Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво става във вашия град?

Featured Replies

Как да няма логика?!

Всеизвестно е, че по местата, където има гета и катуни има най-малкото хепатит...

Е,е,е,е,е,.... Къде отидохме... В гета и катуни нали знаеш кои живеят? Тук скачаме директно в етническия въпрос и водите тук са още по-дълбоки... Тук вече плоскостта изобщо не е "София - пренаселеност - провинция" , а "циганите и какво да правим с тях"

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 215,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо не съм приел като обида, нали за това е форумът - да споделяме мненията си. Не ми се стори правилна логиката ти от сорта на В София има взрив на хепатит => това е следствие от пренаселеностт

• Здравейте аз съм от Разград(град мразен от почти цяла България по незнайно какви причини) Спомене ли се името на този град се свързва с турци, цигани и какви ли не още неща след който произлизат после

• Ти пък коя си, че да ни искаш или да не ни искаш? И ако случайно ни поискаш откъде знаеш, че ние ще те поискаме?!?! Г-жо Меркел, вие ли сте? Еееееее, добре, че се регистрирахте във форума. Б

Публикувани изображения

То селяните не в Хамбург ами където и да ги пратиш пак са си същите селяни щото селяни са се родили по душа. Ама друго си е да си хамбургски селянин де - от каспичан.

София или Провинция няма значение, за мен си оставате селянчета :). Особено тия псевдо гражданчета в софия, които си мислят, че само в софия трябва да се живее :).

Поздрави от Хамбург

Май ти се от тях само , че си в Хамбург :D

И селянчета са хубави хора - благодарение на тях има хляб и храна !

Така , че като гледам май ти си от селендурите които си мислят , че са граждани !

Е,е,е,е,е,.... Къде отидохме... В гета и катуни нали знаеш кои живеят? Тук скачаме директно в етническия въпрос и водите тук са още по-дълбоки... Тук вече плоскостта изобщо не е "София - пренаселеност - провинция" , а "циганите и какво да правим с тях"

В някои гета живеят и българи, така че въпроса не опира до етнос, а до друго.

Едно време даваха жителство само на тези, които имат сигурна работа и къде да живеят (собствено жилище или прилична квартира).

В някои гета живеят и българи, така че въпроса не опира до етнос, а до друго.

Едно време даваха жителство само на тези, които имат сигурна работа и къде да живеят (собствено жилище или прилична квартира).

Хмммм... Абе баш до етнос си опира. Мизерия, смрад и живот като в средните векове съм виждал само в циганските гета и махали... Поне ако говорим за София, защото нали за нея иде реч.

Хмммм... Абе баш до етнос си опира. Мизерия, смрад и живот като в средните векове съм виждал само в циганските гета и махали... Поне ако говорим за София, защото нали за нея иде реч.

Така е, но в тези гета има и изпаднали българи, които се препитават с кражби и други престъпни дейности.

София е заприличала на клоака. :(

Така е, но в тези гета има и изпаднали българи, които се препитават с кражби и други престъпни дейности.

София е заприличала на клоака. :(

Не е само София. В много други големи градове, а и не само големи, има подобни гета. А че положението само ще се влошава, е ясно. За съжаление...

Помниш ли това?

Не е само София. В много други големи градове, а и не само големи, има подобни гета. А че положението само ще се влошава, е ясно. За съжаление...

Във всички големи градове би трябвало да има жителство.

Няма как да стане това... А и не съм убеден, че е нужно. Не е жителството проблемът...

Няма как да стане това... А и не съм убеден, че е нужно. Не е жителството проблемът...

Не е решение, но за момента е подходящ начин да се решат някои наболели проблеми в големите градове.

Не жителството е проблема ! А да се разкара толкова държавни служители в София и да се разхвърлят из страната ! Учителите да станат и те държавни служители и тогава за учителите няма да е от значение къде ще преподават - на село или в Сф - парите ще са еднакви ! И това разместване на пластовете би наместилото нещата на мястото и да се спре тази безсмислена урбанизация !

Моето виждане напоследък е, че доскоро най-вече циганите живееха мизерно, но днес вече голяма част от българите сме така. Напоследък като изляза из града се заглеждам какво има отстрани. Понеже рядко ходя пеша и съм изпуснал много от случващите се неща. Та какво се оказва? В моя град луксозни магазини почти няма. Бившите луксозни вече или се разрушават или по някакъв начин се превръщат в магазини за дрехи втора употреба. Аз никога през живота си не съм купувал дреха втора употреба, няма и да купя. Обаче ако питам вас, дали това е лошо или не ( покупките на стари дрехи), 90 % ще кажат, че не съм правия и няма нищо лошо да се купи нещо настаро, та било то дреха или автомобил. Айде, за автомобил съм съгласен. И на Запад тарикатите чакат нещо по-така да си загуби стойността. Лошо няма. Обаче за масовите магазини, продаващи дрехи втора употреба и то в най-скъпите централни части, не съм съгласен. Виждате ли сега къде е мизерията? Не си мислете, че само циганите мизерства. Погледнете старите си дънки и 20 годишната барака на паркинга, па после изказвайте мнения дали живеем мизерно или не. Мизерно живеем и още как. Мисленето ни е мизерно, от там и държавата ни. Ходя по улиците и се чудя, какво трябва да се направи, за да заприлича България на нормална страна. Мисля, мисля и все до едно и също нещо стигам. Трябва ни съвест, коректност в отношенията и точност. Без тия неща каквото и да правим, каквито и пари да се влеят в бездънната яма, наречена "държава", няма да астанат нещата. Запомнете го! Всичко почва от хартийката и фаса, които хвърляме където ни падне, минава през отношенията ни с работниците или работодателя и стигне до изпълнение на всички обещания, които сме дали на някой. Няма значение, дали това е обещание на жената, че ще бъде единствена или обещание на работника, че ще има пари. Едно и също е.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Какво точно имате предвид с това жителство?

Откакто премахнаха жителството в София престъпността нарасна драстично, мръсотията също.

Предполагам, че и в другите големи градове е така.

Общините и полицията са безсилни да се справят и качеството на живот на данъкоплатците се влошава все повече.

Ако имаше жителство, всички лица, дошли с цел да се препитават с помощта на престъпни деяния, щяха да бъдат връщани там, откъдето са дошли.

Сега се получава така, че уважавайки човешките права на тези, които се препитават с престъпна дейност и създават условия за епидемии от типа на хепатит А, се погазват правата на данъкоплатците.

Все още не разбирам какво е жителство? Да не пускат други освен с адрес в София в София ли? ако р така, това е крайно глупаво ... Ако е така и аз не ви искам в Германия ама вие идвате да работите мизерни работи и да правите золуми!

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

Все още не разбирам какво е жителство?

Да не пускат други освен с адрес в София в София ли?

ако р така, това е крайно глупаво ...

Ако е така и аз не ви искам в Германия ама вие идвате да работите мизерни работи и да правите золуми!

Софийското жителство

Който се интересува, може да прочете доста неща за софийското жителство.

Ако е така и аз не ви искам в Германия ама вие идвате да работите мизерни работи и да правите золуми!

Ти пък коя си, че да ни искаш или да не ни искаш?

И ако случайно ни поискаш откъде знаеш, че ние ще те поискаме?!?!

Г-жо Меркел, вие ли сте?

Еееееее, добре, че се регистрирахте във форума.

Бойко ми каза скоро, че ви е научил на български, ама не му повярвах.

алгор,

аз съм тип. Desdinova е литературен герой от The Soft Doctrines of Imaginos и е от мъжки пол.

• 6 месеца по-късно...

Васил Михайлов ще празнува 75-я си рожден ден с благотворителни представления в три града в България!Единият от тях е моят и какитУ вече си е намерило билетчееее..... :ass: На 18 април.... :whist:

Проблема не е  в жителството , а това че няма работа в провинцията .И сега всичко живо идва в София.Не ми е приятно , но поне да бяха  направили регистрацията задължителна. а сега е хаос.

• 2 седмици по-късно...

На Цветница е празникът на моя град.Даже имаме поздравителен адрес от Президента!Настава голямо оживление с циганския панаир - ако има наоколо мераклии да заповядат!

п.п. Шефче, искаш ли снимки? http://provadiadnes.com/news.php?id=1316

Редактирано от Бел (преглед на промените)

На Цветница е празникът на моя град.Даже имаме поздравителен адрес от Президента!Настава голямо оживление с циганския панаир - ако има наоколо мераклии да заповядат!

п.п. Шефче, искаш ли снимки? http://provadiadnes.com/news.php?id=1316

А така...айде мойте хора  :whist:

А ние си имаме кестени, още са бебчета, но ще станат силни.

Е те не са важни и не са ги снимали, ама пак е нещо - освен да рушиш - трябва и да създаваш нов живот.

Благодаря за което.

Публикувано изображение

София е празнично тиха и спокойна.

София диша! :)

София е празнично тиха и спокойна.

София диша! :)

страхотна е, нашата София, каквато беше

и небето е чисто няма смог, снощи и звездите се виждаха то иначе къде звезди да видиш

и можем да си танцуваме по улиците, по тротоарите абе навсякъде бе, няма никой кефф

:line dance:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.