Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчваме: Фантастика - Роботи, Извънземни & Co.

Featured Replies

тук>>>Мога да заявя с увереност, че за мен Transformers е най-добрия филм създаван някога. Обикновенно когато казвам това ме гледат с недоумение, но аз продължавам да твърдя, че филма е идеален пример за съвършена прожекция.

Прочети цялото резюме за филма тук>>>

• Отговори 144
  • Прегледи 45,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Човек, с това си изказване разсмя и тези, които имат фобия към смеха!

На мен не ми хареса трета част на поредицата. Сюжета беше съшит с бели конци. А единствения човек, който може да спаси планетата... е хайде вече стига с това?!?

Аахахаххахахахахахахахааааааааааааааааааааааааааааааааааааахххххххххххххххххххъхъхъхъхъхъхъхъъаахйасадгйагсдгдагхсдгхахсдгхкасгдгасгхдгхасхдгхасхгдгхасгхдгхасхдасдхасдх.... Ми не ме кефи изобщо ми е втръснало от тези реплики: -Само вие, полковник... само вие ще спасите човешката раса... И редица други тъпотии дето са ми втръснали... Предпочитам да си гледам Под Прикритие, Стъклен Дом и други БГ серали правени с акъл, а не с пари... изтъркано е вече 1 мърлио раздрипан, разхвърлян да искача срещу 21902139023091020302130213032102130321213212109321092312310923190392100932121321321302932121321332123123198231982319823189231892318972317231897321978231879231879321879231789321789 (образно кзано) човека с кол, въже и нож и да ги побеждава. Както и да е. Това според мен е най-не-хубавия филм на Майкъл Бей. Предишните са му в пъти под-добри, като започнем с Лоши Момчета :yanim:... ще си замълча...

Аахахаххахахахахахахахааааааааааааааааааааааааааааааааааааахххххххххххххххххххъхъхъхъхъхъхъхъъаахйасадгйагсдгдагхсдгхахсдгхкасгдгасгхдгхасхдгхасхгдгхасгхдгхасхдасдхасдх.... Ми не ме кефи изобщо ми е втръснало от тези реплики:

-Само вие, полковник... само вие ще спасите човешката раса...

И редица други тъпотии дето са ми втръснали...

Предпочитам да си гледам Под Прикритие, Стъклен Дом и други БГ серали правени с акъл, а не с пари... изтъркано е вече 1 мърлио раздрипан, разхвърлян да искача срещу 21902139023091020302130213032102130321213212109321092312310923190392100932121321321302932121321332123123198231982319823189231892318972317231897321978231879231879321879231789321789 (образно кзано) човека с кол, въже и нож и да ги побеждава.

Както и да е. Това според мен е най-не-хубавия филм на Майкъл Бей. Предишните са му в пъти под-добри, като започнем с Лоши Момчета :yanim:... ще си замълча...

Все още не съм гледал 3 част , но се надявам да ми хареса ! А изброените от теб сериали не им издържам и 5 мин ! По дървени реплики не съм чувал през живота са ! Дори сериалите които са снимани в БГ през 70-те и 80-те на миналият са класи над тях ! Така , че разни Стеклини домове , забранени любови и т.н. трябва да си пълен дебил за да можеш да им издържиш 45 мин на тъпотии !

• 2 седмици по-късно...
  • 4 месеца по-късно...

Някой може ли на ми намери този сериал Alien Nation аз съм го гледал но беше отдаван и искам пак да го гледам но не можах да го намеря http://www.imdb.com/title/tt0096531/

Някой може ли на ми намери този сериал Alien Nation аз съм го гледал но беше отдаван и искам пак да го гледам но не можах да го намеря http://www.imdb.com/title/tt0096531/

Затовядай

Alien Nation

http://www.demonoid.me/files/details/257843/24054135/

Успехи !

• 3 седмици по-късно...

The Happening / Явлението (2008)

Публикувано изображение

М. Найт Шаямалан си знае работата. Филмчето е загадъчно-мистично и хвърля в размисли. Както в предишните творения на Шаямалан - "Шесто чувство","Неуязвимият" и най-вече "Следите" , няма да видите много ефекти но малко любители на жанра ще останат разочаровани.

Редактирано от Nestor Bulgar (преглед на промените)

The Happening / Явлението (2008)

Публикувано изображение

М. Найт Шаямалан си знае работата. Филмчето е загадъчно-мистично и хвърля в размисли. Както в предишните творения на Шаямалан - "Шесто чувство","Неуязвимият" и най-вече "Следите" , няма да видите много ефекти но малко любители на жанра ще останат разочаровани.

:hush:

Като видях аватара ... се сетих за един стар потребител и приятел : maicky ! Дано да е живо и здраво момчето ...

тук>>>Мога да заявя с увереност, че за мен Transformers е най-добрия филм създаван някога. Обикновенно когато казвам това ме гледат с недоумение, но аз продължавам да твърдя, че филма е идеален пример за съвършена прожекция.

Прочети цялото резюме за филма тук>>>

Shia LaBeouf е цяла една актриса за откриване и е една от силните страни на сагата.

К'о речи?
  • 9 месеца по-късно...

Здравейте колеги, Моля да ми препоръчате научна фантастика. Гледал съм "Денят на Независимостта" и искам нещо такова. С извънземни, може и нещо за планетата земя. Благодаря

Red Planet, Mission to Mars, Evil Horizon, The Core, Predators, Battlestar Galactica, има и то много: Влизаш в Zamunda и избираш раздел Фантастика.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)

Здравейте колеги,

Моля да ми препоръчате научна фантастика. Гледал съм "Денят на Независимостта" и искам нещо такова. С извънземни, може и нещо за планетата земя.

Благодаря

Знаеш ли какво е научна фантастика?

Какво научно виждаш в "Денят на Независимостта" ?

Знаеш ли какво е научна фантастика?

Какво научно виждаш в "Денят на Независимостта" ?

Точно научна фантастика (science fiction) си е. Буквалното разбиране да даден израз не винаги е правилно. Научната фантастика е художествен стил, който се занимава с въображаеми, но повече или по-малко постижими/правдоподобни/възможни събития най-често развиващи се в бъдещето. Типични за жанра са напреднали технологии, паралелни вселени, извънземни, паранормални явления и т.н.

За да не е научна фантастика трябва да има нещо, което се приема за изцяло неправдоподобно - напр. магия - тогава става фентъзи. Признавам че границата е тънка, ако почнем да спорим кое е възможно и кое не, но специално Денят на независимостта си е типичен научнофантастичен екшън.

Без паранормалните, тези в които са включени, са залитане за зарибявка на тъпия масов консуматор. Със само няколко изключения, но пък в някои от тях въпросните явления, също е направен опит да се обяснят...Примерно "Силата" в "Звездни войни".

Без паранормалните, тези в които са включени, са залитане за зарибявка на тъпия масов консуматор. Със само няколко изключения, но пък в някои от тях въпросните явления, също е направен опит да се обяснят...Примерно "Силата" в "Звездни войни".

Така е, но това си го пише в дефиницията:

... повече или по-малко постижими/правдоподобни/възможни събития...

...За да не е научна фантастика трябва да има нещо, което се приема за изцяло неправдоподобно...

А и ти сам казваш, че няма как да се изключат напълно.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Точно научна фантастика (science fiction) си е. Буквалното разбиране да даден израз не винаги е правилно. Научната фантастика е художествен стил, който се занимава с въображаеми, но повече или по-малко постижими/правдоподобни/възможни събития най-често развиващи се в бъдещето. Типични за жанра са напреднали технологии, паралелни вселени, извънземни, паранормални явления и т.н.

За да не е научна фантастика трябва да има нещо, което се приема за изцяло неправдоподобно - напр. магия - тогава става фентъзи. Признавам че границата е тънка, ако почнем да спорим кое е възможно и кое не, но специално Денят на независимостта си е типичен научнофантастичен екшън.

Аз разликата я правя и знам кое е фентъзи,фантастика и научна фантастика.

Ето ти пример за човек създал научната фантастика http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%90%D1%80%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BA

За съжаление разказите му са зле филмирани и превърнати в тъпи екшъни.

Така е, но това си го пише в дефиницията:

Щото са леко извадени от контекста и щото аз съм чел и други дефиниции, в които непостижимостта на дадени технически възможности важи за днешните времена, а не за бъдещето, но и намеци нямаше за съдържание което е неправдоподобно, Неправдоподобността - това е правило за фентъзито.

Аз разликата я правя и знам кое е фентъзи,фантастика и научна фантастика.

Ето ти пример за човек създал научната фантастика http://bg.wikiquote....iki/Артър_Кларк

За съжаление разказите му са зле филмирани и превърнати в тъпи екшъни.

Напълно прав си! Ако не беше питал за филми, а за книги(макар някои от романите да са и филмирани), моментално щях да те насоча към класически руски фантасти, от времето на СССР.. Те принципно, освен научна фантастика(с няколко изключения), друго не са писали, а някои от тях са много добри!

Доколкото си спомням Александър Беляев е филмиран и то доста добре. Както казах в киното почти няма добра научна фантастика. Сега се сещам за едни филм "Луна" се казва много е добър ама няма екшън и извънземни.

Ето ти пример за човек създал научната фантастика http://bg.wikiquote....iki/Артър_Кларк

Незнам за филмите не съм ги гледал. Рама и Одисеята са страхотни, ама научната фантастика си я е имало доста по-рано. Около век ако не се лъжа. Какво ще кажеш за 20000 левги под водата и Пътешествие до центъра на земята.

Азимов също пише научна фантастика и е най-великият според мен, ама по твоята дефиниция Лъки Стар серията сигурно е диво фентъзи :-P

Както и да е де. Безсмислен спор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.