Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласуване: Aлгоритъм или кройка?

Featured Replies

Абе къде е батко беееее....

Хайде избирайте! Кое от двете повече ви кефи?

И без да лъжете,честничко си кажете да не ядете бой... ;)

И като гласувате се обосновавайте...

;) Кройка защото винаги мога да прекроявам...Алгоритъм е прекалено точно и ясно нещо за мен, не ми изнася... ;)
  • Автор

Ми да - винаги знаеш какво може да очакваш...ако чаткаш де.

Добре направения алгоритъм е доста по-силен от каквато и да е кройка. За това са измислени диференциалната и интегралната математики, за да се опишат допускани, параметризации, граници и всичко, което така или наче ще те доведе до кройка. Затова определено залагам на алгоритъма. Ако мога да перефразирам въпросът ти като - Как предпочитате да мислите, схематично или в детайли? - Бих отговорил, аз лично мисля схематично, за детайлите се сещам чак при реализация на идеите си. От друга страна пък помня детайли, събития, факти, имена, физиономии, което ми помага да вадя или намирам необходимата материя спомагаща за детайлизирането...

Добре направения алгоритъм е доста по-силен от каквато и да е кройка. За това са измислени диференциалната и интегралната математики, за да се опишат допускани, параметризации, граници и всичко, което така или наче ще те доведе до кройка. Затова определено залагам на алгоритъма. Ако мога да перефразирам въпросът ти като - Как предпочитате да мислите, схематично или в детайли? - Бих отговорил, аз лично мисля схематично, за детайлите се сещам чак при реализация на идеите си. От друга страна пък помня детайли, събития, факти, имена, физиономии, което ми помага да вадя или намирам необходимата материя спомагаща за детайлизирането...

Алоооооооооооууу има хора като МЕН, които мразят математиката ;) И едва ли има нещо в нея, което да ме накара да я заобичам...Едвам научих таблицата естествено без със 7 и 8 много е сложно, виж с девет добре че ми показаха цаката как да го правя с пръсти... :wors: Абе такиви ми ти работи, с други думи таковам ти и алгоритама... ;)

Редактирано от dindi (преглед на промените)

• Автор

И аз не разбирам математиката ,но я уважавам. Затова гласувам с две ръце,за алгоритъма,а на кройката и пожелавам да си седи там,където И е мястото - в женските списания и да не ме занимава с глупости!!! 'Сека жаба да си знае мочурището...angry.gifangry.gifangry.gif

И аз не разбирам математиката ,но я уважавам. Затова гласувам с две ръце,за алгоритъма,а на кройката и пожелавам да си седи там,където И е мястото - в женските списания и да не ме занимава с глупости!!! 'Сека жаба да си знае мочурището...angry.gifangry.gifangry.gif

Глупости...В алгоритъмът няма капка въображение само закони, истини и все скучни работи...За къде сме без фантазия...А за жабата и мочурищото- жабата може и да отиде в двореца и да се омъжи за принца, но за някои неща не трябва само да вдяваме, а трябва да бъдем и изобретателни... Та...така...

Хубаво ги делите... а защо не комбинация от двете?

Т'ва май е по-силно оръжие, а? ;)

Може и двете.

В математиката има поезия и в кройките има математика.

• Автор

Е то и в ц*ц*те има д*пе и в д*пето има ц*ц*,ама...Редко се срещат и двете в едно...

Алоооооооооооууу има хора като МЕН, които мразят математиката :) И едва ли има нещо в нея, което да ме накара да я заобичам...Едвам научих таблицата естествено без със 7 и 8 много е сложно, виж с девет добре че ми показаха цаката как да го правя с пръсти... ;) Абе такиви ми ти работи, с други думи таковам ти и алгоритама... :angry:

Глупости...В алгоритъмът няма капка въображение само закони, истини и все скучни работи...За къде сме без фантазия...А за жабата и мочурищото- жабата може и да отиде в двореца и да се омъжи за принца, но за някои неща не трябва само да вдяваме, а трябва да бъдем и изобретателни... Та...така...

Нямаш си и представа, колко фантазия, абстрактно мислене и изобретателност са необходими да се измисли един добър алгоритъм, който обработва всички изкючения, разклонения и възможности. Точно при алгоритмите без фантазия неможеш да минеш. А кройката, освен да я мащабираш или съсипеш - друг неможе да се направи, дори и да искаш.

Хубаво ги делите... а защо не комбинация от двете?

Т'ва май е по-силно оръжие, а? :down:

Какво е кройката, ако не овеществения алгоритъм?

Може и двете.

В математиката има поезия и в кройките има математика.

В математиката има поезия - така е - но е без рими - и за това понякога изглежда суха...

Нямаш си и представа, колко фантазия, абстрактно мислене и изобретателност са необходими да се измисли един добър алгоритъм, който обработва всички изкючения, разклонения и възможности. Точно при алгоритмите без фантазия неможеш да минеш.

А кройката, освен да я мащабираш или съсипеш - друг неможе да се направи, дори и да искаш.

Какво е кройката, ако не овеществения алгоритъм?

В математиката има поезия - така е - но е без рими - и за това понякога изглежда суха...

Имам си представа за това, я отричам.

Кройката може да се променя не само в мащаб...винаги можеш да я промениш и да превърнеш старата идея в нова.

За последното твърдение винаги съм се чудила защо всички математици са такива поети :angry: мерси, че ме светна :down:

• Автор

Всъщност алгоритъмът и кройката се запознали на стълбитещо на 178-мо СОУ "Карл фон Зуберщайн " в гр. София,където в неделя сутринта на 23 май 2003-та година се провеждали едновременно:

- Олимпиада по математтика.

- Конкурс - прослушване и набиране на чалга-певици,организирано от "Планет мюзик".

Закъсняващият за конкурса Момчил Всичкознайковски,по прякор "Рубика" изпуснал въпроси номер 28 и 29 от пищовите си за олимпиадата на стълбището. Те паднали директно от гащите му,където той обикновено ги завирал,защото никой от квесторите не проверявал там.

28-годишната блондинка с бяла гушка Цвета Песнопойска (с творческизвучното име Малена) пък била първото лице пристигнало за конкурса на "Планет". Изпушила цяла кутия Давидов Слим на стълбите,докато дойде втората участничка. Между тях възникнал спор за това кой е първи на опашката и двете се сдърпали. Вследствие боя от яката на тоалета на Песнопойска паднал все още недошит фрагмент от нескопосан опит на сестрата на Цвета,Цура,която се изживявала като дизайнер.

Така алгоритъма на Рубика срещнал кройката на Цвета(Малена) и то било любов от пръв поглед.

Казват,че противоположностите се привличали.

Казват,че противоположностите се привличали.

И ти вяврваш в това????

Аз поне вярвам, то това си е съгласно всяка жаба да си знае гьола!

Динди, ако ми обясниш как и кога си направила/ще направиш кройка без да знаеш алгоритъма за правенето й, и тя да излезе точна - няма да ти повярвам. Малко хора обичат математиката, но това не е повод да не й се признава дължимото! :)

Поздрави: Ирина.

Аз поне вярвам, то това си е съгласно всяка жаба да си знае гьола!

Динди, ако ми обясниш как и кога си направила/ще направиш кройка без да знаеш алгоритъма за правенето й, и тя да излезе точна - няма да ти повярвам. Малко хора обичат математиката, но това не е повод да не й се признава дължимото! :)

Поздрави: Ирина.

Браво Смърфиетке - школата си личи издалеко !!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.