Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Черен списък на търговците на хардуер

Featured Replies

Здравейте съфорумци,

понеже май започна да ми писва, а и не съм адвокат и не познавам в детайли закона за защита на потребителите (нито пък искам да го интерпретирам) търся съвет от Вас. Ще започна с малко пред история. На 30.10.2005 година си закупих от Техномаркет Европа в Русе монитор Сони HS 75S. На 11.10.2006 оставям за ремонт въпросният монитор в оторизиран сервиз от Сони в Русе. В средата на ноември започнах да се интересувам, какво аджеба става с моят монитор, който съм си платил в брой и след доста "интересен" разговор със служител от Сони България, в който ми беше намекнато да си трая докато ми отремонтират техниката, разбрах, че мониторът ми се нуждае от подмяна на матрицата, а матрици нямало в склада им. Понеже много обичам да ме заплашват и изнудват последва една бурна кореспонденция по електронната поща, като копия на писмата се получаваха от някои от мениджърите на Сони Европа локализирани в Лондон и Берлин ако не се лъжа. Според закона за защита на потребителите след 30-ят ден имам право на подмяна на закупената от мен стока с нова или възстановяване на сумата, която съм дал за покупката и. След размяна на няколко остри писма по гореописаната схема и опит от страна на Сони България за тяхна си интерпретация на ЗЗП, в крайна сметка стигнахме до решението да ми подменят мониторът с нов. Новият получих на 24.11.2006 и тъй като моделът, който притежавах беше изчерпан като количества ми го подмениха с SDM S75AS. До тук всичко макар и с много нерви и разправии завършва с happy end така да се каже! Взех си новият монитор без да претендирам за каквито и да било парични обезщетения и т.н. (стойността, която съм заплатил за HS 75S когато съм си го купувал 2005 е с около 20% по висока от стонйността на SDM S75AS когато ми го дадоха). Та новото мониторче дефектира със същият дефект както и старото на 22.12.2006 (по малко от месец експлоатация!) Понеже хранех още топли спомени от разправийте покрай предишният "ремонт" реших да не си вгорчавам празниците, а да изчакам да преминат. На 04.01.2007 реших все пак да обезпокоя по елетронната поща господата и дамите от Сони България с въпроса "Как ще процедираме?" и след като от тях не получих никакъв отговор на 09.01.2007 опаковах чудото на техниката SDM S75AS в кашончето, с което го получих и ... в оторизираният Сони сервиз в Русе. За моя изненада на 22.01.2007 (вчера) разбрах, че мога да си получа монитора от въпросният сервиз. Бях изненадан, че само за две седмици са успели да се справят с ремонта. За съжаление изненадите не свършваха до тук . Оказа се че са ми изпратили обратно старият ми монитор HS 75S, който е отремонтиран!!! Интересува ме какво е законовото право на Сони при положение че веднъж ми е подменило монитора с НОВ (както е по закон) да ми подменя подмененият монитор с такъв, който е ОТРЕМОНТИРАН (това че аз съм старият собственик на отремонтираният според мен е частен случай)?

Благодаря Ви предварително за отговорите.

• Отговори 106
  • Прегледи 26k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Незаконно е да ти го подменят отново.Обърни се към адвокат.

Незаконно е да ти го подменят отново.Обърни се към адвокат.

Според кой закон е незаконно?

Незаконно е да ми го подменят със монитор който е работил и не е нов? Понеже според ЗЗП имат право да ми подменят закупената стока с нова, да ми върнат парите или да ми отремонтират артикула (в случая монитор) като ми върнат част от запалтената от него сума (обезценяване)!

Според мен е напълно законно. Новия монитор, който са ти дали могат да кажат че е даден като оборотен докато ремонтират стария ти. Ако имаш пари за даване, обърни се към адвокат. Той ще знае дали може да се направи нещо, от което да им стане гадно. Ако нямаш пари, пиши до комисията за защита на потребителите. Те нямат никакви права, но пък на никой на са му приятни, когато го проверяват :P

Според мен е напълно законно. Новия монитор, който са ти дали могат да кажат че е даден като оборотен докато ремонтират стария ти. Ако имаш пари за даване, обърни се към адвокат. Той ще знае дали може да се направи нещо, от което да им стане гадно. Ако нямаш пари, пиши до комисията за защита на потребителите. Те нямат никакви права, но пък на никой на са му приятни, когато го проверяват :P

Да де ама немогат да ти дават оборотен като е изтекъл законния срок нали?Ако според документите монитора е сменен с друг няма основание да се сменява пак и то със стар.Поне аз така го мисля ама нека пита адвокат какво може да се направи.Доколкото знам във форума има юристи,нека и те да дадат мнение.

Чл. 112. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.

(2) Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид:

1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие;

2. значимостта на несъответствието;

3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

Чл. 113. (1) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

(2) След изтичането на срока по ал. 1 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.

(3) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.

(4) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;

2. намаляване на цената.

(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

(3) Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

Както се вижда, не търговецът има право на избор, а потребителят, така че съвсем спокойно може да претендирате за възстановяване на сумата. А що се отнася до това дали КЗП има правомощия - в закона си го пише!

Ако Техномаркет започнат да го увъртат, обърнете се към Комисията, пък да видим какво ще стане ... Миналия месец, мой колега доста добре се справи с Техномаркет - Пловдив, които се правеха на интересни с един Сони плейстейшън, който дефектирал на 3-тия ден. След увъртания около седмица, включващи глупотевините, че трябвало да се плати транспорта до сервиза в Германия, че може би от там щели да искат 200 евро за ремонта, на клиентът им му писнало и се обърнал към моя колега. След като той написа жалбата до КЗП, с копие до управителя на магазина в Пловдив, познайте какъв беше резултатът! На втория ден се обаждат от магазина и любезно канят клиента да си избере измежду възстановяване на сумата и замяната с нов плейстейшън.

Всички подменяния са прилежно описанив гаранционната карта! Според закона техника се подменя само с НОВА!!! Ако се отремонтира старата имам право на преоценяване (чл. 114, алинея 2) и възстановяване на разликата. Никой не ме е питал искам ли или не искам да ми се връща отремонтираният стар монитор!!! В момента съм бесен понеже през седмицата не съм в България, а уикендите нали се сещате как работят "Защита на потребителя" и т.н.

Аз също съм имал вземане даване със Сони България, но в София. Пак по същия случай един познат направо се побърка около меко казано смешните оправдания, които му поднасяха от сервиза. Най-смешното беше, когато сервизния техник се обадил по телефона и казал, че не вижда какъв е проблема на монитора. Е, проблемът беше, че една вертикална линия от пиксели светеше само в червено. И това ако не се забелязва... В крайна сметка след 2-3 месеца подмениха матрицата на монитора. И така мисля приключиха нещата. Не знам обаче дали монитора все още работи нормално...

soul, относно проблема, който имаш... гони ги до дупка. Не им се давай! Достатъчно заможна фирма е SONY и не мисля, че е присъщо това им поведение...

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

soul,аз те съветвам да опиташ последно като уведомиш управителя или който е там за намеренията си да се обърнеш към КЗП и aдвокат и ако няма резултат наистина да го направиш.В правото си си.Ясно е че във всяка стока има брак ама сервизното обслужване в България го няма хич.Всеки път когато купувам нещо искрено се надявам да не ми се налага да ползвам гаранцията защото знам каква мъка е.

• Автор

Ееех, че весела темичка се е заформила тук! Я да сипя масло в огъня :yanim:

Преди около пет месеца ходих с един познат до "Технополис" да му помогна в избора на монитор. Спряхме се на един Philips - хубава картинка, тънко мониторче - радост за децата! Обаче преди два месеца, изненадващо човека ми звъни - хай да ходим в "Техно"-то, че на монитора излезли черни линии. Хубаво - казвам му аз, но едва ли там ще ги интересува гаранцията, друга фирма се занимава с тази страна на въпроса.

Гледаме гаранционната карта - изобщо не се споменава коя е фирмата, само адрес и телефон. Звъннахме - таратанци, никой не вдига телефона. Решихме да отидем в "Технополис". Отиваме там и голям праз - изобщо хабер си нямаха, коя е фирмата нито къде се намира. В крайна сметка фирмата се намери, но там пък друго ръбче - оказва се (според въпросната фирма), че политиката на Philips била да не се сервизират мониторите им в България, ами в Холандия (или някое друго царство-господарство). Така че чакане му е майката - та до днес, тя гаранцията си върви, кучетата си лаят.

Епилог

Носят се слухове, че в "Технополис" щели да отварят гише за рекламации, без трети фирми и прочее. Ще поживеем, ще видим.

Mite, тази тема май е плод на моите и твоите патила, демек като мама и тати сме и'. Дано поне има полза за хората и преди да тръгнат да купуват нещо със спестените със сто зора пари да прочетат и тази тема освен многото други, от които и аз научих страшно полезни неща.

Сега да разкажа как става зарибявката на баламурници от "любимата" ми фирма ЕВарна. В ролята на шарана съм аз, разбира се.

Значи, когато отидох при тях за първи път казах, че искам машината да е бърза за да работя на Аутокад, Солид и да вървят обаче и яки игри за кеф на съпруга ми. Исках да сложат мой хард, сд и лан-карта от стария танк на новия самолет. Русокосата дама, за която и fixt00l говори, веднага ми спретна от сайта им една оферта за 567лв. Нищо не разбирах и веднага се навих, защото и парите бяха малко, а и ми ги даваха моите работодатели /нещо като частен кредит от тяхна страна и аз си го връщам от заплатата/. Стария барутник нещо пиукаше и даваше образ в 2 от 10 опита, та като го занесох да му извадят горните чаркове ги попитах дали ще го прегледат и излекуват. Казаха да и "майстора" какво прави не знам, но каза че нищо му няма освен, че много грее процесора и има дефектно нещо в една плочка на рама. То за късмет и щайгата тръгна все едно е ок, ни писукане, ни нищо. А и аз се бях правила на майсторка и бях сложила едни ламарини за да закача още един хард, та се посмяхме и атмосферата е супер френдли. Питам колко струва диагностиката, защото знам, че нищо днес не е без пари, а тя ми казва НИЩО. Да, обаче и НИЩО не присветна в главата ми.

Имах и още една щайга при мен с дефектно дъно и питам може ли от двете баракуди да се направи една, която смятах да подаря на приятел. Пак казват да и местят там нещо. Вече не помня дали пробваха пред мен тръгва ли "чудото", но аз пак питам- колко ви дължа? Отговора отново е НИЩО. Казвам как нищо, нали този човек все пак загуби време с моите чаркове, вложил е мисъл и труд? И следва разяснение, след което би трябвало да ти светне, но не и на мен: "Ние не търсим печалба от тези дребни манипулации. Ние очакваме да сте наш клиент при покупка на части и ъпгрейд." А на мен и трети път не ми просветна след като се оказа, че в новата машина не могат да се включат и двата харда, които имах и ми направиха прехвърлянето на инфото пак с усмивка и пак без пари.

Това е политиката за зарибявка на балъци на тази фирма- да те вържат за клиент с леки чупки в кръста като знаят, че с това което ти набутат ще трябва пак да отидеш при тях, но този път чупката в кръста искат да е от клиента.

Това е за сега. Сериала продължава, а края му не се вижда още.

Добавено: И както говорим тук за проблеми, се сещам да дам пример и как купува незнаещия човек като се надявам и малко усмивки да има след прочетеното.

Става дума за това, че наистина е по-добре да плащаш, но да получаваш освен качествена стока и добро отношение, а не добро отношение и кофти стока.

В офиса сме клиенти на "Кагами"-Варна. Наистина продават скъпо, което бе пречка да отида при тях като частно лице, но търпението и обслужването от служителите там поне за мен е на ниво. Ще ви кажа как пазарихме от тях с моя шеф.

Случай 1:

- Имате ли някакво нещо, дето да си пъхна картата от фотоапарата и да си видя снимките на компютъра?

-Момичето само отвори уста и взе да пита рийдър ли искаме, какъв е апарата, каква е картата;

- Ние имаме нещо такова, купено от вас, но дупка тясна, не влиза;

- Момичето едва се сдържа, но пита:Добре кажете какво сте купили от нас, или ако не знаете изчакайте да проверя, или ако искате донесете нещото, ако сте наблизо;

- Те провериха какво сме взели /и дупката трябва да става/, а ние донесохме нещото.

Оказа се, че има нещо изкривено вътре и фирмата го подмени още на другият ден.

Случай 2:

- Имате ли едно нещо, дето се продава в оранжева кутия, трябва за ADSL и струва около 10-12лв. ?

- Консултанта си позволи усмивка, но не каза нищо обидно по повод незнанието ни или нещо друго. А вие познахте ли какво купихме?!

Случай 3:

- Шефа купил нов компютър за офиса за около 1300лв., но установил че има ДВД записвачка, а няма за СД;/тя била комбинирана, ама кой да види/

- Бърза нашия, звъни им и дига аларма- що нямам аз записвачка за СД като казахте, че всичко ще е най-най?

- Те хората докато обеснят вече беше поръчано второ СД за около 100лв. После на спокойствие обесняваха, че е излишно, ама нищо- да има.

Та мисълта ми е, че може и да ти искат по 10лв. на отваряне, ама ги даваш с кеф. И можеш да приемеш това, че са малко мудни и все чакат нещо от София, а и не знам защо персонала рядко се задържа там повече от няколко месеца.

Е, дано поне сте се посмяли малко! :rolleyes:

Miteto,и ти си за КЗП.Неможе да ти ремонтират нещото два месеца ако ще сервиза да е в Пакистан.

И така сагата продължава :cheers:. Имам усещането, че в Сони България работят някакви абсолютно зомбирани хора! Всички повтарят едно и също "Нищо странно не виждаме от факта, че сме Ви върнали старият отремонтиран монитор, който Вие така добре си познавате!" По нагло обяснение едва ли можеше да бъде съчинено. След като три дни чаках някои си г-н Ефтимов да се свърже с мен и да ми разясни моят казус вчера сезирах "Комисията за защита на потребителя" - Русе. Оказа се че он лайн формата им за оплаквания работи и си четат доста акуратно постъпилите жалби! Та вчера са посетили Техномаркет Европа в Русе за доизясняване на случая. След това ми се обадиха да ме информират как върви проверката по моята жалба и се ангажираха да ми съдействат да си получа парите обратно (в 30 дневен срок законово регламентиран) тъй като в моят казус има две много сериозни нарушения (първо - просрочен 30 дневен срок за отремонтиране при първата ми рекламация и подмяна на дефектиралият монитор с нов едва на 36 ден и второ - подмяна на дефектиралият нов монитор с първоначално рекламираният, който вече е отремонтиран без моето съгласие). Според КЗП-Русе днес трябва да има посещение от софийските им колеги и в Бизнес Парка в Младост 4 в София. Там се нахожда офисчето на Сони България! Веднъж да си взема парите и следващият монитор, който ще си купя едва ли ще е с марката Сони ... Всъщност като се замисля едва ли ще си купя повече нещо на Сони ;)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте отново!

Виждам, че темата не е "завряла" от нови мнения, но това може и да се приеме като добър знак, че "черните" фирми просто загиват и дано след време да няма нужда от подобни теми. Предполагам, че всеки който е посетил тази тема е допринесъл затова. С цел опитът ми да е от полза и на други искам да кажа как приключи моят случай /с видео картата/.

В крайна сметка фирмата ми върна цялата сума без увъртания и излишни глупости. Но за този резултат твърдо вярвам, че голям, дори основен, принос имат всички от форума, които ми изказаха своята подкрепа и ми дадоха своите съвети.

Освен това и от мен съвет към всички, които се сблъскат с подобни проблеми, независимо дали се касае за 30 или 300лв.: Обръщайте се към Комисията за защита на потребителите! Там хората наистина работят и си спазват сроковете за реакция, които са: 14 дена за отговор на запитване, 30 дена за проверка по жалба. Особено удобен е електронния вариант за подаване на жалба, така че не чакайте като мен 3 месеца да си пилите нервите, а действайте веднага.

Накрая отново искам да изкажа благодарността си към всички съфорумци както и специално на stanley56, lz4jw и Fixt00l :):wors::wors::rolleyes::nono::)

Няма да описвам ходенето си по мъките, но с удоволствие бих добавил към списъка "ЖАР Компютърс". Некоректни и некомпетентни е най-малкото, което може да се каже за тях. Отношението им към некорпоративни клиенти е все едно крадеш, а не отиваш с парите си. Не издават касови бележки и фактури и по този начин ощетяват държавата с милиони. Никога не е ясно кое колко струва, а дилърите си правят врътка след врътка и съответно гаргара с хората. В тази фирма всеки работи тайно от шефовете за себе си на отделна, безотчетна сметка. :rolleyes:

Редактирано от cybercrackerbg (преглед на промените)

По- добре опиши твоя случай за да има поука за тези, които влизат тук просто за ориентация. И както казах от собствен опит- пиши на Комисията, а не изчаквай. Нервите няма кой да ти ги компенсира, нали?

Няма да описвам ходенето си по мъките, но с удоволствие бих добавил към списъка "ЖАР Компютърс". Некоректни и некомпетентни е най-малкото, което може да се каже за тях. Отношението им към некорпоративни клиенти е все едно крадеш, а не отиваш с парите си. Не издават касови бележки и фактури и по този начин ощетяват държавата с милиони. Никога не е ясно кое колко струва, а дилърите си правят врътка след врътка и съответно гаргара с хората. В тази фирма всеки работи тайно от шефовете за себе си на отделна, безотчетна сметка. :rolleyes:

Преди година и половина се сблъсках с JAR в Русе и аз останах с подобно впечатление, че все едно отиваш да крадеш. Не ми остана много време да разбера дали са компетентни, щото ме отблъснаха като клиент още от вратата!

Като ви слушам болежките от не-коректни фирми искам да добавя и магазин "Чайка"които се намира във гр.Русе.И така купих си PC сичко е супер машината си вари перфектно.Но след 2-месеца захранването ми изгаря и аз си давам PC на ремонт.Чаках един месец да си получа PC.Отивам във фирмата и ко да видя моя комп си стои там не-покътнат.Питам аз какво става а момчето ми отговатя че копма ми ще трябва да пътува за София да го оправят.И аз го питам какво са правели през целия месец а той ми отговаря че е нямало превоз.Аз няма ко да прая и се съгласявам.Отвам след 2-седмици да питак какво става и отговора е че компа ми е на ремонт да отида след 1-седмица да си го взема.И така отивам след реченото време и PC ми пак не е готово.Имаше доста разправий за едно захранване от 300v което не може да се оправи за 2 месеца.(смехория колко време ме мотаха)с едно захранване 2-месеца.И така получих си компа след 2-месеца и няколко седмици.

Казвам който има проблеми и се бавят от фирмата повече от месец искаите оборотна стока.Няма да ви казвам колко мъки и нерви попилях поради едно захранване което струва 50лева.

Флай систем Варна - мошеници.

Ди & Джи - кръгли идиоти е меко казано. Отивам аз и питам за една памет (клокарска) дали имат. И оня почва да ме хока, че съм бил набутан да си я взема (Супер талент ЦЛ4). Вика, че корсеир били по-добри. Ама, че как. Те нали внасят корсеир. И после аз му давам характеристиките на паметта и тоя дришльо, един изгърбен седи пред мен и с цялата си наглост си бръкна в носа и си извади сопола. После са избърса в дрешките и вика, че с тая памет не мога да отворя и един 900 мегабайтов JPEG, нямало съм да можел да работя на фотошоп и също така игрите заемали 30-40% от цялата памет на компютъра. Ето това ако не е изостанал идиот аз нямам кво повече да добавя. ПП във Вали са пекани. С други фирми съм нямал работа.

Эдравейте. Първо бих искал да ви поэдравя эа страхотния форум. Беэ да искам да ви лаская но эа мен той е най добрия на теэи теми които вълнуват все повече хора в България. Эа съжаление в тоэи "Черен списък" трябва да вляэат 90% от фирмите в България, мое мнение!!! Аэ винаги при покупката на каквато и била техника са бил на принципа " НЕ СЪМ ТОЛКОВА БОГАТ ЭА ДА СИ КУПУВАМ ЕВТИНИ РАБОТИ" , но эа мое съжаление все нещо не получавам това эа което плащам! Може би сам карък,може би, а може би на Българина му липсва честност, може би... Эа предишния си компютър платих 1 500 лева беэ ДДС. , эа сегашния 2 200 беэ ДДС. Как мислите дали сам доволен!!! :cheers: Аэ не сам паралия , парите не ги копая, просто съм готов да платя колкото трябва но да получа качество. Предишния ми компютър все още още го иэплащам, и тоэи също. Можи би ще ви се сторя малко радикален но според мен с такива хора които жевеят мамейки другите и имайки предвид в каква "правова държава" живеем трябва да се действа само по един начин.

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Ами от последните няколко страници останах с впечатлението че в Русе има доста "черни" фирми( то това впечатление всъщност си го имам отдвавна) та реших и аз да се оплача от толкова прехваления Техномаркет. Значи преди извесно време исках да си купя бас и туба за колата (знам че не е свързъно с ПЦ, но все пак) обикалях аз, набелязах и няколко по мой вкус но така и не видях в тоя отдел сътрудник а исках да питам нещо, та тръгнах аз да търся сътрудник, тук сътрудник там сътрудник, нема такова животно, та накрая стигнах чак до готварските печки и там съответния сътрудник що годе културно ми каза че съответния човек се намира до еди кой си телевизор. Отивам за при него и съвсем лубезно му казвам че се интересувам от закупуването на нещо от съответния отдел. Отговорът му беще нещо от рода на:

"Ъъъъ ти к'во искаш, изобщо не ме занимавай сега имам работа!!!!" и продължи да си щрака из менюто на телевизора.

Е по голяма простащина не бях виждал, при положение че бях готов да им оставя 400 лв, не че е кой знае какво но все пак бях готов да пазарувам от там, а сега смятам повече да не пазарувам от там.

Супер мн се ядосах и нз каде точно мога да се оплача, чесно казано в тоя момент ми идваше да изкартя кинескопа на оня телевизор с очилатата му глава, но реших че няма смисъл да ставам още по голям простак от него.

Точно това най ме дразни, лошото обсужване, дори и да е добра веригата такива хора правят мн лошо впечатление и в една цивилизована държава биха изгонили такъв служител точно на 2-рата такава проява но явно все още не сме готови за ЕС

Доста неща съм купил от Техномаркет в София и за съжаление и тук положението е подобно. Ако поискаш да ти обяснат функцийте на някой продукт гледат като пребозали, ако решиш да купиш почва едно голямо търсене на някой да ти даде желаната стока!!!

Като казвате да не се лъжем да пазаруваме от Лидер, за този ли говорите? Аз съм пазарувал от тях (на Гурко 45) и съм доволен от обслужването, цените, както и че не ми слагат ДДС-то. Преди някои друг месец си купих от тях 320 GB хард на Seagate, чаках ден-два да го доставят в магазина и всичко си беше точно. Е, не са върха на компетентността - наскоро имах проблем с USB-тата на кутията и те нищо не можаха да ми кажат, ами ходих до Reset да ме светнат (те и там не знаеха, ама викнаха някакво шефче и той ми помогна).

Също така споменахте да не се ходи и в Jumena. Проблемни ли са? При тях не съм ходил, но при тях имам 6% отстъпка заради студентската ми дебитна карта.

EDIT: а за Applet какво ще кажете, защото там имам 5-10% отстъпка с картата ми.

Редактирано от Vegetto (преглед на промените)

Ами от последните няколко страници останах с впечатлението че в Русе има доста "черни" фирми( то това впечатление всъщност си го имам отдвавна) та реших и аз да се оплача от толкова прехваления Техномаркет. Значи преди извесно време исках да си купя бас и туба за колата (знам че не е свързъно с ПЦ, но все пак) обикалях аз, набелязах и няколко по мой вкус но така и не видях в тоя отдел сътрудник а исках да питам нещо, та тръгнах аз да търся сътрудник, тук сътрудник там сътрудник, нема такова животно, та накрая стигнах чак до готварските печки и там съответния сътрудник що годе културно ми каза че съответния човек се намира до еди кой си телевизор. Отивам за при него и съвсем лубезно му казвам че се интересувам от закупуването на нещо от съответния отдел. Отговорът му беще нещо от рода на:

"Ъъъъ ти к'во искаш, изобщо не ме занимавай сега имам работа!!!!" и продължи да си щрака из менюто на телевизора.

Е по голяма простащина не бях виждал, при положение че бях готов да им оставя 400 лв, не че е кой знае какво но все пак бях готов да пазарувам от там, а сега смятам повече да не пазарувам от там.

Супер мн се ядосах и нз каде точно мога да се оплача, чесно казано в тоя момент ми идваше да изкартя кинескопа на оня телевизор с очилатата му глава, но реших че няма смисъл да ставам още по голям простак от него.

Точно това най ме дразни, лошото обсужване, дори и да е добра веригата такива хора правят мн лошо впечатление и в една цивилизована държава биха изгонили такъв служител точно на 2-рата такава проява но явно все още не сме готови за ЕС

А ти какво очакваш за 200-300 лева заплата? А даже и 500 да е, все тая. И 1000 лева не стигат сега да изкараш месеца така, както си го запланувал. Не казваш как си бил облечен на колко си години и какъв вид имаш. Моята приятелка ми разправя, че веднъж, когато си поръчала такси са и казали: " Момиченце, не си прави шеги" и не и пратили такси, а тя е на 32 сега :clap:. Проблема е, че гласа и е като на момиченце :clap:. Така, че нищо чудно на момчето да му е писнало да се занимава с разни тарикати, които само обикалят, питат и се бъзикат с тях!!! Познавам много такива, дето не биха дали и 1000 лева за автомобил примерно, но в същото време своята морга искат да продадат за не по-малко от 2000, при положения, че са я купили за 600. Такива като тях обикалят из Техномаркет, може случайно да си купят някое дискче, но изглеждат така, все едно ще си вземат плазма за 10000 лева! така, че не се учудвай на отношението на служителя. Другата крайност е безкрайната "компетентност" на служителите, която граничи с некомпетентността. Мисля, е това е по-лошото - да те накарат да си вземеш нещо, от което искат да се оттърват. А мислиш ли, че ако отидеш в някой друг магазин, дето ще те боготворят няма да ти пробутат някой боклук? Аз мисля, че даже там е по-вероятно, отколкото в Техномаркет. В техномаркет знаеш, че ако е NEO не купуваш, ако е италианско купуваш само при липса на други алтернативи и други подобни, дето всеки си ги знае. А и е ясно, че консултантите не се задържат много в подобни вериги и проблема е пак в ниското заплащане на труда и изискванията, като за европейско. На други места могат да плащат също толкова, но никой не те следи с камери примерно. Сигурно си наясно, че когато на човек му писне да си играят с него и да слугува на чорбаджиите , му е все едно какво ще става! Търси вината в управата на Техномаркет, а не в обикновения нископлатен и изтормозван служител!

[А ти какво очакваш за 200-300 лева заплата? А даже и 500 да е, все тая. И 1000 лева не стигат сега да изкараш месеца. Според мен въпросът е в човека! Аэ лично съм работил и эа 200 и эа 2000 и винаги съм се старал да си свърша съвестно работата, ако не си доволен от работата си просто я сменяш. Има работа эа целият китайски народ / поне в София /. Ако след беэброй смени на работни места още не си доволен,СИ ПРАВИШ СОБСТВЕН БИЭНЕС И СИ САМ НАЧАЛНИК!!!! МНОГО ВАЖНО: В случай че имаш свой биэнес опитай да не забравяш как си се чувствал когато си бил подчинен на някого!!! P.S. За съжаление много хора эабравят. И още нещо, докато масово се работи на принципа " ТЕ МЕ ЛЪЖАТ ЧЕ МИ ПЛАЩАТ, АЭ ГИ ЛЪЖА ЧЕ РАБОТЯ" няма да има прогрес.

Редактирано от Roki77 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.