Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нищо не излиза на екрана след токов удар

Featured Replies

Значи имаше як токов удар. Смених дъното защото не бачкаше .Слоших работеща видео карта пускам копчето пц-то тръгва но нищо не излиза на екрана пробвах с две карти едната AGP другата PCI.ни нищо.Възмошно ли е процесора да е изгорял и за това да не дава нищо на екрана?

Значи имаше як токов удар. Смених дъното защото не бачкаше .Слоших работеща видео карта пускам копчето пц-то тръгва но нищо не излиза на екрана пробвах с две карти едната AGP другата PCI.ни нищо.Възмошно ли е процесора да е изгорял и за това да не дава нищо на екрана?

Някакви бийп-сигнали има ли? След токов удър може всичко да е изгоряло. Сигурен ли си, че не ти е заминал монитора?

• Автор

Монитора съм сигурен че бачка пробвах го на друго PC.Сменил съм захранването и дъното само паметта и CPU-то не съм сменил. Дъното тръгва без биип дори и без процесор sad.gif

Сменил си дъното, без да смениш процесора? И без да смениш паметта?

Пробвай следното - същата конфигурация, като неработещата, само и смени захранването. Ако си го напрвил вече / защото от твоят пост нищо не разбрах/, почвай да пробваш частите 1- на по 1-на, за да откриеш кво е изгоряло. Ако искаш още инфо, драсни 2 реда.

Монитора съм сигурен че бачка пробвах го на друго PC.Сменил съм захранването и дъното само паметта и CPU-то не съм сменил. Дъното тръгва без биип дори и без процесор sad.gif

Тоест независимо дали процесорът е в сокета, поведението на компютъра е едно и също? Възможно е да е заминал тогава, намери един процесор, ако има от някой приятел и тествай. Съвсем възможно е обаче и рамта да ги прави тези неща. Пробвай с процесор, но без рам и виж дали има някакъв сигнал. Направи и един CMOS-Reset (вадиш батерията, пиеш една бира и я слагаш пак, като преди това си изключил машината от контакта).

Монитора съм сигурен че бачка пробвах го на друго PC.Сменил съм захранването и дъното само паметта и CPU-то не съм сменил. Дъното тръгва без биип дори и без процесор

Много ми е чудно как така това дъно тръгва без процесор. :rolleyes:

Откъде съдиш за това?

Обезателно трябва да се тества с друга читава памет, но гледай да е възможно най-малка по обем, защото ако дъното е прецакано може и тази с която тестваш да се прецака. Процесора също трябва да се тества отделно на друго дъно със същия цокъл, също и паметта, но поотделно.

Умната и успех!

• Автор

Дъното се държи без процесор така както и с процесора в сокета

сигурен ли си че си закачил пищялката или дали тя работи

дай малко инфо за дъното и проца да има върху какво да гадаем защото кристалната сфера не показа нищо.

невъзможно е да не дава звукови сигнали.

това значи (в случай че не ги дава наистина) че дънцето е заминало .

по думите ти разбрах че захранването е фърлило топа ,голяма е вероятността да направил и това проца на загиналото дъно а с него и рама е за кофата за боклук което води до ново пц практически.

пата и сата устроиствата също са заминали по реда си .

поуката от историята с токовите удъри е юпиес и марково захранване за дълъг живот на пц тата а не жълтите захранвания за по 30 лева (ако не и по малко) зада е ефтино пц то .

извинете за лирическото отклонение

за да може да ти помогнем кажи поне модела на дъното.

хехе, не е истина просто. цяла сутрин се занимавам точно с това - на едно гръмнало от токов удар компютърче да разбера кой от чарколяците е останал читав. с гръмналия процесор мониторът въобще не изкарва екран. при мен рам и видео карта не са отишли и си работят на 6, предполагам, че имаш същия проблем. тоест - сменяй процесора.

едит - гледам тук раздават мнения, че ако процесърът е загинал, значи и рамта е отишла. да, ама не. много рядко след проблем в захранването изгарят всички компоненти. при мен в този конкретен случай изгоряха - дъно, процесор, хард и cd записвачката. рам, видео карта и флопи са си ок.

Редактирано от cymen (преглед на промените)

хехе, не е истина просто. цяла сутрин се занимавам точно с това - на едно гръмнало от токов удар компютърче да разбера кой от чарколяците е останал читав. с гръмналия процесор мониторът въобще не изкарва екран. при мен рам и видео карта не са отишли и си работят на 6, предполагам, че имаш същия проблем. тоест - сменяй процесора.

едит - гледам тук раздават мнения, че ако процесърът е загинал, значи и рамта е отишла. да, ама не. много рядко след проблем в захранването изгарят всички компоненти. при мен в този конкретен случай изгоряха - дъно, процесор, хард и cd записвачката. рам, видео карта и флопи са си ок.

Явно не всички случаи на токови удари си приличат - аз имах един такъв, при който бяха оцелели процесора, РАМ паметта и СД-Ром.

Едно е сигурно - дъното във всички случаи хваща пътя ...

А как можем да се предпазим от токови удари?

Със захранване различно от JNC, Codegen, ColorsIT и всички други бомби със закъснител, направени от петокласници в час по трудово. Ако беше нормално(истинско) захранване, в най лошият случай щеше да изгори само то. А обикновено сработва защитата и се изключва без каквито и да било последици за него самото и останалият хардуер. А и един UPS никога не е излишен.

Edit:

Еййй, kokomil пак ме изпревари :whist:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

хехе, май тук бродят дилъри на фирми, които се опитват да ни пробутват ups-и за щяло и нещяло. за жалост хората кълват, особено като сама жена си копува компютър какви неща съм виждал да и пробутват.

ако е за домашен компютър не е необходима никаква специална защита освен читави бушони на ел. инсталацията. поне няма да се чудиш защо уж турнах ups, а машинката ми пак изпуши.

хехе, май тук бродят дилъри на фирми, които се опитват да ни пробутват ups-и за щяло и нещяло. за жалост хората кълват, особено като сама жена си копува компютър какви неща съм виждал да и пробутват.

ако е за домашен компютър не е необходима никаква специална защита освен читави бушони на ел. инсталацията. поне няма да се чудиш защо уж турнах ups, а машинката ми пак изпуши.

Дали бродят дилъри или не , не зная ,но зная едно нещо със сигурност - доброто здраве на ОС и самия хардуер зависи както от качествените компоненти(вкл. и UPS ) , така и от задклавиатурното устройство !

• Автор

Има и друг начин по-добро енерго :rolleyes:

Ама той не може да се постигне

Има и друг начин по-добро енерго :)

Ама той не може да се постигне

не че съм корифей в тази област, но като доста напреднал любител с немалко опит, мога определено да кажа, че в големите градове рядко компютрите гърмят заради проблеми в централното ел. подаване. повечето хора не обръщат внимание като им засмърди на бакилит откъм захранването на компа. абе малко завързано стана, но идеята ми беше, че обикновено има някакви симптоми, па дори и да са незначителни като много шум от вентилатора.

Я попитай Myd ,който е във Варна (мисля достатъчно голям град) и който има нужните познания за компютрите ,с какво се занимава напоследък,какво му яде нервите и каква е причината за това ! - kokomil

Със захранване различно от JNC, Codegen, ColorsIT и всички други бомби със закъснител, направени от петокласници в час по трудово.

Старото ми захранване Codegen 400 W издържа на 2 поредни токови удара без да мръдне и още си работи :P .

Да ви кажа всичко е до късмет,при мен гръм удари в кабела за нета и ми изгоря само чипчето на вградената лан карта,то това добре в сервиза разпоиха чипа и сложиха външна лан карта и дъното си бачка,обаче компа ми беше вързан с тв-то и от там тв out на тв -то и видео карта на компа ,така че пиеш една студена вода и ако си в къщи като почне да гърми разкачаш всички кабели да си спокоен иначе почва дву месечно ходене по сервизи и пилене на нерви което не пожелавам на никого :rolleyes:

Не знам колко сръчен е бил петокласника,но моето захранване на ColorsIT издържа на един токов удар,но не знам дали ще издържи на втори или прочие!

няма да се чудиш защо уж турнах ups, а машинката ми пак изпуши.

Точно заради калпаво захранване изпушва. Koлко може да струва noname PSU? Teмата е от друг форум и малко дълга, но много поучителна. Е, в края на краищата всеки си купува каквото прецени че му е изгодно, ама после да не мрънкате като ви изгори я дъно, я видео, я нещо друго. Ето още нещо за захранванията - клик.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.