Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Безплатна програма за дефрагментиране на RAM паметта.

Featured Replies

Ще съм ви благодарен да споделете мнението си за програмата която предлагате.Предварително благодаря.

Тези програми не вършат никаква работа, не си губи времето с тях!

Тези програми не вършат никаква работа, не си губи времето с тях!

Не съм съгласен с това. Понякога идва момент, след като компютъра ти е работил с дни, а ти искаш да поиграеш на NFSC. Тогава точно и тия програми помагат, без рестарт, както и разни други оптимизиращи Windows-a - почистваш регистрите си, махаш временните файлове, преглеждаш папката Prefeth, освобождаваш си RAM и... Играеш! Еххх, блаженство :)

Дефрагментирането на RAM памет е безсмислено (ако въобще има такива програми). RAМ паметта не се фрагментира, за да се налага дефрагментация. Достъпът до нея е еднакво бърз на всеки сектор.

Ако имаш предвид оптимизация/почистване на паметта, то това е също безсмислено.

Като цяло: остави Windows да си се грижи за паметта.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Дефрагментирането на RAM памет е безсмислено (ако въобще има такива програми). RAМ паметта не се фрагментира, за да се налага дефрагментация. Достъпът до нея е еднакво бърз на всеки сектор.

Ако имаш предвид оптимизация на паметта, то това е също безсмислено.

Като цяло: остави Windows да си се грижи за паметта.

Е, понякога и 1-2 кадъра в секунда са си нещо, при положение, че компа ти се влачи с 15-20 кадъра в секунда на карбона :)

И какво има значение има паметта за кадрите? Ако е недостатъчна, ще стърже харда и ще има запецвания. Иначе Windows при нужда си прибира working set-a на всяка програма ако се налага зареждане на приложение. Ако след зареждане на нещо тежко провериш заеманата памет от всяка прогграма, ще видиш, че са се сбили доста - Windows ги кастри, за да освободи нужен RAM за даденото тежко приложение.

Напълно съм съгласен с Night Raven, програмите от този сорт умишлено се издуват като казват на Memory Manager-a на Windows че имат нужда от МНООООООГО памет, мениджъра прехвърля всичко що може по swap-файла (говоря за данни на програми), а самия Working Set на работещите програми в момента премахва от паметта. След което така наречения дефрагметатор прекратява работата си и на човек му се струва че има мноооого памет, но след възобновяване на работата на програмите с които си работил в момента, свободната ти памет се връща до нивото преди да стартираш дефрагментатора, или там Memory оптимизатора.

Дано съм се изразил правилно.

Редактирано от bathman (преглед на промените)

След като се освободи working set-a паметта е свободна, ура, но после трябва да се върне обратно в RAM-a от виртуалната памет, което води до едно стъъъържене, за да прехвърли всичко както е било. Просто т.нар. оптимизатори подхождат твърде агресивно. Windows може да не е идеална операционна система, но не е чак толкова некадърна.

• Автор

Като гледам написаното до тук от тези програми за дефрагментиране на RAM паметта т.е.почистване на паметта/правилно си ме разбрал Night_Raven /са "въздух под налягане" :clap: .Търсех такава програма защото както каза bildera

Понякога идва момент, след като компютъра ти е работил с дни, а ти искаш да поиграеш на NFSC
но сега виждам,че няма смисъл от такава програма sad.gif .Благодаря на всички за мненията ви по темата. :question:
Като гледам написаното до тук от тези програми за дефрагментиране на RAM паметта т.е.почистване на паметта/правилно си ме разбрал Night_Raven /са "въздух под налягане" :clap: .Търсех такава програма защото както каза bildera но сега виждам,че няма смисъл от такава програма sad.gif .Благодаря на всички за мненията ви по темата. :question:

Тук доста по-добрия вариант разбира се е да се бутнат регистрите и временните файлове, ама от много глава не боли. Night Raven, точно от това стържене се мъча да се избавя. И аз не вярвам много на тия програми за рама, но... има едно но. Ако им се вярва, че прехвърлят всичко ненужно в суап файла, значи като почна да играя, това което ми е нужно ще се върне пак на мястото, а ония програмки, дето само са си заемали рама, без и те да знаят защо, би трябвалода си кротуват известно време. А такива програмки си имам доста на моя комп. Понякога прекратявам ненужните процеси, но не с всички правя така. Примерно с SMS на Жеко, макар, че програмката не работи в момента, тя си заема част от рама. Аз не я изключвам, щото всеки ден ми трябва. Имам си и други подобни програмки, дето чакат, но в момента не им трябва рам. Примерно FastStone Capture, DownloadMaster. Само тия 3 в момента ми заемат 15 мегабайта. А ако си оставя и Операта включена, това са още 68 мегабайта в момента. В интерес на истината, подобрението е наистина малко, ако изобщо го има. Преди време с 512 Рам, а по рано и с 256, се забелязваше! И да ти кажа, наистина трябва да избегна това засичане ако играя Far Cry например.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Като гледам написаното до тук от тези програми за дефрагментиране на RAM паметта т.е.почистване на паметта/правилно си ме разбрал Night_Raven /са "въздух под налягане" :huh: .Търсех такава програма защото както каза bildera но сега виждам,че няма смисъл от такава програма sad.gif .Благодаря на всички за мненията ви по темата. :yanim:

Уви, така е. Маркетингов трик за изцедяване на всеки цент от обикновения потреибтел.

Тук доста по-добрия вариант разбира се е да се бутнат регистрите и временните файлове, ама от много глава не боли. Night Raven, точно от това стържене се мъча да се избавя. И аз не вярвам много на тия програми за рама, но... има едно но. Ако им се вярва, че прехвърлят всичко ненужно в суап файла, значи като почна да играя, това което ми е нужно ще се върне пак на мястото, а ония програмки, дето само са си заемали рама, без и те да знаят защо, би трябвалода си кротуват известно време. А такива програмки си имам доста на моя комп. Понякога прекратявам ненужните процеси, но не с всички правя така. Примерно с SMS на Жеко, макар, че програмката не работи в момента, тя си заема част от рама. Аз не я изключвам, щото всеки ден ми трябва. Имам си и други подобни програмки, дето чакат, но в момента не им трябва рам. Примерно FastStone Capture, DownloadMaster. Само тия 3 в момента ми заемат 15 мегабайта. А ако си оставя и Операта включена, това са още 68 мегабайта в момента. В интерес на истината, подобрението е наистина малко, ако изобщо го има. Преди време с 512 Рам, а по рано и с 256, се забелязваше! И да ти кажа, наистина трябва да избегна това засичане ако играя Far Cry например.

Реално всяка програма заема 2 вида памет - оперативна и виртуална. Виртуалната й е неприкосновена. Тя си е запазена само и единствено за нея. Оперативната памет обаче е споделена. Ако принудително се окастри много, програмите може леко да се сбозят. Т.е. самият Windows си е такава програма, той си освобождава колкото памет му трябва. Не е нужно да се ползват други приложения. Opera може и да заема 68MB, но ако се наложи, ОС ще си я окастир и ще вземе от полагащата се за нея и ще я ползва за каквото в момента е нужно. Така че ти като пуснеш играта и паметта нещо недостига, Windows започва да си я освобождава автоматично.

Вече човек да не знае на кое да вярва (хиляди програми препоръчват различни настройки) и ако човек няма впечатления от една или друга която оказва позитовно влияние върху производителността на компютъра може да попадне в безизходица...

Повечето пакет за оптимизация имат инструмент за дефрагментиране на РАМА и виртуалната памет(като TuneUp Utilities 2006 например...но някой път има ефект някой път бави машинката а не смей и да пускаш да оптимизира в реално време в system tray защото ако играеш на игри като GTA San Andreas доста често ще те изхвърля)...Най-добре си направи рестарт набързо отколкото да прибягваш до този метод(освен ако наистина спираш компютъра си често е режим на HIBERNATE или от Биоса си направил настройката S3 - Suspend to Ram при натискане на копчето POWER)...А ако имаш пари винаги можеш да добавиш още РАМ особено ако искаш да играеш на HEROES V или да качваш Windows VISTA без да ти се показват често триъгълничета от рода на Low Virtual Memory(което си остава най-ефикасния и евтин ЪПГРЕЙД!!!)

За тази програмка съм чел че е добра...

Преинсталиране или оптимизация на Windows?

http://www.computers.bg/statia.php?mysid=1...5cb2c8ce5818c0b

CacheManXP (Edit: не е безплатна)

http://www.outertech.com/index.php?_charis...roduct&id=7

• Автор
А ако имаш пари винаги можеш да добавиш още РАМ

Това е единственото разумно 100% решение. :blink:

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.