Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Влияете ли се от ника във форума?

Featured Replies

Ама много сте ми интересни...

Аз предлагам всеки, койта се регва в калдата да решава тест...включващ по 5 въпроса от всички подраздели тук, за да се поддържа "интелектуалното" ниво...По този начин ще сме сигурни, че с "тъпи" или "умни" никове все интелигенти ще са тук...Дори, тези, които са вече регнати трябва да минат теста, за да отсеем "простите" от "гениалните"....Лично аз не мисля, че специално със софтуера, хардуера и производните ще се справя...нищо ще играя на онче - бонче...

• Отговори 86
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Казаха ти го по-горе-контактуваш с човека,а не с ника и аватара му.Да не говорим,че много пъти има хора,които нарочно избират никове противоположни на действителността.Няма да ти изреждам аз лично къд

• Автор
MDMA, щом си отговорил на всичко, защо не отговори и в реалността ли така определяш хората, или този въпрос, случайно ти се е изплъзнал от полезрението?

"Явно и ти не си ме разбрал. Аз говоря за единични случаи на никове с крайно неприятни думи, какъвто е и трипер. Освен това обидно или селско име няма. Аз поне не знам такива. А и по името не можеш да съдиш за човека, но по ника и в някои случаи по аватара може да се направи един бърз относителен, възможно и да е грешен психопортрет на дадена личност. Има голяма разлика между име и ник."

В предния си пост писах че той е последния ми в темата, защото ми омръзна да пея една и съща песен на един и същ инструментал, свирен от различни хора. Но нали казваш че не отговарям на въпросите на колегите, правя изключение. Мисля че е достатъчно красноречиво отговаря цитата ми на твоя въпрос.

А и всички тука упорствате с този пуст АВАТАР, а аз вобще не съм повдигал въпроса за него. Въпроса е елементарен и се отнася конкретно до псевдонима на потребителите: Влияете ли се от ника във форума? - Да виждате някъде думата аватар в него. НЕ

Fifa - Забелязах на няколко пъти цинични никове, но не съм си поставял за цел да ги помня. Ако забележа такива ще ги постна.

trapped - Имам странното чувство, че трипер-а и ти сте един и същ човек. Греша ли?

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

trapped - Имам странното чувство, че трипер-а и ти сте един и същ човек. Греша ли?

Не ми се вярва :nono:

Хубу де... не мога да разбера каква е тая дефиниция 'тъп ник'?

Ами за мен може arti, MDMA или нещо такова да е супер тъпо. Да съм седнал да ви съдя? По същата логика някой, който мрази футбола също може да не харесва Fifa?

Пък ако видите някакви фрапиращи никове - обаждайте се бе. Ако са единици можем да ги уредим, но да седна да контролирам по 150-200 човека всеки ден с какъв ник се регистрират - не сте познали.

Пате, нямам никво намерение да се ровя сега и да търся какво точно е тъп ник, толкоз тъп, че ако го покажа на 10 човека - да кажат егати простия ник, трябва да нямаш много акъл да си сложиш подобен ник - селянина някак си ми е близо до това определение, трипер-а - не, не знам дали ме разбра, пък и да не си ме - здраве да е. Проблемът с това кой къв ник има, си остава негов, докато не почне да ни засипва и с подобаващи на ник-а му мнения хахаххаа, аз все пак си правя някви изводи от ник-а, както си правя някви изводи и като видя излъчването на нечие лице. Но това си е моя работа, както и на MDMA си е негова работа да се възмущава, вие щом не си правите никви изводи от ник-а, които разбира се могат да бъдат променени от мненията, ми хубу, ма не случайно съм пуснала цяла тема за разтълкуване на никовете, това говори понякога твръде много за даден човек, понякога твърде малко, не обичам, когато никът говори малко, ма това си е мой проблем. biggrin.gif

MDMA, никого не можеш да задължиш да си сложи смислен, нормален според теб, ник!!!

Ми аз нали съм си идиотче, като прочетох примера на MDMA за тъп ник и се учудих, този човек пък защо му звучат обидно подобни никове. Ама се върнах пак, прочетох го отново и тогава разбрах за какво иде реч :help: Аз си го четях selia nina като сбор от две думи и така хубавичко ми прозвуча... :help:

А сега по темата - на мен също ми правят впечатление никовете, но само първите няколко минути...докато прочета няколко поста на този човек, след това ако ме е впечатлил по някакъв начин, свиквам с този ник и го възприемам по друг начин...абе не ми е важен ника, но им обръщам внимание...интересни са ми. Има някои, които са такива съчетания от букви, че не мога да ги произнеса даже, ама какво от това щом човека си го харесва.

MDMA, не съм споменал, но говорех не за имената на хората, а за техните прякори. Давам ти пример.

Примерно ти се повреди автомобила. Отиваш при някой твой приятел и му се оплакваш. Той като чува какъв ти е проблема и казва да отидеш при Стефан Уестия. И ти не отиваш, защото видиш ли прякора на този човек е циничен. Е да, но пък след време се оказва, че дадения човек е най-добрия в тази област, в която ти е бил проблема.

Та според мен, преди да прецениш за даден човек, независимо какъв му е ника, първо трябва да придобиеш представа, колко струва този човек в действителност.

И пак казвам, че аз тук груби и цинични никове не съм видял.

но по ника и в някои случаи по аватара може да се направи един бърз относителен, възможно и да е грешен психопортрет на дадена личност.

А мога ли да си поръчам един хороскоп за другата седмица? :help:

Четох, четох, цялата тема изчетох и по- несмислени от твоите постове не видях. Толкова хора (потребители) ти отговориха и обясниха, че НИКЪТ или/и АВАТАРЪТ нямат за тях никакво значение. Отгоре на всичко ти изтъкнаха разумни и адекватни доводи защо мислят така. Ти, също като тези, срещу които въставаш с обяснението, че били селяни, прости и един бог знае какво им било на умствения багаж обаче, отказваш да видиш бялото и продължаваш да твърдиш, че е черно. И за да не прозвучи сякаш се заяждам ще изясня какво е бялото и какво- черното.

Първо - всеки има правото да избира как ще се нарича (що за дЕвол ще му е ника). В България все още има закон, защитаващ свободата на словото и личния избор и това е част от този закон според мен.

Второ – какво значение има как се е кръстил Професор, доктор на молекулярната физика Петка Чапаев. Дали е bai ui, TiNtIrI_MiNtIrI (добре звучи) или Petka Chapaev. Зад ника човекът е все един и същ. ТИ си този, който възприема тези псевдоними като проява на не доразвил се интелект. В интернет всеки човек търси индивидуалността, която невербалното общуване дава в реалността. От друга страна се стреми да бъде различен от това, което е. Да, псевдонимът и аватарът СА ДОНЯКЪДЕ отражение на индивида зад тях, но ако аватарът е моментното състояние на човека и може да се смени, с ника нещата не стоят така. Моят ник е от преди повече от 5 години и съм регистрирана с него почти на всякъде. Някога приятелите ми ме асоциираха с него, защото бях злобна и студенокръвна. Днес вече не съм, но си харесвам нарицателното. Защо да го сменям?

... по ника и в някои случаи по аватара може да се направи един бърз относителен, възможно и да е грешен психопортрет на дадена личност. Има голяма разлика между име и ник."

И след като ти си толкова тънък специалист по имената и псевдонимите защо не ми направиш един психопортрет според вече изложените от мен НИК: ^KRISTALINA^ и текущ аватар. Пък ако щеш и подписа вземи под внимание. Интересно ми е ще можеш ли да защитиш теорията, която изказваш!

Странно, ако се бях кръстила FaRcHiPeLaNkA, дали щеше това да промени епикризата?

P.S: Не мисля, че trapped има от кого да се крие, че чак и втори ник да регистрира заради една тема. angry.gifangry.gif Ти как мислиш "професоре"?

Трапед:Не съм трипер,нямам трипер,не съм и имал. И трипер не е аз,и аз не съм той. Уточнение.

Редактирано от trapped (преглед на промените)

Като първо впечатление е от значение. Не е възможно да ме очарова ник на баба ти хвърчилото примерно. Потребителят с подобен ник ще трябва да положи доста повече усилия от всички останали, за да ме впечатли. И не съм забелязала човек с вулгарен ник, който да притежава завидно интелектуално ниво все пак.

Тук някъде се споменаха и аватарите. А защо според вас потребителите ги сменят толкова често? Защото не са от значение? Според мен никът, аватарът, а дори и подписът са частица от притежателя им и в повечето случаи изразяват лични емоции, чувства, отношение, пристрастия и т.н.

Много е възможно Бай Х.. да е чудесен човек, но нали "по дрехите посрещат...". :eek:

Има една поговорка "по дрехите посрещат по ума изпращат". Никът може и да е първото нещо, което забелязвам, но е последното, по което преценявам даден юзер във форума.

• Автор
Четох, четох, цялата тема изчетох и по- несмислени от твоите постове не видях. Толкова хора (потребители) ти отговориха и обясниха, че НИКЪТ или/и АВАТАРЪТ нямат за тях никакво значение. Отгоре на всичко ти изтъкнаха разумни и адекватни доводи защо мислят така. Ти, също като тези, срещу които въставаш с обяснението, че били селяни, прости и един бог знае какво им било на умствения багаж обаче, отказваш да видиш бялото и продължаваш да твърдиш, че е черно. И за да не прозвучи сякаш се заяждам ще изясня какво е бялото и какво- черното.

Първо - всеки има правото да избира как ще се нарича (що за дЕвол ще му е ника). В България все още има закон, защитаващ свободата на словото и личния избор и това е част от този закон според мен.

Второ – какво значение има как се е кръстил Професор, доктор на молекулярната физика Петка Чапаев. Дали е bai ui, TiNtIrI_MiNtIrI (добре звучи) или Petka Chapaev. Зад ника човекът е все един и същ. ТИ си този, който възприема тези псевдоними като проява на не доразвил се интелект. В интернет всеки човек търси индивидуалността, която невербалното общуване дава в реалността. От друга страна се стреми да бъде различен от това, което е. Да, псевдонимът и аватарът СА ДОНЯКЪДЕ отражение на индивида зад тях, но ако аватарът е моментното състояние на човека и може да се смени, с ника нещата не стоят така. Моят ник е от преди повече от 5 години и съм регистрирана с него почти на всякъде. Някога приятелите ми ме асоциираха с него, защото бях злобна и студенокръвна. Днес вече не съм, но си харесвам нарицателното. Защо да го сменям?

И след като ти си толкова тънък специалист по имената и псевдонимите защо не ми направиш един психопортрет според вече изложените от мен НИК: ^KRISTALINA^ и текущ аватар. Пък ако щеш и подписа вземи под внимание. Интересно ми е ще можеш ли да защитиш теорията, която изказваш!

Странно, ако се бях кръстила FaRcHiPeLaNkA, дали щеше това да промени епикризата?

P.S: Не мисля, че trapped има от кого да се крие, че чак и втори ник да регистрира заради една тема. angry.gifangry.gif Ти как мислиш "професоре"?

Трапед:Не съм трипер,нямам трипер,не съм и имал. И трипер не е аз,и аз не съм той. Уточнение.

Аз не съм психолог нито съм се интересувал от психология, но на база поста ти, ника и от части подписа ще се опитам да направя един бърз психопортред както пожела. Сигурен съм че ще отречеш всичко най-малко заради задоволяване на гордостта си и отричане на теорията ми.

Тези стрелкички на горе са остатъци от потребяването на IRC. Ползват се за да бъде подреден ника най-отдолу в листата и да прави по-голямо впечатление. Това означава че търсиш в интернет внимание, което в реалния живот не ти е отдадено. Голяма част от чатърите са такива(става въпрос за тези които са на възраст, която им позволява да мислят по такива въпроси). Кристала има студена красота. Аватара е крайно отблъскващ, явно с него целиш отбягването на хора които могат да те преценят по външния ти вид, както в действителност така и в съответния форум. Явно имаш изграден с години комплекс към нея. В подписа си също предполагам има нещо от истинската ти личност. Няма да разсъждавам върху него, защото е малка вероятността да е така. С критичния ти пост и некултурното използването на иронични изрази като "професор" доказваш студенокръвието си, макар да го отричаш. Обиждаш човек който не те е обидил. Може би защото виждаш в мен личност крайно противоположна на твоята. Отричаш тезата ми, но смятам че ника, аватара и може би подписа ти са отражение на истинската ти същност. Понякога НЕ означава ДА.

Не се обиждай. Нищо лично.

И аз доста се ядосах на някои потребители - къде на иронията им, къде на нещо друго, но не им отвърнах с нападки като теб, а най културно им разяснявах становището си без да ги иронизирам, както те направиха с въпроса ми. :)

MDMA, не съм споменал, но говорех не за имената на хората, а за техните прякори. Давам ти пример.

Примерно ти се повреди автомобила. Отиваш при някой твой приятел и му се оплакваш. Той като чува какъв ти е проблема и казва да отидеш при Стефан Уестия. И ти не отиваш, защото видиш ли прякора на този човек е циничен. Е да, но пък след време се оказва, че дадения човек е най-добрия в тази област, в която ти е бил проблема.

Прякор и ник са две различни неща. Ника си го измисляш ТИ, а прякора не. Така че не може да прецениш някой по прякора му особено пък в тази примерна ситуация.

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Леле как ги разкатаваш никове, микове, портрети, анализи, страшен си :)

Заек съм в сравнение с теб, но ще се поупражнявам, ако не възразяваш cool.gif

Такаааа,

MDMA, понякога прекалява с хапчетата. Периода на прекаляване съвпада с периода на чешането на пръстите по форуми и всякакви други литературни прояви.

Правейки анализ на аватара, може да се предполага, че MDMA иска да отиде на гей конференция в Лас Вегас. Обаче не го пускат sad.gif

Също така MDMA е чувствителен. Чувствителността му се е изострила след онзи случай, за който не иска да говори cool.gif

Като обобщение може да се каже, че MDMA е пич :)

• Автор
Леле как ги разкатаваш никове, микове, портрети, анализи, страшен си :)

Заек съм в сравнение с теб, но ще се поупражнявам, ако не възразяваш cool.gif

Такаааа,

MDMA, понякога прекалява с хапчетата. Периода на прекаляване съвпада с периода на чешането на пръстите по форуми и всякакви други литературни прояви.

Правейки анализ на аватара, може да се предполага, че MDMA иска да отиде на гей конференция в Лас Вегас. Обаче не го пускат sad.gif

Също така MDMA е чувствителен. Чувствителността му се е изострила след онзи случай, за който не иска да говори cool.gif

Като обобщение може да се каже, че MDMA е пич :help:

Успя да ме разсмееш :) Не разбрах само за какъв случай приказваш но ти си го знаеш.

Прякор и ник са две различни неща. Ника си го измисляш ТИ, а прякора не. Така че не може да прецениш някой по прякора му особено пък в тази примерна ситуация.

А от къде знаеш, че човека зад ник "селянина", в действителност това не е прякора в живота му?

А "nickname" означава точно прякор.

Темата се разводни доста. А и някак не доведе до никакъв резултат. Дали има смисъл да стои отворена?

Аз не съм психолог нито съм се интересувал от психология, но на база поста ти, ника и от части подписа ще се опитам да направя един бърз психопортред както пожела. Сигурен съм че ще отречеш всичко най-малко заради задоволяване на гордостта си и отричане на теорията ми.

Тези стрелкички на горе са остатъци от потребяването на IRC. Ползват се за да бъде подреден ника най-отдолу в листата и да прави по-голямо впечатление. Това означава че търсиш в интернет внимание, което в реалния живот не ти е отдадено. Голяма част от чатърите са такива(става въпрос за тези които са на възраст, която им позволява да мислят по такива въпроси). Кристала има студена красота. Аватара е крайно отблъскващ, явно с него целиш отбягването на хора които могат да те преценят по външния ти вид, както в действителност така и в съответния форум. Явно имаш изграден с години комплекс към нея. В подписа си също предполагам има нещо от истинската ти личност. Няма да разсъждавам върху него, защото е малка вероятността да е така. С критичния ти пост и некултурното използването на иронични изрази като "професор" доказваш студенокръвието си, макар да го отричаш. Обиждаш човек който не те е обидил. Може би защото виждаш в мен личност крайно противоположна на твоята. Отричаш тезата ми, но смятам че ника, аватара и може би подписа ти са отражение на истинската ти същност. Понякога НЕ означава ДА.

Не се обиждай. Нищо лично.

И така.... да видим истините и неистините.....

В IRC съм влизала точно 4 пъти и то не защото ми е било интересно. Там просто е пълно с ;) Дано не ми се и налага повече. Къщички(стрелички) имам защото ника ми се струваше скучен и реших да го разнообразя. Ако търсех толкова много внимание нямаше ли да пиша по- често в раздел ”Празни приказки”. Честно казано и в реалния и във виртуалния си живот стоя далече от хората или поне от много шумните компании и навалиците.

Аватарът е моя собствена рисунка. Тъй като съм се потрудила доста над нея реших да си я сложа във форума. За това, че не обичам хора за които външността е всичко, си прав. Смятам, че имам съдържание в главата си а циците или задника не са чак до там приоритетно качество. Що се отнася до комплекса. Коя жена няма комплекс от външността си? Била съм и 65 и 95 кг но не се срамувам от това, колкото и да е странно. :speak:;)

За това дали си или не си личност противоположна на моята няма как да изкача мнение тъй като за мен ти си просто поредния потребител, взел малко по лично чужда критика. Не съм целила с поста си да те засегна или пък нещо по- тежко, просто изразих мнение. Може да съм била по- рязка но то е защото изчетох цялата тема и никъде не видях ти да възприемеш нещо то това, което ти бяха написали потребителите.

И за край...

Да, никът и аватарът СА отражение на моята същност, най- малко защото ги харесвам и съм видяла нещо в тях. Но ти в никакъв случай не са цялата МЕН. Не харесвам твоите но това не ме кара да те преценям по тях или да игнорирам общуването с теб.

Не се засягам, от пубертета съм излязла отдавна. Приемам, и ако не се съгласявам, то поне уважавам чуждото мнение.

Редактирано от ^KRISTALINA^ (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Мдаа, не липсват оригинални попадения. Пък и си мисля, че поне 3/4 то тях са втори, трети или четвърти на вече регистрирани и популярни потребители.

И какъв ли е смисълът? Става раздвоение и разтроение на личността в интернет пространството! biggrin.gif

Не знам какъв е, сигурно има смисъл, ако и да е въпрос на собствена преценка и характер най-вече. А възможни причини - бол, сещам се за най-малко 2-3 на първо замисляне.

еми точно така, на който каквото му харесва. обикновено те нямат нищо общо с човека, че даже и обратното.

еми точно така, на който каквото му харесва. обикновено те нямат нищо общо с човека, че даже и обратното.

Добър отговор, към който само ще допълня, че ника се избира според целта на регистрацията. А за да не се преплитат предварително зададените сюжетни линии, често никовете стават 2, 3 ..., т.е. много цели - много никове. Е, почти.

П.П. Понякога става и объркване...

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

интересни никове се появяват напоследък из форума... :speak:
Ами това е интересно място с интересни хора, ще има и интересни никове biggrin.gif

Дали се влияя? Ами да, макар и доста рядко. Като цяло не си изграждам мнение на тази основа. Като се замисля, май само два-три са ме предразположили. Док, твоя е полезен, предизвиква любознателните. Естествено тези на феновете разкриват някаква информация. Избора на Мето подсказва малко за характера. Де да бях разбрала т.е. прочела правилно този на Данчо. Държа ме в заблуда, че е чистосърдечен, дълго време. biggrin.gif Печения лиглю от друга страна, макар и да изглежда добро момче, ще си остане в съзнанието ми хлапе. Нищо чудно да го израсте и да иска да го смени. В много по-голяма степен ми влияе избора на аватар. По принцип потребителските имената се заемат бързо и понякога нямаш избор. Спомням си, че в този форум пробвах поне 7-8 преди да се регистрирам. Но картинката си е по желание. :)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.