Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво става във вашия град?

Featured Replies

А у нас е така: http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Vdigat-6-etazhen-blok-v-dvora-na-matematicheskata-gimnaziia-na-Veliko_627827.html

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 1,2k
  • Прегледи 213,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо не съм приел като обида, нали за това е форумът - да споделяме мненията си. Не ми се стори правилна логиката ти от сорта на В София има взрив на хепатит => това е следствие от пренаселеностт

• Здравейте аз съм от Разград(град мразен от почти цяла България по незнайно какви причини) Спомене ли се името на този град се свързва с турци, цигани и какви ли не още неща след който произлизат после

• Ти пък коя си, че да ни искаш или да не ни искаш? И ако случайно ни поискаш откъде знаеш, че ние ще те поискаме?!?! Г-жо Меркел, вие ли сте? Еееееее, добре, че се регистрирахте във форума. Б

Публикувани изображения

преди 1 час, Кумчо вълчооо написа:

Малко ви е! Нали все траете за хубост! Толерантни сте и все доволни! Какво сега???????

Последни тенденции в свалките :
-Искаш ли да излезем довечера? Имам 2 билета за градския транспорт...

• 3 седмици по-късно...

Отваря първият хипермаркет само с български стоки

6ace6d423e6a0021f11ef7c256e5b18a.jpg

Плакати по витрините, на мястото на вече затворилия магазин Carrefour, се появиха в България мол. Рекламите са за предстоящото откриване на АБО маркет, което е абревиатура от "агро, био и органик", пише Еconomic.bg, цитирайки "Регал".

"Агро, био, органик маркет" е търговската марка на проекта за "първия български хипермаркет". Александър Викилев, управител на "Вердон Инвест" ООД, която ще менажира проекта, съобщи, че на 15 юни са подписали десетгодишен наемен договор с "България мол".

Той добави, че вече имат предварителни договорки с около 350 български производители, и че се очаква магазинът да заработи в първата половина на октомври.

kmeta.bg

“Виждам много малки деца тук и те трябва да отраснат не само с компютрите, но и като спортни звезди, каквито сте давали”, каза още премиерът на жителите, преди да открие зала “Кубрат”. Изграждането ѝ е по проект “Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проектът е на стойност 3,4 млн. лв.

Сградата е двуетажна и е висока почти 13 метра. Трибуните на спортния комплекс са предназначени за 470 зрители. Има осигурени отлични възможности за провеждането на състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, борба, бокс, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса.

Към залата са изградени и необходимите допълнителни помещения.

“Много се радвам, че жителите на община Кубрат ще имат възможността да спортуват активно в новата спортна зала”

• 2 седмици по-късно...

Пускат безплатни автобуси до Витоша

-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%92%D

Безплатните автобусни линии до Витоша ще превозват велосипедисти. Запалените колоездачи ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и за достигане до по-лесните маршрути от с. Железница.

Стартът им е планиран за 9 юли (събота). Заради ремонтите в София, трасетата на линиите са с промени, но всички спирки по линиите се запазват като миналогодишните.

Първият специализиран автобус, предназначен за хора с велосипеди, е с променена начална спирка, но междинните и крайните спирки остават непроменени – от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко, а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница.

Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Часовете на потегляне са 08.20 и 10.30 от началните спирки.

В събота, за шеста поредна година, стартира и Зелена линия Витоша за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове.

През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша.

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия Витоша автобусите ще се движат двупосочно. И тази година те ще тръгват съответно в 8.00 ч. и 9.00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17.00 ч. и 18.00 ч. от „Златни мостове”.

Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9 юли и 25 септември.

http://tourbg.net/

• 2 седмици по-късно...

Откриха новата метростанция "Витоша"

2007_esubl.jpg

Столичното метро стигна и до квартал "Хладилника".

Пътниците вече ще могат да се качват и слизат от новата станция „Витоша“, която се намира до кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Основен мотив по стените е зелена планина, а за улеснение на пътниците има нови модерни табели с ясни упътвания.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова припомни, че строителството на отсечката започна през 2014 г. изцяло с общински средства.

С новата отсечка в София ще има 40 км метролинии с 35 метростанции. Очаква се нови над 20 хил. души дневно да ползват това трасе. А в първия ден пътуващите от станция „Витоша“ се возиха безплатно в метрото.

eurocom.bg

• 1 месец по-късно...

Оф нашия град чакаме стадиона, та да бием тук. Днес до 3 на работа, как да отида на стадиона в Разград? А, знам - газ до дупка, ама има акция на ерополицията за скоростта. Та дано стадиона стане, преди да сме изпаднали в Б група. егати капитализма. Навремето и без стадион се събираха +25000 с праростоящите и тия зад оградата, като бием Левски. Днес сме в някакъв рязанград, дето скоро ще е рязаносело.

на 20.07.2016 г. в 15:55, haidukpikaso написа:

Откриха новата метростанция "Витоша"

2007_esubl.jpg

Столичното метро стигна и до квартал "Хладилника".

Пътниците вече ще могат да се качват и слизат от новата станция „Витоша“, която се намира до кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Основен мотив по стените е зелена планина, а за улеснение на пътниците има нови модерни табели с ясни упътвания.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова припомни, че строителството на отсечката започна през 2014 г. изцяло с общински средства.

С новата отсечка в София ще има 40 км метролинии с 35 метростанции. Очаква се нови над 20 хил. души дневно да ползват това трасе. А в първия ден пътуващите от станция „Витоша“ се возиха безплатно в метрото.

eurocom.bg

Жал ме е за влаковете, че преди години ги махнаха за да правят метрото, но определено с него е по-бързо.

А в ''нащо'' китно Несебър, нищо интересно, плаж, море, цици, голо дупе, добре че жената не виде, крадливи копелета завзели плажа, багери в човешка форма унищожили стария Несебър и вървяща маса чуждестранна помия, идваща незнайно от де, само за да се наяде и изсере.

Колкото и вулгарно да звучи, истина си е. А когато тя е прикрита с лъжи, винаги така остро си звучи!

преди 2 минути, callpchelp написа:

А в ''нащо'' китно Несебър, нищо интересно, плаж, море, цици, голо дупе, добре че жената не виде, крадливи копелета завзели плажа, багери в човешка форма унищожили стария Несебър и вървяща маса чуждестранна помия, идваща незнайно от де, само за да се наяде и изсере.

Колкото и вулгарно да звучи, истина си е. А когато тя е прикрита с лъжи, винаги така остро си звучи!

язък че в списъка на ЮНЕСКО

:(

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

язък че в списъка на ЮНЕСКО

:(

Аз мисля че отдавна не е, само не е станало публично достояние все още :D:D:D:D:DРеално всички правила са нарушени за  ЮНЕСКО

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

на Saturday, August 27, 2016 в 23:13, callpchelp написа:

Жалко! Любимата ми дестинация и добри впечатления! Скоро обаче не съм ходил, та.......!

Инак не се жалете. Навсякъде нещо се прави, а в моя град - Враца само се руши! Няма площад, улица, тротоар, парк, който да не е "поразен" от така наречения "Воден цикъл". Всичко се възстановява частично и неграмотно! Инак, красив град, който непрекъснато се обезлюдява, обеднява и разрушава! 

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 45 минути, Кумчо вълчооо написа:

Жалко! Любимата ми дестинация и добри впечатления! Скоро обаче не съм ходил, та.......!

Инак не се жалете. Навсякъде нещо се прави, а в моя град - Враца само се руши! Няма площад, улица, тротоар, парк, площад, който да не е "поразен" от така наречения "Воден цикъл". Всичко се възстановява частично и неграмотно! Инак, красив град, който непрекъснато се обезлюдява, обеднява и разрушава! 

Казвам ти Бог ми е свидетел, имам ли възможност отивам далеч от хората, нейде в някоя хижичка в горичката, купувам си 4 руски джипки ( да има за чаркове ) и сегашната си я оставям за из града да пазарувам. Искам река, гора, слънце и природна красота. Жал ме е за някога хубавия несебър, сега е едно жалко подобие на..., нее не на град, а на село. Или ще си взема къща в някое безлюдно село, купувам си черквата и ставам свещеник, даже ако има чалъм ще си купя цялото село.

На всякъде едно и също, неграмотен ремонт на Водния цикъл,със сняг покриват .....,хубаво има хидранти при пожар, имаме вътрешни тоалетни(говоря за хората живеещи в къщи)но асвалта на места пропада, където са копали. Тънък склой асвалт,след 2/3 год тябва ремонт, икой ще до направи, да е....а Архитекта, така и така се копае, как може да няма отводнителни шахти,по една на 50м,след дъжд локвите една седмица си стоят понеже асвалта е положен ейтака,колкото да се каже ,че го има.Не знам, може би са отпуснати пари за шахти ,нооооооо, кой знае къде са потънали,в шахтата на някой.Говоря за гр. Кубрат, с кмет четири по четири годишен мандат. Да построиха спортна зала, модерна, аз лично не съм влизал в нея, модена с паркинг, на времето имахме ханбална площадка и сега я има, но тогава се играеха срещи на републиканско ниво.Из целия град където са копали, асвалта е пропаднал фирмата сигурно си е взела парите,някой друг също, но сега трябва да се купъват луноходи.На запад,се удъжат 5 или 10 процента от договора и при оплакване, фирмат на свои разноски ремонтира.

сега и небостъргач щото сме върхъ направо един Дубай сме

1472322109-1.jpg

Ето така ще изглежда първият български небостъргач. До края на 2016 г. в София ще започне строителството на най-високата сграда у нас. Тя ще се казва Sky Fort ще се издига на 202 метра височина.

Инвеститор е компанията "Форт Нокс", която през миналата година приключи със строителството на високата 126 метра офис сграда Capital Fort, която се намира на бул. „Цариградско шосе” в столицата.

Инвестицията в Sky Fort ще е почти 100 млн. евро, а строителството ще отнеме около пет години. То ще започне веднага след получаването на разрешително за строеж, за което вече са внесени документи в общината.

В сградата ще има 40 000 кв.м висококачествени офис площи, разположени на 44 етажа, от които три подземни. Там ще бъдат изградени 855 паркоместа, а на терена ще има още 45 паркоместа за посетители.

В сградата ще работят около 3500 души, ще има кафене на партера и едно заведение, което ще е разположено на върха му, където ще има и панорамна площадка. Между заведението на върха и площадката за наблюдение ще има панорамен асансьор.

actualno.com

и кой ще работи там

преди 6 минути, haidukpikaso написа:

сега и небостъргач щото сме върхъ направо един Дубай сме

1472322109-1.jpg

Ето така ще изглежда първият български небостъргач. До края на 2016 г. в София ще започне строителството на най-високата сграда у нас. Тя ще се казва Sky Fort ще се издига на 202 метра височина.

Инвеститор е компанията "Форт Нокс", която през миналата година приключи със строителството на високата 126 метра офис сграда Capital Fort, която се намира на бул. „Цариградско шосе” в столицата.

Инвестицията в Sky Fort ще е почти 100 млн. евро, а строителството ще отнеме около пет години. То ще започне веднага след получаването на разрешително за строеж, за което вече са внесени документи в общината.

В сградата ще има 40 000 кв.м висококачествени офис площи, разположени на 44 етажа, от които три подземни. Там ще бъдат изградени 855 паркоместа, а на терена ще има още 45 паркоместа за посетители.

В сградата ще работят около 3500 души, ще има кафене на партера и едно заведение, което ще е разположено на върха му, където ще има и панорамна площадка. Между заведението на върха и площадката за наблюдение ще има панорамен асансьор.

actualno.com

и кой ще работи там

ммм, яко

как да не бутна една сладкарничка по върховете :whist:

преди 2 минути, Лин написа:

ммм, яко

как да не бутна една сладкарничка по върховете :whist:

а тъй - да ги видим как ще пият капучино от скариди

:)

преди 1 минута, Лин написа:

теб направо те виждам с барбекюто на върха :bbq:

нема стани много ще духат ветровееее

• 1 месец по-късно...

от полунощ до утре до 8 часа София е парализирана заради политическите навежданици на някъв си учиндолец

баси

http://dnes.dir.bg/news/miting-kontsert-slavi-trifonov-shouto-na-slavi-orlov-most-referendum-24321534

що не си направи концерта на националния стадион тоя ми ще блокират улици и булеварди

:angry22:

преди 7 часа, haidukpikaso написа:

от полунощ до утре до 8 часа София е парализирана заради политическите навежданици на някъв си учиндолец

баси

http://dnes.dir.bg/news/miting-kontsert-slavi-trifonov-shouto-na-slavi-orlov-most-referendum-24321534

що не си направи концерта на националния стадион тоя ми ще блокират улици и булеварди

:angry22:

Той ще блокира Орлов мост и някои улици и булеварди за по-малко от денонощие с разрешението на общината, докато протестърите и други елементи блокираха в продължение на месеци без разрешение на общината не само улици и булеварди, а и Университета и не бяха санкционирани.

Не че одобрявам местоположението на концерта, просто си спомних какво беше по времето на протестите срещу Орешарски.

направо все едно е ЧНГ в момента - гърмежи светлини кво ли не щеш

• 2 седмици по-късно...

20160830_165535543_ios.jpg?w=700

Денят в снимки: „Малкия Бейрут“ в София след залез

https://glasutnamladitehora.wordpress.com/2016/08/30/денят-в-снимки-малкият-бейрут-в-софия-с/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.