Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчваме: Фантастика - Роботи, Извънземни & Co.

Featured Replies

Доколкото си спомням Александър Беляев е филмиран и то доста добре.

Както казах в киното почти няма добра научна фантастика.

Сега се сещам за едни филм "Луна" се казва много е добър ама няма екшън и извънземни.

Оня английския ли? Не чак толкова лоша идея, но ужасно реализирана - все едно нарочно е правена, като я гледаш да затъпяваш.

П.П. За Беляев в киното...Ами твърде много са му длъжни - да знаеш! Включително и за филмираните творби.

П.П.2 Поне на Стругацки не са напълно длъжни, макар и не с добре направен филм(не ми харесва реализацията), но поне играта S.T.A.L.K.E.R, малко замазва положението с "Пикник край пътя".

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 144
  • Прегледи 45,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Незнам за филмите не съм ги гледал. Рама и Одисеята са страхотни, ама научната фантастика си я е имало доста по-рано. Около век ако не се лъжа. Какво ще кажеш за 20000 левги под водата и Пътешествие до центъра на земята.

Азимов също пише научна фантастика и е най-великият според мен, ама по твоята дефиниция Лъки Стар серията сигурно е диво фентъзи :-P

Както и да е де. Безсмислен спор.

Ама ние спорим ли?

"Среща с Рама" "Града и звездите" поредицата разкази "Аз робота"

А в Одисеята направо описва бъдещето няма да се учудя ако излезе прав и на Европа има живот.

Ако не греша първи е описал изкуствения интелект.

Жул Верн също е пророк описал е съвсем точно технологии открити в следващите сто години.

Азимов ...........

Да се върнем към киното.

"Контакт" не е лош филм макар да е орязана осакатена версия на един страхотен роман.

Според мен,уважеми авторе на темата,ще направите по-добре,ако започнете да ЧЕТЕТЕ научна фантастика.Така ще избегнете възможността да я видите през призмата на нечии режисьорски интерпретации. А ако е за книги,аз с удоволствие бих ви препоръчал романите на Лоис Макмастър Бюджолд, поредицата на издателство "Бард".

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Ама ние спорим ли?

:) само за това какво се включва в научната фантастика. В това отношение, аз като програмист съм бинарен: фентъзи и научна фантастика, 'невъзможно' и 'възможно'. Всяко допълнително разграничаване размива границите и предизвиква още спорове. :)

"Аз, роботът" е на Азимов, не на Кларк. И макар Азимов да допринася неимоверно за присъствието на роботите във жанра, нито той, нито Кларк са пионерите. Чапек е бащата на роботите с невероятната за времето си "Р.У.Р.", а израза "изкуствен интелект" е въведено от Джон Макарти.

Значи искаш с извънземни... аз ти препоръчвам Battleship (Бойни Кораби).

Отдавна не съм се разписвала в тази тема. Повода да го направя сега е ПРОМЕТЕЙ, който сякаш ме предизвика да се изкажа негативно..Просто не разбирам как тези фантастични актьори са се съгласили да участват в тази фантастична глупост. Всъщност се досещам само за една причина и тя се казва Ридли Скот. Толкова много неща не са наред в този филм, че не намирам смисъл да ги изброявам. Въпреки, че не са впечатляващи и най вече защото няма какво друго да похваля, трябва да отбележа, че специалните ефекти са добри.

Публикувано изображение

Не гледайте високия рейтинг в IMDB, а вижте оценката и прочетете коментарите публикувани там, Дори на Mek Torres, използващ определението "интригуваща недовършена история", му е трудно да аргументира дадените 8/10 звездички, като пише "Всичко изглежда красиво и светът е доста завладяващ, но се препъваме, когато стигнем до сценария, сюжета и героите."

Самата идея е толкова безумно глупава, че предизвиква правенето на подобна аналогия:

Публикувано изображение

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Здравейте.Разгледах темата,но не мярнах този филм който търся с робот е пак фантастика но не е споменат,не се сещам за името и от доста време го търся реших да питам тук да не правя нова тема. Един полу-човек полу-робот се биеше мисля че пак с някой друг и после умира в една река мисля че се самоунищожава в нещо като джунгла в някаква пирамида се биеха стар ще е 90 години. Благодарен ще съм ако някой го знае. Друго не се сещам за него.

90-те бъкат с филми за киборги ( полухора,полуроботи както казваш ) ... А относно фантастиката ( научната особено ) , мисля че забравяте много добрия автор Станислав Лем ...наравно е с Беляев , Азимов , Кларк или братята Стругацки ... Лично на мен поредицата за Йон Тихи и пилота Пиркс са ми любими, без да омаловажавам и по-сериозните му творби ... :)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Робърт Хайнлайн също е много добър автор.Незабравими ще останат романите му "Странник в странна страна", "Звездните рейнджъри" филмиран през 1997 г. , "Луната е наставница сурова" ,както и множеството разкази.Не напразно е обявен за Гранд Мастър на фантастиката.

• 2 месеца по-късно...

Преди много години гледах филм за гадно същество което влизаше в телата на убитите от него хора и те ставаха почти неуязвими.Преследваше го друго добро същество за да го унищожи,то също беше внедрено в човешко тяло.С помоща на полицай на края лошото бе унищожено а доброто се настани в тялото на убития полицай пред очите на дъщеричката му и така го съживи.Не знам как се казваше този филм,а ми се иска да го видя отново.Мислех че е с Джеймс Белуши но от филмографията му не излезе нищо фантастично с подобен сюжет.Ако някой се сеща за нещо подобно да ме упъти благодаря предварително.Филма е от преди 30 години 

Преди много години гледах филм за гадно същество което влизаше в телата на убитите от него хора и те ставаха почти неуязвими.Преследваше го друго добро същество за да го унищожи,то също беше внедрено в човешко тяло.С помоща на полицай на края лошото бе унищожено а доброто се настани в тялото на убития полицай пред очите на дъщеричката му и така го съживи.Не знам как се казваше този филм,а ми се иска да го видя отново.Мислех че е с Джеймс Белуши но от филмографията му не излезе нищо фантастично с подобен сюжет.Ако някой се сеща за нещо подобно да ме упъти благодаря предварително.Филма е от преди 30 години 

http://www.imdb.com/title/tt0093185/ The Hidden (1987)

Upside Down / Паралелен Свят (2012)

Публикувано изображение

Наивен сюжет със сериозно сбъркан край. Опит за фантастика, който по-скоро прилича на приказка за лека нощ. Макар реализацията да не е блестяща идеята е добра и филмът е поносим.  7/10

• 2 месеца по-късно...

Привет !

Търся един филм, в който се разправя за извънземни, които са били заровени под земята. Те се пробуждат от светкавици и представляват метални шапки с дълги метални пипала, които са гиганти. Абсолютно нищо друго не си спомням от този филм, но помня, че се излъчваше по диемата и беше много интересен. Надявам се някой да знае как му е името. Предварително благодаря ;) ! П.С. : Извинявам се ако съм допуснал грешки при писането 

Редактирано от legendata (преглед на промените)

Привет !

Търся един филм, в който се разправя за извънземни, които са били заровени под земята. Те се пробуждат от светкавици и представляват метални шапки с дълги метални пипала, които са гиганти. 

Малко офтопик, ама все пак е свързано с филма: Препоръчвам ви и играта Half-Life 2 (Episode 2 и Episode 1, като епизод 1 продължава там, където епизод 2 свършва). Защо ? В нея има точно такива извънземни ("стридери") с дълги крака и издаващи странни силни звуци...

Ето ги: https://www.youtube.com/results?hl=en&safe=off&q=hl2+strider&biw=1280&bih=933&pdl=300&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=w1

https://www.google.com/search?q=hl2+strider&hl=en&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZxxTUZCqEsntsgaNyIDwCA&sqi=2&ved=0CDQQsAQ&biw=1280&bih=933#imgrc=_

https://www.google.com/search?q=hl2+strider&hl=en&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZxxTUZCqEsntsgaNyIDwCA&sqi=2&ved=0CDQQsAQ&biw=1280&bih=933#hl=en&safe=off&tbm=isch&q=half-life+2+strider&spell=1&sa=X&ei=lRxTUaylO5HitQbgsIHQAQ&ved=0CE8QBSgA&fp=1&biw=1280&bih=933&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&cad=b&sei=fxxTUYfZJ8GhtAbv0IHgDw

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.