Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтини mp3 плейъри

Featured Replies

CD, който е стерео - 44KHz. (2x)

• Автор
CD, който е стерео - 44KHz. (2x)

Това е честотата на дискретизация и няма нищо общо с честотата, която се възпроизвежда реално! Бих казал - CD 20Hz-20 kHz . Тия 20 кHz са доловими само за децата, а с напредване за възрастта падат под 10 kHz! Освен това честотата е ограничена от усилвателя и колоните! Tака, че ако сте над 20 години, забравете за 20 кHz!

Съжалявам недочетох за какво става дума

За 20-те килохерца. Хора на към 30 години също го чуват, гаранция. Зависи от това в каква среда живее човека, може би и други фактори. По мои наблюдения масово над 40 не могат да го чуят. А долната граница при мен е 9 херца. Генерирам сигнала със SoundGen. Може въобще да не е вярно, но програмката това показва. Възможно е колоните да изкривяват? Но на 10 съвсем отчетлив сигнал, 9 много тихо но чувам /на метри от колоните/ а 8 и по-малко - абсолютно нищо.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

А долната граница при мен е 9 херца. Генерирам сигнала със SoundGen. Може въобще да не е вярно, но програмката това показва. Възможно е колоните да изкривяват? Но на 10 съвсем отчетлив сигнал, 9 много тихо но чувам /на метри от колоните/ а 8 и по-малко - абсолютно нищо.

Тука вече се изсили. Какви 9Hz от тонколона? Какви 9Hz от човешко ухо? Моля те не говори измишльотини. Човешкото ухо реагира до 20Hz долна граница. Почти няма колона, която да може да стигне ефективно до към 20Hz, та камо ли по-надолу. Това, което си мислиш, че чуваш, е изкривяване.

Чуването на 20kHz също е много относително, защото и малко говорители се справят и с тази честота, а и хората с такъв слух са много малко.

За генератор на сигнал бих препоръчал Diagnostic System for Sound Fields 5.0.6.5 (3.0MB, платена).

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

По принцип е така, аз ти казвам какво чувам и какво не с въпросната програмка.

Сега ще пробвам с твоята програмка

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

По принцип е така, аз ти казвам какво чувам и какво не с въпросната програмка.

Сега ще пробвам с твоята програмка

Разбирам какво казваш, но със сигурност е изкривяване. :ph34r:

Между другото, дал съм линкче в предния коментар. Модулът се намира в Realtime Analyzer -> Signal Generator.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Да, колоната не иска въобще да възпроизведе под 45 херца :ph34r: Вече мога да заспя спокойно :P

• 1 година по-късно...
Аз лично не бих заложил на евтинии. Качеството е само едно от нещата. Евтините плеъри обикновено са с кофти поддръжка, липса на фърмуеър или лесно скапващ се такъв. Правилото, че евтиното излиза скъпо тук важи с доста голяма сила според мен.

Само ще добавя, евтиното излиза скъпо! Така, че лично аз съм против евтини неща и конкретно -евтина техника, после през носа ти излиза тази евтиния!

http://2be.bg/mp3.php?open=50&class=40

Аз ти препоръчвам това, макар че не влиза в стойността ти! И че е с минала давност съвета ми!

• 2 седмици по-късно...

Ами аз получих за коледен подарък Samsung YP-U3.първоначално щяхме да купуваме Neo,но още като го пробвах,ми заглъхна в ушите.тъй че,ето един малък съвет от мен:купувайте си само mp3-ки,които "имат имена".Вярно,малко по-скъпоичко е,ама си заслужава. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.