Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Влияете ли се от ника във форума?

Featured Replies

Имат ли според вас значение никовете във форума?

Според мен имат и то голямо. Това е един сериозен форум, а не някакъв чат канал, та да има разни изцепки. Аз не мога да възприема ник напр. selianina. Нито бих му помогнал нито бих контактувал в една и съща тема с него. С грозното име над снимката потребителите освен че падат в очите на останалите съфорумци, а и направо си ги обиждат. Той си е въпрос на собствен избор, но мисля че не е никак трудно той да се направи без нецензурни думи.

Какво мислите вие съфорумци по въпроса?

• Отговори 86
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Казаха ти го по-горе-контактуваш с човека,а не с ника и аватара му.Да не говорим,че много пъти има хора,които нарочно избират никове противоположни на действителността.Няма да ти изреждам аз лично къд

Не бива да съдиш по ника и аватара.Да не мислиш че на моя аватар съм аз :whist:Много пъти хора на които нещо изглежда тъпо са доказвали обратвото с умствения си багаж.На селянина и аз не бих писал де :shake_puter:

Няма начин да контролираме кой с какъв ник се регистрира.

Така че кой каквото си хареса

Местя те във 'всичко останало'

• Автор
Няма начин да контролираме кой с какъв ник се регистрира.

Така че кой каквото си хареса

Местя те във 'всичко останало'

Не знам как седят нещата с организацията на един форум. Не съм се интересувал, но мисля че не е невъзможно да има контрол върху никовете, както е положението при подписите. Предполагам с толкова много потребители че няма да е никак лесно, ама чак да няма начин не ми се вярва.

А между другото защо премести темата в този раздел? Тя пряко засяга форума и потребителите му. Нека и те да се произнесат по въпроса. Така едва ли някой ще я види.

Неможеш да съдиш хората по ника,аватара и т.н.

напълно съм съгласна ;)

• Автор
Неможеш да съдиш хората по ника,аватара и т.н.

А не мислиш ли че един човек който няма елементарната култура да си избере нормален ник, че е под твоето интелектуално ниво та да контактуваш с него. Аватара също.

При повечето ника е измислен на момента, при други си има дъъълга история. Това всъщност няма никакво значение. Не можеш да определиш културата на един човек само по ника му - първо, че има доста заети никове, второ че всеки има различни разбирания и правилното за него, не е правилно за теб. ;)

Ника е просто маска, опознаеш ли поне малко човека зад него вече можеш да прецениш до колко културата и умствения му багаж са наред. ;)

Аз примерно не съм харесвала хора по ник, които в последствие са станали добри мои приятели (точно от форума), защото съм ги опознала... :P

Редактирано от baby_muse (преглед на промените)

А не мислиш ли че един човек който няма елементарната култура да си избере нормален ник, че е под твоето интелектуално ниво та да контактуваш с него. Аватара също.

Казаха ти го по-горе-контактуваш с човека,а не с ника и аватара му.Да не говорим,че много пъти има хора,които нарочно избират никове противоположни на действителността.Няма да ти изреждам аз лично къде как съм се регнал,но ако не си попадал на човек,за който си се излъгал по първото впечатление от него и после си усетил човешките му качества,значи на този етап малко си общувал в интернет.

Всъщност, не са ли постовете тези, които трябва да дават информация за интелектуалното ниво на потребителите? Пък и мисията на тези с високото интелектуално ниво е да удрят по едно рамо на тези с по-ниско такова. Причината е много проста - както винаги - защото иначе всички ще живеем в на долното ниво... Ходи да видиш какви хора пишат в раздела за програмиране и какви въпроси задават... Ще паднеш, а нямат неприлични аватари и никове - т.е. първо - представителните атрибути на потребителя не са критерии за интелектуалното му и второ - никой не е спрял да помага на потребители, независимо от интелектуалното им ниво. В края на краищата ника, аватара и желанието за помощ са си въпрос на личен избор!

Според мен имат и то голямо. Това е един сериозен форум, а не някакъв чат канал, та да има разни изцепки. Аз не мога да възприема ник напр. selianina. Нито бих му помогнал нито бих контактувал в една и съща тема с него. С грозното име над снимката потребителите освен че падат в очите на останалите съфорумци, а и направо си ги обиждат. Той си е въпрос на собствен избор, но мисля че не е никак трудно той да се направи без нецензурни думи.

Все ми е тая...

• Автор

Когато ника е нормален, било то поредица от безсмислени букви, дума без знаение и пр. даже не го гледам, ама като е някаква изцепка не мога да не подценя човека.

Колкото до контакти чрез интернет от години съм регнат из разни форуми, както български така и чуждестранни. Ползвам и ICQ. IRC никога не съм употребявал защото мисля че е морално остаряло. Между другото в нито един интилигентен форум няма такива изпълнения.

MDMA, ще промениш ли мнението си за мен ако се кръстя trevokosa4a или гроздова_ракия примерно?! ;)

Контрол може да се упражни някакъв... мога да забраня регистрирането на имеХ, имеY и т.н., но дали мога да забраня всичките 'простотии'?

Между другото в нито един интИлигентен форум няма такива изпълнения.

И кво не сме интИлигентни защото отговаряме на хора с никове на: "селянина", "много прост", "тъп ръб" - да си чувал думичката самоирония? Аз лично я ценя доста....Е, понякога показва пълна липса на въображение ;)

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Още един лек въпрос. От кога да си селянин или да се зовеш така е простотия? Ами ако наистина човека е от някое село и държи да се знае? Всъщност, много от нас са от село - а на още повече от нас родителите ни са от село. На село живеят нашите баби и дядовци. Кой отъждестви тази дума с простотия? От мен по темата толкова!

• Автор
Още един лек въпрос. От кога да си селянин или да се зовеш така е простотия? Ами ако наистина човека е от някое село и държи да се знае? Всъщност, много от нас са от село - а на още повече от нас родителите ни са от село. На село живеят нашите баби и дядовци. Кой отъждестви тази дума с простотия? От мен по темата толкова!

;) Не става въпрос конкретно за селянина и дали селянин е простотия. Въпроса е принципен. Всички много повърхностно погледнахте към въпроса ми. Пишете мнения по него, а не да уборвате моето мнение. То няма да се промени колкото и да го успорвате. За мен селянин е простотия, а простотия идва от думата простак. Всеки един дори и селянин в истинския смисъл го знае.

;) Не става въпрос конкретно за селянина и дали селянин е простотия. Въпроса е принципен. Всички много повърхностно погледнахте към въпроса ми. Пишете мнения по него, а не да уборвате моето мнение. То няма да се промени колкото и да го успорвате. За мен селянин е простотия, а простотия идва от думата простак. Всеки един дори и селянин в истинския смисъл го знае.

Просто истинския смъсъл на думата селянин е човек от село, а не простак. А конкретното мо мнение по темата се съдържа в последното изречение, на първия ми пост от същата тема.

• Автор
Добре щом толкова се се захванал с ника и аватара ,каква е преценката след като не сме си разменили и една дума.И дали това ще ти повлияе ако примерно си сложа ник Lekata и си сложа някоя к..... за аватар .

Ами нямам никакво мнение за теб. Аватара ти и ника не съдържат разни глупости.

За това дали биха ми повлияли тези два ника - Lekata не. Няма нищо лошо в голото женско тяло. То даже е радост за окото.

A какво ще си помислиш ти за мен ако бях с ник bai_h.i и за аватар сложа един негър.

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Според мен имат значение никовете и определено примери като този със селянина и други подобни "изцепки" говорят и за умствения багаж. Но... не може да им се забрани, освен ако не съдържат псувни, да си променят никовете, нали точно затова е никът и аватарът, да направят първото впечатление, пък после от постовете ще се доизгражда и променя. Така че не виждам защо теб те обижда простотата на някои потребители :clap:, то си е за тях.

П.П. Ник Бай Х.й трябва да бъде докладван и мисля, че няма да просъществува, както не траяха дълго никове като E.acha и други от този сорт, съдържащи силно :yanim: нецензурни думи.

че какво му е на ника @selianina, едно че си има съвсем стандартна дума селянин, друго ако се гледа от към вариант обида, тогава би трябвало и всички никове със секси не знам каква си или готина.... или още един куп подобни също да се разкарат?

Всеки си избира ник-Това не значи,че човекът е такъв.Това донякъде показва характерът му изразен обаче чрез мнения.

Така като знам какъв аватар имам не смятам,че съм под твоето интелектуално ниво.

Не се влияя нито от ник-ът,нито от аватар-ът на някого.След като ми харесва как даден човек разсъждава бих контактувала с него,без значение с какъв ник и аватар е.Не може да преценяш хората по това как са се писали и каква снимка са си сложили. :clap:

Аз явно съм от хората с по-нисък интелект от твоя и ще ти задам въпроса така:

Биричед, ти на улицата, хората по името и външния вид ли им преценяваш умствения багаж и интелектуалното ниво?

А относно никове като бай**й, едва ли ще видиш в този форум.

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

сега ще ме карате верно да се прекръствам на нещо селско biggrin.gif

biggrin.gif Фиф и какъв ще е новият ти ник нещо от рода "Патето от барата " или "Локвено щастие" biggrin.gif
сега ще ме карате верно да се прекръствам на нещо селско biggrin.gif

луда патка??? biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.