Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телефона с най-добър сигнал според вас.

Featured Replies

Ако се замислим малко - добрият обхват в някои случай може да означава и добро изпичане на мозъка. Силното излъчване значи висока SAR норма. Лошият обхват на едни телефони може да се дължи на калпави антени и там радиочастта свързана с преобразуването на сигнала. Но прекалено добрия обхват на старите мотороли (нокии) не е добър за здравето.

Телефоните, които съм ползвал класирам по обхват така:

1. Моторола

2. Самсунг

3. Нокиа и Алкател

4. СониЕриксон

Да и аз така знам. Повече обхват -> по-голяма мощност -> повече изпичане на мозъкът, което не е добре!

• Автор

Тук вече не мога да се съглася. По-добрия обхват не е задължително да означава по висок SAR! Само да ви кажа няколко примера: Nokia N73 има 1.12w/kg при международен максимум 2w/kg; Alcatel OT 511 - 0.31w/kg; SonyErcsson t610 - 0.89w/kg.

До преди 2 месеца бях с t610, а преди години с 511, и мога да кажа абсолютно категорично, че 511 го бие по всички параграфи във всякакви условия по сила на обхвата! 511 съм го сравнявал и с други телефони, и съм сигурен, че и днес почти няма да има телефон, който да му се опре. А ако има такъв, ще е или Alcatel, или изключение на някоя компания.

Мисля, че цифрите говорят сами за себе си.. Мога да дам още мноого такива, които са доста красноречиви..

Относно моделите на Motorola - преди години работих за малко със StarTac, който обираше точките по сигнал спрямо Siemens C25(и не само) когато ги сравнявах(разбира се и двата на единсвените за тогава Мтел). Но за по-скорошни модели.. Нямам опит.. Ако някой може да сподели по-конкретен такъв.. cool.gif

П.П. тези стойности са максималните, т.е. при максимално слаб обхват, отдалечена сстанция, лоши условия и пр. Добавил съм и източниците на данните за облъчването.

:wors:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Я да си цитирам редакцията отпреди малко:

Edit 20.38: Сега видях по-горе, че се говори за Z600, че си губел обхвата. Е как да бъде, като това е телефона на второ място по норма SAR - 0.16, на първо е Моторола MРх200 0.11 W/kg.

Имах Алкател ОТ 512 и бях много доволен, той също е с ниско излъчване около 0.35 май беше. Но на същото място, където Алкатела се губеше (Т68 -мицата ми също), Моторолата (С650) се държи доста добре. Нека не забравяме обаче, че от модел до модел на една марка може да има голяма разлика.

Най-добрия телефон откъм връзка, който съм имала, е Панасоник ГД50 призведен за австрийския оператор А1. Стар, но верен! Преди 2 години, когато на Мальовица още нямаше ИнфоКлетка никой нямаше мрежа, а аз имах. Всички идваха да ме молят да си сменим картите и да говорят. :) По-здрав и "независим" телефон не съм имала!

Това, че е стар модел не е проблем, но интересното е, че при него максималния обхват е с 4 чертички, т.е. на един и същ еператор z600 тъкмо е захапвал обхват, а 6110 е имала 4? Да не е било в момента, в който z600 е щял да се прехвърли на станцията с по-силен обхват, на която се е прехвърлила вече 6110? Не, че съм защитник на обхвата на SE-моделите, за тях мнението ми е като за тези на Nokia като цяло. Ако си е в "равностойни" условия това наистина бие рекорди за разлика м/у два модела от към сигнал. Другото интересно е, че 6110 работи само в 900mhz-ови мрежи. В България за оплътняване на обхвата на даден оператор се използват и 1800mhz-ови, и то предполагам, че точно за такива по-недостъпни места. Защото за да оплътниш обхвата на една равнина ще сложиш 900mhz антена в повечето случаи. А за малка, хълместа площ - логично 1800 :P

За чертичките 6110 - без една. Първата е оформена на антенка. Няма моменти, няма няколко клетки и т.н. Да попитам кой оператор има лиценз за 1800? И къде?

За сведение високи честоти се използват при градски условия. При голяма плътност. А ниски честоти се използват при малка плътност, за да са малко на брой клетките. Справки - NMT450 за кои държави е създадена и все още се използва? Та се сети и някои апарати за тази мрежа у нас се продаваха с "дълга" и "къса" антена и как беше покритието с тях.

Та по темата. Максималната мощност е ограничена от стандарта. Като не стига помага само добра антена. А не някаква жичка, забутана някъде. Като има добро покритие (силен сигнал) апаратите сами намаляват мощността за да могат да работят по дълго без презареждане. Помислете колко карате с едно зареждане при добър и при слаб сигнал.

• Автор
За чертичките 6110 - без една. Първата е оформена на антенка. Няма моменти, няма няколко клетки и т.н. Да попитам кой оператор има лиценз за 1800? И къде?

За Nokia-та приемам, че наистина е както казваш на Кайлъка. Но за 1800hz-овите антени виж тук. Предполагам, че ще си промениш изграденото незнайно от къде мнение, че в България не се използват 1800mhz.

За сведение високи честоти се използват при градски условия. При голяма плътност. А ниски честоти се използват при малка плътност, за да са малко на брой клетките. Справки - NMT450 за кои държави е създадена и все още се използва? Та се сети и някои апарати за тази мрежа у нас се продаваха с "дълга" и "къса" антена и как беше покритието с тях.
Какво разбираш под високи честоти? Защото при gsm стандарта 900mhz-овите антени имат по-мощен и по-широк обхват от 1800mhz-овите. Съответно 450mhz-овите имат още по-голям обхват и мощност, поради което се изграждат по на рядко. Факт е, че се използват основно 900mhz-ови антени, а 1800mhz-овите по-рядко, за оплъняване на обхвата на по-малки пространства, което ясно се вижда на картата на Мтел с обхвата само на 900mhz-овите антени(след сравнение с картата на пълния обхват на оператора това е повече от очевидно). Или иначе казано "запълване" на дупките между отделните сигнали на 900mhz-овите антени, като това се наблюдава извън населени места, където 900mhz-овите са разположени по-гъсто(в по-малки нас. места и единични), с цел обхващане на много по-малка площ с оптимален сигнал.

Та по темата. Максималната мощност е ограничена от стандарта. Като не стига помага само добра антена. А не някаква жичка, забутана някъде. Като има добро покритие (силен сигнал) апаратите сами намаляват мощността за да могат да работят по дълго без презареждане. Помислете колко карате с едно зареждане при добър и при слаб сигнал.

И за това никой не е спорил, но все пак максималната мощност е ограничена, да, но това не означава, че два телефона, работещи под един стандарт ще показват еднакви възможности от към регистрация в мрежата/прихващане на обхват/разговор/стабилност и т.н. с малка разлика в "показаното". Това не е така, и всички го знаем. Също така, както и по-горе споменах - модели с очевидно по-добър обхват от други модели, работещи в същата мрежа на същитеусловия не означава, че тези модели с по-добрия облъчват с повече електроенергия нас... Да, при по-лош обхват това облъчване е по-силно, но максималните му стойности, които съм дал в по-горния пост показват красноречиво, че разликата в силата на обхвата/стабилноста на връзката и т.н. не идва от стойноста на облъчване с електромагнитни вълни в различните условия.

И най-накрая по темата, която както виждам се изчерпа(поне за мнения за телефон с добър сигнал) да кажа, че очевидно ще търся 511, по-добър вариант просто не виждам.. Ако някой друг вижда да сподели.. :rolleyes::hush:

:)

• Автор

Искам да благодаря на всички за съдействието. Взех си Alcatel 512 от един познат. Телефона е запазен, без проблеми. Взех го на приятелска, много много ниска цена(той човека си има друг телефон и този не го използваше от скоро). Като за втори телефон съм супер доволен, перфектна Li-Pol батерия, най-добрия обхват, забранана на входящи/изходящи номера по единично(което почти никъде го няма), малък, стилен. ~300часа standby и над 6 часа непрекъснат разговор. Мисля, че това е перфектния телефон за хора, искащи от телефона им просто да има добър обхват, добра батерия и да изпълнява безпроблемно основните си функции. laugh.gif

Edit: Ако супер случайно някой собственик на 512 чете, ще помоля само да сподели на бързо дали настройката Zoom в My Setup/Мой изб. липсва.. Zoom е за намаляване/оголемяване на шрифта във всички менюта. Спомням си добре, че в 511 го имаше. Възможно е настройката да е водила до софтуерни проблеми в 511 и в 512 да са я премахнали. Упътванията са общи за 511 и 512 и там фигурира тази опция. Моята 512-ка е с вграден Български от както е купена, дори про смяна на друг език опцията не се появява. Разбира се това изобщо не е от голямо значение, просто случайно ако има други собственици да видим дали това е премахната "бъгообразуваща опция". ohmy.gif:P

;)

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

аз имам СЕ к300 и го имам от година и половина и досега където и да съм отишъл не ме е предал

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.