други,ЩОТ стях си изкарвам прехраната.

Във все понапредналите технологии,нека всеки сам да си направи сметка ,дали с малко учене,и с повече шлайкане по-кръчмите,ще може да завърши реномиран университет,и да заеме съответното място в ЖИВОТА. Времето на Мутрите мина,и който не го е осъзнал-ще затъва..........!

Аз съм твърдо ЗА. На българина не му ли бръкнеш в джоба, не се стряска от нищо. ... . За това глоба за безотговорни родители!

Напълно съм съгласен с написаното още повече, че както изглежда то идва от човек който е вътре в нещата. То потвърждава и написаното от мен доста по-горе ...

• Автор
Аз съм твърдо ЗА. На българина не му ли бръкнеш в джоба, не се стряска от нищо. От опит ви го казвам. Имам ученик, който всяка сутрин идва на училище за 2 час. Веднъж го предупредих, втори път, трети път написах 1/3 отсъствие- нищо.Виках майката, говорих и пак нищо. Писна ми да си говоря сама и миналата седмица му написах 4 неизвинени отсъствия. Изпратих едно официално предупредително писмо, че ако отсъства още един час ще му спрат детските и тази седмица всеки ден е с 15 мин. по-рано на училище. Не ми се искаше да стигам до там, но имайте предвид, че става въпрос за 10 год. дете и ако сутрин го блъсне кола, докато се разхожда по улиците, аз отивам в затвора. За това глоба за безотговорни родители!

Абсолютно вярно!

Трябва да има ред и отговорноста= от страната не само на учениците, но и от страната на родителите! angry.gif

Има разлика в между поведение в училище и жизнени необходимости. Да се лишават хората от социални придобивки заради поведението на малолетни е меко казано фашистки подход. Нека бъдат измислени, по адекватни мерки!

Абе дори и да има глоба за поведението на учениците те едва ли се замислят за това , че може другата седмица да нямат джобни или да не могат да си купят обувки . И някои може и да им пука за това , обаче

една друга част от калпазаните не се замислят над това и ще продължават да правят глупости.

В училищата е ужас! Няма го едновремешното уважение към учителя! Това е единия от аргументите ми да не стана учител. Сигурно до сега да са ме поне изгонили. Но не трябва да забравяме че и самият учител си има вина! Какви ли не некадърници и мижитурки станаха учители напоследък и малко преди това. Аман от тая шуро-баджанащина във всяка една сфера на живота ни!!! Не виждам скоро да се оправим!!! Но за глобите- да, това е един от най-бързите начини българина да обърне внимание- като му бръкнеш в джоба!

Oпределено против, защото родителите си имат достатъчно грижи покрай нас учениците,а учителите винаги ще ни изкарват виновни, за да могат да вземат парите,колкото и да е, не може да не им се полага и на тях някакъв процент biggrin.gif

Да бе, заплатата ми от тези глоби се увеличи с 50%, сега ще наказвам на поразия (нали трябва да я поддържам) :):):P

Не съм сигурна дали е удачно да се глобяват родителите, но определено се нуждаем от спешни мерки за поведението в училище.

Е, не, просто не оздържах да прочета всички постове.

Искам да питам, колко от вас, които са писали тук разни работи, които са чували от бабите си, или на улицата от някой който се е правил на голям, има собствени деца, които праща на училище, ходи на работа, и няма пари да си плати сметките? Абе хора !!!!!!!!!!!! замислете се малко като говорите, бройте до 10 преди да кажете нещо!!!!! Аз така уча сина си! Как въобще си го представяте това нещо. Имате ли си и най-малка идея какво става в една класна стая в 1-ви клас? НЕ, явно нямате, щом пишете нешта от рода на "първите 7 години", от което следва че на областния управител на Варна, сина му е възпиван от Неандерталец, бих казал от Австралопитек!!!

ГРРРРРРРРРРРРРР, май на друг му липсват години, ама много. Може и на мен

Имате ли си и най-малка идея какво става в една класна стая в 1-ви клас?

Интересно ми е, какво става в една стая на първи клас... ohmy.gif

Аз май съм против такива глоби.Много зависи от това какво разбират под думата калпазанин.Защото аз имах една учителка,която водеше хората при директора,т.к. са поискали гъба.Вярно че и родителите имат голяма част от вината,но да им изпразнят джоба не е решение. :)

Това е начинът, да им бръкнеш в джобчето и като опре до загуба на хартийката, виж как се уреждат нещата biggrin.gif

Наистина и ако на това дете се случи нещо през този пропуснат час, вината ще носиш ти, а не безотговорният родител, така че браво :)

• 2 месеца по-късно...

Аз съм За!! Та нали родителите са отговорни за държанието на детето си , защото те са го възпитали и са му дали тон в живота :P Зависи де ако самите госпожи се заяждат и после изкарват учениците виновни тогава не е правилно :)

Редактирано от _Bri_ (преглед на промените)

И аз съм за глобите, защото доста често родителите не обръщаме внимание на децата си, т.е. грижим се да бъдат нахранени, облечени, задоволяваме капризите им, но не се замисляме ходят ли редовно на училище, учат ли, какво знаят. Или пък знаем, че не са редовни, но се чувстваме безсилни да повлияем, не ни се хабят нерви. Единствният начин такива родители да бъдат накарани да предприемат нещо е да им се "бръкне в джоба".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.