Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво става във вашия град?

Featured Replies

Аз живея в София,много подробности не знам,исках само да кажа,че точно в квартала,където живея(Симеоново),щели да достроят нова Billa до есента и напоследък доста напредват.Не живея в центъра и затова много - много не знам,а от Симеоново започва една горичка във Витоша,някои хора от време на време си се разхождат и понякога и с кучета...

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 213,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо не съм приел като обида, нали за това е форумът - да споделяме мненията си. Не ми се стори правилна логиката ти от сорта на В София има взрив на хепатит => това е следствие от пренаселеностт

• Здравейте аз съм от Разград(град мразен от почти цяла България по незнайно какви причини) Спомене ли се името на този град се свързва с турци, цигани и какви ли не още неща след който произлизат после

• Ти пък коя си, че да ни искаш или да не ни искаш? И ако случайно ни поискаш откъде знаеш, че ние ще те поискаме?!?! Г-жо Меркел, вие ли сте? Еееееее, добре, че се регистрирахте във форума. Б

Публикувани изображения

В неделя, 14 септември след литургия ще се извърши освещаване на учебната година на неделното училище при храма "Света Троица" в квартал Слатина. Тогава ще се записват и децата за този курс. Заповядайте!

420543_383421601683118_1362732704_n.jpg?

10629831_858537447504862_321828924847683

https://www.facebook.com/pages/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BC-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%B2-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/291873434171269?fref=photo

Нищо хубаво!

Много дъжд, вода и кал.

Много потрошени коли и крайници на хора в безумните изкопи по "Водният цикъл"

Като капак обаче едни хора едвам се спасиха и не направиха ново попълнение в черната ни хроника!

http://www.tribali.info/bg/senzatsiya-anglichanin-izvadil-horata-ot-ledenikasnimki/

Ученици щъкат, нали им е днес за сефте... Малките са най-интересни, навлизат в непозната обстановка. Останалите са претръпнали и досадени, минах по обяд покрай икономическия техникум - учители и ученици така яко дружно пушат до портата, да се чудиш срещу комари ли пръскат...

Вижте кога и къде да се возите на ретро-трамвай

retro+tramvai,Sofia,Briagnews,Vladimir+Y

София ще се включи в кампанията „Европейската седмица на мобилността" и "Европейският ден без автомобили" до 22 септември.

Европейската седмица на мобилността 2014 има за цел да направи преоценка на начина, по който мислим за градското пространство и да проучи връзката между употребата на Земята и качеството на живот. Тази година мотото "Нашите улици, нашият избор“ насърчава хората да създадат град, в който те искат да живеят. До 22 септември 2014 година в подкрепа на инициативата ще се движи ретро-трамвай, в който всеки ще има възможност да получи информация за обществения транспорт. От 17.30 ч. всеки ден в единия вагон на трамвая ще може да се послуша музика на живо. Инициативата е съвместна между Столична община - дирекция "Култура" и "Център за градска мобилност" ЕАД.

Маршрутите и графикът на движение на ретро-трамвая са:

Между 16.00 – 19.00 часа - кв. "Иван Вазов" – бул. "Хр. Ботев" – Централна гара – "Надежда 5". Мартин Начев от Музикалната академия и Божидар Иванов и Катя Анадолийска от 144 СОУ ще изпълняват популярни и народни песни.
17 септември - между 16.00 – 19.00 часа - пл. "Журналист" – ул. "Граф Игнатиев" - бул. "Хр. Ботев" – надлез "Надежда". Кирил Головин и Тихомир Тошев от 144 СОУ ще изпълняват народни песни.
18 септември - между 16.00 – 19.00 часа - Съдебна палата – бул. "Ал. Стамболийски" – ж.к. "Люлин 5".
19 септември - между 16.00 – 19.00 часа - пл. "Журналист" – бул. "Гр. Игнатиев" – бул. "Ал. Стамболийски" – "Западен парк".
20 септември - между 11.00 –13.00 часа и между 16.00 – 18.00 - ул. "Струга" - Централна гара – бул. "Хр. Ботев" – бул. "България" – ж.к. "Борово".
21 септември - между 11.00 – 13.00 часа и между 16.00 – 18.00 часа - пл. "Журналист" – бул. "Гр. Игнатиев" – пл. "Македония" – кв. "Княжево"
22 септември - между 11.00 – 13.00 часа и между 16.00 – 18.00 часа - ж.к. "Лозенец" – бул. "Хр. Ботев" – метростанция "Хан Кубрат".

actualno.com

Днес е денят на София.

575c9d85fb984c65db87dfa64bd344a4.jpg

Честит празник, софиянци!

Ученици щъкат, нали им е днес за сефте... Малките са най-интересни, навлизат в непозната обстановка. Останалите са претръпнали и досадени, минах по обяд покрай икономическия техникум - учители и ученици така яко дружно пушат до портата, да се чудиш срещу комари ли пръскат...

то да бяха само учениците, и бебетата и те

мога ли да знам само що дирят у Фантастико

:speak:

Как си, мамо? Не плачи! Ще се видим скоро... (фотоизложба)

0000007072_w663.JPG

„Как си мамо? Не плачи! Ще се видим скоро! Ще си дойдем другата Коледа!” 

Една изложба на Главната в Пловдив привлича вниманието на хората от няколко дни насам. Организаторите "крият" мистериозните платна на 20 фотографии, като над тях е изписан тъжен диалог, който кара всички да се замислят.

Както можем да си представим, разговорът е между възрастни самотни хора и имигранти, който може да се прочете от двете страни на изложените стативи пред Градската художествена галерия. 

Амбалажната хартия ще бъде свалена днес в 18:00 часа и зад тях ще се открият фотографиите на фотографа Неделин Нешев и историите на журналистката Парашкева Иванова.  

Повече няма да ви споделим, за да oпазим идеята на организаторите от БЧК и Traffiknews, които искат да ви привлекат вниманието и да станете част от хубавата кампания "SOS! Час Внимание".

5512_original.jpg

Източник: http://mediacafe.bg/novini/dobrovolchestvo/Kak-si-mamo-Ne-plachi-STHe-se-vidim-skoro---fotoizlozhba-6772

Редактирано от Blue ':^) (преглед на промените)

Много страници, много нещо. :) Не мога да изчета всичко, нямам време, не видях дали някой е писал за Русе. Така. Русе - вратата към Изтока (така ли да го кажа), доскоро и за Запада, за всички, които са си патили от сръбски полицаи олигофрени. Аз съм минавал транзит през Сърбия, потвърждавам, "пазителите" им на реда са много зле, просто препоръчвам да се заобикаля тази тяхна татковина. Някои говорят същото и за граничарите им, там не знам. Та, доскоро голям трафик на ТИР-ове, всички от Турция минават през Русе, и за Русия, и за Западна Европа. Сега вече откриха Дунав Мост 2, трафика понамаля. Сега доста ТИР-ове предпочитат да минат през Северна България, за да преминат през Видин, понеже пътят от Русе през Румъния на запад е повече от ужасен. Сега легендите разправят, че са го оправили. Общо взето тираджиите минаваха с неудоволствие през Русе, знаейки в Румъния какво ги чака, ако пътуват на запад. Друго важно за региона - може би най-ужасния път за придвижване в България е от София към Русе, след завоя между Търново и Бяла. Общо казано, между Търново и Русе. Адски натоварен, пълно с ТИР-ове, караш километри с 30-40 км/ч (звучи преувеличено, но повярвайте ми). Брат ми е търговски представител и ходи до Търново. Той казва, че като има ходене дотам, тръгва много рано - гледа около 8 часа вече да е минал Бяла, иначе го хваща трафика. Катастрофи, Боже опази, за съжаление постоянно. Търново-Русе е може би най-черния път в България, с най-много ПТП-та. Толкова много правителства се смениха, постоянно обещания за разширяването му - ядец! Даже и Бат' Бойко (ще ме извинят гербаджиите) обеща много като дойде 2009, но в края на краищата само оправи софиянци за пътя им към морето, и толкова. А Северна България вече повече от 30 години е деветата дупка на кавала, там да се оправят! Държавна политика от 30 години. Просто не знам. За радост наша, инженерите навремето са се сетили да направят т. нар. международно шосе, през което, идвайки откъм Търново, ТИР-овете могат да стигнат до Дунав Мост без да влизат в града. Поне в града трафика е добре. Даже и в часовете пик, понеже аз живея в центъра, на един от оживените булеварди, трафикът е добре. Много рядко стават задръствания. 90 % от шофьорите спират да те изчакат да минеш през пешеходната пътека, ако си пешеходец, което е много добре. Градският транспорт е в голяма степен съставен от тролейбуси, със щеки, закачени за жици. Наскоро имах проблем с шофьор на тролейбус-джигит, който бързаше без да се оглежда и щеше да ме блъсне. Говедото не само че не се извини, ами и излезе да ми налети на бой задето АЗ не съм се оглеждал. И като отидох да се оплача от него на управителя на фирмата, оня знаете ли какво ми каза? Че шофьорите на тролейбуси си гледали преди всичко четирите огледала - две странични, но не с основна цел да следят трафика около тях, а за да си гледат щеките, и двете за пътниците. Пътят пред тях е ПРИОРИТЕТ НОМЕР 5!!! Та, като си говорим за Русе, по улиците му се движат 10 тонни машини, и шофьорите им си гледат щеките и се грижат преди всичко за тролейбуса си, отколкото за безопасността на пътя. Какво да ви кажа? Българска реалност, живот като на кино. 

Иначе центъра го правиха преди 2-3 години, застлаха го с нови плочки, това-онова. Общо взето градът е един от красивите български такива, струва си да се поразходиш и да поразгледаш, има запазени доста постройки от началото на миналия век в Идеалния Център, ако си падате по стара архитектура. Затова и една от най-обичайните гледки е групи от немски пенсионери, които си ходят и разглеждат, с екскурзовод. 

Доста музиканти има, през 90-те години имаше десетки групи, сега вече няма толкова, но много от музикантите са си тук. Има Мартенски Музикални Дни, сборно място най-вече за класически музиканти, има разни джаз събития, за тях много не мога да говоря, но виждат реклами. Наскоро имаше Грийн Рок Фест и идва бай Джо Лин Търнър с група Кикимора. Тук и аз се впечатлих. Гостуват си и театри и честичко си виждам по улицата около театъра разни познати от телевизията и родното мило кино физиономии. :) Даже ме е яд, че на 13-ти бързах по една работа, мернах чичко Христо Гърбов и не можах да се щракна с него. Христо голям, ей, особено Пегъзи Музовски. :D 

Май има и бая художници, така знам, даже и сега, но не знам много по темата, така че само споменавам. Общо взето, как се казваше, духовно сборище. :) 

Хубави момиченца бол, както предполагам и по другите градове де. Повечето красавици явно се изнасят у Софията :), или в чужбина, но най-вече се виждат доста хубавички гимназистки, нали, все пак те трябва да завършат гимназия, преди да се изнесат ако решат. Там аз не бутам, понеже са прекалено малки за мен, но поне допринасят за "естетическата визия" на града. :) Какво друго да кажа? Не знам, и аз като автора на темата да кажа, ако някой иска да знае друго за Русе - чакам въпроси. :)

София е дъждовна, ама важното е че е празна

dyjd.jpg

София е дъждовна, ама важното е че е празна

dyjd.jpg

Долавям духа на София само когато не е препълнена с хора.

Както беше едно време...

дъжд вали слънце грее софиянци се прибраха

а каква тишина беше

• 3 седмици по-късно...

И жалко, че ще го пропусна :(

Въпреки, че от 3 дни насам си ги гледкам как си тренират :)

е вече знам, утре съм на покрива да ги гледам

тя Враждебна ми е отзад и се чудех кво става че нищо не видим

:D

п.с. успех на изпита

Десетки хиляди хора дойдоха на летище "Враждебна", за да видят авиошоуто на Военно-въздушните сили под надслов "Това сме ние".

Зрителите наблюдаваха различни авиационни тактики, маневрен въздушен бой между двойка изтребители МиГ-29, действия по прикритие на летище от изтребители МиГ-21, бойно маневриране и атаки по земна цел на щурмовици Су-25.

Парашутисти от самолет "Спартан" бяха стоварени, показаха и десантиране по способа "бързо въже", спасителни операции и пожарогасене с вертолети Ми-17 и "Кугър".

Имаше и сложен фигурен пилотаж на малки височини, който се изпълни поединично, в двойки и в групи от бойните МиГ-29, МиГ-21, Су-25, транспортните самолети "Спартан" и тренировъчните "Пилатус" и "Албатрос".

Вертолетите също имаха своето авиодефиле "с въздушен танц и поклон" към публиката. На статичен показ бяха поставени радари, зенитноракетни комплекси, както и самолети и вертолети, които са на въоръжение във ВВС.

Сухопътни войски изложиха бронирани автомобили и техника и въоръжение на силите за специални операции.

Военнослужещи от службата "Военна полиция" запознаха публиката с взривоустойчивите "Пустинни котки".

Военноморските сили показаха специални водолазни костюми и оборудване.

10649448_339915439511363_122123052219652

Ако не бях на работа, така исках да дойда да гледам, че сега адски съжалявам :@

П.п. Ако някой е ходел, моля да сподели снимки :)

Ясно.

Ще гледам утре да ги кача някъде да са достъпни, но са огромни като размер и затова пуснах тук само три.

да, вижда се

страхотни снимки сте направили

благодаря

:wors:

аз им се наслаждавах от покрива, страхотни пилоти

в такива моменти се гордея че съм българка, наистина

"Килърите 6" или "Фабриката за убииства" опетни отново града ни и неговата област. С това се славим най много - публични разстрели посред бял ден в София, грабежи и отвличания. Славни имена са се пръкнали в нашия град, Славни, вечни, недосегаеми и безсмъртни!

Иначе си живеем спокойно, разумно и просто - елате ни на гости (ако ви стиска) :giggle1:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Ето новият Лъвов мост и през нощта

:)

2110261445.jpg

2110261452.jpg

http://btvnews.bg/gallery/galleries/lavov-most-kato-nov.html

София Ринг Мол отваря на 6 ноември

Поредният излишен Мол.

Кой ли си е изпрал парите?

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.