Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран и грешка 0х0000008Е (0xC000001D 0x804E21F1 0xF354)

Featured Replies

Здравейте на всички! Имам следния проблем: компютъра ми има тв тунер и при работа на телевизията ми излиза грешка: 0х0000008Е (0xC000001D 0x804E21F1 0xF354АС68 0х00000000), прерових разни сайтове дори и помощта от МС ми казва че може би е от паметта, но понеже винаги става по време на работа на телевизията, аз си мисля че проблема идва от там, но не знам как да го реша. Значи търся нови драйвери и т.н. инсталирам и проблема продължава, трябва ли да сменя тунера или е възможно да е паметта но просто само там да ми дава грешка, как да разбера къде точно е проблема.

Благодаря ви предварително!

А защо не пробваш с друга памет.Или поне да извадиш тази и да я почистиш.Или ако имаш две платки да извадиш едната или да ги размениш.

Заради дефектна памет съм виждал какви ли не усложнения.

За да си по-сигурен ,че проблема не идва от паметта ,можеш да пробваш да пртеинсталираш оперативната система.

Но това е като крайна мярка,разгледай си кодеците премахни всичките който имаш .Рестартирай системата и виж без никакви кодеци инсталирани до къде ще те докара ,ако пак дава същата грешка виж как стоят нещата със драйверите но по-обстойно.

И тогава преинсталирваш и това със преинсталацията на оперативната система ако не даде резултат.

Можеш да направиш тест на паметта ,тука някъде имаше една прекрасна тема за сините екрани и грешки прочети я и виж как се прави тест на паметта и какъв софтуер се препоръчва.

Още от сега да си подготвен теста не се прави за кратко време ,бъди подготвен да чакаш резултатите :baby:

• Автор

Здравейте! Значи опитах се да разменя местата на паметите както ме посъветва randb, но компа ми изобщо не зацепи да тръгне на всичкото отгоре резет бутона също отказа да работи, после ги върнах всяка на старото си место и ето сега ви пиша, проблема е че не знам кога ще ми направи тоя номер пак, значи този проблем го имах преди около 2-3 месеца и понеже не знаех какво да направя преинсталирах уиндоса, но каква ми беше изненадата, когато като включих тв се появи същия проблем след което около 10-на дена всяка нощ преинсталирах, накрая си махнах интернета, около 2 месеца нямах интернет и мир и любов, сега пак се включих преди около 10-на дена и хоп днес се появи, както си гледах телевизийка изведнъж ми се показа синьото екранче и интересното е че тв продължава да работи или поне има звук. Друго което ми направи впечатление като отворих компа е, че видео картата беше мн гореща /тя не е с радиатор а с едно такова не знам как се казва като радиатор/, нямам представа дали е нормално да е толкова гореща и къде изобщо да видя кое точно ми прави грешки, както си мисля явно не е от паметта, видеокартата я сменях скоро и мисля че все още е в гаранция. Очаквам вашите съвети и помощ. До скоро!

Ако системата е овръклокната, върни стойностите по подразбиране.

Прилича ми на конфликт на драйвери. Щом докато няма интернет или не се гледа телевизия няма проблем, значи най-вероятно е един от двата драйвера. И все пак може и да е от друг. За целта просто ъпдейтни всичките си драйвери (TV тунер, дънна платка, видео карта, звукова карта, мрежова карта) с най-новите и пробвай дали ще създава проблеми отново. Ако не можеш да намериш драйверите, кажи какви са компонентите и ще дадем драйвери.

• Автор

Ако системата е овръклокната, върни стойностите по подразбиране.

Прилича ми на конфликт на драйвери. Щом докато няма интернет или не се гледа телевизия няма проблем, значи най-вероятно е един от двата драйвера. И все пак може и да е от друг. За целта просто ъпдейтни всичките си драйвери (TV тунер, дънна платка, видео карта, звукова карта, мрежова карта) с най-новите и пробвай дали ще създава проблеми отново. Ако не можеш да намериш драйверите, кажи какви са компонентите и ще дадем драйвери.

здравей аз също мисля че са драйвери, но нещо не мога да се справя, като вляза в страницата на съответния производител ми иска разни регистрации нещо от версиите не съвпада, преди уж имах по-актуални драйвери, като ги инсталирх се получиха други конфликти просто не знам какво става, имай предвид че компа ми е на около 3 год и вече всичко е старичко, значи на кратко, компа е fujitsu siemens scaleo 6000, video karta - nvidia geforce fx 5200, zvukova karta AC´97 vgradeva, tuner pinnacle pctv pal capture device, ram pamet 2x512 mb, мисля че е това в общи линии, за да гледам телевизия използувам софтуера, който ми е с компа пинакле център се казва и е добър, ако можеш ми обясни как да вкарам картинка тук, мога да снимам систем дивайс например и да ги го покажа, тук като натисна бутончето за картинка ми иска url адрес. благодаря

На базата на дадената от теб информация мога да дам само следните драйвери:

видео карта: nVidia ForceWare 93.71 (40.6MB);

звукова карта: Realtek AC'97 Audio Codec A3.98, Realtek AC'97 Audio Codec A3.98 или Realtek AC'97 Audio Codec A3.98 (17.5MB) - линковете са еднакви, избери този, от който тегли най-бързо;

Ако искаш, ги инсталирай, но за да съм 100% сигурен дали тези са правилните и за да дам за останалите компоненти, инсталирай EVEREST Ultimate 2006 3.50 (7.2MB). Пусни програмата, кликни два пъти върху Компютър, после кликни Обща информация и вдясно ще се изредят компонентите. В секция Дънна платка кликни върху реда Дънна платка с десния бутон, избери Копирай и го пейстни (paste) тук във форума. Копирай и за следните компоненти: Чипсет на дънната платка, Видео карта и всички редове от секция Мултимедия. ТВ тунерът трябва да е точно в Мултимедия, но ако не е, го намери и копирай и неговата информация тук.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

• Автор

звукова карта: Realtek AC'97 Audio Codec A3.98, Realtek AC'97 Audio Codec A3.98 или Realtek AC'97 Audio Codec A3.98 (17.5MB) - линковете са еднакви, избери този, от който тегли най-бързо;

Ако искаш, ги инсталирай, но за да съм 100% сигурен дали тези са правилните и за да дам за останалите компоненти, инсталирай EVEREST Ultimate 2006 3.50 (7.2MB). Пусни програмата, кликни два пъти върху Компютър, после кликни Обща информация и вдясно ще се изредят компонентите. В секция Дънна платка кликни върху реда Дънна платка с десния бутон, избери Копирай и го пейстни (paste) тук във форума. Копирай и за следните компоненти: Чипсет на дънната платка, Видео карта и всички редове от секция Мултимедия. ТВ тунерът трябва да е точно в Мултимедия, но ако не е, го намери и копирай и неговата информация тук.

в момента свалям, но все си мисля че проблема ми е в тв тунера, първо защото грешката се появява само когато работи телевизията и второ влязох в страницата на пинакле и оттам изтеглих някаква нова версия на софтуер за PCTV, когато се опитах да пусна програмата ми даде грешка на прозорчето пишеше, че нещо драйвера не отговарял и аз търся в интернет да сваля, но всичките ми опити удрят на камък

Campo Valor

Sockets/slots CPU 1 Socket 478 Campo Valor

Slots RAM 3 DDR DIMM

Campo Valor

Dispositivos integrados Audio, LAN, IEEE-1394Campo Valor

Chipset de la Placa Base SiS648FXCampo Valor

Nombre de la empresa Gigabyte Technology Co., Ltd.Campo Valor

Información sobre el producto http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboa...fault.aspxCampo Valor

Descarga de la BIOS http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboar..._List.aspxCampo Valor

Dispositivos AGP XFX GeForce FX 5200Campo Valor

Mensaje de BIOS Award GA-8SGXL F6 FSC 12-12-2003Campo Valor

Tarjeta gráfica NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) (256 MB)Campo Valor

Tarjeta de sonido Realtek ALC655 @ SiS 7012 Audio Device

Campo Valor

Disco duro WDC WD1600LB-55EDA0 (149 GB, IDE)Campo Valor

Disco duro WDC WD1600LB-55EDA0 (149 GB, IDE)Descripción del dispositivo Tipo

Realtek ALC655 @ SiS 7012 Audio Device PCI

Campo Valor

Tipo de procesador Intel Pentium 4, 3215 MHz (16 x 201)Campo Valor

Nombre de la Placa Base Gigabyte GA-8SGXL (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)

извинявай че малко разбъркано ги копирам, ама се опитвам да търся тунера, но не го изписва никъде

Pinnacle Systems, Pinnacle PCTV Stereo Pal Capture Device

05/12/2003 - дата на драйвера

1.3.1.3 - версия на драйвера

Преди да инсталираш каквото и да било, провери в Add or Remove Programs дали имаш SiS IDE Driver или нещо подобно. Ако имаш, го деинсталирай, рестартирай компютъра и опитай отново. Ако не помогне и продължава да забива, продължаваш с инсталацията на драйверите.

За видео картата и звуковата карта остават драйверите, които вече ти дадох. Ето останалите:

за дънната платка: SiS AGP(GART) Driver 1.21 (3.3MB);

За мрежовата карта: Realtek 81xx 663, Realtek 81xx 663 или Realtek 81xx 663 (4.6MB) - линковете отново са еднакви, просто провери кой ще тегли най-бързо. Ако продължава да забива, опитай и с тези - Realtek 81xx (Gigabyte) (2.2MB).

За TV тунера: Pinnacle PCTV Stereo hardware driver 1.3.1.15 (527KB) и Pinnacle PCTV Stereo 5.80 Update (54.4MB). Това второто не знам дали е нужно, но давам линка за всеки случай.

• Автор
Преди да инсталираш каквото и да било, провери в Add or Remove Programs дали имаш SiS IDE Driver или нещо подобно. Ако имаш, го деинсталирай, рестартирай компютъра и опитай отново. Ако не помогне и продължава да забива, продължаваш с инсталацията на драйверите.

За видео картата и звуковата карта остават драйверите, които вече ти дадох. Ето останалите:

за дънната платка: SiS AGP(GART) Driver 1.21 (3.3MB);

За мрежовата карта: Realtek 81xx 663, Realtek 81xx 663 или Realtek 81xx 663 (4.6MB) - линковете отново са еднакви, просто провери кой ще тегли най-бързо. Ако продължава да забива, опитай и с тези - Realtek 81xx (Gigabyte) (2.2MB).

За TV тунера: Pinnacle PCTV Stereo hardware driver 1.3.1.15 (527KB) и Pinnacle PCTV Stereo 5.80 Update (54.4MB). Това второто не знам дали е нужно, но давам линка за всеки случай.

инсталирах всичко каквото си ми изпратил, с изключение на PCTVStereo 5.80, защото ми иска по-ранни версии, които аз нямам, сега ще включа тв и ще го оставя да работи доста време да видиме дали ще се появи грешка, лошото е в моя случай че грешката се появява когато поиска може след 5 мин работа, може след 5 часа, 5 дена и т.н., при всички случаи ти благодаря много за помощта, да се надяваме че няма да имам повече проблеми от тоя сорт.

Аз да напомня отново да ДЕИНСТАЛИРАШ SiS IDE Driver-а, ако имаш такъв и ако не си го направила.

• Автор
Аз да напомня отново да ДЕИНСТАЛИРАШ SiS IDE Driver-а, ако имаш такъв и ако не си го направила.

защо?

защо?

Защото това ще върне оригиналния на Microsoft, който е стабилен. Отделните драйвери за IDE са често нестабилни и създават проблеми точно от този тип.

• Автор
Защото това ще върне оригиналния на Microsoft, който е стабилен. Отделните драйвери за IDE са често нестабилни и създават проблеми точно от този тип.

ok

• Автор
ok

здравей имаш предвид SIS PCI IDE?

искам да те попитам нещо друго, след всичко това исках да слушам он лайн радио и се оказа че realplayer-a ми не работи, естествено опитах се да го инсталирам наново, но ми даде грешка, понеже не знам как да вкарам снимка тук, ще ти напиша съобщ: setup error setup descompression failed, possible. Please download this file againdownload error or contact your system administrator, след което аз потърсих и свалих отново програмата, но когато тръгнах да я инсталирам ми даде същата грешка, ако можеш ми помогни, благодаря ти

здравей имаш предвид SIS PCI IDE?

Би трябвало той да е.

искам да те попитам нещо друго, след всичко това исках да слушам он лайн радио и се оказа че realplayer-a ми не работи, естествено опитах се да го инсталирам наново, но ми даде грешка, понеже не знам как да вкарам снимка тук, ще ти напиша съобщ: setup error setup descompression failed, possible. Please download this file againdownload error or contact your system administrator, след което аз потърсих и свалих отново програмата, но когато тръгнах да я инсталирам ми даде същата грешка, ако можеш ми помогни, благодаря ти

Опитай да спреш антивирусната си, докато инсталираш RealPlayer. Или, ако си с WinRAR, можеш да опиташ да кликнеш с десния бутон върху инсталацията и да избереш Extract to <името-на-файла> . Това ще направи папка с името на файла и ще разархивира файловете вътре. После оттам ръчно да пуснеш инсталацията.

• Автор
Би трябвало той да е.

Опитай да спреш антивирусната си, докато инсталираш RealPlayer. Или, ако си с WinRAR, можеш да опиташ да кликнеш с десния бутон върху инсталацията и да избереш Extract to <името-на-файла> . Това ще направи папка с името на файла и ще разархивира файловете вътре. После оттам ръчно да пуснеш инсталацията.

Благодаря ти много така успях!

Благодаря ти много така успях!

За инсталацията на RealPlayer ли става въпрос или за сините екрани?

• Автор
За инсталацията на RealPlayer ли става въпрос или за сините екрани?

и за двете, надявам се повече да не ми излиза досаден син екран с грешки, още веднъж ти благодаря за помощта

Радвам се, че всичко е наред. :cheers:

• 3 години по-късно...

Цял ден се мъча с една вехта машина.

Преинсталация ХР и накрая след слагане на драйвърите-грешка- lsass.exe 0xc000001d

Цял ден се мъча с една вехта машина.

Преинсталация ХР и накрая след слагане на драйвърите-грешка- lsass.exe 0xc000001d

Цък!

Това ясно,но защо информацията за този файл е Trojan/Backdoor ?

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=46bba7da4fdbfc03b07381b8c3f73ace21fe1ac4609ed41c56b7920b83de17a3-1281987074

П.П. АКо иде реч за lsass.exe имаше и такова нещо :lol6:

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Странно е наистина, особено след преинсталация, освен ако не сте избрали опцията за поправка. Ако има начин прехвърлете важните документи и медийните файлове на друг диск и направете чиста инсталация. Ако не Ви се занимава или нямате възможност се обърнете към HJT Team, тук, като направите тема по въпроса.

dimd има предвид сервиза, който е счупен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.