Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте безплатна защитна стена?

Featured Replies

• Автор
Що се отнася до защитни стени Zone Alarm рулира

Абе не рулира,вервай ми.

• Отговори 142
  • Прегледи 31,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• PrivateFirewall 6.1 Free е твърде добра и не е редно да я пропускаме в тази тема. Поздрави

• Стената е само една: PC Tools Firewall Plus- лесна за използване и изключително ефективна!

• Съгласен съм -ако се ползва заедно с ThreatFire. Вероятно това е безплатен максимум.При небезплатните програми нещата са многовариантни. Поздрави

Публикувани изображения

Тъй като виждам, че се заформя сериозна дискуя ви питам-какъв е проблема с вградената в Windows XP защитна стена. Аз съм с такава и досега хакер не е влизал, а въпреки това вие препоръчвате други стени. Моля кажете, защото според мен вградената е идеална. Е вярно, че няма допълнителни функций но според мен върши работа.

Редактирано от nikolay6_pl (преглед на промените)

Тъй като виждам, че се заформя сериозна дискуя ви питам-какъв е проблема с вградената в Windows XP защитна стена. Аз съм с такава и досега хакер не е влизал, а въпреки това вие препоръчвате други стени. Моля кажете, защото според мен вградената е идеална. Е вярно, че няма допълнителни функций но според мен върши работа.

Тя си върши работа, но проблема е в контрола на достъпа до интернет на инсталираните програми. Така с един троянски кон инсталиран в системата достъпът до нея отвън е фактически неограничен.

Идеална е на баба ти хвърчилото laugh.gif

Та понеже и аз съм с Windows XP Pro такъв кошмар преживях от хакерска атака

-eто чети тука

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=35092

-че още свят ми се вие като се сетя :shy11:

Каква стена има вече разбрах и лично се убедих sad.gif

След това си инсталирах Sygate.

Ахам благодаря! Веднага си слагам друга стена ма са чуда-кат си сложа втората стена, нали трябва да изключа тази от windowsa?

Ахам благодаря! Веднага си слагам друга стена ма са чуда-кат си сложа втората стена, нали трябва да изключа тази от windowsa?

Повечето защитни стени при инсталацията си автоматично изключват вградената в windows. 2 защитни стени не е препоръчително да работят едновременно в никакъв случай.

Редактирано от sashozl (преглед на промените)

Повечето защитни стени при инсталацията си автоматично изключват вградената в windows. 2 защитни стени не е препоръчително да работят едновременно в никакъв случай.

Това пък за първи път го чувам :)

Някои може и да изключват.

Аз съм със Sygate и не ми е изключила автоматично стената на Windows-a laugh.gifangry.gif

Двете си работят заедно без проблеми :wors:

sashozl е прав. Sygate я свалиха от конвейра преди да са я научили да спира вградената стена. Даже при една от последните версии се получаваше един много неприятен СИН момент :wors: , ако юзъра е пропуснал да спре ръчно вградената стена.

За съжаление се разделих със Sygate,защото се оказа че ми спира нета sad.gif

Като включех компа и по няколко часа нямаше нет,при рестарт айде пак толкова чаках.

И днес се обадих на доставчика си,дойдоха момчетата-всичко наред по мрежата.

Значи проблема в компа някъде.

Казаха че някоя програма ми прави тая беля и ме питаха коя може да е.

Друга освен Sygate не бях слагала скоро.

Като разбраха и веднага ми я махнаха.

И ми казаха че ако не са направени както трябва настройките,така блокира достъпа до интернет sad.gif

А аз ги направих от тука,една по една

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=17

Та някой ако може да хвърли едно око и да си каже мнението.

Къде може да е причината да не пуска нет?

За съжаление се разделих със Sygate,защото се оказа че ми спира нета sad.gif

Като включех компа и по няколко часа нямаше нет,при рестарт айде пак толкова чаках.

И днес се обадих на доставчика си,дойдоха момчетата-всичко наред по мрежата.

Значи проблема в компа някъде.

Казаха че някоя програма ми прави тая беля и ме питаха коя може да е.

Друга освен Sygate не бях слагала скоро.

Като разбраха и веднага ми я махнаха.

И ми казаха че ако не са направени както трябва настройките,така блокира достъпа до интернет sad.gif

А аз ги направих от тука,една по една

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=17

Та някой ако може да хвърли едно око и да си каже мнението.

Къде може да е причината да не пуска нет?

Ако си оставиш настройките по подразбиране няма да имаш проблем.На мен също ми спря нета катоги направих.Ще е добре ако някой каже защо става така.

Някой може ли да ми каже защитна стена с български превод, че ми писна от тоя английски, човек едни настройки не може спокойно да направи. Безплатна разбира се.

Ако си оставиш настройките по подразбиране няма да имаш проблем.На мен също ми спря нета катоги направих.Ще е добре ако някой каже защо става така.

Не съм сигурен, но мисля, че може да е или от отметката Block all traffic while the service is not loadet или от правилото BLOCK ALL ;) ...

Някой може ли да ми каже защитна стена с български превод, че ми писна от тоя английски, човек едни настройки не може спокойно да направи. Безплатна разбира се.

Според мен от стените с интерфейс на български Kaspersky е най-добра :clap: , но не е безплатна :wub: ... Честно казано, не се сещам въобще за безплатна стена на български език sad.gif ...

Аз съм с AVG 7.5 и съм напълно доволен от нея. Само от време на време си инсталвам някоя друга за секи случай:wub:

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Здравейте.Какво е ммнението ви за Jetico Personal Firewall 1.0.1.61
Аз съм с нея и съм доволен - "лека" е и лесно се "обучава". В същото време има възможност за фино настройване; добре е да се прочете помощната информация относно създаването и работата с "правилата" за поведение на защитната стена.

Ето ви един сайт с тестове - ако им вярвате :yanim:

http://www.firewallleaktester.com/tests.php

Където излиза, че Jetico e na 1-во място...

Редактирано от nikola_yanev (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте.Бих искал да ви попитам какво мислите за Agnitum Outpost Firewall 1.0,безплатна е? Някой ползвал ли я е,какви са му впечатленията от нея?Лесно ли се настройва?По-добра ли е от Керио(не е безплатна , но след 30-ия става безплатна за домашно ползване ) и от Антихакера на Касперски?

Поздрави на всички cool.gifcool.gifcool.gif и весело изкарване на празниците!

• 1 година по-късно...

ProSecurity 1.30 Free ! От миналия месец - безплатен блокатор на ниво Kernel..... Отлично съвместяване с Comodo Firewall Pro 3.0 - при взаимно подсигуряване..... Не усещам загуба на скорост.... Поздрави

NetLimiter върши чудна работа като защитна стена. Пък има и много други полезни благинки.

Добре - но при трафик с невидима криптирана връзка !?!..... Просто не работи...... Що за стена е тогава??? Поздрави

ProSecurity 1.30 Free - чел съм - това било най-скоростното решение при комбиниране с качествените антивируси ... Пробвал съм с Avira Premium - без други програми - около и над 30% по-бърза интернет връзка при директно сравнение с варианта Avira Premium + Comodo Firewall Pro ! Просто защото не се филтрира целия трафик..... А защитеността е почти същата .....Вероятно е подобно и с другите антивируси ...... Поздрави

• 2 седмици по-късно...
ProSecurity 1.30 Free - чел съм - това било най-скоростното решение при комбиниране с качествените антивируси ... Пробвал съм с Avira Premium - без други програми - около и над 30% по-бърза интернет връзка при директно сравнение с варианта Avira Premium + Comodo Firewall Pro ! Просто защото не се филтрира целия трафик..... А защитеността е почти същата .....Вероятно е подобно и с другите антивируси ...... Поздрави

За жалост версия 1.30 е само за XP а 1.47 мисля беше е пригодена за Vista,но не е безплатна!!!!

Пробвал ли си Dynamic Security Agent заедно с КОМОДО тя е май като ProSecurity.....

и аз търся някоя ,но искам като я настроя и да я ''забравя''(нещо като тази на уина),защото лятото няма да ме има а на компа ще е майками ,а тя е пълен noob

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.