Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте безплатна защитна стена?

Featured Replies

и аз търся някоя ,но искам като я настроя и да я ''забравя''...

ZoneAlarm Free - от тази по-надеждна, опростена и паметлива трудно ще намериш, създаваш правилата и забравяш за нея.

• Отговори 142
  • Прегледи 31,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• PrivateFirewall 6.1 Free е твърде добра и не е редно да я пропускаме в тази тема. Поздрави

• Стената е само една: PC Tools Firewall Plus- лесна за използване и изключително ефективна!

• Съгласен съм -ако се ползва заедно с ThreatFire. Вероятно това е безплатен максимум.При небезплатните програми нещата са многовариантни. Поздрави

Публикувани изображения

В момента най-добрата защитна стена е COMODO Firewall Pro!

Стената е лека, като перце и въобще не се усеща!!! Освен това не забавя нета и не прави проблеми на Р2Р програми, браузъри и т.н.

Даже на тестове се справя далеч по-добре от ZoneAlarm, така че горещо ти я препоръчвам! Аз съм с нея и направо се родих, какво да ти кажа...Машината ми лети, нета си ми върви без каквото и да е забавяне, съвместима е с всякакъв анти-паразитен софтуер и пази качествено!

Опитах и ZoneAlarm, но при мен тежи и ми забавяше нета. Машината ми се зареждаше бавно, и като цяло работеше доста мудно.

COMODO Firewall Pro е стената, която никога няма да заменя с друга!

Минусът й е в интрефейса, ако си начинаещ, ще ти е трудно да се справиш с настройките, но пък настроиш ли я работата става бетон!

Ако се притесняваш, можеш да повикаш някой твой приятел да е настрои, пък и ние сме тук и няма да те оставим...Само пиши, ако се спреш на нея за да те светна нещо на ЛС!

Тук има и ръководство за нея, и е желателно да го прочетеш, ще видиш, че ще останеш впечатлен от защитата й, успех!

• 4 седмици по-късно...

На няколко места попаднах на инфо за Online Armor 2.1 Free - с настройки по подразбиране била отлична при тестове за контрол на входящия и изходящия трафик ...За да го проверя деисталирах Mamutu 1.7 и я инсталирах до Avast 4.8 Pro - първи впечатления - съвместими са и е неусетно лека ... Тепърва ще проверявам изводите от сродни форуми - а мамута винаги мога да го включа заради впечатляващата евристика... Поздрави

На няколко места попаднах на инфо за Online Armor 2.1 Free - с настройки по подразбиране била отлична при тестове за контрол на входящия и изходящия трафик ...За да го проверя деисталирах Mamutu 1.7 и я инсталирах до Avast 4.8 Pro - първи впечатления - съвместими са и е неусетно лека ... Тепърва ще проверявам изводите от сродни форуми - а мамута винаги мога да го включа заради впечатляващата евристика... Поздрави

Да,обаче е по -тежка от Comodo и с по-малко възможности.

Познавам в подробности Комодо - наистина е с по-малко възможности- но и е по-лека ....Другото ще го проверявам и тествам през новата седмица - да не забравяме - не може да се счита, че Avast Pro 4.8 e съвсем без защитна стена - с доста тестове се справя без подпомагане ! Аз просто се стремя към максимум ! Поздрави

Лична препоръка добави Mamuto. Online Armor FREE няма доста модули,които при тебе са жизнено необходими-> Web Shield,Mail Shield Phishing Filter...

Според класацията на matousec стената е преди версия 7 на Касперски,но след Комодо 3.Според мене Jetico и Online Armor са на едно ниво.

Какво те накара да се разделиш със Комодо?

Comodo 2.4 си e в резерв при мен - обновява се до 3.0 .... Мамутът си е параноичен ... Жизнено необходими неща няма - преинсталирам Win за минути и продължавам - затова без напрежение мога да пробвам всичко интересно - и да разчитам на лична преценка... Поздрави

Comodo 2.4 си e в резерв при мен - обновява се до 3.0 .... Мамутът си е параноичен ... Жизнено необходими неща няма - преинсталирам Win за минути и продължавам - затова без напрежение мога да пробвам всичко интересно - и да разчитам на лична преценка... Поздрави

Дали причината е другаде

Справка -> http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...st&p=989354

Мерси.Тестове както казват хората - бол.Според този тест излиза,че ZA е на по-високо ниво от Outpost което просто не е вярно.

Както и тука ZA пред Kaspersky - да не е доразвила нещо енжина му?

Опс,явно не е напред с Антивируса, а по скоро със защитната стена според теста.

Поздрави

едит:Освен всичко и цената определя рейтига нали?

Редактирано от damto (преглед на промените)

Не гледайте класацията , гледайте каква защита има.

Като гледам ZA и Outpost имат най-много екстри и защита

Редактирано от King_Of_Kings (преглед на промените)

ZA си е отдалечена от водещите - чудя се защо доста хора не са съгласни - ами нека я тестват лично ... Поздрави

Аз съм със Zone Alarm , карал съм доста хора да сканират компютъра , те дори не го засичат че е в мрежата.Програмата е желязна

Личното ми мнение - никоя защитна стена не е желязна ... А за мен е хоби и удоволствие да се обезсмислят атакуващите софтуерни решения - и когато станем повече нещата ще станат различни... Поздрави

ZA си е отдалечена от водещите - чудя се защо доста хора не са съгласни - ами нека я тестват лично ... Поздрави

ZA е добра за някои,за някои не е :clap: Доста време съм бил с нея само имах проблем със зареждане на Уиндоуса.Доста се бавеше системата.Но...тука става въпрос не за платени продукти,а за безплатни.FREE версията на ZA не е за предпочитане.

ZA е добра за някои,за някои не е :ph34r: Доста време съм бил с нея само имах проблем със зареждане на Уиндоуса.Доста се бавеше системата.Но...тука става въпрос не за платени продукти,а за безплатни.FREE версията на ZA не е за предпочитане.

И аз това имах на в предвид под "тежка" заради нея не успяваха да ми се заредят някой приложения,например иконката "Внимателно премахване на хардуер" "Сила на звука" Bluetooth Menager"

И аз това имах на в предвид под "тежка" заради нея не успяваха да ми се заредят някой приложения,например иконката "Внимателно премахване на хардуер" "Сила на звука" Bluetooth Menager"

Именно затова преминах на комбинацията NOD 32 + Sygate Personal Firewall и доста добре се чуствах. :ph34r: Впечатленията от стената са доста добри,жалко че вече не е безплатна sad.gif

Именно затова преминах на комбинацията NOD 32 + Sygate Personal Firewall и доста добре се чуствах. :speak: Впечатленията от стената са доста добри,жалко че вече не е безплатна sad.gif

Аз препоръчвам за домашно ползване :

Comodo ,след нея по-лекота е Ashampoo FireWall FREE

""""Очень приличная прога. Отличный контроль над исходящим траффиком, четко выполняет правила, не переспрашивает по 5 раз, как Комод. Понятные настройки: до него сидел на Jetico,его настраивать мудренее. Из 4-х, что по Matousec проходят leak-тесты на 100%, на мой вкус, самый удобный, странно, что у нас в России его почти не знают, все дружно любят родной Outpost """"" Като че ли потвърждавам това руско мнение за Online Armor 2.1 Free - безплатната стена- макар и поорязана спрямо платената версия е доста добро решение ! Преодолява тестове с настройки по подразбиране - това не е така при доста конкурентни решения ... Отлично решение за много потребители - на които не им се занимава с подробни настройки - въпроси- отговори - режим на обучение и т. н . За всяка стена най-важно е справянето и с вътрешните атаки - за външните и вградената при Win си е отлична ! Освен това е и неусетно лека спрямо безплатните си конкуренти - в работен режим е близо 24 мВ .... Определено я препоръчвам за пробване - все пак качествените безплатни програми не са много .... Поздрави

""""Очень приличная прога. Отличный контроль над исходящим траффиком, четко выполняет правила, не переспрашивает по 5 раз, как Комод. Понятные настройки: до него сидел на Jetico,его настраивать мудренее. Из 4-х, что по Matousec проходят leak-тесты на 100%, на мой вкус, самый удобный, странно, что у нас в России его почти не знают, все дружно любят родной Outpost """"" Като че ли потвърждавам това руско мнение за Online Armor 2.1 Free - безплатната стена- макар и поорязана спрямо платената версия е доста добро решение ! Преодолява тестове с настройки по подразбиране - това не е така при доста конкурентни решения ... Отлично решение за много потребители - на които не им се занимава с подробни настройки - въпроси- отговори - режим на обучение и т. н . За всяка стена най-важно е справянето и с вътрешните атаки - за външните и вградената при Win си е отлична ! Освен това е и неусетно лека спрямо безплатните си конкуренти - в работен режим е близо 24 мВ .... Определено я препоръчвам за пробване - все пак качествените безплатни програми не са много .... Поздрави

Но това,което Online Armor 2.1 Free няма,а то е от особенно значение възможността за ръчно създаване на правила за определено приложение.Докато при Jetico го има това нещо http://www.jetico.com/jpf2.htm#new_in_v2

Интересуват ме настройките по подразбиране и автоматичният и режим на работа - дали наистина са на водещо ниво.... Тази стена почти не пита и е пълна противоположност на Комодо.... Поздрави

Тази стена почти не пита и е пълна противоположност на Комодо.... Поздрави

Това означава ли,че стената ти допада?Поне засега.

Това означава ли,че стената ти допада?Поне засега.

ЦИТАТ(TNN @ 15.07.2008г. в 18:33ч.) *

Тази стена почти не пита и е пълна противоположност на Комодо.... Поздрави

То каква стена е ,ако не те пита при първоначално действие :huh: ,след като се обучи не би трябвало да те пита,а да запомни правилата по-които трябва да се води.

Работи автоматично и рядко пита - засега не и променям настройките по подразбиране и досега не съм намерил тест, с който да не се справи...Най-важното си е налице при поорязаната безплатна версия - но трябва да се отчита , че при мен е заедно с качествена комплексна програма - Avast 4.8 Pro ! Поздрави

oa_white.gifOnline Armor Free edition 2.1.0.131

Поддържани операционни системи:windows.jpg 2000/2003 Server/XP

Официален сайт Сваляне

На пръв поглед Online Armor може и да прилича на обикновена защитна стена, но всъщност е повече от това. Освен стандартните функции на защитна стена - да следи входящия и изходящия трафик, програмата следи и получаваната и изпращана от вас поща (само в платената версия), зарежданите от вас интернет страници (само в платената версия), поведението на процесите на системата, автоматично стартиращите се с Windows програми и процеси, допълненията в Internet Explorer, файла hosts за промени и засича keylogger програми (само в платената версия). Програмата притежава изчистен и интутивен интерфейс и не заема много системни ресурси, в сравнение с други пакети за интернет сигурност. Програмата се предлага в 3 варианта: безплатна, която е с някои орязани функции, пълна/платена и пълна с вграден антивирусен енджин от Kaspersky Labs. Макар и орязана, безплатната версия е също толкова ефективна откъм филтриране на трафика, колкото и другите две версии и е единствената програма, заедно с Outpost Firewall, която успява да премине всички leak-тестове на matousec.com при настрйки по подразбиране, побеждавайки продукти като ZoneAlarm Pro, Kaspersky Internet Security, Norton Internet Security 2007, Sygate Personal Firewall, McAfee Internet Security Suite 2006, Sunbelt Personal Firewall и др.

Интересно бих я пробвал. cool.gif

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.