Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шампионската лига - дискусия

Featured Replies

Предлагам да обновиме с нова информация темата. Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 102,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Майко мила Бешикташ ми напълниха душата !!!!!! :Лелелеле ...каква игра , каква публика , какво нещо ?!? Публикувано изображение

Майко мила Бешикташ ми напълниха душата !!!!!! :Лелелеле ...каква игра , каква публика , какво нещо ?!? Публикувано изображение

поздрави за нашите съседи. ;)

поздрави за нашите съседи. ;)

Абе я бягай бе. Тия колко ги мразя. 2 пъти извадиха Левски от европа 2 за 4 години. И Галатасарай и те .... Просто Ливърпуул играха зле.

А иначе феноменален гол на Стиви Джи - взе изпита летейки!

мача беше добър.мислех да заложа тази вечер,но добре че не го направих.щях да изгърмя много яко щото немаше да го играя 1 каквото и да става!

Абе я бягай бе. Тия колко ги мразя. 2 пъти извадиха Левски от европа 2 за 4 години. И Галатасарай и те .... Просто Ливърпуул играха зле.

А иначе феноменален гол на Стиви Джи - взе изпита летейки!

Абе не можеш да кажеш , че Ливерпул играха зле , просто Бешикташ ги надиграха , играха страшно красиво, спокойно , уверено . Разполагат с много добри и млади играчи .

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

Абе не можеш да кажеш , че Ливерпул играха зле , просто Бешикташ ги надиграха , играха страшно красиво, спокойно , уверено . Разполагат с много добри и млади играчи .

Липсва им увереност пред противниковата врата - много пропуснаха, но имат нюх към гола. Трябва им още малко опит. Само не мога да разбера защо турците пробиват в европа, гърците също класираха зсички отбори, ромъния също ... само ние лигавиме нали се сещаш кое. Истината е, че БГ няма спорт. Не само футбол - нищо няма. Малко волейбол, малко баскет, и от другите спортове има по нещо, но сме на дъното.

Липсва им увереност пред противниковата врата - много пропуснаха, но имат нюх към гола. Трябва им още малко опит. Само не мога да разбера защо турците пробиват в европа, гърците също класираха зсички отбори, ромъния също ... само ние лигавиме нали се сещаш кое. Истината е, че БГ няма спорт. Не само футбол - нищо няма. Малко волейбол, малко баскет, и от другите спортове има по нещо, но сме на дъното.

Ето ти отговора:

МИХОВ: ТРЯБВА ДА СПРЕМ ПЪРВЕНСТВОТО

Публикувано изображение

Да бъде спряно първенството, докато не бъдат разрешен проблема с базите – това предложи шефът на професионалната футболна лига Валентин Михов в специално интервю за „Спортно Шоу Гонг”.

„Аз участвах на една кръгла маса и казах, че това ще е последният ми дебат, защото всичко това, което съм го говорел още 1991 година, сега е същото. Тоест нещата са същите от 16 години”.

Това не е пътят, по който сме тръгнали. Днес говорих с част от представителите на Турция, където държавата отпуска милиони за футбол. В Гърция е същото, а в Унгария сега започват”.

„За да има футбол трябва да има бази. Трябва да спрем първенството, за да си изясним взаимоотношенията с нашата държава. Това, което правим в момента е едно мъждукане.

"Отборите неминуемо ще стигнат до 12 максимум, които да развиват футбол и още толкова в Б група.Всеки иска да развива професионален футбол, но за това трябва да работиш професионално, да имаш база, върху която да надстройваш нещо”, сподели Вальо Михов по повод темата за базите.

„Утре имам заседание на управителния съвет. Една от темите ще е, че идват около 450000 лева за детско-юношеските школи, които ще разпределим поравно между клубовете. Моята идея бе още миналата година, парите да се разпределят на 2 клуба, после на други 2, за да се построят 10,15 нови терена за един мандат”.

„Може да е цинично, но според мен базите не се дават, защото няма комисионни.

18 години съм във футбола и през това време нищо не е променено. Ако трябва може да спрем първенството, докато изясним позицията си.

„След това обаче ще искам от моите колеги да направим инвестиция в тези хора, които ще работят с детско-юношеските ни кадри”.

Според Михов решение на проблемите с базите са намерили само Литекс и Славия.

„Футболните хора бързо ще се обединим за тази цел. Гордея се, че съм бил толкова време в тези среди. Някои хора обаче са от по скоро и им липсва футболния манталитет.

„Проблемът е че без база не може. Скоро бях във Видин. Наказание е да пътуваш по този път. Гледам как се вършат нещата в България - нямаме път, нямаме управленци, които да се обединят и да обединят народа”, коментира цялостното положение в страната босът на лигата.

„По брой политици снимани с известни наши спортисти, нашите политици са на първо място. Няма спечелил от българския спорт собственик. Те печелят обаче имидж, който им отваря много врати. В Европа е същото – не печелиш директно от футбола, но това което ти дава държавата ти носи възвращаемост”, обясни Вальо Михов.

„Винаги съм бил оптимист, но сега за първи път съм песимист. Докато държавата няма стратегия и политика в спорта, и конкретно във футбола, ние ще си мъждукаме.

Призовавам политиците ни да си помислят, да си назначат съветници към спорта, за да направим стратегия”.

„Все пак смятам, че нашият футбол, сравнено с всичко което се прави в България, е едно оазисче, което може през година, две да прави нещо светло в нашата страна”, завърши оптимистично шефът на ПФЛ.

Gong.bg

Дали има смисъл да добавя нещо към това?

Съжалявам, че Ливърпул е в много слаба форма. Вероятно тази година ще е най-слабата от идването на Бенитес насам. А и тактиката му с непрекъсната ротация на играчите носи немалка вина за хаоса в отбора - тази година дойдоха доста повече играчи в сравнение с предните 2 и несработването им е очевидно. Испанецът направи твърде много за великия клуб, но май още не може да разбере, че Валенсия и Ливърпул не са и никога не са били от една и съща категория. Има и няколко човека, чието място май вече не е за този отбор - Финън, Хупия, Рийзе са в отчайващо слаба форма, при това трайно. Жал ми е за Сами, защото той е от близо 10 години в отбора и е дал наистина много, но вече прави твърде много грешки, а и в последните 2 мача си отбеляза по 1 автогол. Железният боец Карагър също не е в оптимална форма, а и не му спори да покрива грешките на Хупия - много сериозна е липсата на Агер, двамата с Карагър се сработиха отлично в последно време. Воронин и Бенаюн за пореден път поставиха въпроса какво точно търсят на Анфилд, Пенант е много далеч от миналогодишната си форма. Чудя се защо Крауч седи на пейката, след като е далеч по-подходящ от украинеца за партньор на водещия таран, в случая Кайт. Бабел също би бил много по-полезен ако ограничи соловите си изпълнения. Състоянието на Джерард също не е блестящо, и то не от вчера, но той продължава да играе недоизлекуван. А и без него отборът е неузнаваем. Практически нищо не е загубено, Ливърпул може без особени усилия да вземе 9 точки в останалите 3 мача, но спешно нещо трябва да се промени. Иначе остава да играе финал срещу Байерн за УЕФА... Бешикташ е посредствен отбор, мисля, че се видя снощи. Един стойностен клуб би измъкнал доста повече от слабата игра на Ливърпул снощи и не става дума само за крайния резултат. Репортажът за мача Марсилия - Порто не ме впечатли с нищо, освен с калпавото съдийство - добре, че не на всеки мач правят такива подаръци, като на Порто снощи.

Съжалявам, че Ливърпул е в много слаба форма. Вероятно тази година ще е най-слабата от идването на Бенитес насам. А и тактиката му с непрекъсната ротация на играчите носи немалка вина за хаоса в отбора - тази година дойдоха доста повече играчи в сравнение с предните 2 и несработването им е очевидно. Испанецът направи твърде много за великия клуб, но май още не може да разбере, че Валенсия и Ливърпул не са и никога не са били от една и съща категория.

Има и няколко човека, чието място май вече не е за този отбор - Финън, Хупия, Рийзе са в отчайващо слаба форма, при това трайно. Жал ми е за Сами, защото той е от близо 10 години в отбора и е дал наистина много, но вече прави твърде много грешки, а и в последните 2 мача си отбеляза по 1 автогол. Железният боец Карагър също не е в оптимална форма, а и не му спори да покрива грешките на Хупия - много сериозна е липсата на Агер, двамата с Карагър се сработиха отлично в последно време. Воронин и Бенаюн за пореден път поставиха въпроса какво точно търсят на Анфилд, Пенант е много далеч от миналогодишната си форма. Чудя се защо Крауч седи на пейката, след като е далеч по-подходящ от украинеца за партньор на водещия таран, в случая Кайт. Бабел също би бил много по-полезен ако ограничи соловите си изпълнения.

Състоянието на Джерард също не е блестящо, и то не от вчера, но той продължава да играе недоизлекуван. А и без него отборът е неузнаваем.

Практически нищо не е загубено, Ливърпул може без особени усилия да вземе 9 точки в останалите 3 мача, но спешно нещо трябва да се промени. Иначе остава да играе финал срещу Байерн за УЕФА...

Бешикташ е посредствен отбор, мисля, че се видя снощи. Един стойностен клуб би измъкнал доста повече от слабата игра на Ливърпул снощи и не става дума само за крайния резултат. Репортажът за мача Марсилия - Порто не ме впечатли с нищо, освен с калпавото съдийство - добре, че не на всеки мач правят такива подаръци, като на Порто снощи.

Така това всичкото , което го каза за Ливерпул е вярно само за Бешикташ не мога да се съглася , според мен вчера доказах , че са повече от посредствен отбор . И незнам защо се умаловажава и не оценява перфектната игра на турците . Просто ви казвам ,че с вчерашната игра галеха окото , приятно беше да ги гледаш . Играят изключително смислено с много двойни подавания , не ритаха топката безцелно , всяка атака им беше много добре организирана и замислена , показаха ,че имат доста млади и добри футблисти , публиката - просто нямам думи за нея ... уникална не спряха да пеят тея ицтцтц , не се притесниха от името на съперника ,защото дори и Ливерпул да не е във форма един отбор от средна класа като Бешикташ играе с респект срещу такъв отбор и накрая постигнаха една заслужена победа .

... само за Бешикташ не мога да се съглася , според мен вчера доказах , че са повече от посредствен отбор . И незнам защо се умаловажава и не оценява перфектната игра на турците...

Ще ти кажа защо мисля така, пък може и да съм крив:

1. физическата им подготовка е на плачевно ниво - след около час игра повечето от играчите им едва ходеха, при положение, че през преобладаващата част от мача се бранеха, а това определено изисква по-малко физически усилия. Играчите на Ливърпул до края на мача бяха далеч по-свежи и на повочето не им личеше, че мачът вече завършва. Впрочем, това не е изненадващо, в тим от такова ниво физическата подготовка едва ли е предмет на обсъждане, независимо от почти постоянния график сряда - събота.

2. техническите им умения също не са блестящи - те нямат човек, който да грабне окото с техника и игрови похвати; при малко повече умения можеха да вкарат 1-2 101%-тови положения, любезно предоставени им от червената защита. Неколцината купувани на килограм южноамериканци са далеч от всякакви представи, че струват повече от похарчените пари за самолетните им билети

3. тактически са в първите уроци от учебника - при 2:0 в тяхна полза бяха готови да се огънат до земята, ако червените бяха проявили мааааалко повече старание и Бенитес не бе закъснял фатално със смените. Не знам дали ако имаше още 5-10 минути Ливърпул нямаше да им набута поне гол-два.

Сборът от трите точки не ми дава основание да определям играта им като перфектна, независимо от заслужената им победа, която нямам намерение да омаловажавам ни най-малко. Така или иначе, те си взеха 3-те точки, които им бяха любезно предоставени от гостите; трябваше само да протегнат ръка и да ги вземат, направиха го.

За публиката им нямам думи - останах с впечатление, че имат общо 2 песни с по 1 куплет, който повтарят като роботизирани. Не млъкнаха през цялото време, не спряха да пляскат с ръце техните си ритуални знаци. На моменти оставах с впечатление, че ако изляза на терасата и ще ги чуя пряко от стадиона им.

3. тактически са в първите уроци от учебника - при 2:0 в тяхна полза бяха готови да се огънат до земята, ако червените бяха проявили мааааалко повече старание и Бенитес не бе закъснял фатално със смените. Не знам дали ако имаше още 5-10 минути Ливърпул нямаше да им набута поне гол-два.

Не знам какво правиха през другите 90 минути на мача?! Карагър и Хупия бяха плачевни в защита...

Ще видим кой колко може в Англия.Дали е било случайност или Бешикташ израстват със всеки изминал мач.

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Не знам какво правиха през другите 90 минути на мача?! Карагър и Хупия бяха плачевни в защита...

Ще видим кой колко може в Англия.Дали е било случайност или Бешикташ израстват със всеки изминал мач.

Какво правиха ли? Спаха и чакаха Бешикташ сами да се бият, ама обикновено не се получава, този път - също. А в Англия едва ли ще има изненади - четворката отново е ясна, за съжаление.

Неколцината купувани на килограм южноамериканци са далеч от всякакви представи, че струват повече от похарчените пари за самолетните им билети

Ами , щом така мислиш значи " неколцина на килограм купувани южноамериканци " правиха защитата на Ливерпул сама да си говори . Не съм съгласен с това . Мисля ,че Бобо , и Игуаин , който влезе като резерва показаха ,че могат да играят добре .

Не знам дали ако имаше още 5-10 минути Ливърпул нямаше да им набута поне гол-два.

"Ако" е голяма дума . Ливерпул започна да играе точно в последните 5-10 минути на мача...

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

След 2 седмици, ако не греша, започват обратните мачове и Бешикташ ще гостува на Анфилд. Да изчакаме дотогава... Не че очаквам чудеса, ще ми се сривът на червените да е зад гърба им, защото си направиха черен живота от няма нищо. А приносът на нападателите на Бешикташ за "подтикването към размисъл" на защитниците в червено е по-скоро символичен, защото Хупия и компания често изпадат в мазохистични настроения. Неслучайно акцентирах и върху купуването на играчи от другия бряг на океана на килограм. Не знам с какво Бобо и сие са по-популярни от Лусио Вагнер или Ней, или както там се нарича; тия дни Левски закупиха цели трима световно неизвестни бразилци, ако тръгнем да търсим из нашия полуостров колко презокенски гастарбайтери има, то със сигурност списъкът им ще е доста дълъг. Не мога да си обясня що за хрумване е, че "щом е бразилец, то значи е голям играч". Звучи наивно, разбира се, но не знам как иначе да си обясня неистовия стремеж към покупката им. И ако това не е купуване на килограм, то какво е тогава? За нас са добре дошли, защото други няма, а и дори ги натурализираме. В Турция това не е толкова популярен ход по лесно обясними причини, свързани с тълкуването произхода на света, но това не намалява интересът към тях. Ето един Роберту Карлуш на "стари години" акустира на Златния бряг срещу огромна заплата, която едва ли се е надявал, че би могъл да получи след излизането си от Мадрид. Вярно, твърде опитен е, но той никога не е бил защитник от световна класа, а и от години вече не бележи фантастични голове с бананови траектории от 30+ метра. Едва ли някой би отрекъл, че по-качествените бразилци принципно първо отиват да играят в далечната си прародина Португалия, а съвсем малък брой отиват и в по-класни първенства. Що се отнася до победителите, вярно е, само тях ги помнят. И не ги съдят.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

hlevoust-влезнахте в историята на ШЛ победа с 8-0.

Роберту Карлуш на "стари години" акустира на Златния бряг срещу огромна заплата, която едва ли се е надявал, че би могъл да получи след излизането си от Мадрид. Вярно, твърде опитен е, но той никога не е бил защитник от световна класа, а и от години вече не бележи фантастични голове с бананови траектории от 30+ метра.

Не съм съгласен с теб.Смятам че е един от най-добрите защитници.

Розенборг ще са изненадата тази година.

Valenciа 0 - 2 Rosenborg

Редактирано от bo6ko (преглед на промените)

hlevoust-влезнахте в историята на ШЛ победа с 8-0.

...

Така изглежда, но е по-важно преминаването в следващия кръг.

След 2 седмици, ако не греша, започват обратните мачове и Бешикташ ще гостува на Анфилд. Да изчакаме дотогава...

Не че очаквам чудеса, ще ми се сривът на червените да е зад гърба им, защото си направиха черен живота от няма нищо.

А приносът на нападателите на Бешикташ за "подтикването към размисъл" на защитниците в червено е по-скоро символичен, защото Хупия и компания често изпадат в мазохистични настроения...

Не знам в какъв състав е била защитата на червените снощи, но едва ли Хупия и останалите не са играли. Не ми се рови, а и едва ли има значение. Предполагам, че и звездите на Бешикташ са били на Анфилд.

Не мога и да сравня победата с 8:0 като чудо, защото я намирам за нормална с оглед класата на противника. Едва ли Милан, Реал или Ман Юн биха спечелили с по-малка разлика. Жал ми е за пропилените точки в първите 3 мача и се надявам да спечелят поне още 4 точки в оставащите 2 мача - крайно време е Ливърпул да излезе от кризата.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Група А

Ливърпул – Бешикташ 8:0 (Крауч 19',89', Бенаюн 32', 52', 56', Джерард 69', Бабел 78', 81')

Порто – Марсилия 2:1 (Сектиои 27', Нианг 47', Лисандро 78')

Група В

Валенсия – Розенборг 0:2 (Иверсен 31', 58')

Шалке - Челси 0:0

Група С

Лацио – Вердер 2:1 (Роки 57', 68', Диего 88')

Олимпиакос – Реал Мадрид 0:0

Група D

Селтик – Бенфика 1:0 (Макгийди 45')

Шахтьор – Милан 0:3 (Индзаги 66', 90', Кака 72')

Източник: Гонг

Група Е

Барселона – Рейнджърс 2:0 (Анри 6', Меси 43')

Лион – Щутгарт 4:2 (Бен Арфа 6', 37', Калстрьом 15', Жуниньо 90+3; Гомес 16', 56')

Група F

Манчестър Юнайтед – Динамо Киев 4:0 (Пике 31', Тевес 37', Рууни 76', Роналдо 88')

Спортинг Лисабон – Рома 2:2 (Лиедсон 22' 64'; Касети 4', Полга 90' автогол)

Група G

Фенербахче – ПСВ Айндховен 2:0 (Марселис 28' автогол, Шентюрк 30')

Интер – ЦСКА Москва 4:2 (Ибрахимович 32' 75', Камбиасо 34' 67'; Жо 23', Лав 31')

Група Н

Славия Прага – Арсенал 0:0

Стяуа Букурещ - Севиля 0:2 (Ренато 25' 65')

България със сигурно място в Шампионската лига

В Шампионската лига ще има само частични промени, които до голяма степен облагодетелстват България. След срещата между влиятелния стратегически съвет в европейската футболна централа УЕФА и Мишел Платини стана ясно, че още шест страни ще имат директен участник в Шампионската лига.

До този момент в груповата фаза на комерсиалния футболен турнир влизаха само 15 страни с най-висок коефиент, но сега бройката се увеличава до 21. Това означава, че българският шампион ще има право да участва директно в Шампионската лига, ако запазим място в първите 21 страни. България е на 15-то място за момента. Промяната се отнася за сезон 2009-2010. В същото време промяната облагодетелства и отборите от Премиършип, тъй като след промените първите 3 отбора в крайното класиране ще влизат директно за групите на Шампионската лига.

Тези решения ще бъдат гласувани на 1-и декември в швейцарския град Люцерн. Влиятелният стратегически съвет в европейската футболна централа УЕФА се противопостави на плановете на президента на организацията Мишел Платини да осигури места в Шампионската лига за носители на купи от националните първенства. Според източници, запознати с преговорите и желаещи да останат не назовани, съветът се е споразумял днес да не препоръча на изпълнителния комитет на УЕФА предложението за носителите на купи. Стратегическият съвет обаче се е съгласил по принцип с желанието на Платини за по-широк кръг отбори от различни държави, които да се включат в турнира в бъдеще.

Стратегическата комисия, която включва четирима вицепрезиденти на УЕФА и по четирима представители на клубовете, националните първенства и играчите от континента, проведе днес тричасова среща с Платини.

• 2 седмици по-късно...

Група Е

FT Щутгарт – Рейнджърс 3:2 (Адам 27', Какау 45', Пардо 62', Фъргюсън 70', Марика 85')

FT Лион - Барселона 2:2 (Иниеста 3', Жуниньо 7', 80' (д), Меси 58' (д),

Класиране:

1. Барселона 11

2. Рейнджърс 7

3. Лион 7

4. Щутгарт 3

Група F

FT Динамо Киев – Рома 1:4 (Панучи 4', Вучинич,36', 70', Жули 32', Бангура 63')

FT Манчестър Юн - Спортинг 2:1 (Абел 21', Тевес 61, Роналдо 90')

Класиране:

1. Манчестър Юнайтед 15

2. Рома 10

3. Спортинг 4

4. Динамо Киев 0

Група G

FT ЦСКА Москва – ПСВ Айндховен 0:1 (Фарфан 39')

FT Интер - Фенербахче 3:0 (Крус 56', Ибрахимович 66', Хименес 90')

Класиране:

1. Интер 12

2. Фенербахче 8

3. ПСВ Айндховен 7

4. ЦСКА Москва 1

Група H

FT Севиля – Арсенал 3:1 (Едуардо 11', Кейта 24', Фабиано 32', Кануте 88')

FT Стяуа – Славия Прага 1:1 (Бадея 11', Шенкерик 78')

Класиране:

1. Севиля 12

2. Арсенал 10

3. Славия Прага 5

4. Стауа 1

• Автор

Очакавах Барса и Арсенал да загубят-те вече се класираха. Сега се чудя кой мач да гледам. Liverpool - Porto На Ливърпул им трябва задължителна победа.Домакини са смятам че ще я вземат,но няма да им е лесно. Rosenborg-Chelsea Розенборг играят силно в ШЛ.Челси имат да им връщат от първия мач и едва ли ще ги подценят този път.

Шампионска лига 28.11.2007

Бенфика - Милан 1:1

Бешикташ - Марсилия 2:1

Селтик - Шахтьор 2:1

Лацио - Олимпиакос 1:2

Ливърпул - Порто 4:1

Розенборг - Челси 0:4

Валенсия - Шалке04 0:0

Вердер - Реал (Мадрид) 3:2

Източник: Дневник

УЕФА одобри новият формат на Шампионската лига

Финалът на Шампионската лига се премества от сряда в събота, заяви президентът на УЕФА Мишел Платини. Преместването бе потвърдено и на срещата на изпълнителния комитет на УЕФА в Люцерн и ще влезе в сила от сезон 2009-2010 г.

Това е първата промяна на деня на финала от започването на надпреварата в турнира през 1955 г. Комитетът одобри и предложенията на Платини за по-голям дял в квотите за Шампионската лига за държавите извън първите в класацията на УЕФА. Въпреки това най-добрите три държави, които в момента са Испания, Италия и Англия, ще имат осигурени три места директно в груповата фаза на турнира, докато досега имаха по две. Платини заяви, че промените са били одобрени единодушно от изпълнителния комитет и ще направят съревнованието по-демократично. „Ще има повече шампиони вгруповата фаза и състезанието ще бъде по-демократично. Шампионската лига е голям турнир и аз съм доволен от промените“, заяви той. Най-голямата промяна е разделянето в квалификационните кръгове, което ще осигури участието на пет шампиони от 40 държави с по-задни позиции в класирането в груповата фаза. Друга квота ще бъде запазена за 15 отбора, които не са шампиони и представят първите 15 държави в ранглистата на УЕФА. Те ще излъчат други петима участници в груповата фаза. Очаква се ефектът от промените да бъде участието на повече отбори, които са шампиони насвоите страни, в груповата фаза на Шампионската лига. Друга голяма промяна е, че реваншите в осминафиналите ще се играят след 4 седмици, а не след 2, както е в момента, за да бъдат увеличени приходите от телевизионни права. Европейската футболна централа ще реформира и турнира за Купата на УЕФА, а турнирът „Интертото“ ще бъде закрит от сезон 2009-2010. Отборите, които вземат участие в него, ще се включат в разширените кръгове на турнира за Купата на УЕФА. Нестройната формула на настоящия турнир ще бъде оптимизарана с групова фаза, в която отборите ще играят на принципа на разменено домакинство. Финалът за Купата на УЕФА ще продължи да се играе в сряда. Според Платини „една събота е достатъчна“. Първоначалните планове на президента на УЕФА да включи в съревнованието носителите на националните купи бяха отхвърлени преди няколко месеца. „Вярвам в тази идея, но мисля, че тя бе поставена прекалено рано“, каза Платини и добави, че работна група ще проучи възможното включване на носителите на купи в бъдещите формати на състезанието. УЕФА ще се опита да получи и повече приходи от двете състезания с трети предварителен кръг в Шампионската лига, където цените ще се договарят централно от УЕФА. Ще има и по-голяма централизация по отношение на рекламните права и за Купата на УЕФА.

Източник: www.dir.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.