Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчваме: Фантастика - Роботи, Извънземни & Co.

Featured Replies

Не,няма и да го гледам,не обичам такива филми

:nono:

• Отговори 144
  • Прегледи 45,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

:nono:

И какво означава "такива филми"? Защото аз бях супер приятно изненадан от филма, въпреки, че не гледам фантастики. Страхотен е.

Много добър.Дори отличен по отн. на ефектти красоти и т.н.С8жета малко изтъркан,но освежен има поука показва какв сме хората как не уважаваме нищо наше.Обаче очаквах повече по отн. на 3д ефектите сигурно ако го гледам не на 3Д пак ще е същата работа

:mad:

И Аз споделям мнението ти. Прекалено ного фантастика се навъди в нета.

И Аз споделям мнението ти. Прекалено ного фантастика се навъди в нета.

Днес го пуснах на компа... гледах до 40-45 мин някъде и не ми хареса

И какво означава "такива филми"? Защото аз бях супер приятно изненадан от филма, въпреки, че не гледам фантастики. Страхотен е.

Означава такива фантастики.

Гледайте си ги със здраве.

Аз си предпочитам Извънземното и Седморката на Блейк

Означава такива фантастики.

Гледайте си ги със здраве.

Аз си предпочитам Извънземното и Седморката на Блейк

Само че Седморката голяма част от новото поколение дори не знае за съществъването и :angry:

Само че Седморката голяма част от новото поколение дори не знае за съществъването и :yanim:

Сещам се за един филм от онова време, който го даваха по Студио Х Сатурн три с Кърк Дъглас. В филма ги преследваше някакъв се бъгнал робот в космическа станция.

• 1 месец по-късно...

Само че Седморката голяма част от новото поколение дори не знае за съществъването и ;)

"Новото поколение " не знае и за Робокоп,а скоро ще спре да знае и за Терминатор.

Като гледам как се бълват филми един след друг, скоро време не знам дори АЗ какво ще знам :whist: То не беше Изгреви на кобри,трансформатори,Пришълци и хищници,тоя срещу оня...и тъй нататък.

Аз лично наблягам на фантастиката ,макар доста често да гледам и други филми.Предпочитам завладяващият филм,понякога нестандартно направен,а ако може и да не му се знае края.Или пък от онези филми дето няма как да ги рекламираш понеже ако кажеш за какво се разправя и то няма смисъл да бъде гледан :blink: Между другото има и един филм "Трансморферс" (не "Трансформерс") обаче специалните ефекти са направо смешни.

Ще добавя фаворитите си от фантастиката:

-Сериали:

Седморката на Блейк - всички серии ги изгледах ...лично ;)

Farscape

Andromeda

Stargate

StarTrek (много серии,много нещо.Не се решавам да започна.Последно попаднах на сбор от доста серии - около 180 гигабайта.Тотален ужас.)

Battlestar Galactica

Babylon 5 (Съветвам най-горещо да се гледа.По две три серии на ден, всеки ден.Филма е 5 сезона следвано от няколко големи филма "за финал" .Страхотно завързан сюжет,препратки във времето,събитията са вплетени едно в друго,интриги,политика,преследване на интереси.В България даваха някой друга серия и на най-интересното място спряха.Събитията след това започнаха да се развиват и малко преди края се разбра всъщност за какво иде реч и каква е идеята на всичко)

Firefly - задължително след него се гледа и ...

Serenity - продължение на сериала

-Игрални или с малко серии:

Sphere

Sunshine

Solaris

Solar crisis

Supernova

Velocity Trap

Event Horizon

The Fly (1 и 2)- закъде без телепортационните генетични мутацийки :)

The Abuss

Lexx

First Encounter (този филм не може да се намери никъде) 1997 година. http://www.imdb.com/title/tt0228303/

Red Planet

Pitch Black

Mission To Mars

Minority Report

Next

Final Fantasy:The Spirits Within (Велика анимация,гледал съм го няколко пъти)

Lost in Space

The Lost Room

DejaVu

Equilibrum

Gataka

Frequency

Saturn 3 - беше ми доста интересен преди ,докато не го изтеглих да го гледам сега. Е все пак е старичък.

Alien

Predator

Contact

Петият елемент

Война на Световете 2005г. - Какво не му харесват хората на тоя филм - не знам. А някои били се отегчили. Филма си е много добре направен,действието се проследява от близо,няма предговор,няма залъгалки.Човека отива, вижда, бяга, крие се- напълно като реално.Няма време за моткане, няма време за любов и романтика.Какво очаквате да направите като извънземните са по петите ви? Бягате и толкоз.

Издирвам няколко космически филма на които не знам заглавията но бяха интересни.

Редактирано от TiratroN (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Филип Хосе Фармър е известен на почитателите на фантастиката с циклите "Речен Свят" и "Светът на нивата", известен и като "Войната на безсмъртните". Замислих се че знам толкова малко за него, освен националност и наградите Хюго и Небюла, и се насочих към уикипедия. За любопитните - тук. Оказа се че е писал и доста на религиозна и сексуална тематика. А след като Хайнлайн е посветил "Странник в странна страна" на него, една невероятна книга която горещо препоръчвам, явно си заслужават. За мое съжаление съм нямал възможност да се докосна до тази част от творчеството му.

Започнах да чета първо "Създателят на вселени", защото "В телата си разпръснати върнете се" не изглеждаше особено привлекателно в очите на десет годишно момче.

Да се върна към темата. Първият коментар който видях в IMDB за първата екранизация/2003/ на Воден свят започваше със "stupid". Страхотна книга с отчайващ филм по нея. Ако я намеря ще я изгледам за да си изградя свое мнение. Римейка се води все още е със статус "in production", но се намира знаете къде.

Ясно е че не по всяка книга става филм и че не по всяка се прави лесно.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=ZJfl1jwECAc

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=gfs-BotdsVw

Една лесна задачка-закачка.

Литературна

Електронна

Машина

Да видим кой пръв ще се досети :cool:

Любимия ми фантаст - Станислав Лем. Кибериада, Трурл и Клапауций, Йион Тихи, Пиркс и още толкова много разкази. Библиотека *Галактика* ( гр. Варна ) и списание Космос, книги-игри и ..... упс отплеснах се.

:)

• 2 седмици по-късно...

Направо да кажа - търся филми с извънземни, да не са комедии, нещо като в Досиетата X или До краен предел, или също така филма Следите (Signs, 2002) с Мел Гибсън дето е. Бе нещо което държи в напражение да е. Майка ми разправя, че скоро гледала някакъв филм за едни дето открили някакви следи в нивите си, криминален уж бил... ба извънземни да има и да е мистерия, ужаси... тия жанрове.

• 2 седмици по-късно...

От филми с извънземни най-ми харесват всички части на пришълецът, хишикът и прочие. Верно че са стари но в някои отношения и до ден днешен си остават ненадминати

Предпочитам сериали пред филми, иначе любимо ми е всичко със Stargate в него :) други... Battlestar Galactica, V, Sanctuary, Farscape, Andromeda... За филми Star Wars, Alien, Caprica (не ми хареса кой знае колко, но все пак) и още няколко за които не се сещам Сега съм решил да почна Doctor Who, бива ли го?

Ха! Не сте ли гледали "Plan 9 from Outer Space"? Задължителен за всекки любител на жанра. ;) Добре, шегата на страна. Две заглавия се сещам ведна, които не видях да са споменавани: "Donnie Darko" (режисьорската версията, а за хардкор сай-фай маниаците може и кино версията). "2001: A Space Odyssey" - този е от задължителните. ....ааа да и "Moon" излезе скоро, много добър. Сам Рокуел прави страшна роля.

• 2 месеца по-късно...

Repo Men

Публикувано изображение

Нов футуристичен екшън-трилър.

Сценарист: Ерик Гарсия, Гарет Ленар

Режисьор: Мигель Сапочник

В ролите: Карис ван Хоутен, Джуд Лоу, Форест Уитъкър, Лив Шрайбер, Алис Брага, Джо Пинг, Лиза Лапира

Нали знаете как може да си вземете почти всико на изплащане. Е, в далечното бъдеще ще могат да се вемат и органи. Точно както бяла и черна техника, коли или къщи. Трябва ти сърце - имаш го, но принципа при непогасени вноски остава валиден. Като спреш да плащаш - трябва да го върнеш. Естествено, едва ли би го направил доброволно и точно тук се намесват разпоредителите. Като не можеш да покриеш задълженията си - те ще те направят от рецепиент в донор. Такава е системата, всичко се връща обратно.

• 2 седмици по-късно...

Генезис / Inception

Публикувано изображение

Гледайте го, и то по възможност на кино. Има сънища, подсъзнателни нива и други игри с човешкия ум. Страхотен микс от фантастичен екшън-трилър с елементи на драма, който завършва с отворен край т.е. остава те да гадаеш, яко. Специалните ефекти бяха отлични, а нивото на актьорската игра не подлежи на коментар. Изобщо, най-сериозно ви го препоръчвам този филм. Към момента се нарежда на трето място в топ 250 на IMDB с рейтинг 9.3 от 10. Съвсем заслужено, аз лично в моята класация бих го сложила точно редом до Матрицата.

Генезис / Inception

Гледайте го, и то по възможност на кино. Има сънища, подсъзнателни нива и други игри с човешкия ум. Страхотен микс от фантастичен екшън-трилър с елементи на драма, който завършва с отворен край т.е. остава те да гадаеш, яко. Специалните ефекти бяха отлични, а нивото на актьорската игра не подлежи на коментар. Изобщо, най-сериозно ви го препоръчвам този филм. Към момента се нарежда на трето място в топ 250 на IMDB с рейтинг 9.3 от 10. Съвсем заслужено, аз лично в моята класация бих го сложила точно редом до Матрицата.

Мда :speak:

Да мине малко навалицата и другата седмица на кино. От една година го чакам този филм и бях сигурна, че Нолън барабар с цялото кралско войнство (ДиКаприо, Мърфи, Котиард, Пейдж и т.н. и т.н.) няма да ме разочароват. :)

И без да съм го гледала ви го препоръчвам.

Сега се чудя...за коя ли си роля, Ди Каприо ще бъде номиниран за Оскар? Inception или Shutter Island? :rolleyes:

Редактирано от Amantine (преглед на промените)

Repo men

Публикувано изображение

Първо, да кажа, че това е един от филмите, с най-добър саундтрак, на който съм попадала от много време насам - приятно бях изненадана от присъствието на парчета на Beck, Unkle, Perez Pardo и един много як ремикс на Moloko. :nono:

Колкото до самия филм, на мен лично много ми допадна като идея, реализация и визия. Сега ще ви обясня и защо (в следващите редове може да има и малко сполейри).

Филмът се развива в едно не толкова далечно бъдеще, в което японски учени са успяли да патентоват изкуствени човешки органи - имаш нужда от трансплантация на сърце? Черен дроб? Бъбрек? Няма проблем - вече не е необходимо да чакаш някой да умре, за да можеш да получиш жизнено важния орган.

Но в свят на корпоративни интереси, нещата стоят по друг начин. За желания орган, човек трябва да заплати малко над 700 000 долара и корпорацията е "така добра" да ви предложи разсрочено плащане. Един вид, купуваш си органа на кредит. И като всеки кредит, кредиторите изискват вноските да бъдат платени на време. Ако си купите кола или къща на кредит и не можете да облсужвате заема си - банката ви ги взима. Тук важи същия принцип - не можеш да заплатиш за дадения орган? Корпорацията праща свои агенти да приберат "продукцията".

Реми (Джъд Лоу) и Джейк (Форест Уитайкър) са именно агенти на тази корпорация и с това се занимават - обикалят и абсолютно хладокръвно вадят органите на длъжниците.

Но в един момент всичко се преобръща, когато Реми получава инфарт и получава ново сърце. Тогава вече и ние (като зрители) виждаме и другата страна на монетата.

Ако имате представа как фунционира една корпорация и какво е нейното мото (maximum profit), то тогава бихте и предположили колко мрачна е развръзката.

Доброто никога не печели.

Препоръчвам и приятно гледане! ;)

Генезис / Inception

Публикувано изображение

Препоръчвам ви го и аз . yvsot общо взето наистина е събрала на три реда основното - за повече информация относно филма, посетете най-близкото до вас кино.

Редактирано от Enei (преглед на промените)

Repo men

Публикувано изображение

Ех...Джъд Лоу

Нямаше как да не го гледам. Поглед към бъдещето, но не от светлата му страна. От една страна, добре- решени са доста здравословни проблеми, които имаме днес. но от друга- нямаш ли пари...

Най ме изненада краят. Хареса ми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.