Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за тениса

Featured Replies

http://www.youtube.com/watch?v=CyOQc_ZfmeI

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

• Отговори 339
  • Прегледи 48,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Каде мога да гледам онлайн Цветана Пиронкова:Вера Звонарьова ? Линкове приемам всякакви !!!

Пфуууу

Цветана Пиронкова:Вера Звонарьова 1:1 / 6:3 ; 3:6 /

Давай Цвети !!! Вярваме в теб !

Мачът е много оспорван, но рускинята поведе с 3:1 в третия сет... Браво, Цвети!

Мдаа. 5:1 е вече в трети сет... А, 5:2, давай, Цвети, можеш! П.П. Нашето момиче загуби мача с 6:3, 3:6 и 2:6, но спечели овациите на публиката. :surfing:

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Писма и похвали за Цвети, но не и пари за Лондон`2012

Инес Павлова

Публикувано изображение

© Reuters

Браво на Цветана Пиронкова! Браво на родния тенис! Ама къде е държавата! По традиция, когато има успех някой български спортист, лидерите на страната ни се надпреварват, кой първи ще изпрати поздравителен адрес. Лошо няма, ама . . . някой от тях замислил ли се е как е постигнат този успех?! Отговорът е: Въпреки всичко! Пиронкова би на ¼-финал на Уимбълдън - веднага писма от Първанов и Борисов.

Пиронкова загуби ½-финала в Лондон и пак поздравления. Но не срещнах писмо от спортния министър Свилен Нейков! Отпуска ли е? Или . . .?

Цвети вече ще е в Топ 35 на света от 5 юли! Това е водещото, а не колко е спечелила с това си историческо класиране на ½-финал на турнир от Големия шлем. Пари се изкарват, а тя каквото вземеше, веднага инвестираше в следващата надпревара.

Но на мен ми е болно, защото за това момиче, а и за млади тенисисти като Григор Димитров, Виктория Томова (ако не знаете първият е шампион на Уимбълдън при юношите, а Вики – европейска шампионка за девойки до 14 години) и много други няма отпуснати пълни средства за олимпийска подготовка!!!

Да! Тенисът не отговаря на критериите за олимпийска подготовка на Министерството на физическото възпитание и спорта! Проблемът е, че няма европейски и световни първенства, а турнири всяка седмица. Така за българските тенисисти няма пълно (колкото и да е голямо) субсидиране, а едва толкова, колкото отговаря според третата категория на критериите. Досега олимпийски шампион получаваше 1300 лв., световен първенец – 1000 лв., а европейски - 800 лв. Олимпийски медалисти от последните Игри имат право на олимпийска подготовка за 4 години, като се задължават ежегодно да участват в тестовата програма и състезания. При медалистите от световни първенства (мъже и жени), както и при класиране от ІV до VІІІ място на олимпийски игри, получават 2-годишно премиране. В края на миналата година Свилен Нейков и неговите съветници обещаха увеличаване контрола върху олимпийската подготовка с проверки на всеки 3 месеца и корекция на финансирането на програмата.

И за да докажа, че това не са празни приказки, ще Ви цитирам малко от „Програма за олимпийска подготовка" утвърдена на преди половин година от министъра на физическото възпитание и спорта: „Програмата отрежда централна роля на лицензираните спортни федерации по олимпийски видове спорт, чиято е отговорността за организиране и провеждане на подготовката и реализацията в различните нива на спортното майсторство – елитни спортисти и резерв. Висока оценка ще се дава за постигане на призови класирания на спортистите на олимпийски игри и на световни и европейски първенства".

В глава „Бенефициенти и обхват" откриваме, че спортните федерации с проекта предлагат за включване в Програмата за олимпийска подготовка отбори или спортисти по нива, които имат класирания на последно проведените олимпийски игри и световни първенства от I до VІІІ място, и европейски първенства от I до VІ място. Чак в края на текста за трето ниво „Звено от олимпийски резерв" за финансиране е описано: „Включват се състезатели от националните отбори за мъже и жени, талантливи юноши и девойки с високо ниво на фактори обуславящи спортните резултати. По приложена сравнителна таблица на планирани и постигнати спортни резултати в основните състезания (световни и европейски) през предходната година. Спортни федерации, включени в Програмата за олимпийска подготовка, могат да предлагат: спортисти с потенциал за спортно развитие и постигнати реално конкурентни на международно ниво спортни резултати по олимпийски дисциплини, потвърдено с експертно становище на БСФ и дирекция СВП към МФВС".

Еми, това е! Думите са хубаво нещо, могат да те зарадват, стоплят и окуражат, но не и да те нахранят, да ти платят наема на зала за тренировки, да ти купят нова ракета, да те закарат на следващия турнир. . . Дано все пак Цвети, Гришо, Вики и останалите да получат адекватно внимание, за да им се радваме и на Летните олимпийски игри в Лондон`2010, в Рио де Жанейро`2016 и т.н. Надежда все пак има, защото Бойко Борисов играе тенис!

Източник: gong.bg

И после се чудим защо наши спортисти се състезават под чужди флагове...

Надал спечели Уимбълдън за втори път

Публикувано изображение

От Топспорт.бг

Испанецът се разправи с Томаш Бердих

Рафаел Надал за втори път спечели Уимбълдън. Испанецът победи Томаш Бердих с 6:3, 7:5, 6:4 и затвърди статута си на най-добър тенисист в света за момента.

В кариерата на Надал той вече има 8 титли от Големия Шлем. Единствено той не е печелил в САЩ на US Open.

"Това е сбъдната мечта за мен. Да пропусна миналия сезон бе ужасно за мен, но сега се върнах дори по-силен," коментира Рафа след победата.

Надал започна двубоя повече от добре и след 2 пробива спечели с 6:3 откриващата част.

Вторият сет бе равностоен, но чехът не издържа на напрежението. При 6:5 за Надал, той буквално подари своя сервис-гейм на Рафа, който дръпна с 2:0 сета.

В този стил се разви и третата част, в която Надал стигна до пробив при 5:4 в своя полза.

С този си успех Надал почти си гарантира, че ще остане под номер 1 до края на годината.

Не даде почти никакъв шанс на противника си Надал. Публикувано изображение

Сега си поръчвам тенис ракета по интернет, но навсякъде има разни размдери като 4 1/2, 4 3/8, 4 2/3 и други, които нищо не ми говорят ... Може ли някой, който е по-навътре с тези неща да ми поразясни малко как стоят нещата с тези размери и кой евентуално би бил най-подходящ за мен .. Висок съм 180 см и съм играл тенис преди, но не особено кативно, така че не мога да кажа,чесъм начинаещ ... Много ще съм благодарен на всеки, който може да ми внесе малко повече ясното по въпроса ! :)

Ще стане ли Григор Димитров велик тенисист.Той е само на 19 години,но очакванията към него вече са огромни.Той има добър сервис,хубав бекхенд,но има известни резерви при форхенда и волетата.Той е шампион на Уимбълдън и Ю ЕС ОУПЪН за младежи,но ще направи ли скока от млaдежите към мъжете.Давай Гришооооооооооо :blink:

Редактирано от Flying Baby Boy (преглед на промените)

Публикувано изображение

Цвети Пиронкова - 34-а в света

Цветана Пиронкова се изкачи с една позиция в световната ранглиста и заема 34-о място, което е най-предното класиране в кариерата на най-добрата ни тенисистка.

Втората ни ракета Диа Евтимова отстъпва с 1 позиция и е 210-а, а третата Елица Костова пада с 14 места до 342-о. В Топ 5 на ранглистата размествания няма и Серена Уилямс остава начело, следвана от Йелена Янкович, Винъс Уилямс, Каролин Вожнячки и Саманта Стоусър. Тази седмица Пиронкова почива, а следващата ще играе на турнир в Истанбул.

Източник: БГНЕС

• 2 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Безмилостен Григор, спечели втори турнир в Банкок

Григор Димитров спечели девета титла в кариерата си, след като във финалния двубой на чалънджъра с награден фонд $35,000 в Банкок (Тайланд) се наложи с 6:4, 6:1 над руснака Александър Кудрявцев. Гришо продължи традицията да няма загуба в мач за титлата, като до този момент в професионалната си кариера имаше осем победи в осем финала (6 на фючърси и 2 на чалънджъри). Благодарение на успеха си той спечели 80 точки за АТР ранглистата, но към актива си ще добави 72, тъй като имаше да защитава 8 от миналата година и ще се изкачи с около десетина позиции до приблизително №136 в света. От 2-ри октомври Григор Димитров ще започне участието си на квалификациите на чалънджъра с награден фонд 106,500 евро в Монс (Белгия).

Източник: dnes.bg

• 1 месец по-късно...

Карлос Моя дава открит урок в София

Открит урок на българските шампиони по тенис от 10 до 14 г. ще даде испанският тенисист Карлос Моя. Шоуто на бившия номер едно в света е на 6 ноември от 13 ч в столичната зала "Христо Ботев". След като загрее с малките тенисисти Моя ще покаже уменията си срещу някой от националите. За съжаление съперникът му няма да е Григор Димитров, който тогава играе в чужбина.

Демонстративният мач е част от честването на 80 г. организиран тенис в България, но федерацията няма да извади нито лев за госта. Моя пристига по покана на фирма "Камко", която от 8 г. е бизнес партньор на испанеца. "Ние сме официален представител на марката "Карлос Моя" и вече осем години се занимаваме с внос и дистрибуция на неговите парфюми", обясни директорът на "Камко" Христо Драмов. Той се надява, че някой ден ще може да продава и парфюми, които ще носят имената на нашите звезди Цвети Пиронкова и Григор Димитров.

48-часовата визита на Карлос Моя у нас уплътнена с ангажименти и тур из телевизиите. Победителят на "Ролан Гарос" 1998 г. пристига на 5 ноември, за да представи първо новата си козметична серия. Карлос Моя е пожелал да направи дарение за таланти в тениса и за деца сираци. Преди два месеца 34-годишният ас стана баща. Испанската актриса Каролина Сересуела му роди дъщеричка Карла. Двете любими жени на Моя обаче няма да го придружат в София.

Източник: Стандарт

• 1 месец по-късно...

Пак голям турнир по тенис в София

София почти сигурно пак ще е домакин на голям турнир по тенис. На кортовете “Академик”, предоставени от правителството за национален център, ще се организира “Чалънджър”. Все още не е ясно кога, но най-вероятно през май. Наградният фонд зависи от евентуалните спонсори и ще е поне 50 000 долара, но може да стигне и $ 125 000.

Календарът на турнирите “Чалънджър” за следващата година още не е готов, но обикновено се публикува от АТП в началото на сезона за първите няколко месеца. Ако наградният фонд е сигурен и базата е приемала такива състезания (“Академик” отговаря на това условие), не би трябвало да има проблем. В случай че българската столица отново приеме “Чалънджър”, почти сигурно сред участниците ще бъде и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Той е с големи шансове да влезе направо в основната схема за Australian Open.

Източник: 24 часа

Публикувано изображение

Сърбия с исторически триумф за Купа "Дейвис"

Сърбия спечели историческа първа титла от Купа "Дейвис". Западните ни съседи надиграха във финалния двубой Франция с 3:2 победи и взривиха пълната до краен предел "Белградска арена".

Така те спечелиха най-престижния отборен трофей в тениса. Успехът е исторически, защото отборът на Сърбия никога не е преминавал първия кръг на световната група на турнира. Финалният успех донесе Виктор Троицки, който победи Микаел Льодра с 3:0 сета.

В първият сет Троицки нямаше проблем и спечели с 6:2. Във втория картината не се промени. Резултатът бе същият - 6:2 за представителя на сърбите. В третия сет Льодра се опита да се върне в двубоя, но след страхотни сервиси на Троицки, Виктор спечели с 6:3 сета и съответно двубоя.

"Това е най-незабравимият момент в моя живот", бяха първите думи на Виктор Троицки след победата. "Това е исторически успех. Нашият най-голям успех като индивидуалности, като отбор, като страна", заяви героят на мача и номер три в световната ранглиста Новак Джокович, докато трибуните скандираха "Ноле, Ноле". Разочарованието пък е за Франция, която за първи път достига до финала за "Сребърната салатиера" след 2002 година, когато за последен път в своята история спечели Купа Дейвис. Франция е десеткратен победител в тази надпревара.

Източник: sportni.bg

• 3 седмици по-късно...

Би Би Си: Григор Димитров върви по стъпките на Федерер

Григор Димитров върви по стъпките на Роджър Федерер и вярва, че може да стане номер 1 в тениса, казва Би Би Си и публикува интервю с българина.

Част от работата на всеки млад и талантлив тенисист е да се справя със славата и очакванията. Много по-трудно е обаче, когато ти сложат етикета "Новият Роджър Федерер" и те определят като следващото голямо нещо в мъжкия тенис. Именно с това трябва да се справи Григор Димитров, се казва в материала.

"Защо е цялото това внимание към него? В спорт, който отчаяно търси свежа кръв, която да промени вече установения ред, в който едни и същи четирима играчи започват и завършват годината на върха в класацията на АТП и само трима тенисисти, различни от Федерер и Рафаел Надал, са спечели по една титла в турнири от Големия шлем от началото на 2005 г., 19-годишният българин е възприеман потенциално като следващата голяма звезда от новото поколение на млади талантливи тенисисти", пише сайтът.

Процъфтяващата репутация на Димитров се дължи на бързия възход от 350-о място в света до почти топ 100, и то в рамките на само шест месеца.

Приликата с Федерер, който е бил негов идол в детството, е очевидна. И двамата изпълняват по един и същ начин бекхенд с една ръка, практикуват един и същ атакуващ стил на игра и дори използват една и съща марка кърпа за глава. И двамата са започнали професионалната си кариера под ръководството на един и същ треньор - Петер Лундгрен, който дори определи Димитров за по-талантлив от Федерер на същата възраст.

Как обаче се чувства Григор, след като е определян за наследник на своя герой? "Има и по-лоши неща, с които могат да те сравнят", шегува се Димитров. Той даде интервюто на перфектен английски миналата седмица в Дубай, където беше на почивка.

"Разбира се, че е хубаво да чуваш подобни неща, но мога да отговоря само по един начин - аз съм номер 106 в света, а Федерер е най-добрият жив тенисист. Много е трудно за мен, когато ни сравняват. Обичах да гледам Роджър, когато бях малък. В момента също го гледам, когато имам възможност, защото може да науча толкова много от него. Баща ми ме научи да играя тенис и всичко ми идваше доста естествено."

Димитров силно вярва, че ще се промени в следващите няколко месеца. Той смята, че тенисът е "проста игра за интелигентни хора", и си е поставил една ясна цел: "Вярвам, че мога да бъда номер едно. Това е моята цел."

Но той със сигурност не приема за даденост, че е предопределен да стигне върха, тъй като вече е правил тази грешка преди.

Сравненията с Роджър Федерер започнаха, когато 17-годишният Димитров стана номер 1 в ранглистата при юношите и спечели титлите на "Уимбълдън" и US Open. Очакваше се той бързо да атакува елита на световния тенис, особено след победата му над Томаш Бердих и трисетовия мач срещу Рафаел Надал. Но прогресът на Димитров нещо секна.

Връщайки се назад сега, той вече знае защо му е било толкова трудно в прехода от звезда при юношите към веригата при мъжете. "Изиграх два великолепни мача срещу Томаш и Рафа и си помислих, че всичко вече е готово, за да се присъединя към най-добрите тенисисти. Но едно от важните неща в тениса е, че трябва да се научиш да играеш добре отново и отново, а не само за един-два мача", казва той.

"Това е съвсем различно в сравнение с юношеския тенис. Изправяш се срещу мъже, които знаят как да играят, защото вече са наясно с всяка ситуация в даден мач. Разбира се, че веднъж може да победиш даден тенисист, но трябва да продължиш да правиш това. Всички мачовете са много различни. Трябва да започнеш да играеш срещу добрите, за да разбереш това", добавя той.

Димитров е подложен на голямо напрежение заради очакванията, но той признава, че отношението му към тениса преди не е било такова, каквото трябва да бъде. "Бях малко отпуснат. Спрях за момент да си поема въздух, което е най-лошото нещо, което може да се направи. Трябва да е точно обратното. Когато направиш стъпка напред - работи повече и дишай по-малко. А аз се отпуснах."

В средата на годината Димитров беше заседнал на около 350-ото място в АТП. Тогава дойде и смяната на треньора Петер Лундгрен с Питър Макнамара. Григор казва, че е научил много от Лундгрен и раздялата е била трудно решение, което обаче дава резултат.

Григор не е склонен да сподели какво е по-различното при Макнамара, но намеква, че подобренията идват по отношение на психическата устойчивост.

"Той определено не се опита да промени играта ми. Това не беше главният проблем. Работихме основно върху постоянството и върху детайлите, които оформят цялостната игра. Имаме си модел на работа, но ще го запазя в тайна. Имахме невероятен старт и ще продължим по същия начин", разказва Григор Димитров за работата си с Питър Макнамара.

Въпреки че австралиецът е човекът, който работи основно с него, Григор не се притеснява да иска съвет от баща си Димитър, когато има проблем с някой удар. "Винаги се обаждам на баща ми, когато имам нужда от съвет. Без значение дали ще съм на турнир или някъде другаде, когато работя върху някой детайл от техниката. Той бе човекът, който ми показа всичко. На три години хванах ракета за първи път, а на пет започнах да играя всеки ден. Това се превърна в моята работа, в моят живот, в моята любов."

Григор Димитров продължава да разчита на помощта на академията на Патрик Муратоглу в Париж. Той отиде там, когато навърши 16 години, след като преди това работи две години в Барселона с Пато Алварес - бившият треньор на Анди Мъри.

"Трябваше да порасна много бързо, след като отидох на 14 години в Испания. Трудно е, когато живееш и учиш всичко съвсем сам. Но в крайна сметка това бе добре за мен - научих много неща за себе си и сам взимах решенията. Преминах през много трудни моменти."

Последните шест месеца не бяха съвсем розови за Гришо. В края на ноември Димитров влезе в спор със съдията на стола Даниел Инфангер по време на чалънджъра в Хелзинки, след като загуби от Рикардо Беранкис в полуфиналите в последния му за 2010 година турнир, за което отнесе наказание от 2000 евро.

"Извиних се на всички - написах писмо на всеки засегнат. Признавах, че направих грешка и това няма да се повтори. Сега продължавам напред и гледам към 2011 г."

Следващата година обещава вълнуващ сезон за Димитров, наречен G-Force. Българинът определя за негова първа цел за следващите 12 месеца да се опази от контузии. През януари той ще започне участия в турнири на АТП и от Големия шлем, което е голяма стъпка напред в сравнение с чалънджърите. Сегашното му класиране е достатъчно добро, за да влезе директно в основната схема на Australian Open, който започва на 17 януари 2011 г.

"Прогресът ще дойде, като играя повече на големи турнири. Може би ще се нуждая от няколко години, за да се наместят нещата, но ще имам възможност да се уча от всички добри тенисисти около мен. Предстоят много интересни времена!"

Източник: Дневник

• 3 седмици по-късно...

ако някой го има ако може да ми го изпрати от нета мн бавно се тегли

• 4 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Кралят отново триумфира в Париж и остава номер 1

Рафаел Надал спечели титлата от Откритото първенство на Франция по тенис, след като преди броени минути надделя във финалния сблъсък над Роджър Федерер с 3:0 сета, в отделните части 7/5, 7/6, 5/7, 6/1. Така Рафа изравни феноменалното постижение на легендата Бьорн Борг, който също има шест трофея от Париж, а освен това успя да запази и първото си място в световната ранглиста.

Източник: dnes.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.