Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Честито другари комунисти

Featured Replies

Абе "криминал" да не си сбъркал нещо името им. Какви комунисти са хора, които се наричат социалдемократи. И най-важното -всичко е частно. Ти май нов възродителен поход смяташ да правиш! Да наричаш Хасан - Христо , да наричаш социалдемократа- комунист ??????? Той Костов така ги наричаше, за да има хъс да се бори и да лъже хората. Но стана така, че на него вече не вярват. Така е когато не се използват точни названия.

Васил1000, щом ме питаш ще ти отговоря!

Нищо не съм сбъркал относно името им!

Както и да се кръщават, все КОМУНЯГИ си остават!

Защо се срамуват от това което са и защо се мъчат да си играят

на социалисти или социалдемократи след като не им се отдава тази трудна роля?

Още се носи във въздуха "миризмата" от първия априлски пленум на партията им!

A това с "възродителния поход" дето се пробваш да ми го лепнеш е много тъпо!

Също си като онези пръдльовци в трамвая - пърдят и се правят на възмутени!

Виж,за частното си много прав!Имаме си частна държава,частни министерства,

частни общини и кметства,частна съдебна система...

;):nono::nono:

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 107
  • Прегледи 18,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

?Да ходят с бради и да плюят с часове по микрофони,залъгвайки надеждите на милиони гладни.

Погледни само примера с Чавес- не можеш да си изкривиш устата и да кажеш обратното, колкото и да ти се ще. Увеличава минималната заплата от 1 май на 280 долара. Къде в България, в европейска България има минимална заплата към 400 лв. Бедните поддържат Чавес, богатите са против него- сега ще им взема банките. Можеш ли пак да кажеш, че такива като Чавес залъгват надеждите на милионите гладни?

Погледни само примера с Чавес- не можеш да си изкривиш устата и да кажеш обратното, колкото и да ти се ще. Увеличава минималната заплата от 1 май на 280 долара. Къде в България, в европейска България има минимална заплата към 400 лв. Бедните поддържат Чавес, богатите са против него- сега ще им взема банките. Можеш ли пак да кажеш, че такива като Чавес залъгват надеждите на милионите гладни?

Чавес е толкова комунист, колкото и китайския му колега. Единствената комунистическа държава остана Куба: всички (почти) са бедни, няма икономика, нищо не произвеждат (освен пури) и армията ги държи на власт. В момента в който Кастро помирише цветята отдолу и там ще се "капитализират". :yanim:

Колко различни форми на комунизма познавате?

Аз мога да изброя няколко различни. Не всички почиват директно на идеите на Маркс.

Първи - познатият нам тоталитаризъм. Всички визирате предимно него. Не е хубаво нещо.

Второ - китайският. Хем тоталитаризъм, хем частна собственост. Интересен вид, ама само името му е комунизъм.

Трето - бих го нарекъл скандинавски, но не съм много сигурен каде още съществува. На теория уж е демокрация, но благата се разпределят много равномерно посредством високи данъчни ставки, висок ДОД, и т.н. В Швеция например ДОД може да премине 80% от брутната заплата. С тези парички се подпомагат останалите. В Кувеит, доколкото съм запознат, нещата стоят по подобен начин - разпределяне на благата по-равно, а пък който си докара нещо отгоре - да му е честито. Е ако това не е комунизъм.

Вероятно съществуват и други форми на социално-ориентирана политика които аз наричам комунизъм, но не се сещам в момента.

А и смятам че и политиката на Чавес също е вид комунизъм. Или поне някакво доразвитие. Но все пак е антипод на капитализмът, заради което го наричам така.

П.С. bigalex -не само Куба е на това дередже - и Лаос, и Северна Корея.

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

:P Кибуците - синволът на успелият комунизам . ;)

А някои да знае кой е основателя на КПСС? Защото бекапистите незнаят а руснаците не си признават.

При положение, че така нареченият "национален капитал" е в ръцете на хората от тайните служби, в тясно сътрудничество с възлюбеното им кгб и манипулираните от тях бивши доносници (например всички големи търговски вериги, големите строителни холдинги, търговията с горива, жито и други стратегически продукти са доказана тяхна собственост) и средностатистическият ни сънародник се интересува само от крайния резултат, а не от причините за мизерното си положение и кротичко гласува за тях и техните уродливи производни - бившимонарси, бборисовци, всидеровци, гмарковци - така ще бъде, докато не се осъзнаем. Наистина чиста проба комунизъм.

Редактирано от Делфинчето (преглед на промените)

Не знам за теб, но за мен и "демокрацията", в която живеем, си е чиста проба комунизъм - очи пълни, ръце празни...

При положение, че така нареченият "национален капитал" е в ръцете на хората от тайните служби, в тясно сътрудничество с възлюбеното им кгб и манипулираните от тях бивши доносници (например всички големи търговски вериги, големите строителни холдинги, търговията с горива, жито и други стратегически продукти са доказана тяхна собственост) и средностатистическият ни сънародник се интересува само от крайния резултат, а не от причините за мизерното си положение и кротичко гласува за тях и техните уродливи производни - бившимонарси, бборисовци, всидеровци, гмарковци - така ще бъде, докато не се осъзнаем. Наистина чиста проба комунизъм.

:) Засега изход от ситуацията не се очертава, напротив - обикновените хора бълбукат към дъното и им остава все по-малко въздух. sad.gif

Напълно сте прав /с малки изключения/!. Ако бяхте казали вместо "Соца" -при държавниия капитализъм, ако вместо "комунистическа"бяхте казали- псевдокомунистическа. Тя и затова се провали, щото не беше истинска. Само , че бъдещото е на автентичните марксисти, на истинския работнически социализъм и той ще дойде , защото ограбваните вечно няма да искат да бъдат ограбвани, рано или късно ще счупят оковите .

WTF !!!!!!!!!

Като казах, че все другите са ви виновни имах предвид, че досега не съм чул за соц-ком, който да каже с гордо вдигната глава: Аз съм виновен и поемам отговорност за действията си! Това обикновенно се случва в "загниващия" капитализъм и се нарича достойнство.

...

Много добър пример, човече.

Жалкото в случая е, че и сега и тогава(преди 10-ти) ни управляват комунисти. В тях е и икономическата и политическата власт. И по времето на "дясното" управление нещата стояха по същия начин. От тая "демокрация" - 0% файда, поне за нас.

talkinghead - рулираш .

Напълно прав си. Аз това от кога го разправям...Не може 45 години да има само БКП/БСП и изведнъж хооооп с магическата пръчка , абра-кадабра и се излюпват демократи....Едни и същи ни управляваха и преди 40 години, едни и същи ни управляват и сега...Само си менят името...Радостното е , че не останаха свободни букви за съкращения за имента на партиите и може би ще престанат да се множат като бройка...

Изглежда трябва да се намерят смели хора, които да възродят партизанското движение, за да може след няколко години, с помощта на братския американски народ, да се освободим от комунистическия гнет. :)

Забавно, ама не е. След като "комунистите" успешно промениха властта си от политическа в икономическа, няма демократичен път, по който да бъдат изхвърлени от властта. Всеки недемократичен опит да се промени положението ще доведе до нови страдания за народа. Бих определил съвременната ситуация като безнадеждна. Абсурдно е да се очаква, че народът ще се сплоти и ще отнеме насилствено заграбеното от "комунистите". Вялите протести от време на време, не водят дори до най-несъществени промени. Не виждам какво чудо би могло да се случи, за да могат да бъдат унищожени пиявиците и нацията най-сетне да тръгне напред.

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

Не виждам смисъл от по-нататъшното ми участието тук. С Иван Илиев се опитваме да Ви обясним видовете комунизми, но вие не възприемате нищо. Продължавате да викате на бялото -черно, на социалдемократите, които свободно след 10 септември се самоопределиха като такива- комунисти? Питате се как така са се превърнали от комунисти в социалдемократи. Много просто- те никога не са били комунисти. Китай, Виетнам, Лаос, Северна Корея, скоро ще се присъедени към тях Непал, Куба , Венецуела, Боливия,Никарагуа -скоро към тях ще се присъедини Мексиско и други, вървят към комунизма по различни пътища. В това няма нищо лошо- ще се види кой път е най кратък. Чавес не бил комунист, китайците не били комунисти- нима не вижда господина , кои са приятелите им. Само Кастро бил комунист, кубинците били най бедни- само пури произвеждали. Не вижда господинчето,че в цяла Латинска Америка кубинските лекари правят чудеса, не вижда кои знамена се веят в Пекин. Да съм покажел една страна, която е възприела нашата /на БРСП/ политика. Ами няма засега, ще има за в бъдеще. Комунистите , че комунистите. В България на власт няма нито един комунист, тъй като Ал.Паунов не може да се смята за такъв - той е протеже на БСП. Като че сте програмирани и нищо ново извън програмата не приемате и разбирате. Прав Ви път. Бъркайте им принадлежността , колкото си искате. Управници - комунисти има само в общество , където няма частна собственост на средствата за производство. Чао!

ivan_iliev3bg e бил в изброените страни само на махленски приказки.Вие другарю Васил1000,гледам куфари стегнахте.Типично по пролетарски в бъдеще време ги намляхте тука едни. 280$ са си 280$.С тях нито нов москвич ще си купи работника по потник,нито картонена колиба.Вие видяхте ли венецуелски фиш? Пак ще друсат банани в Венецуела,защото нефта е на шепа чекисти. Мексико е в търговски съюз с Канада и САЩ и брадата на ел команданте Фидел едва ли ги бръсне.Твоя Паунов при Фазанов.Непал, Куба , Венецуела, Боливия,Никарагуа? Това е третия свят.Пфууу.Що за пример!Да носиш сламена шапка и пола от папур.Като се върнеш драсни нещо за Африка и папуасите.
Не виждам смисъл от по-нататъшното ми участието тук. С Иван Илиев се опитваме да Ви обясним видовете комунизми, но вие не възприемате нищо. Продължавате да викате на бялото -черно, на социалдемократите, които свободно след 10 септември се самоопределиха като такива- комунисти? Питате се как така са се превърнали от комунисти в социалдемократи. Много просто- те никога не са били комунисти. Китай, Виетнам, Лаос, Северна Корея, скоро ще се присъедени към тях Непал, Куба , Венецуела, Боливия,Никарагуа -скоро към тях ще се присъедини Мексиско и други, вървят към комунизма по различни пътища. В това няма нищо лошо- ще се види кой път е най кратък. Чавес не бил комунист, китайците не били комунисти- нима не вижда господина , кои са приятелите им. Само Кастро бил комунист, кубинците били най бедни- само пури произвеждали. Не вижда господинчето,че в цяла Латинска Америка кубинските лекари правят чудеса, не вижда кои знамена се веят в Пекин. Да съм покажел една страна, която е възприела нашата /на БРСП/ политика. Ами няма засега, ще има за в бъдеще. Комунистите , че комунистите. В България на власт няма нито един комунист, тъй като Ал.Паунов не може да се смята за такъв - той е протеже на БСП. Като че сте програмирани и нищо ново извън програмата не приемате и разбирате. Прав Ви път. Бъркайте им принадлежността , колкото си искате. Управници - комунисти има само в общество , където няма частна собственост на средствата за производство. Чао!

Би имало смисъл, само ако твоята истина отразяваше обективната действителност. Ако се опитваш да налагаш неясни, наивни или абсурдни твърдения, мисията ти е обречена.

Не допускаш ли, че е по-вероятно бъркотията да е в главите на двама ви, а не в главите на мнозинството. Като гледам току-що цитирания ти пост, мога да го определя само като непретенциозна салата от несвързани изречения. Не искам да те обиждам, и ти си човек като всички нас, но хора, подреждащи мислите, доводите и доказателствата си така, както е направено горе, при мен влизат в една-единствена категория - лаладжии.

Потресен съм, че още не си разбрал, че бившите управници-псевдокомунисти по най-различни пътища успяха да "усвоят" народните пари, разграбвайки страната. Техни представители има във всички съвременни "партии". Това, че нестаналият цар закачи нещо от баницата, е по стечение на обстоятелствата и е награда за добре изиграната роля на "спасител", успешно заблудил нацията, принуждавайки я да чака първо 800 дни, а после - още неизвестно колко.

Присъствието на псевдокомунисти на всички нива в управлението на страната е основната причина тя да буксува на едно място. Те са хората, които не желаят промени, защото действителното демократизиране на обществото ще ги изхвърли извън борда. Никой от тях не е толкова луд да позволи това да се случи.

Твърденията ти за настъпващия в световен мащаб комунизъм, великите лекари на Кастро и богатата Куба, а и другите части от салатата ти, отминавам засега без коментар.

Пожелаваш ни "Прав ви път!". Благодарни сме ти, че се грижиш за нас, не всички са толкова великодушни. Един трезвомислещ човек обаче щеше да забележи, че повечето от нас се справят отлично и без напътствия.

Извинявай! Може би написаното от мен ти е нелицеприятно. Ако то не те подтикне да хвърлиш самокритичен поглед към знанията и възгледите си, излиза, че съм си загубил времето. Здраве да е...

ivan_iliev3bg e бил в изброените страни само на махленски приказки.Вие другарю Васил1000,гледам куфари стегнахте.Типично по пролетарски в бъдеще време ги намляхте тука едни. 280$ са си 280$.С тях нито нов москвич ще си купи работника по потник,нито картонена колиба.Вие видяхте ли венецуелски фиш? Пак ще друсат банани в Венецуела,защото нефта е на шепа чекисти. Мексико е в търговски съюз с Канада и САЩ и брадата на ел команданте Фидел едва ли ги бръсне.Твоя Паунов при Фазанов.Непал, Куба , Венецуела, Боливия,Никарагуа? Това е третия свят.Пфууу.Що за пример!Да носиш сламена шапка и пола от папур.Като се върнеш драсни нещо за Африка и папуасите.

Вулгарността отблъсква... Говориш, сякаш си на улицата и се готвиш да се сбиеш с някого. Наказанията за дребно и средно хулиганство не са за пренебрегване...

Човек да не вземе да напише нещо.

Тука за комунист ме взеха :rolleyes:

Както и да е. Примерите за държави от 3-ия свят са си направо основателни, защото ние сме по-близо до тях в момента, отколкото до западните такива. Но тъй като всички са маскари си вървим към сериозно капитализиране на живота.

Обаче сега се замислих.

Преди 150 години Париж не е бил толкова бляскъв град колкото е сега. Имало в революция. И не е била първата. Хората са се вдигали срещу държавата, власта, и т.н. Почти във всяка европейска държава е имало революции на бедните. Та от там Маркс си е написал теориите няколко години по-късно. Вероятно това е някаква соцялна потребност. Да не бъдеш експлоатиран. Ние вървим по този път. Днес дори.

Найстина не съм бил в изброените страни, но ми е чудно за други...... Навсякъде ли е толкова скапано колкото тук. Навсякъде ли се шири такава корупция, лошо заплащане, не знам......

Единственият вариант да си купиш порше е да експлоатираш нещо - земя, хора, накратко чист капитализъм. Ок, поршето е много. Единственият начин да си купиш кола, е да вземеш стара. Е мама му стара, по-малко ли работя от французите? И не работя в сферата на услугите, произвеждам стока, която навсякъде струва еднакво. Каде са ми парите? В шефа. Какво прави шефа - кара порше. Кой му го е изкарал - ми май аз. И не само това - и на жена му поршето съм изкарал аз. И на любовницата му. Ама аз си карам скапания фиат, и ги гледам тия фръцли как са се надули. Звучи познато, нали?

Не е чесно. Ама нещата си седят така. Искам да сменя реда - и аз да получавам моя къс от баницата. Да направя революция? Не....

Та за подобна причина преди 150 години са сринали целия Париж. Да не вдигат барикади. Да може кавалерията да реже главите на стачкуващите. От тогава си мълчат. Бавно и полека са си зглобили най-приятният живот в Европа - работят 35 часа седмично. А пък и са се усетили че народа не трябва да гладува.

Ама тука гладува. Годините на революциите съм ги изпуснал. Правото ми да си избера управляващ е сведено до минимум. Е*ал съм ви и демокрацията......... По добре да живея в колиба, да ям банани и да не ми пука кой, какво, къде,кога и как бил Незнамсикъвси.

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

Човек да не вземе да напише нещо.

Тука за комунист ме взеха :yanim:

Както и да е. Примерите за държави от 3-ия свят са си направо основателни, защото ние сме по-близо до тях в момента, отколкото до западните такива. Но тъй като всички са маскари си вървим към сериозно капитализиране на живота.

Обаче сега се замислих.

Преди 150 години Париж не е бил толкова бляскъв град колкото е сега. Имало в революция. И не е била първата. Хората са се вдигали срещу държавата, власта, и т.н. Почти във всяка европейска държава е имало революции на бедните. Та от там Маркс си е написал теориите няколко години по-късно. Вероятно това е някаква соцялна потребност. Да не бъдеш експлоатиран. Ние вървим по този път. Днес дори.

Найстина не съм бил в изброените страни, но ми е чудно за други...... Навсякъде ли е толкова скапано колкото тук. Навсякъде ли се шири такава корупция, лошо заплащане, не знам......

Единственият вариант да си купиш порше е да експлоатираш нещо - земя, хора, накратко чист капитализъм. Ок, поршето е много. Единственият начин да си купиш кола, е да вземеш стара. Е мама му стара, по-малко ли работя от французите? И не работя в сверата на услугите, произвеждам стока, която навсякъде струва еднакво. Каде са ми парите? В шефа. Какво прави шефа - кара порше. Кой му го е изкарал - ми май аз. И не само това - и на жена му поршето съм изкарал аз. И на любовницата му. Ама аз си карам скапания фиат, и ги гледам тия фръцли как са се надули. Звучи познато, нали?

Не е чесно. Ама нещата си седят така. Искам да сменя реда - и аз да получавам моя къс от баницата. Да направя революция? Не....

Та за подобна причина преди 150 години са сринали целия Париж. Да не вдигат барикади. Да може кавалерията да реже главите на стачкуващите. От тогава си мълчат. Бавно и полека са си зглобили най-приятният живот в Европа - работят 35 часа седмично. А пък и са се усетили че народа не трябва да гладува.

Ама тука гладува. Годините на революциите съм ги изпуснал. Правото ми да си избера управляващ е сведено до минимум. Е*ал съм ви и демокрацията......... По добре да живея в колиба, да ям банани и да не ми пука кой, какво, къде,кога и как бил Незнамсикъвси.

Ако искаш бързи отговори на въпросите си, формулирай ги един след друг. Горчиво-въпросително-ироничните ти размисли изискват допълнително време за откриване и достигане на същността им. Не си достатъчно богат, за да можеш да си позволиш да губиш времето на другите безплатно. :speak:

Ето все пак отговор на един от въпросите ти, който някак си мярнах лесно в средата на текста.

Е мама му стара, по-малко ли работя от французите? И не работя в сверата на услугите, произвеждам стока, която навсякъде струва еднакво.

Като време работиш повече от французин, като резултат произвеждаш в пъти по-малко откъм количество и качество. От това се формира и разликата в заплащането.

За да докажеш, че можеш да работиш качествено, като начало подобри българския си. Пише се "сФера". Тези грешки не спадат към случайните печатни. Това ще е началото на подготовката ти за висококвалифициран труд.

Не искам никакви отговори.... Дори не мисля че задавам въпроси. Просто изкарвам един поток злобни и гадни мисли които ми се въртят в главата, когато съм се скапал от работа и не виждам резултати.

За правописа си взимам бележка......

Не искам никакви отговори.... Дори не мисля че задавам въпроси. Просто изкарвам един поток злобни и гадни мисли които ми се въртят в главата, когато съм се скапал от работа и не виждам резултати.

За правописа си взимам бележка......

;) Съчувствам ти напълно, животът в България е гаден.

За да се скапеш от работа, постигайки удовлетворителни резултати, трябва обществото, в което живееш, да функционира правилно и пълноценно. Няма да предъвквам отново причините, защо у нас е различно.

Може би, ако всеки българин се опита да живее и работи така, че да е полезен на околните си, за кратко време бихме направили огромен цивилизационен скок напред. Ако работехме за всеобщото благо, всеки поотделно щеше да е добре. Това не пречи всеки, според знанията, уменията и качеството на работата си си, да може да постигне по-добро материално положение спрямо по-малко "старалите" се. Не трябва да се допуска уравниловка. С изкривени стимули или съвсем без тях, обществото спира развитието си. Видяхме го и продължаваме да го виждаме вече 63 години.

Основните резултати от такова пренастройване на обществената нагласа биха били сплотяването на хората, изхвърлянето на крадливите и сивите от властта еднопосочно към затворите и пр. благи събития. :)

За съжаление всичко това не е осъществимо. Причините са толкова много, че не си струва да започваме да ги изброяваме.

Този мрачен факт не е причина някой по-слабохарактерен да се гътне собственоръчно. Винаги се намира изход, докато човек е здрав. :)

ПП. Това с гътването няма нищо общо с теб. Преди малко пак установих, че в района ми броят на хората, които разговарят със себе си на висок глас отново се е увеличил, въпреки че отдавна не виждам някои от първите.

Комунизма влезна в историята - забравете го . Сега излезна въпросът за глобализама и анти-глобализма натам трябва да си насочиме вниманието, ако интернет и компютърат са рожба на глобализацията то не трябвали да се откажем от тях?

Комунизма влезна в историята - забравете го . Сега излезна въпросът за глобализама и анти-глобализма натам трябва да си насочиме вниманието, ако интернет и компютърат са рожба на глобализацията то не трябвали да се откажем от тях?

Не виждам мъдрост в думите ти. Една нация трябва да решава проблемите си според приоритетите, първо - най-наболелите, а после - другите, които идват.

Ще е полезно за теб да се опиташ да се справиш със собствените си проблеми, като например правописа. Колко тежи мнението на човек, допуснал дванадесет грешки в три прости изречения? Седем от тези грешки не са от невнимание или бързане, а се дължат на неграмотност.

Комунизмът влезе в историята, забравете го . Сега излезе въпросът за глобализама и антиглобализма, натам трябва да си насочиме вниманието. Ако интернет и компютърът са рожби на глобализацията, то не трябва пропуснат интервал ли да се откажем от тях?

Риторичният ти въпрос има толкова ясен за всички хора отговор, че изобщо не успя да ме трогне.

Мъдростта идва с натрупването на знания и опит, а не с подхвърляне на привидно дълбокомислени фрази насам-натам из Интернет.

Ако не съм успял да ти бъда полезен, причината не е у мен. :wors:

• 1 година по-късно...

Днес се навършват 91 години от щурма на "Зимния дворец" в Санк Петербург (бивш Ленинград). По-стар стил това става на 25 срещу 26 октомври 1917г и възвестява началото на Великата Октомврийска Социалистическа Революция. Събитието става знаменателно за XX век и главен празник в несъществуващ днес СССР. Помпозен празник на манифестиращи трудови колективи и паради на военната мощ отбелязваше тази дата. Главен мит при превземане на двореца бе, че то е дело на евреи. Ленин, Надежда Крупская, Троцки, Бронщейн, Керенски и цялата болшевишка върхушка е с еврейска кръв. Всъщност поддръжниците на тази теза лансират и друга подобна версия, че метежната Февруарска революция затрила руското царско семейство е пак еврейско дело. Може да се добави и идеята на немските национал-социалисти, търсещи причина за хипер-хипер инфлацията в довоенна Германия, когато килограм месо струвало 1 милиард марки.

Kaк на практика стояли нещата? В Зимния дворец се намирало Временно правителство, а щурмуващите се намирали далеч от нужната решимост. Солдатите обкръжаващи двореца не били наясно какво точно се искало от тях. Тези от броневия батальон всячески се стремели към неутралитет в ставащото и дълго били увещавани да заемат страна на атакуващите под крилото на Николай Крыленко. Странно било убеждението, че всъщност се отбраняват, а не атакуват.

Отбраната на двореца била поверена на подбрани офицери и солдати положили клетва да защитават до смърт, но в тази вечер те били по руски безпаметно пияни и вместо да воюват - изяснявали отношенията си помежду.Отделно имало спец звено защитници, всъщност защитнички, защото се състояло от въоръжени жени-ударнички и в списъка от тези жени се четели еврейски имена.

Третата най-бойна група била от казаци, но те чисто и просто изоставили двореца, а своето снаражение предали на младите юнкери. Казаците дошли с ясна нагласа да се бият срещу болшевиките на Ленин, но като видяли реалната ситуация сметнали атакуващите за шайка-алкохолици и тази пародия ги отказала. Предполага се, че казаците били засегнати на чест, защото те наравно с жени не желаели да воюват. Половината от Временото правителство било с еврейска кръв, самият командващ юнкерите също бил евреин, а той на своя страна не пуснал казаците в царската обител за молитви, от което потекли разногласия и обяснение за поведението на казаците.

Комунистическата пропаганда лансираше твърдо мита за геройския ентусиазъм на червено-гвардейците тръгнали по сигнал от залп на митичен крайцер "Аврора". Аврора за мен е олицетворение на Троянския кон от митичната Илиада и едно развихрено режисьорско въображение, подплатено от дигитални дизайнери може да увеличи сметката на Киану Рийвс в поредна серия за Зион.

Щурмът на Зимния дава начало на най-кървавата диктатура в историята на човечеството. 50 милиона съветски живота ще бъдат затрити в лагерите ГУЛАГ до началото на Втората световна война от ръката на грузинеца Сталин.

Зимният дворец на река Нева

attachlo2.th.jpg

Штурм Зимнего дворца в WWW

С времето много лъжи ще лъснат. Оказва се, че Знамето на Победата над Райхстага забива солдат Егоров, а не някакъв си грузинец Кантария.

Знамето на Победата

degelbw4.th.jpg

Честито другари комунисти

Защо Титаник-а не Аврора

sad.gif

Защо Титаник-а не Аврора

sad.gif

Плашиш с този шрифт, каква шльоковица си пила?

Какъв Титаник-какви 5лв? Там играе Леонардо ди Каприо, а не Ленин. Ако бяха пуснали Брус Уилис никой нямаше да умре (удави) трудно!

Гледай да не изребриш с нова питанка, че има един доктор с голяма игла...

Плашиш с този шрифт, каква шльоковица си пила?

Какъв Титаник-какви 5лв? Там играе Леонардо ди Каприо, а не Ленин. Ако бяха пуснали Брус Уилис никой нямаше да умре (удави) трудно!

Гледай да не изребриш с нова питанка, че има един доктор с голяма игла...

OFF

Ти нещо съществено можеш ли да пишеш?

Да беше капитан на Титаник...

Защо Титаник-а не Аврора

sad.gif

:angry:

Щото иначе Леонардо и Кейт нямаше да могат да вдигнат оборота на производителите на носни салфетки...

Опс, забравих да кажа и аз едно ЧЕСТИТО братя и сестрици!

Честито, другари! :)

Ако го нямаше Сталин, нямаше толкова хора да са против комунизма. Важното е, че тогава хората са се възпротивили срещу властта и са изкарали недоволството си от системата наяве! Интересно е, дали някога тук ще се събудим? :)

Поздрави!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.